Melanija RR -> RE: Матичен гинеколог (6.10.2014 10:21:45)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Hopeful Девојки, морам да споделам какво искуство имав кај матичната вчера. После ивф-то, бев првпат кај неа за да и кажам дека е успешно, и да ми даде рецепти за тоа што ми го препишаа во Систина, и така некако ладно и грубо се постави женава, што цел ден не можев да се приберам. Ни да ми даде совет, ни да ми рече ај да пробаме да чуеме срцева акција, ни да ми најави што се треба да правам/не правам... Ја прашувам сега следно што како, и ми вика - ќе си видиш што викаат во Систина. Мислам сепак, матична е! Се постави толку суетно, како да треба да ја молам да ме води! Таму на маса пред неа гледам мајчини книшки, оваа не реагира на ништо, и си викам ај може не треба сега тоа, може е само за мајки, да не се фурам и јас. А може и треба, од кај знам... Врв на се беше кога ја прашав за приска (стои во извештајот од Систина дека треба за 7 недели), и ми кажа као - ехееее, имаш време до тогаш, може нема ни да бидат две до тогаш, далеко је сунце. [sm=zmeden.gif] Сега се ок, знам јас кои се ризиците и што се може да се случи со близначка бременост, ама муабетов беше... како да ви кажам! Ви се испожалив, ама морав да раскажам [sm=smiley1.gif] ИЗВОРНА ПОРАКА: Mihaela 2010 Lleelee kakov bezobrazluk..koja e taa doktorka ,kako smee taka da se odnesuva. jas da sum bi ja smenila,iskreno,namesto da ti dade poddrska,da te okurazi,taa taka ti se isponasala. Za majcina kniska e rano,jas znam za so prvoto ja dobiv pokasno,neznam mozebi 7-8 mesec bev,taka da za toa ic ne se zamaraj Mozebi i e krivo sto si otisla vo Sistina,no i taka da e ne treba taka da se odnesuva.. Ne se zamaraj i uzivkaj si ako e se vo red,na sledna kontrola ke vids kako ke bide i kako ke se odnesuva... Sekoe dobro[sm=smiley31.gif] ИЗВОРНА ПОРАКА: Hopeful Леле фала ти за разбирањето, почнав да мислам дека е до мене, и дека премногу очекувам! Се мислам да ја сменам, да, ама си викам ај да и дадам шанса уште едно одење, па ќе видам. Сигурно и е криво што сум отишла во Систина, ама па не е мој проблем што она не прави ивф! И дури и ми искоментира цинично за терапијата - имам препишано пола ампула прогестерон, и као - што е ова половинка, многу знае Митко Ивановски. Мислам стварно е непрофесионално да оговара колеги нејзини!!! Ќе видам понатаму како ќе оди, па ќе одлучам дали да ја задржам. Фала ти [sm=smiley31.gif] ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija RR Hopeful мисли со време дали ќе ја менуваш, сепак треба да води бременост и да е посветена. ИЗВОРНА ПОРАКА: Hopeful Веројатно ќе ја сменам. Додуша, сега сфаќам дека ништо не ми кажа до мерењата за приска - кога ќе ги земел мерењата Ивановски да сум дошла по упат. Е сега се ок тоа, но тоа е тек 12 недела - зарем до тогаш не сака ни да ме прегледа женава, ни ништо? Чудно. Многу олако се однесуваат со пациенти, запрепастена сум. Реши си ја суетата и работи, или кажи отворено да си најдам друг. Посветеност нула! ИЗВОРНА ПОРАКА: LoveableMe RR Hopefuл, за таков однос ич не му ја мисли, имаме тема Гинеколози препораки, прочитај соодветно каде живееш и одбери си нов матичен гинеколог. Позз ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija RR Може е најдобро и да именуваме некоректни доктори[sm=zmeden.gif] аха па она што не ти земе мерки?бре безобразни ИЗВОРНА ПОРАКА: Mihaela 2010 ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija RR Може е најдобро и да именуваме некоректни доктори[sm=zmeden.gif] аха па она што не ти земе мерки?бре безобразни Se slozuvam so ova...kako sto ima pofalni zborovi za odredeni treba i ovie javno da se potenciraat,za ete da ne se zezne nekoj pa da odi i zivci da kine kako goreimenuvanata. ИЗВОРНА ПОРАКА: Hopeful Ич не ја кријам - Мицевска од Дијагностички. И тоа најкриво ми е што во темата за препораки за гинеколози за бранев, дека е нежна при земање брисеви... мореее, треба да има механизам сериозно да се пожалат пациенти од доктори. Како може да не ми каже ај да те прегледам, може сега ќе има срцева акција, или за некоја недела дојди... нешто за исхрана, активности, што знам, некакви совети и препораки! Гледам во другата тема дека на lolla и искоментирала дека не била надлежна до 3 месец за тие со ивф, ама како може бе така... ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija RR Ау истата ли нека и слуи на чест и заклетвата [sm=hudicek1.gif] ИЗВОРНА ПОРАКА: lolla E houpful, и јас пред некој месец го пишував истото ова за Мицевска од Дијагностички. Значи со истиот став е кон сите со ИВФ, мене ми направи преглед во 8 недела како да сум дошла на приватно а не кај матичен што ми води стерилитет 5 години. Мене ми рече дека не била одговорна замене до 12 недела, туку дека треба да ме води докторот кој ми правел ИВФ. Во 16 недела бев кај неа пак за контрола, зш многу е скапо да се оди се на приватно и беше срце од човек, професионално се измери кај бебчо, едно пола саат го гледавме и ми отвори мајчина книшка, притисок, тежина, ми даде упати, таму ми зедоа крв и урина итн.... Не ми е јасно зошто е таква груба на почетокот, дури ми се плачеше кога излегов од кај неа првиотпат. Абе да не осеќам како дома веќе одшто сум честа таму би ја сменила, ама сега топрва да да се навикнувам на нов лекар, ахх не знам,многу сум крута со нови познанства:( Ајде само нека си биде се добро со малите сонца, не земај при срце све што секој ке ти рече, плус сега ке си дааааааелку поемотивна и расплачлива и налутлива од порано. Инаку, да, за однесувањето нека и служи честа, дипломата и заклетвата. ИЗВОРНА ПОРАКА: Sajna Site maticni se isti jas eve Cvetanovski kaj Bilna sto e nekese nikakvi dokumenti da mi dade zasto sum odela i vo remedika na pregledi citiram : Frlaaj si ti parite tamu od niv baraj si sto ti treba"" a edno eho cini 500 denari kaj nego so plav karton pa videte sega koj lopuzi na kraj ni bolovanje nekese da mi otvori ИЗВОРНА ПОРАКА: Hopeful Ц ц ц... нашле, па зашле! Плата земаат од нас и пак се однесуваат бетер него ли на пазар. И мене ми има искоментирано - ако имате пари, ќе си одите во Систина на приватно - ко да треба да имам грижа на совест ако сум отишла таму за инсеминација или за што и да е друго. Мене најмногу ме чуди (не)човечниот однос - доктор е, со живи луѓе, посебно жени со разноразни проблеми. Ако немаш сочувство, ако не ти е гајле за туѓи проблеми и ако не сакаш да помогнеш, што воопшто стануваш доктор? Оди учи таму друго нешто, не ми губи време... Ќе видам како ќе направам, дали ќе ја сменам или не. Сега за сега битни ми се следните прегледи, се да излезе ок, па неа ќе ја решам вака или онака. Ми иде да и се развикам таму, да направам скандал од што премногу си дозволува [sm=smiley36.gif] ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina lele kolku mrazam vakvi suetni neznam jas greota e da se pozalam od nekoj do sega maticniot gin sestrata sto mu e izleguva da vide zenata dali sum dosla za inekcii vo cekalnata opstiot maticen isto sestra ta sto mu e odma sto se vika zenata uste koga ke me vide vika ajde da ti stavam superfakt gi stavam i tamu i tamu oti maticniot mi ginekolog rabote na smeni a opstiot maticen ne ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina ne e tocno oti site maticni se isti i jas imav bremenost so ivf koja zavrsi so blighted ovum zenata sto e zamena za mojot ginekolog posto on bese na odmor togas od se srce koga mi ja potvrdija bremenosta so beta hcg od se srce se izraduva a ke zaboravev i upat za betahcg ona mi dade i i kazav oti imam samo eden embrion staveno i koga i go odnesov rezultatot od betahcg mi vika nula li mi noses jas i vikam kakva nula pogledni betahcg 37,1 bozee cestitki bremena si ИЗВОРНА ПОРАКА: Mihaela 2010 Zavisi do ginekologot, jas kaj sto idam kaj mojava, so prvata bremenost koga trebase da pravam 4d taa samata mi posoci da si otidam u Sistina, no jas aj od finansiski pricini demek sto fali na GAK si otidov na drzavno.koga dozna mojava bas se podnaluti i me iskara zosti vo 8 mes i se vide zajacka usta na bebevo i me prasa kaj sum bila na 4 d.mislam deka se naluti od aspekt sto stvarno vo Sistina imase dobar i iskusen dr a pretpostavuvam i ponova aparatura ama nejse sepak se zavrsi dobro.sega za vtorovo i ona ima 4 d pa fino lepo kaj nejze ke si teram. ИЗВОРНА ПОРАКА: Hopeful Тоа е фер однос - штом не нуди некаква услуга, нема што да приговара на твоите одлуки. Едноставно, треба да даде совет каде е ок и толку. Мојата не правеше проблем при инсеминациите во Систина, освен тие дискретни муабети за парите на кои не им обрнав внимание, а беше сосема во ред при целата постапка на собирање документи за ваучер, упати, рецепти, повторуваше брисеви се ок, дури и ми посака среќа пред да правам ивф - и оп, сега, наместо да се израдува, гледам сменет однос. Честиташе, не дека не, ама одма ме прекина со муабет - и што сакаш сега, што ти треба? Пуста суета, свашта. Ќе и дадам уште една шанса па ќе одлучам, секако следните прегледи ми се зажани во Систина, има време додека ја видам пак [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|