Maca25 -> RE: Во која градинка? (27.1.2013 17:48:27)
|
Внук ми оди во Пролет во Козле, ама е многу мал (18 месеци) и е во јасли и нормално дека таму по цел ден си играат и ништо не работат со нив. Снаа ми и брат ми се задоволни од тоа како се грижат негователките за него, со оглед на тоа што имаа така полоша адаптација со плачки, повраќање, одбивање храна и неспиење. Палче, не знам колкава беше ќерка ти, ама еве за кај ќерка ми во градинка ќе кажам - јас се чудев како може ништо да не работат во градинка до лани, ќерка ми имаше веќе 3 години и она дома на велико боеше и црташе, а во градинка ништо. Она беше само со 3 години и уште 2 дечиња, сите други имаа по 2 и не можеа да ги координираат со активносите баш убаво. И да ти кажам дека во помалите групи и нема приредби, нема некои поголеми активности, затоа што се навистина мали, посебно во прва мала група или јасли (ама тие вторите јасли). Значи кај Н. почнаа да работат озбилно тек оваа година, со приредби на 3 месеци, повеќе активности, музичко, сликање, физичко. А и можеш да ги прашаш кои им се активностите и дали може да видиш што твоето дете направило од материјалите кои сте ги донеле на почеток на година.
|
|
|
|