|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  8 9 [10] 11 12   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување III дел
11.2.2012 1:42:58   
bebabeba
Padme mnogu mie zal shto morash da pominuvash niz seto ova mila.I mene mi odobrija invitro so donor no jas sakam da probam prvo so moi zatoa shto ne sum pravela ni invitro ni inseminacija do sega,bash nishto,pa da probam mozebi ke se svrte srekata na nasha strana konecno:-)
Inaku imam mal polip koj moram da go otstranam pred da odam na invitro,ve molam kazete mi dali nekoj znae kolku koshta vo sistina a kolku na drzavna,toa e samo histeroskopija,i kako odi procedurata dali treba nekoja priprema pred toa.I dasli posle toa mozam odma nareden ciklus da odam na invitro/?/
Pozdrav do site i od site rr,posebno do onie dushicki koi cekaat rezultati posle transverot...se nadevam deka ke ne raduvate site so ubavi vesti...kisscinja.

(Одговор на членот bella80)
Непосредна врска до пораките: 226
12.2.2012 0:54:21   
marijam
Zdravo na site ,eve i jas sum Nova na forumov,Ve citam site poodamna ama nikogas ne sobrav hrabrost da pisam nesto. Posle mnogu maki pominati ,operirana sum od teska endometrioza ,kade mi bese odstranet edniot jajnik , reseciran drugiot i del od debeloto crevo,potoa primav Zoladex za sprecuvanje na ciklusot t.e bev stavena vo veshtaski klimaks, pocnav da se poduvam .Seto toa bese pred 2 i pol godini potoa celo vreme sum na mikroginot ,bidejki ako go prekinam tumurkite markeri ca125 ne pagaat pod 200 a normalna vrednost im e do 35. Konecno se resiv za IVF
Zatoa eve me tuka ...Ve pozdravuvam site ,ke go pravam vo remedika kaj Pr. Dimitrov vo nego gledam Bog ,se nadevam na se najdobro ,sega momentalno lezam minatata nedala napraviv histeroskopija fala mu na boga pominav odlicno,koga sega bev na kontrola vo sredata i pak cisti ,ne edna dve i toa od po 6 sm i toa na edniot moj reseciran jajnik. uff
Odma mi zakazaa punkcija i vcera go napraviv toa ,gi punktirase Dimitrov cistite so rezultat deka se bisra tecnost toa bilo dobro,ama rezultati po 2 nedeli. se uste dodeka se budev od anestezijata mi rekoa deka od denes 11.02.2012 pocnuvam so procedura za ivf. denes pocnav so prvata inekcija suprefact .Mnogu sum zbunete se se slucu mnogu rapidno brzo ,neznam ni sama ,duri ne sum ni svesna ako mozete da mi veruvate. Mnogu citav od vas ovie nekolku dena i pak sum izgubena . Dali so pocnuvanjevo na ovaa procedura si prodolzuvam so istitot nacin na zivot ,ili treba nesto da promenam.
Inaku za dve godini se zdebeliv 30 kg i sega imam 95 kg. Me faka strav ne znam dali moze da drzam dieta ili ne inaku i pusam po edna kutija cigari ,
Baram sovet kako da prodolzam ponataka treba li nesto da smenam...
fala Vi na site odnapred sum vi blagodarna .Pozdrav na site sto stanaa majki i na site sto se istrajni i se borat so site sili da go dobijat toa sto go posakuvaat. Baknezi i guskanja do site .

(Одговор на членот bebabeba)
Непосредна врска до пораките: 227
12.2.2012 12:33:23   
cika
marijam zdravo ti posakuvam prijatna druzba na rr , i da ti se ostvari tvojot son  inaku nakratko i jas sum operirana od endometrioza , tocno znam vo kakva situacija si no so e tuka e odime ponatamu samo da dobieme bebence ,inaku vo tekot na postapkata se rabotis normalno kako i do sega samo cigarcinjata mi vikaa koga odev jas na ivf da gi namalam ,i stvarno gi namaliv po edna dve denot no i toa ne bilo nisto taka da samo gospod da klaj raka da pomogni na site se najubavo i so pobrzo da bideme user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image kis4e do site

(Одговор на членот marijam)
Непосредна врска до пораките: 228
12.2.2012 15:19:16   
bella80
Mirijam dobredojdeuser posted image user posted image user posted image Ti posakuvam od se srce da ti uspee postapkata!I jas sum pusac,znam deka e tesko da prestanes...Jas namaliv za vreme na stimulacijata,posle ET sakav skroz da gi prekinam,ne zapaliv ni edna 1 den pred ET,ama embriologot mi rece deka e postetno skroz da gi prekinam otkolku da pusam po nekoja...Mi rece max 5 cigari dnevno...Za ishranata mislam deka kasno e da drzis sega dieta,samo probaj pojse ovosje da jades i da ne jades blago,citav po forumive deka ne bilo uboo da se jade blago..Ja ne sum mnogu po blagoto ama koj ke me fati kriza si jadam med i od tie blagite so zitarici na Vitalia...Se e do k'smetot Mirijam,opusti se i reci kako saka Gospod taka ke bide...TE GUSKAM MILA I TI JA PRAKAM SETA SREKA NA OVOJ SVET!

(Одговор на членот cika)
Непосредна врска до пораките: 229
12.2.2012 16:11:18   
marijam
Fala Vi na site za poddrskata ,ke se obidam da namalam so cigarkite ama nekako tesko, eve bas sea pijam kafe e kako bre da ne zapalam ,se nadevam ke izrzam. Inaku pozdrav do Belabela ,jas minatata nedela napraviv histeroskopija samo sto vo mojot slucaj bese dijagnosticka ,ne najdoa nisto .Nema nekoja posebna priprema ,predhodniot den jades t.e veceras vo 6 i potoa samo voda do polnok se do sabajleto koga ke otides vo bolnica,Se pravi so cela anestezija koja trae kratko veruvaj nisto ne osetiv ,posle 3 casa si odis doma ,znaci bitno na gladno na zedno ,predhodno izdepilirana sredena i tolku. Inace toj den ke treba doma da si odmaras lezis ,jas mozev i da stanam slobodno. inaku do mene vo sobata bese zenicka sto isto pravese histeroskopija na polip ,se bese ok so nea ,nie pravevme vo redemika kaj Dimitrov dvete ,i ona plati kako se sekavam 20000 denari ,jas pomalku bidejki bese samo dijagnostika .se nadevam ti pomognav so informaciive. pozrav na site
ИЗВОРНА ПОРАКА: bella80

Mirijam dobredojdeuser posted image user posted image user posted image Ti posakuvam od se srce da ti uspee postapkata!I jas sum pusac,znam deka e tesko da prestanes...Jas namaliv za vreme na stimulacijata,posle ET sakav skroz da gi prekinam,ne zapaliv ni edna 1 den pred ET,ama embriologot mi rece deka e postetno skroz da gi prekinam otkolku da pusam po nekoja...Mi rece max 5 cigari dnevno...Za ishranata mislam deka kasno e da drzis sega dieta,samo probaj pojse ovosje da jades i da ne jades blago,citav po forumive deka ne bilo uboo da se jade blago..Ja ne sum mnogu po blagoto ama koj ke me fati kriza si jadam med i od tie blagite so zitarici na Vitalia...Se e do k'smetot Mirijam,opusti se i reci kako saka Gospod taka ke bide...TE GUSKAM MILA I TI JA PRAKAM SETA SREKA NA OVOJ SVET!

Непосредна врска до пораките: 230
12.2.2012 16:13:19   
marijam
Izvini bebabeba ti go zgresiv imeto,nova sum sorry

Непосредна врска до пораките: 231
14.2.2012 19:09:50   
Melanija RR
bella80 како си,како ти поминуваат деновите?user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 232
16.2.2012 15:56:37   
bella80
Devojki,vcera 12 den od ET,testovite negativni,denes 13 den od ET,betata<1....Ideme ponatamu...Pozz do site!

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 233
16.2.2012 22:17:27   
milasteve

Devojki,vcera 12 den od ET,testovite negativni,denes 13 den od ET,betata<1....Ideme ponatamu...Pozz do site!

bella mila zalam,odime ponatamu posilni ti posakuvam sreka i strplenie ,gusss

Непосредна врска до пораките: 234
16.2.2012 22:19:56   
milasteve
denes bev kaj dr tase u plodnost bt.me gledase na exo,cistite so mi bea napraveni od terapijata za inseminacijata gi nema,fala na boga se e ok.inaku pijam microgynon denes mi e 14 den kako gi pijam.prodolzuvam so niv ke gi pijam do 23 fevruari,u meguvreme od utre vecer pocnuvam so bockanje superfactuser posted image se plasam kako ke se bockam sama ...aj ke pomine i ova se nadevam ovoj pat uspesno,,,,,,vi ja prakam seta srekaa na ovoj svet i na site ne po edno tuku po 2 bebuskii..kissuser posted image

(Одговор на членот milasteve)
Непосредна врска до пораките: 235
16.2.2012 23:44:39   
bella80
Milasteve so sreka na postapkata!!!Da dade Gospod ovoj pat da si gi vidis user posted image user posted image !!!!!!Mila ne mora sama da se bockas,odi vo bolnica neka te bockaat...Mene mi bese stres sama i odev vo privatana ambulanat,a vo nedela odev na itna pomos...Edno bockanje e 40 den. so kartonce ama mene nitu ednas ne mi naplatija,znaat na kakva maka sme...Te user posted image user posted image Mila...

Непосредна врска до пораките: 236
17.2.2012 12:18:48   
milasteve

Milasteve so sreka na postapkata!!!Da dade Gospod ovoj pat da si gi vidis user posted image user posted image !!!!!!Mila ne mora sama da se bockas,odi vo bolnica neka te bockaat...Mene mi bese stres sama i odev vo privatana ambulanat,a vo nedela odev na itna pomos...Edno bockanje e 40 den. so kartonce ama mene nitu ednas ne mi naplatija,znaat na kakva maka sme...Te user posted image user posted image Mila...

fala srckooo ke doam i jas vecerva nemozam sama da se bockamuser posted image kissssssssssssss i guss

Непосредна врска до пораките: 237
17.2.2012 15:02:29   
Melanija RR
bella80 немам зборови ,само user posted image за тебе
milasteve со лесно од денес user posted image

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 238
17.2.2012 15:07:21   
milasteve
se plasam be mili moi,ne podnesuvam igli da gledam ufff

Непосредна врска до пораките: 239
17.2.2012 15:07:46   
milasteve

ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija

bella80 немам зборови ,само user posted image за тебе
milasteve со лесно од денес user posted image

blagodaram melanijaaa mnogu

Непосредна врска до пораките: 240
17.2.2012 15:22:28   
Melanija RR
Леле Мила за игни не збори викам здравје кога ќе забременам игла со очи не сакам да видам user posted image да се насмееме ама стварно.Од мене совет ти е да не гледаш свртија главата на друга и страна и муабети со сестрата, јас секогаш така правам user posted image не дека тогаш ми се муабети ама морам да се снајдам.
Те чекаме вечер со импресии,сигурно после првиот пат ќе ти биде полесно user posted image

Непосредна врска до пораките: 241
17.2.2012 19:05:31   
gina
Zdravo na site i od mene.I ja sum nova na forumovi sakav i ja da ja spodelam mojata maka so vas. Dosega imam napraveno 3 ivf no bez uspeh.sega sakam pak da go posetam dr. Tase pa da se dogovorime sto ponataka, no sega sakame da odime so donator. Dijagnozata e azospermija. Dali nekoj znae sto dokumenti treba za so donator za preku fondot jas imam uste ednas pravo za so fond.I kako odat sega procedurite za preku fond i dali ima odredeno vreme koga se podaavaat dokumentite, mene sigurno ce mi trebaat 2,3 mececi duri gi soberaam site dokumenti i ne sum vo tek sega za tie proceduri po novo kako odat, nemam poseteno doktor povece od 1 godina. Na site vi posakuvam uspeh i mnogu sreka za toa sto se borite i golem pozdrav do site vas!!!user posted image

Непосредна врска до пораките: 242
18.2.2012 1:49:47   
cika
bela 80 pozz mila znam kako se osekas no odime ponatamu so novi sili kis4e za tebe

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 243
18.2.2012 1:50:51   
cika
milasteve i gina vi posakuvam ovoj pat uspeh pozz do site

(Одговор на членот cika)
Непосредна врска до пораките: 244
18.2.2012 13:11:38   
milasteve
vi blagodaram mnogu,sinoka ja primiv prvata inekcija,bolese ama ne mnogu,ok sum denes,vecer odam slednauser posted image

(Одговор на членот cika)
Непосредна врска до пораките: 245
18.2.2012 13:47:37   
bella80
Fala devojki ...Odime napred,ke bide eden ubav den..Na site sto se vo procedura im isprakam mnoooogu sreka!

Непосредна врска до пораките: 246
18.2.2012 13:49:09   
bella80
Goca77 kako si ...Pisi kako pomina,koga ke vadis beta?

Непосредна врска до пораките: 247
18.2.2012 15:34:38   
ole2004
Eве и јас да напишам до каде сум со постапката на ИВФ.На 3ти ден од циклус естрадиол-18,на 4ти ден со стимулации ендометриум 7ммuser posted image ,над10фолекули од кои 3-4 по 5ммuser posted image .Денес ми е 7ми ден со стимулации,а во понеделник повторно проверка на естрадиол и фоликометрија.Докторката е задоволна и се надеваме на успех.Многу среќа на сите што се во постапка и наскоро да не израдуваат соuser posted image  user posted image .

Непосредна врска до пораките: 248
19.2.2012 13:44:45   
bella80
Ajde Ole da bide se kako sto trebauser posted image user posted image i da si fi vidis magicnite user posted image user posted image !!!
Pisi ni kako je pomines vo ponedelnik...user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот ole2004)
Непосредна врска до пораките: 249
19.2.2012 16:07:08   
goca 77
za zal i ovoj 4 pat ne uspeav da dojdam do transver ne bea dobri jajce kletkite i sega treba da razmislam za donor na jk pa ve molam da mi kazete kako odi toa koja e procedurata za donor

Непосредна врска до пораките: 250
Страница:   <<   < Претходна страница  8 9 [10] 11 12   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  8 9 [10] 11 12   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Изберете го најубавото име:
Sasha24

Изберете го најубавото име:

Елена (0%)

Емилија (0%)

Теодора (100%)

Број на сите гласови: 1

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!