RE: Што ни беше муабетот? (Целосна верзија)

Форум >> [РР Заедница] >> Разговори за се и сешто

Порака

Tanjat7880 -> RE: Што ни беше муабетот? (11.2.2012 18:55:16)

Devojki,jas spakuvana,izbanjata,isfenirana,spremna za utreshnata druzba so vas KO DETE ZA NA DOKTOR[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]e sega kako ke se donesam so site kesi ke vidime no kako i da e ke uspeeme.pozdrav i edvaj cekam da ve zapoznaam

Џесика -> RE: Што ни беше муабетот? (11.2.2012 19:01:49)

хаха, Тања, подобро да кажеш ко дедо за на доктор [sm=bravo.gif][sm=smiley36.gif]

Tanjat7880 -> RE: Што ни беше муабетот? (11.2.2012 19:18:15)

Ne bre Djesika,arno si kazav,pa znaesh kako se sprema DETE za na doktor,izbanjato vo najnovo obleceno,isceshlano...neli?[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Maca25 -> RE: Што ни беше муабетот? (11.2.2012 20:07:48)

Кај сте жени?!?! има нешто ново? Јас вчера и денес кај моите бев, немавме струја цела улуца па моравме да се селиме.
Џес, како е Бобо?

Џесика -> RE: Што ни беше муабетот? (11.2.2012 20:16:58)

ах, како е... сака да функционира исто, се нервира, сака да го вадиме гипсов, па го чука со прстињата... вчера бевме кај мајка ми на роденден па со внука ми цел ден не му обрна внимание на рачето, денес друг другар со малата дојдоа, и така полесно му поминува денот, а и нас... до четврток ќе бараме секој ден да ни доаѓаат гости на дружење [sm=smiley36.gif] а што ми е криво на најубавиот момент од роденденот на Нина он цвилеше ко маче во позадина, пукнав од мака!!!

mama toci -> RE: Што ни беше муабетот? (11.2.2012 20:23:46)

Биотехнолог сум, ама сега за сега не барам по секоја цена да работам на струка, гледам нешто привремено- доходовно

Ауууу,ЛИБРА сега видов,па ние сме колешки-и јас сум биотехнолог но работам како хемиски инженер во металургија[sm=smiley5.gif][sm=smiley29.gif],"слично,нели?"[sm=zmeden.gif]

libra.n -> RE: Што ни беше муабетот? (11.2.2012 20:32:57)

Да, слично[sm=smiley1.gif], само јас сум иженер за преработка на анимални производи а ти сигурно хемиски инженер. Твоето звање опфаќа поголема област. Поздрав колешке [sm=smiley36.gif] утре се гледаме[sm=bravo.gif] јас сабајле ќе се средувам за средбата, вечерва ќе си одмарам[sm=smiley36.gif]

Ikana -> RE: Што ни беше муабетот? (11.2.2012 20:35:27)

Jas pak zakaciv virus...i toa istiot sto go imav...od maz mi!!! E ne mozam vise ova ne e normalno, da ti se pluknam vo operacija i namalen imunitet aman vise!!![sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif]

Ikana -> RE: Што ни беше муабетот? (11.2.2012 20:37:11)

Jas ke i pratam direkt na devojkata, dobiv adresa itn...[sm=smiley1.gif]

kikicka -> RE: Што ни беше муабетот? (11.2.2012 20:57:28)

Пратив маилллллллл за да добијам и јас адресаа ама чекам уште одговор ........

libra.n -> RE: Што ни беше муабетот? (11.2.2012 21:07:16)

Кикичка, јас мислам дека судено ти било утре да дојдеш и да пиеме едно кафе рингерајско[sm=smiley36.gif].

Ikana -> RE: Што ни беше муабетот? (11.2.2012 21:24:04)

Ti pisav vo PP[sm=smiley1.gif]
ИЗВОРНА ПОРАКА: kikicka

kikicka -> RE: Што ни беше муабетот? (12.2.2012 0:13:18)

Море да знаеш колку сакам да дојдам уффффф се надевам дека ке ме снајде и мене тоа добро некогаш ...убаво да си поминете девојки уствари секако дека ке поминете убаво со толку деца ! СЛикајте обавезноо немојтепак да заборавите

ИЗВОРНА ПОРАКА: libra.n

Кикичка, јас мислам дека судено ти било утре да дојдеш и да пиеме едно кафе рингерајско[sm=smiley36.gif].

kikicka -> RE: Што ни беше муабетот? (12.2.2012 0:17:22)

Тенк ЈУУУ вери Мач Икана. лов ју кисс ју хаг ју хахахах ми тргна

ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana

Ti pisav vo PP[sm=smiley1.gif]
ИЗВОРНА ПОРАКА: kikicka

lindicka -> RE: Што ни беше муабетот? (12.2.2012 0:28:59)

Денес дознав информации и се запрепастив трим ои колешки од факултет се развеле,се запрепастив затоа што сите беа во романтични врски, се сакаа до бесвест, барем додека беа дечковци и девојки, ми изгледаа дека се сакаат до бесвест. Сите имаат по едно или две деца. Исто, во периодов две мои колешки од работа се разведоа, а трета е бремена во трето дете се со цел да си го задржи бракот, што сигурно и е многу мачно, некој да задржиш да е до тебе само заради дете.  Па, се замислив, не знам што е потешко, или дали е подобро или помало зло да се биде во врска/брак без деца (ако биде биде, ако не здравје, така било судено, или да си самохран родител, и да останеш сама/сам цел живот (што не значи ако се разведеш дека ќе си сам, туку ете на некои им се случува дали заради дете, ова она), но го имаш најпрекрасното нешто-а тоа е дете,  а и самиот развод може да биде тежок, особено ако има деца двојката. Не сакам да ме разберете погрешно, и однапред се извинувам ако ненамерно сум навредила некого. Се запрепастив денес, ако пред 3=4 години сите се мажеа/женеа во мое опкружување, денес сите се разведуваат. Зборот ми беше, дека јас овие две години кукам за дете, по доктори и сл, тие се омажија, родија дете и се разведоа, на кого му е потешко или полесно?, така да речам, иако некои работи не се споредуваат, сепак..........

Viktori -> RE: Што ни беше муабетот? (12.2.2012 0:36:40)

Ахх Линдичка, тешка мисла имаш... Не мисли многу многу, сепак животот пред нас е, од каде знаеш што и како ќе биде утре или за година две, може и ти ќе си во некоја таква група.
Не ме сфаќај погрешно, не мисли туѓо гајле. На никого не му е лесно. Секој си има црвче што го јаде, ама на нас секогаш ни изгледа дека на другиот му е полесно, а на нас најтешко [sm=smiley1.gif]

lindicka -> RE: Што ни беше муабетот? (12.2.2012 0:49:37)

Точно, министер за туѓо гајле[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image], не велам не, може и мене да ме стрефне, се случува, дека оваа недела се влечам по гинеколози, и аман, ми се смачи од нив веќе, и кога пријателкава ми ги кажа ова, си помислив-на кого му е потешко?!!, дали јас би сакала да бидам повеќе во нивна кожа, поарно дете да имам, па мажи се наоѓааат, демек на нив им е полесно.......
Ама не може да се споредува баш, и во сабота навечер забегав[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/jezicek.gif[/image].
Навистина се извинувам ако вознемирив некој со мојот претходен пост.

Ikana -> RE: Што ни беше муабетот? (12.2.2012 0:58:23)

Mene pa pred nekoe vreme mi lupnaa ( za mojot brak) deka bil instant brak i deka takvite retko traele dolgo?!?! I nisto se nasmeav, se napraviv ko da ne sum cula i si produziv dalje[sm=smiley36.gif]
Kakov takov, moj brak si e moja rabota[sm=smiley36.gif]
I jas slusam se i sesto, ama sekoj so svojata maka. Sekogas ima i podobro, a ima i poloso. Zatoa se vika zlatna sredina (ne mediokritet, tuku umerenost).

SkCura77 -> RE: Што ни беше муабетот? (12.2.2012 1:05:47)

Јас како што ја сфатив Линдичка муабетот е дека се изнаслушала за многу разводи во еден ден.
Мене ова ми се случи минатата недела, во рок од 3 дена слушнав за 9 пара што се развеле, луѓе што ги познавам добро и луѓе што ги познавам површно. Искрено, се замислив и јас зошто е тоа така, не која била причината, зашто причините секогаш се истите 5 од почетокот на светот, туку зошто зачестија разводите
како општествен феномен.

SkCura77 -> RE: Што ни беше муабетот? (12.2.2012 1:08:34)

Ако веќе треба да се разведуваат луѓето, само нека биде повеќе по договор, помирно, побезболно за децата и подобро за двете страни. Разводот е личен неуспех, барем јас така мислам. 

Pepelaska * -> RE: Што ни беше муабетот? (12.2.2012 8:35:51)

ИЗВОРНА ПОРАКА: SkCura77

. Разводот е личен неуспех, барем јас така мислам. 

Со ова ич не се согласувам, што ако го поминеш животот со личност која нема чувства, која не знае да сака и да живее ,треба ли секогаш да се биде жртва? Ќе пишам во друга тема за ова

libra.n -> RE: Што ни беше муабетот? (12.2.2012 8:57:57)

Еј луѓе и јас исто се изнаслушав на темава за разводи. Некни беа едни пријатели дојдени од Прилеп, и ми кажаа за 5-6 парови што ги знам дека се развеле. И си викам што се случува веќе трпение немаме или љубав нема или што друго? Сето е на нервна база- викаше баба ми[sm=smiley36.gif] Ајде малку позитивна енергија, се радуваме сите за средбата денес па еве за оние што нема да присуствуваат, тука ќе почестиме едно кафенце
[sm=kava.gif]
Жени не можам кафе да почестам стариот начин не ми функционира, ајде еве едно обично[sm=kava.gif] па ќе ја провалиме финтата друг пат, сега да одам да се спремам.

Pepelaska * -> RE: Што ни беше муабетот? (12.2.2012 9:08:15)

[img]http://www.bezpardon.mk/wp-content/uploads/2011/12/kafe.jpg[/img]

Еве едно кафенце од мене, убав помин на средбата женски

penelopa -> RE: Што ни беше муабетот? (12.2.2012 12:22:25)

Туу никој не земал од кафенцето на Пепелашка еве јас, кај нас вее снег ех што е романтично а јас сум си се стуткала на креветов и си шмркам [sm=kava.gif] додека мажле и [sm=duda.gif]спијат а баш би шетала на вакво време[sm=smiley13.gif]. Инаку вчера направив некој спој на плочата за готвење се извадив од памет и така сега неколку дена додека не нарачаме нова немам на што да готвам- незнам дали да се радувам или да [sm=smiley19.gif] важно имам едно решо колку кафе да си сварам. Како и да е струја не е играчка[sm=hudicek1.gif]

Snowhite RR -> RE: Што ни беше муабетот? (12.2.2012 12:23:29)

Пепелашка фала за кафето, јас и денеска на работа и од досада цело сабајле само јадам, само пикам нешто во уста и тоа имам изедено: смоки, јогурт, еден голем тост од дома што си го правев, малку чоколадо, стапчина некои благи (нови се или јас прв пат ги гледам во продавница сабајле па си зедов), едно нес кафе и еден чај сум испила, а доправа имам една банана и едно јаболко за јадење. Од работа одам кај мајка ми на ручек, а стомаков уште сега ми е полн..ццц, ај белки ќе се фати нешто за мене, сите се жалите за ослабување, а мене нека ми каже некој рецепт за поправање
А сега чекам импресии од дружбата и слики се разбира 

Страница: <<   < Претходна страница  80 81 [82] 83 84   Следна страница >   >>