Yummy Mammy -> RE: Во која градинка? (23.9.2011 9:41:09)
|
Dostickage, jas da sum na tvoe mesto ne bi go pustala povtorno deteto vo istata grupa ili vo istata gradinka. Mozebi ke ti trebaat den dva da se organiziras i da najdes zamena, ama vo taa grpa tvoeto dete ne e bezbedno. Ako ti kako roditel si imas problem so ucitelkite, sigurna sum deka tvoeto dete e zanemareno od nivna strana zatoa sto oni na nekoj nacin samo preku nego mozat tebe da "ti vratat". Ako me razbiras na sto mislam... Normalno deka tie roditeli sto im se ligavat i im pravat muabeti na vrata, normalno deka nivnite deca se podobro gledani. Smesti go sin ti vo grupa ili gradinka kade so ucitelkite ke si imas ubav muabet, ne mora prvi drugarki da bidete, megutoa da imate eden kulturen pristap i da te pocituvaat, samo taka ke go pocituvaat i tvoeto dete. Jas imav mal incident prvite denovi koga kerka mi trgase vo gradinka, ne so ucitelkata tuku so taa sto gi pravi rasporedite, da ne objasnuvam mnogu sto kako, otkoga se pozaliv kaj direktorkata i go dobiv toa sto go sakav, utredenta site vo gradinkata me znaeja i mene i kerka mi, duri i komsikata koga ja ostavala nejzninataja prasale dali ona e jas, a kerka i kerka mi [sm=smiley36.gif]znaci taa nenormalnata sto se karase so mene po hodnici odela niz cela gradinka i me laela. Uste naredniot den im kupiv polni kesi maramici, toalet, brisaci, plasticni casi, sapun, se sto koristat i cela nasmeana im gi dadov na novite ucitelki (jas sama so sebe si se smeev deka moram malku da gi kupam za da mi go cuvaat deteto) i koga vidoa jas sum non stop nasmeana, kulturna, deka sum zadovolnaod nivnata rabota, sfatija deka ne sum jas losata vesterka sto dosla da gi cinkari kaj direktorkata. I sega sum prezadovolna da ti kazam, i jas i kerka mi.
|
|
|
|