mami -> RE: Како ја лечите тагата? (11.12.2009 10:16:36)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: mother 29 Секој од нас во текот на животот ќе се соочи со тешки ситуации, губење на сакана личност (смрт, развод и. т. н). Секој различно ќе го погодат овие загуби и тешки моменти.Некои ќе се оддадат исклучиво на тага по загубеното па некогаш и самосожалување, самообвинување.Никој не е робот, за да може веднаш после смртта на близок или после раскинување на врска или после било каков стрeс и шок, да сe opорави веднаш. Има период кој е потребен да се прилагодиме на новата ситуација, дека повеќе таа личност не е во нашиот живот, и што понатаму. Ако се работи за смрт на близок, запрашајте се - дали тој/таа што починал би сакал јас да липтам за него деноноќно без престан и да си го уништам здравјето? Дали тој што починал ќе се врати ако јас скршен од болка паднам во депресија и ако неговата смрт за мене претставува КРАЈ на мојот живот. ИЗВОРНА ПОРАКА: natasha pozitivnite misli i pozitivniot stav kon nestata koi ne vodat kon tagata,spored mene mislam deka se ednistveniot lek ИЗВОРНА ПОРАКА: mami Ах, Като, кај погоди темава...точно е се што си напишала но како што пееше Алиса во земјата на чудата- Си давам себеси многу убави совети, но ретко ги послушувам... Се е тоа убаво напишано, но, мислам дека болката во тој момент е преголема за било какво рационално размислување..Јас на пример деновиве страшно се фрустрирав кога едноставно сакав да плачам и да си истажам на свој начин а сите околу мене ми викаа- ајде смири се, џабе ти е, нема да се врати, гледај си го Лука- епа не е така...мислам дека секој еден кога жали треба да си жали на свој начин и како него му е убаво- па макар и тоа значело плачење три дена без престан ИЗВОРНА ПОРАКА: vezilka ИЗВОРНА ПОРАКА: mami ...мислам дека секој еден кога жали треба да си жали на свој начин и како него му е убаво- па макар и тоа значело плачење три дена без престан Многу точно кажано, потполно се согласувам..секој различно ја доживува и преживува тагата и можеби тагата е единствено нешто што не може да се контролира.. ИЗВОРНА ПОРАКА: mother 29 јас мислам дека треба да кутиме и да го ислушаме тој што жали,(како тој жали и плаче),само да го тапкаме по рамо!така барем сакам јас !а мислам дека така и правам! сакам да кутат и слушат кога јас плачам!а не да делат совети ИЗВОРНА ПОРАКА: zami potpisuvam ИЗВОРНА ПОРАКА: arh_diz Pa ne sekogas i ne e kaj sekoj taka. Nekogas mal razgovor go podobruva raspolozenieto i moze premnogu da znaci ИЗВОРНА ПОРАКА: Bogdancanka ИЗВОРНА ПОРАКА: mother 29 јас мислам дека треба да кутиме и да го ислушаме тој што жали,(како тој жали и плаче),само да го тапкаме по рамо!така барем сакам јас !а мислам дека така и правам! сакам да кутат и слушат кога јас плачам!а не да делат совети ИЗВОРНА ПОРАКА: big_mama817 според мое мислење многу е подобро човек да се исплаче во моментот кога му е најтешко него да го потиснува тоа во себе што е многу полошо бидејќи сум го искусила ИЗВОРНА ПОРАКА: profesorica ИЗВОРНА ПОРАКА: big_mama817 според мое мислење многу е подобро човек да се исплаче во моментот кога му е најтешко него да го потиснува тоа во себе што е многу полошо бидејќи сум го искусила потпис!!!
|
|
|
|