Yummy Mammy -> RE: Во која градинка? (27.8.2013 9:28:09)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Gwendolin Да имаше денес списоци истакнати. На крај прашав во сарај што ми е саат и нешто одалеченост пешки (немаме кола) и тие ми викаат ок, може тука, имаме места, одам во главната овде во Хром да ја префрлат апликацијата кај нив, ми викаат нема места, некогаш ако се откаже некој, ќе ви се јавиме. Мм им се развикал малку зашто навистина идиотски се понашаат, не ми кажаа ни зошто ни како не ја примиле, прашал наљубезно за се, тие му викаат некогаш може и да ви се јавиме????? А кога е тоа некогаш, ги прашал, кога детето ќе има 10 год? Тие му одговараат може и тогаш не. А јас претходно им пратив писма им барав објаснување зошто не е примено детето, па сега идиотите нема шанси да го примат во ниедна градинка во Ѓорче. Не знам каде да приговарам и да ги тужам ако треба. ако знае некој што да правам би ми било од помош секаков совет. Gwendolin, ne se raspravaj so ucitelkite, niv im e taka nalozeno, vkupno tolku deca na lista i kraj. I oni normalno si gi zapisuvaat decata na nivnite poznati. Odi so se dete kaj direktorkata na maticniot objekt. Zatoa sto ucitelkite ne se pritresuvaat mnogu, no na direktorkata direktno ili indirektno foteljata i zavisi od poplakite na roditelite. I ona nekogas bila samo ucitelka i sigurna sum deka ne saka da se vrati na staro. Bidi ljubezna i objasni i za sto se raboti. A ako e ona drska, e togas zakani i se deka poznavas luge vo MTSP i "...da ne gi mesame niv sega, da ne dosagame za vakvi banalnosti, sredete ja vie rabotata...."
|
|
|
|