|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  7 8 [9] 10 11   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Прилагодување кон новата средина (градинк...
16.2.2012 10:41:13   
Mihaela 2010
M vo april ke polni 2 godini ,i planiram povtorno da ja zapisam vo gradinka (neli ja otpisav),pa sakav da ve prasam vo koja grupa bi bila,citav negde deka gi stavaat vo vtora grupa od 2 do 3 godinki,i ako znaete da mi kazete so sto gi zaimavaat decinjata na ovaa vozrast?Bidejki imav loso iskustvo prviot pat,sega dobro ke se rasprasam koi ke i bidat ucitelki,prethodnite bea zanikade,totalno nezainteresirani,so kafence i cigarce postojano nadvor..

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 201
16.2.2012 11:11:39   
Felly RR
Mihaela и во таа група нема кој знае какви активности, ама сепак - еве кај мојата ќеркичка, бојат некои слики, ќе им дадат на пр. зајачиња и тие да чкрткаат таму, па им пуштаат песнички - Матеа ја научи НИкола, Никола од градинка. Исто земаат и росици - тие што сакаат, ама од росиците не знам што работат - ние не земаме. Може пак да бојат и во нив.

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот Mihaela 2010)
Непосредна врска до пораките: 202
16.2.2012 11:19:09   
JovanaJ
Na taa vozrast vo gradinka nemaat posebni aktivnosti. Vo nasata gradinka glavna zanimacija im bese gledanje crtani od posle pojadok do legnuvanje. Po nekoja prikazna ke im raskazele i toa...

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 203
17.2.2012 8:26:06   
Felly RR
Малку офтопик - ама друго што учат - за турскиве серии user posted image user posted image user posted image Еден ден си иди Матеа од градинка и ми вели - мамо, солзи на есента почна. Јас ја гледам и се чудам, никогаш не сме ја гледале таа серија, дури прво и не можев да ја разберам што ми вели, дека никогаш ја немам спомнато. А вчера ми вели - мамо, имотот дамата, пушти ја. И јас вртам по каналите и стварно таа серија. И потоа - мамо, дамата има бебе. Леле си велам, знае што се случува дури во филмот.

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот JovanaJ)
Непосредна врска до пораките: 204
17.2.2012 8:39:21   
Mihaela 2010
Hahaha Felly me iznasmea...pa pustaat ucitelkite i si gi gledaat pa i decinjata pokraj niv..Nie bidejki sega sme doma isto i nie gi znaeme site likovi ,site serii,uste najavnata spica ne pocnala kerka mi vika Sultan sulejman,i se smee..vo sekoj slucaj bitno nesto pravat,ete crtaat ,pa pesnicki,koga ja zapisav vo jasli,taa bese naj golema i bese uzasno,detevo sedese samo vo kolicka,tie ja stavaa i so nisto ne ja zanimavaa,nitu nesto da i pokazat,da i dadat nekakva zanimacija,a detevo odese i zborese,ama sekade e razlicno ,toa e..se nadevam deka vo ovaa grupa ke i bide po interesno>

Непосредна врска до пораките: 205
17.2.2012 20:44:03   
Bububebe
Дали во градинките може да оди дете што пие ад млеко user posted image  Разбрав дека не примале деца,мора да пие кравјо,значи исто млеко за сите,иста храна.Ај ако некоја мамичка знае да ми каже.

Непосредна врска до пораките: 206
17.2.2012 21:01:39   
Snowhite RR
Ние денеска бевме во градинка, ама онака само на посета. М неколку дена цело време вика сакам во градинка и се радува, таму само што влеговме кога почна да плачи, мислеше дека ќе го оставам, абе се отепа од плачење. Леле како ќе се привикнуваме пак од почеток, и бај д веј ми рекоа дека од 1ви ќе имало преместување и најверојатно ќе го преместат во друга група. Уф не знам како ќе биде, важно јас сега да си го искористам времево до 1ви да си поседам со него да се погушкаме дома, оти после ќе има денови кога по цел ден нема да го гледам. Мислам дека јас повторно потешко ќе се привикнам од негоuser posted image

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

(Одговор на членот Bububebe)
Непосредна врска до пораките: 207
18.2.2012 17:36:49   
Felly RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: Bububebe

Дали во градинките може да оди дете што пие ад млеко user posted image Разбрав дека не примале деца,мора да пие кравјо,значи исто млеко за сите,иста храна.Ај ако некоја мамичка знае да ми каже.

Бубубебе, во нашата група има девојче што е алергично на кравјо млеко, па мајката и носи по две шишиња млеко спремени од дома (мислам дека и носи соино, а не адаптирано), ама сепак во сите градинки е различно. Најдобро да си прашаш во градинката каде што планираш да го носиш.

Непосредна врска до пораките: 208
18.2.2012 21:19:37   
Bububebe
Фала ти Felly user posted image

Непосредна врска до пораките: 209
29.2.2012 11:00:38   
Mimushka
moeto bebusche ima samo 9 meseci i pocnavme so gradinka.Ima li nekoj sto nosel tolku malo bebe vo gradinka?

Непосредна врска до пораките: 210
29.2.2012 11:43:48   
Tanjicka
mimushka, jas go nosev Luka od nepolni 9 meseci i se prilagodi za eden mesec otprilika( celo vreme placese umeguvreme) ali dobro e sto neodbivase da jade, samo si poplacuvase.Sega se spremam Filip bas se nadevam od utre deka ke trgne ako se vo red brisevite ( denes ke gi zemam), inaku Filip e 8meseci i 1 nedela, i mislam deka on ke bide pogolem placko od Luka

(Одговор на членот Mimushka)
Непосредна врска до пораките: 211
29.2.2012 11:55:40   
Luci

ИЗВОРНА ПОРАКА: Mimushka

moeto bebusche ima samo 9 meseci i pocnavme so gradinka.Ima li nekoj sto nosel tolku malo bebe vo gradinka?

Јас го носев М. од 8 месеци и буквално ниеднаш не заплака и од одма се привикна. Иако откако почнавме се разболуваме буквално 1 недела одиме а 2 седиме дома, и после тие паузи не плаче кога повторно поаѓа во градинка

Рани куче да те лае!!!

Непосредна врска до пораките: 212
29.2.2012 13:03:21   
Mimushka
Моево заплакува насабајле кога го оставам(срцето да ти го скине).Иначе доручкува, па го зема мајка ми околу 10-11ч.Уште се привикнуваме.Толку ми е жал што не се опишува со зборови.
Се чудам како ке издржи да не спие до 12ч(станува околу 7).Вашите бебушки дали се будни дома толку долго време?

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 213
29.2.2012 14:21:40   
Natuska85
Сабајлево ми јавија дека може user posted image да тргне во градинка од 1ви април.Едвај најдовме место преку триста врски. Ќе го носам во градинката во Хром,бевме да ја видиме многу ми се попатна и учителките од јасли ептен беа фини со нас.......Лелее user posted image . Туку сакав да ве прашам брисеви кога да му земам,колку време пред да тргне?

< Поракaта ја уредил Natuska85 RR -- 29.2.2012 14:22:24 >

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

Непосредна врска до пораките: 214
29.2.2012 14:46:06   
Tanjicka
NATUSKA85 ZEMI MU SEGA BRISEVI, ZA SEKOJ SLUCAJ I 4 DENA PRED DA TRGNETE ZA DA BIDES SIGURNA DEKA SE CISTI.zASTO JAS SLUCAJNO NAPRAVIV PRED 2 NEDELI I IMASE BAKTERIJA HEMOFILUS SPECIESVO NOS JA LECEVME, I PAK BRIS PRAVEVME VO PONEDELNIKOT ZA DA GO ZEMAM DENES I UTRE TREBASE DA TRGNE OD 1mART VO GRADINKA, NO NISTO NA BRISOT SEGA IME DVE BAKTERIII VO NOS I HEMOFILUS SPECIES I sTREPTOKOKA PNEUMONIE, ABE KE SEKNAM JAS NEZNAM OD KAJ MU SE STVARNO

(Одговор на членот Natuska85)
Непосредна врска до пораките: 215
29.2.2012 23:12:34   
Felly RR
И јас мислам исто како Тањичка. Ние правевме 5 дена пред да тргне, ама нели за резултатите се чека два дена, и кога ги зедовме бактерија во носето - иако вака немаше никакви симптоми. Па мораше да прима терапија, па нов брис, и наместо од 1ви, тргна од 15ти.

(Одговор на членот Tanjicka)
Непосредна врска до пораките: 216
29.2.2012 23:27:07   
Andriance

ИЗВОРНА ПОРАКА: Natuska85 RR

Сабајлево ми јавија дека може user posted image да тргне во градинка од 1ви април.Едвај најдовме место преку триста врски. Ќе го носам во градинката во Хром,бевме да ја видиме многу ми се попатна и учителките од јасли ептен беа фини со нас.......Лелее user posted image . Туку сакав да ве прашам брисеви кога да му земам,колку време пред да тргне?

Natushka85...lelele i Kiko stigna da ide vo gradinka...srcee..ajde so lesno

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

(Одговор на членот Natuska85)
Непосредна врска до пораките: 217
1.3.2012 10:37:59   
Emanuelapp
И ние од 1 април почнуваме во градинка веќе му зедов брисеви пред една недела и си обезбедив потврда од матичниот и за вакцините. Душичка на моменти ме фаќа жал дали ќе се навикни додуша не е многу приврзан за мене ама се плашам од бактерии и вируси ама ајде како сите деца така и тој ,исто така се плашам со јаденњето јади само блендирана храна (моја грешка) има да си повраќа таму додека се навикни.

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 218
14.3.2012 9:14:17   
Mihaela 2010
Sinojka mi dojde edna zenicka koja navodno mi e vrska za vo gradinkata kaj sto ke ja zapisuvam M,neli planirav za od maj,taman ke ima i 2 godinki,ama mi rece deka nema nikakov problem osven sto ke i bilo moze potesko bidejki idele odmori i ke gi stavale site vo edna grupa ,pa kao navodno najubavo bilo od septemvri..Pa neznam sto da pravam,vo septemvri ke ima skoro 2.5 godini pa neznam dali da pocekam,do togas ke bide pogolema,valjda ke saka povekje da si igra so vrsnici a i bi trebalo da e po silna i jaka,so steknat imunitet povekje....

(Одговор на членот Emanuelapp)
Непосредна врска до пораките: 219
14.3.2012 11:34:38   
Bububebe
Јас планирам почеток на април да ја пуштам во градинка.Има 17 месеци,сакам да се социјализира,да си игра со дечињата,ама цела недела си плачам,како ке се навикни,многу е приврзана за мене.Знам дека многу ќе плачи,а и јас со неа user posted image

Непосредна врска до пораките: 220
14.3.2012 13:22:14   
AnnaMolly RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: Mihaela 2010

Sinojka mi dojde edna zenicka koja navodno mi e vrska za vo gradinkata kaj sto ke ja zapisuvam M,neli planirav za od maj,taman ke ima i 2 godinki,ama mi rece deka nema nikakov problem osven sto ke i bilo moze potesko bidejki idele odmori i ke gi stavale site vo edna grupa ,pa kao navodno najubavo bilo od septemvri..Pa neznam sto da pravam,vo septemvri ke ima skoro 2.5 godini pa neznam dali da pocekam,do togas ke bide pogolema,valjda ke saka povekje da si igra so vrsnici a i bi trebalo da e po silna i jaka,so steknat imunitet povekje....

А зошто да чекаш до септември кога може во април да почнете? Јас почнав лани во април да го носам баш од оваа истата причина ти што ја наведуваш. Ако почнете во април, тамам еден месец ќе си се навикне, па после кога ќе бидат на одмор нејзините учителки полесно ќе и биде.

Live and let live

Непосредна врска до пораките: 221
14.3.2012 13:23:29   
AnnaMolly RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: Emanuelapp

И ние од 1 април почнуваме во градинка веќе му зедов брисеви пред една недела и си обезбедив потврда од матичниот и за вакцините. Душичка на моменти ме фаќа жал дали ќе се навикни додуша не е многу приврзан за мене ама се плашам од бактерии и вируси ама ајде како сите деца така и тој ,исто така се плашам со јаденњето јади само блендирана храна (моја грешка) има да си повраќа таму додека се навикни.

За ова баш не треба да се секираш, таму во јасли како и да е им даваат се блендирано. Со пасирано почнуваат тек после, кога ќе наполнат по 2 години најмалку и кога ќе бидат во друга група.

Live and let live

(Одговор на членот Emanuelapp)
Непосредна врска до пораките: 222
14.3.2012 13:25:13   
AnnaMolly RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: luci

ИЗВОРНА ПОРАКА: Mimushka

Јас го носев М. од 8

Јас од 9 го носам, а сега имаат во група едно бебе од 7 месеци.
Кога се мора, се мора. Верувај полесно ќе се адаптира помало додека е.

Live and let live

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 223
14.3.2012 13:31:02   
Cipi Ripi
Mene majka mi me dala vo gradinka na 8 meseci, moralo, nemalo koj da me cuva. I za toa vika deka so mene nemala pogolemi problemi vo odgleduvanjeto, duri vika deka zaradi toa sum i podobra i popitoma licnost denes. (za razlika od brat mi, toj podocna trgna vo gradinka, i za toa bese inat i dzambaz)

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 224
14.3.2012 14:00:29   
JovanaJ

ИЗВОРНА ПОРАКА: Cipi Ripi

Mene majka mi me dala vo gradinka na 8 meseci, moralo, nemalo koj da me cuva. I za toa vika deka so mene nemala pogolemi problemi vo odgleduvanjeto, duri vika deka zaradi toa sum i podobra i popitoma licnost denes. (za razlika od brat mi, toj podocna trgna vo gradinka, i za toa bese inat i dzambaz)

Se soglasuvam deka gradinkata moze da ima pomalo ili pogolemo vlijanie na odnesuvanjeto. Ama primerov so karakterot nekako ne mi drzi.
Mm i sestra mu se isto taka vo gradinka od 8/9 meseci. Pa sepak dvajcata imaat razlicni karakterni crti. mm e posmiren i pitom a sestra mu e mnogu inat.....nema vrska gradinkata.
Ne se soglasuvam deka decata sto odat vo gradinka od 8/9 meseci se popitomi. Jas ne sum odela voopsto vo gradinka pa ne sum bila teska za vospituvanje. Pa ako razmislam sega i sporedam mnogu mnogu popitoma sum i od mm i od sestra mu koi sto odele vo gradinka. user posted image

You can never make the same mistake twice, the second time you make it it''s no longer a mistake, it''s a choice!

(Одговор на членот Cipi Ripi)
Непосредна врска до пораките: 225
Страница:   <<   < Претходна страница  7 8 [9] 10 11   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  7 8 [9] 10 11   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?