temjanuska2 -> RE: Какво породување сакате? (2.7.2013 22:48:28)
|
Eve jas da pisam,ama sega so iskustvo [sm=jezicek.gif].Predhodno imam pisano deka nesakam ni prirodno zaradi epiziotomijata,a ni carski zadari rezot.no iskreno potajno uste od samiot pocetok sakav carski za da ne trpam bolki zatoa sto otsekogas sum imala strasni menstrualni bolki i taka ispadna.bebusot si bese karlicno i morase carski.Od moeto iskustvo mozam da kazam za djabe carski koga 3 dena ni voda ni jadenje ne vidov samo infuzii,lezes samo na grb na strana ni ne smees da pomislis od rezot.Bolki kolku sakas ,nemozes ni da mu se nasmees na bebusot oti ranata se optegnuva i boli.Ama moram da priznaam za samo 3-4 dena otkako izlegov od bolnica veke ranata zazdravi,bolkite gi snema i jas si bev onaa starata i odma pocnav nesto da rabotam.E sega za anestezijata,kaj mene malku rabotite trgnaa naopaku ,cekajki da me nosat vo sala jas se otvoriv i nemase vreme za spinalana taka da zavrsiv so opsta.Losata strana na opstata e so nemozes da se svestis kako sto treba 2 dena,ama i toa pomina i toa go zaboraviv mnogu brzo.A za onie sto vikaat deka prirodno trebalo za da znam deka jas sum go rodila NEMAM KOMENTAR ke gi prasam vo koj vek ziveat????? Zdravje za vtoro pak odam na carski,samo sto nema da cekam da mi pukne vodenjak i da se otvoram i pak da gi iskusam porodilnite bolki kako sega
|
|
|
|