Pepelaska * -> RE: Што ни беше муабетот? (17.1.2012 13:05:14)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana Bebcho e so maz mi, zema on sloboden den od rabota, posto svekrva mi ja cuvase nokeska a majka mi mora da odi na rabota, psoto bese na odmor do vcera... Fala i vie pobrzo da ozdravete...Mene mi pocna kako nastinka na grlo, pa na stomak me udri 2 dena, i na kraj denes se budam so grloto patali i nosot isto...si pijam cajcinja so med pa zatoa prasav dali smeam...inaku nokeska piev mnogu jak lek kako fervex ama pojak, od na mm tie lekarstvata od Anglija, i pisuvase na nego deka ne e za trudni zeni i za zeni sto dojat pa prvovo mleko izutrinava go frliv, ne bese mnogu nekoi 50ml...veke nema da go pijam lekot pak, taka sto ke se molzam i so sise ke ja hrani mm. Inaku se razbolev na zabar koga otidov posto so zabot si imav maka, prvo izleguvanje od doma posle 2 i pol meseci, i odma me fati virusot. Vas virus vi e? Da znam dali sum samo jas ili stvarno ima epidemija niz gradov. икана, и јас доека го доев бебето се изразболев со црвено грло и сл и ми даде докторката стрепсилс, не штетат на млекото а и ефикасни се , по 3 4 на ден имаш различни вкусови и да со маска се шетав , го преслакав и слично пошто имаше нецели две недели и никој не можеше да помага побрзо да оздравите сите
|
|
|
|