RE: Што најмногу мразите да работите по дома? (Целосна верзија)

Форум >> [Семеен живот] >> Совети за домаќинки

Порака

Felly RR -> RE: Што најмногу мразите да работите по дома? (23.5.2014 8:10:03)

ДИлина, исто и јас - кога ме мрзи, се ме мрзи да правам. А пак кога имам желба за работа, од ништо не ми е мака, а ми се случува, почнувам со една работа, на поминување ќе видам нешто друго, па продолжувам со тоа, па со трето, па четврто нешто, и на крај гледам дека тоа прво што сум го почнала ми останало недовршено. [sm=smiley36.gif]

Dilina -> RE: Што најмногу мразите да работите по дома? (29.5.2014 18:08:33)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Felly RR

па со трето, па четврто нешто, и на крај гледам дека тоа прво што сум го почнала ми останало недовршено. [sm=smiley36.gif]

И на крај кога ќе сватиш, уствари генералка си направила хаха... И јас сум иста [sm=smiley36.gif]

princessa -> RE: Што најмногу мразите да работите по дома? (29.5.2014 18:51:30)

Najveke me mrzi da brisam prasina i da ja cistam WC skolkata[sm=zmeden.gif]

Felly RR -> RE: Што најмногу мразите да работите по дома? (29.5.2014 23:17:05)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Dilina

па со трето, па четврто нешто, и на крај гледам дека тоа прво што сум го почнала ми останало недовршено. [sm=smiley36.gif]

И на крај кога ќе сватиш, уствари генералка си направила хаха... И јас сум иста [sm=smiley36.gif]

Така си е [sm=smiley36.gif] од непланирано ќе ја средам цела куќа.[sm=smiley36.gif]

Defne90 RR -> RE: Што најмногу мразите да работите по дома? (30.5.2014 0:00:52)

ИЗВОРНА ПОРАКА: princessa

Да бришам прашина не ме мрзи,ама и јас за ве це школката што да кажам.Не да ме мрзи,туку ме нервира ужасно.А ја бришам после секое одење во ве це на син ми.Ама тоа е што се мора се мора без разлика колку и да не мрзи.[sm=zmeden.gif]

elenak -> RE: Што најмногу мразите да работите по дома? (30.5.2014 0:20:39)

Пеглање,пеглање и само пеглање![sm=hudicek1.gif]

princessa -> RE: Што најмногу мразите да работите по дома? (30.5.2014 6:39:42)

pa i kerka mi isto, pa ednas ke i tekne da sedi na noksir pa ednas na adapter na solja, pa mora ednas ednoto da go cistam i dezinficiram pa drugpat drugoto[sm=zmeden.gif]
ИЗВОРНА ПОРАКА: Defne90

Да бришам прашина не ме мрзи,ама и јас за ве це школката што да кажам.Не да ме мрзи,туку ме нервира ужасно.А ја бришам после секое одење во ве це на син ми.Ама тоа е што се мора се мора без разлика колку и да не мрзи.[sm=zmeden.gif]

mommy_angels RR -> RE: Што најмногу мразите да работите по дома? (30.5.2014 7:31:15)

Да мијам садови и да пеглам.Од првото се спасив,да и дава Господ здравје на свекрва ми,ми купи машина,а за второво изгледа ми нема спас [sm=smiley24.gif]

princessa -> RE: Што најмногу мразите да работите по дома? (30.5.2014 7:39:04)

mommy jas peglam ona sto e najneophodno, naprimer farmerkite i sportskite pantaloni od mm ne gi peglam, uste koga se mokri ubavo gi zdipluvam, poseduvaat taka saat vreme i gi dosusuvam i ete on mi e pola resen[sm=smiley36.gif]. Kosulite mi ostanuvaat ama sum videla deka vlazni polesno se peglaat ama jas nemozam da istempiram taka od pusti obvrski. Za mene retko peglam epten ako treba.
E i sadovi si mijam na raka ama toa e[sm=smiley13.gif], i najveke mrazam zagoreni plehovi da mijam, mora cel den da mi kisnat[sm=zmeden.gif]
ИЗВОРНА ПОРАКА: mommy_angels RR

Да мијам садови и да пеглам.Од првото се спасив,да и дава Господ здравје на свекрва ми,ми купи машина,а за второво изгледа ми нема спас [sm=smiley24.gif]

LoveableMe RR -> RE: Што најмногу мразите да работите по дома? (30.5.2014 8:55:55)

ИЗВОРНА ПОРАКА: mommy_angels RR

Да мијам садови и да пеглам..............

Исто и јас, машина за садови имам, ама од второто не успеав да се спасам[sm=jezicek.gif]

Snowhite RR -> RE: Што најмногу мразите да работите по дома? (2.6.2014 23:13:56)

И јас мразам да мијам садови, а за пеглање ако немам време пеглам по потреба

deluxe -> RE: Што најмногу мразите да работите по дома? (2.6.2014 23:46:31)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Dilina

И јас ќе се пишам кај "колешкиве"[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]Кога ќе ме фати мрза,ме мрзи буквално за се и сешто.Ама кога ке земам залет за чистење,почнувам од едно,завршувам на трети спрат[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]Кога ќе се свртам генералка сум направила,и после кулирам неколку дена[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Snowhite RR -> RE: Што најмногу мразите да работите по дома? (16.6.2014 14:52:54)

Бидејќи само што правев генералка, ќе пишам што мразам да работам најмногу: Кога ќе завршам со чистењето и кога ќе треба се да вратам на свое место
Значи се гледа крајот на работата и си викам еве уште ова и готово и кога ќе го доработам тоа цела среќна и преморена сум завршила и се вртам назад гледам пак хаос, се чисто ама треба да се врати на место[sm=jezicek.gif]

miana -> RE: Што најмногу мразите да работите по дома? (16.6.2014 15:13:03)

Да диплам и средувам алишта..Ете тоа го мразам најмногуна свет... Децата се соблекуваат и ми расфрлаат по дома алишта, се прават манекенки..мм ке се соблече ке обеси по столиците, па уште и оние исушените алишта од сушарата и јас буквално секој ден морам да диплам алишта по миминум саат време..ете тоа НАЈМНОГУ мразам да го работам по дома

Defne90 RR -> RE: Што најмногу мразите да работите по дома? (16.6.2014 15:23:18)

Да го чистам електричниот шпорет.[sm=zz_furious.gif]

LoveableMe RR -> RE: Што најмногу мразите да работите по дома? (16.6.2014 15:34:03)

ИЗВОРНА ПОРАКА: miana

Да диплам и средувам алишта..

ИЗВОРНА ПОРАКА: Defne90

Да го чистам електричниот шпорет.[sm=zz_furious.gif]

Ете ова и јас[sm=smiley36.gif]

AneLav RR -> RE: Што најмногу мразите да работите по дома? (25.6.2014 9:07:39)

Да ги редам испегланите алишта по плакари (и додека бев девојка јас ги пеглав,а сестра ми ги редеше), сега морам[sm=smiley1.gif]. Да бришам прашина(јас усисавав сестра ми бришеше) сега морам[sm=smiley1.gif] и да го чистам шпоретот посебно рерната( тоа мама си го правеше) сега морам[sm=smiley1.gif].

Bethany -> RE: Што најмногу мразите да работите по дома? (27.6.2014 10:08:27)

да бришам прашина дефинитивно [sm=hudicek1.gif]

Hopeful RR -> RE: Што најмногу мразите да работите по дома? (27.6.2014 10:30:11)

Лелееее, диплење и средување алишта колку мразам!!! [sm=smiley29.gif]
Ајде двои што каде, што чие е, па реди по плакари... ич нејќам тоа да го правам!

princessa -> RE: Што најмногу мразите да работите по дома? (27.6.2014 10:54:12)

Во последно време почнаа да ме нервираат носените алишта што се по еднаш двапати носени и што висат по врати, столови. Незнам како да се справам со нив. Неможам даги перам после секое носење[sm=hudicek1.gif][sm=zmeden.gif]. А неможам да ги бутнам ни во шкаф со чистите[sm=zmeden.gif]. Што правите вие со таквите алишта?

Hopeful RR -> RE: Што најмногу мразите да работите по дома? (27.6.2014 11:38:17)

Уф, и мене исто! Ги оставаме така надвор, на столче, на една клупа што ни е пред кревет, или на закачалка на врата, и си ги носиме. Едно време толку ме нервираа така расфрлени што одвоив место во плакар за да ги ставам тука сите мои на куп, за да си ги доносам [sm=smiley36.gif]

Tanjat7880 -> RE: Што најмногу мразите да работите по дома? (27.6.2014 12:25:08)

Во последно време почнаа да ме нервираат носените алишта што се по еднаш двапати носени и што висат по врати, столови. Незнам како да се справам со нив. Неможам даги перам после секое носење[sm=hudicek1.gif][sm=zmeden.gif]. А неможам да ги бутнам ни во шкаф со чистите[sm=zmeden.gif]. Што правите вие со таквите алишта?

Na sekoja vrata od spalnite sobi I od kupatiloto imam zakacalka,i na taa zakacalka visat tie alishta koj se ni za tamu ni za vamu,koga pushtam mashina pravam proverka po vratite,sobiram toa shto e za perenje a drugoto ostanuva da visi do naredno oblekuvanje,vo kupatoloto visat banjarkite I golemite peshkiri I taka mi e reshem toj problem.
Nesakam voda pa me nervira brishenje parket pa mienje sadovi pa brishenje prasina pa taka...

princessa -> RE: Што најмногу мразите да работите по дома? (27.6.2014 14:01:12)

И јас имам закачалки скоро секаде ама 4ца дома многу работи се собираат[sm=smiley36.gif]. Ќе си висат-друго нема[sm=smiley36.gif]

Tanjat7880 -> RE: Што најмногу мразите да работите по дома? (27.6.2014 14:04:04)

И јас имам закачалки скоро секаде ама 4ца дома многу работи се собираат[sm=smiley36.gif]. Ќе си висат-друго нема[sm=smiley36.gif]

E pa kje visat,shto im e drugo rabota I na alishtata I na zakacalkite,ma ajde,ic ne gi mislam ne pa da im se sekiram

miana -> RE: Што најмногу мразите да работите по дома? (27.6.2014 14:59:24)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Hopeful

Уф, и мене исто! Ги оставаме така надвор, на столче, на една клупа што ни е пред кревет, или на закачалка на врата, и си ги носиме. Едно време толку ме нервираа така расфрлени што одвоив место во плакар за да ги ставам тука сите мои на куп, за да си ги доносам [sm=smiley36.gif]

На сите ни е ова најголема мака [sm=hudicek1.gif][sm=smiley19.gif]

Страница: <<   < Претходна страница  3 4 5 [6] 7   Следна страница >   >>