eli07 -> RE: Грчеви кај бебето- колики (7.9.2012 13:11:32)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: cleo ИЗВОРНА ПОРАКА: eli07 Dali nekoe od vasite bebusi imaat grcevi dodeka doite[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]. Kaj nas najnovo e sto cel den imame grcevi (osven koga ke zaspie navecer pa do kaj 5 h sabajle) i od 5h si pocnuvame turbo cel den.E kaj ne spie preku den voopsto poslednive denovi imame najmnogu grcevi dodeka cica.I toa cica 5 min kako sto treba i posle idat nervozite place,se korne od placenej,se vitka ne moze da cica pa se nervira sto ne moze da cica i na kraj ostanuvame gladni.Pa pak jovo na novo posle saat vreme cicame i pak istata pesna.Ne znam sto ke praam si rekov aj ke gi izdrzime grcevive nekako ama sega ne jade kako sto treba ne spie po cel den.Dali nekoja od vas imala vakvo iskustvo (da imate grcevi dodeka cicate???) Eli, nie kako da imame bebusi-bliznaci [sm=smiley1.gif] skoro se sto pravat isto pravat [sm=smiley1.gif] E sega moevo ne tolku intenzivno, no sepak place i se vcrvenuva, gi grci nozinjata, go pusta ciceto i se nervira, se gleda deka ima grcevi. No, isto taka se slozuvam i so ivoni4ka deka ponekogas toa go pravi zasto ne moze da zaspie i se nervira. A pak od druga strana ne saka da cue za cucla. Probavme razni vidovi-nitu edna ne mi ja prifati. Toa e - ke si gi trgame makite so grcevive dodeka ne se sredat crevcata sami. Posle tolku probani preparati-kapki, caevi...ustanovivme deka vsusnost nisto ne ni pomogna...za zal. Pozdrav i gushki Cleo jas odamna zakluciv deka nisto ne pomaga il isamo delumno gi ublazuva :( Mozam da kazam deka nema nesto sto ne probavme Espumisan,Infakol,Colief,Colik Baby,Caevi, pa duri i nabaviv od Grcija Nopar kapki i od Amerika Colic Calm. I se pomiriv so toa deka ke si gi isterame do kraj,a toj kraj koga ke bide ke vidime :) Sega samo se nerviram sto pocna da ima grcevi dodeka cica i ne mi jade detevo kako sto treba (porano ne bese taka) se e nedocican i ne mi spie radi toa.Ali pak ke kazam ke terame sto ne sme izdrzale pa i ova[sm=smiley36.gif]
|
|
|
|