Maca25 -> RE: Во која градинка? (21.10.2012 21:21:21)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Tinchule Site privatni gradinki se poskapi normalno poradi uslovite a i nachinot na rabota so decata. Ne mozete vo nikoj sluchaj da gi sporeduvate privatnite so drzavnite gradinki, zoshto site znaeme na koj nachin se vrabotuva kadarot vo drzavnite gradinki i kolku se tie sposobni. Mislam rabotat babichki po 60 godini, epa ne moze da ochekuvame od niv neznam kakov angazman okolu decata. Lichno imam slushnato vospituvachka kako im kazuva na decata nemoj da me nervirate denes visok mi e ptitisokot [sm=zmeden.gif] Sakam da kazam deka kaj nas naucheni sme da barame uslovi na visoko nivo a da ne sakame da si platime za toa. Se shto e pokvalitetno so povisoki standardi i uslovi na rabota i t.n. se si koshta. Kako vikaat kolku pari tolku muzika. Taka da ne e isto eden vospituvach na 10 i na 30 deca, a i nachinot na rabota so tie deca e mnogu porazlichen. Samata programa vo privatnite gradinki se gleda da se pravi da bide pointeresna za decata, pa duri i koga imaat slobodni aktivnosti preku igra tie da se educiraat, a ne samo da trchaat nagore nadole. E sega zalno e shto po drzavnite ima mnogu retko vospituvachki shto stvarno se trudat okolu decata i sakaat da si ja rabotat rabotata, ama tie se edna vo 20. Mislam lesno e da se kaze neli megutoa si go znaeme standardot nash i koj kolku moze da si dozvoli, toa e toa. Ali spored mene da mozam da si dozvolam i ako stvarno sakam deteto da mi se educira a ne samo da bide chuvano bi go pratila vo privatna gradinka. Samo ushte eden sovet plus, ako go zapishuvate vo privatna gradinka koja raboti i kako igroteka navecher ubavo preispitajte i razgledajte gi uslovite kakvi se luge, zashto ima strashni takvi gradinki mislam so higienata i nachinot na rabota da se isplashish[sm=zmeden.gif] Pozdravche mam[sm=bravo.gif]ichki Тинчуле, јас не се согласувам со тебе. Да, во државните градиники има многу деца, малку персонал, и да колку пари толку музика, но моето дете овие 2,5 години во градинка научи многу многу нови работи и може да кажам дека сме имале изгледа среќа што не и се погодила воспитувачка постара од 60 години. Јас сум многу задоволна од нашата државна градинка. Е сега, во приватните градинки па и не е толку сјајно како што си замислувате, јадело/ нејадело - не го тераат, може и цел ден детето да не јаде и никому ништо, децата сами одат во вц, сами се бришат (читај небришат), раце ретко мијат, нема ред на спиење, нема ред на јадење, бебиња на исто место јадат, а одма до нов на некое му пресоблакаат какана пелена - сево ова го видов со свои очи. Не е баш толку сјајно како што си опишала ти!!! Пиши дали твоето дете оди во приватна градинка.
|
|
|
|