topce -> RE: Во која градинка? (16.1.2012 13:58:55)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Natuska85 RR Женски да ве прашам дали некој има искуство со градинката Росица,објект Калинка во Хром или Пролет во Влае???Секое искуство ми е добредојдено.И уште нешто сакав ако може некој поискусна мамичка да ми каже што треба да внимавам кога ќе го запишувам [sm=duda.gif] во градинка, мислам на услови,двор дали има градинката или незнам што уште..............Би требало кога ќе отидеме во градинката да ми дозволат да видам кај ќе престојува моето дете или не[sm=zmeden.gif] ... моето дете оди од скоро 11 месеци во градинка, сега има 3 години, и нормално кога ја запишувавме бевме во стилот сакам се да знам и сакам да видам кој и каде ќе се гризи за детето кое се уште не беше ни проодено како што треба. и прво ни закажаа состанок со педагогот, норамлен муабет, малку таа нас да не запознае малку ние околината да ја запознаеме и не качија во јасли да видиме каде ќе биде сместена ќерка ни. и нормално тука беа и други дечиња и негувателките и убаво се сеќавам едната ни објаснуваше буквално се од тоа како на земја ги ставаат да си играат, како не се по цел ден во креветче, како ги ранат, доколку има некоја играчка или ќебе или перничка кои му се омилени дека може да ги носи за да не се чувствува несигурно, тоа демек му е знак на сигурно, а другата негувателка само ни рече ич да не се сеќирате од 9 деца колку што се запишани најава има дека 5 ќе одат од септември,а само вашето ќе биде ново дете така да има време да и посветиме само вие бидете спокојни. ни покажаа дека имаат нокширчиња за сите, дека е едно дете во едно креветче, кој е редот за носење на шишиња, цуцла само во ранец ако ептен треба тогаш им ја даваат инаку нема цуцла, телефонски број за контакт обавезно. наутро сестра ги земаше тие што беа во јасли. мислам дека ако побарате секаде би ве пуштиле да видите што и како е само без чевли на тоа да сте спремни.
|
|
|
|