Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Padme mnogu mie zal shto morash da pominuvash niz seto ova mila.I mene mi odobrija invitro so donor no jas sakam da probam prvo so moi zatoa shto ne sum pravela ni invitro ni inseminacija do sega,bash nishto,pa da probam mozebi ke se svrte srekata na nasha strana konecno:-) Inaku imam mal polip koj moram da go otstranam pred da odam na invitro,ve molam kazete mi dali nekoj znae kolku koshta vo sistina a kolku na drzavna,toa e samo histeroskopija,i kako odi procedurata dali treba nekoja priprema pred toa.I dasli posle toa mozam odma nareden ciklus da odam na invitro/?/ Pozdrav do site i od site rr,posebno do onie dushicki koi cekaat rezultati posle transverot...se nadevam deka ke ne raduvate site so ubavi vesti...kisscinja.
Zdravo na site ,eve i jas sum Nova na forumov,Ve citam site poodamna ama nikogas ne sobrav hrabrost da pisam nesto. Posle mnogu maki pominati ,operirana sum od teska endometrioza ,kade mi bese odstranet edniot jajnik , reseciran drugiot i del od debeloto crevo,potoa primav Zoladex za sprecuvanje na ciklusot t.e bev stavena vo veshtaski klimaks, pocnav da se poduvam .Seto toa bese pred 2 i pol godini potoa celo vreme sum na mikroginot ,bidejki ako go prekinam tumurkite markeri ca125 ne pagaat pod 200 a normalna vrednost im e do 35. Konecno se resiv za IVF Zatoa eve me tuka ...Ve pozdravuvam site ,ke go pravam vo remedika kaj Pr. Dimitrov vo nego gledam Bog ,se nadevam na se najdobro ,sega momentalno lezam minatata nedala napraviv histeroskopija fala mu na boga pominav odlicno,koga sega bev na kontrola vo sredata i pak cisti ,ne edna dve i toa od po 6 sm i toa na edniot moj reseciran jajnik. uff Odma mi zakazaa punkcija i vcera go napraviv toa ,gi punktirase Dimitrov cistite so rezultat deka se bisra tecnost toa bilo dobro,ama rezultati po 2 nedeli. se uste dodeka se budev od anestezijata mi rekoa deka od denes 11.02.2012 pocnuvam so procedura za ivf. denes pocnav so prvata inekcija suprefact .Mnogu sum zbunete se se slucu mnogu rapidno brzo ,neznam ni sama ,duri ne sum ni svesna ako mozete da mi veruvate. Mnogu citav od vas ovie nekolku dena i pak sum izgubena . Dali so pocnuvanjevo na ovaa procedura si prodolzuvam so istitot nacin na zivot ,ili treba nesto da promenam. Inaku za dve godini se zdebeliv 30 kg i sega imam 95 kg. Me faka strav ne znam dali moze da drzam dieta ili ne inaku i pusam po edna kutija cigari , Baram sovet kako da prodolzam ponataka treba li nesto da smenam... fala Vi na site odnapred sum vi blagodarna .Pozdrav na site sto stanaa majki i na site sto se istrajni i se borat so site sili da go dobijat toa sto go posakuvaat. Baknezi i guskanja do site .
RE: Вештачко оплодување III дел 12.2.2012 12:33:23
cika
marijam zdravo ti posakuvam prijatna druzba na rr , i da ti se ostvari tvojot son inaku nakratko i jas sum operirana od endometrioza , tocno znam vo kakva situacija si no so e tuka e odime ponatamu samo da dobieme bebence ,inaku vo tekot na postapkata se rabotis normalno kako i do sega samo cigarcinjata mi vikaa koga odev jas na ivf da gi namalam ,i stvarno gi namaliv po edna dve denot no i toa ne bilo nisto taka da samo gospod da klaj raka da pomogni na site se najubavo i so pobrzo da bideme kis4e do site
RE: Вештачко оплодување III дел 12.2.2012 15:19:16
bella80
Mirijam dobredojde Ti posakuvam od se srce da ti uspee postapkata!I jas sum pusac,znam deka e tesko da prestanes...Jas namaliv za vreme na stimulacijata,posle ET sakav skroz da gi prekinam,ne zapaliv ni edna 1 den pred ET,ama embriologot mi rece deka e postetno skroz da gi prekinam otkolku da pusam po nekoja...Mi rece max 5 cigari dnevno...Za ishranata mislam deka kasno e da drzis sega dieta,samo probaj pojse ovosje da jades i da ne jades blago,citav po forumive deka ne bilo uboo da se jade blago..Ja ne sum mnogu po blagoto ama koj ke me fati kriza si jadam med i od tie blagite so zitarici na Vitalia...Se e do k'smetot Mirijam,opusti se i reci kako saka Gospod taka ke bide...TE GUSKAM MILA I TI JA PRAKAM SETA SREKA NA OVOJ SVET!
RE: Вештачко оплодување III дел 12.2.2012 16:11:18
marijam
Fala Vi na site za poddrskata ,ke se obidam da namalam so cigarkite ama nekako tesko, eve bas sea pijam kafe e kako bre da ne zapalam ,se nadevam ke izrzam. Inaku pozdrav do Belabela ,jas minatata nedela napraviv histeroskopija samo sto vo mojot slucaj bese dijagnosticka ,ne najdoa nisto .Nema nekoja posebna priprema ,predhodniot den jades t.e veceras vo 6 i potoa samo voda do polnok se do sabajleto koga ke otides vo bolnica,Se pravi so cela anestezija koja trae kratko veruvaj nisto ne osetiv ,posle 3 casa si odis doma ,znaci bitno na gladno na zedno ,predhodno izdepilirana sredena i tolku. Inace toj den ke treba doma da si odmaras lezis ,jas mozev i da stanam slobodno. inaku do mene vo sobata bese zenicka sto isto pravese histeroskopija na polip ,se bese ok so nea ,nie pravevme vo redemika kaj Dimitrov dvete ,i ona plati kako se sekavam 20000 denari ,jas pomalku bidejki bese samo dijagnostika .se nadevam ti pomognav so informaciive. pozrav na site
ИЗВОРНА ПОРАКА: bella80
Mirijam dobredojde Ti posakuvam od se srce da ti uspee postapkata!I jas sum pusac,znam deka e tesko da prestanes...Jas namaliv za vreme na stimulacijata,posle ET sakav skroz da gi prekinam,ne zapaliv ni edna 1 den pred ET,ama embriologot mi rece deka e postetno skroz da gi prekinam otkolku da pusam po nekoja...Mi rece max 5 cigari dnevno...Za ishranata mislam deka kasno e da drzis sega dieta,samo probaj pojse ovosje da jades i da ne jades blago,citav po forumive deka ne bilo uboo da se jade blago..Ja ne sum mnogu po blagoto ama koj ke me fati kriza si jadam med i od tie blagite so zitarici na Vitalia...Se e do k'smetot Mirijam,opusti se i reci kako saka Gospod taka ke bide...TE GUSKAM MILA I TI JA PRAKAM SETA SREKA NA OVOJ SVET!
RE: Вештачко оплодување III дел 14.2.2012 19:09:50
Melanija RR
bella80 како си,како ти поминуваат деновите?
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Вештачко оплодување III дел 16.2.2012 22:19:56
milasteve
denes bev kaj dr tase u plodnost bt.me gledase na exo,cistite so mi bea napraveni od terapijata za inseminacijata gi nema,fala na boga se e ok.inaku pijam microgynon denes mi e 14 den kako gi pijam.prodolzuvam so niv ke gi pijam do 23 fevruari,u meguvreme od utre vecer pocnuvam so bockanje superfact se plasam kako ke se bockam sama ...aj ke pomine i ova se nadevam ovoj pat uspesno,,,,,,vi ja prakam seta srekaa na ovoj svet i na site ne po edno tuku po 2 bebuskii..kiss
RE: Вештачко оплодување III дел 16.2.2012 23:44:39
bella80
Milasteve so sreka na postapkata!!!Da dade Gospod ovoj pat da si gi vidis !!!!!!Mila ne mora sama da se bockas,odi vo bolnica neka te bockaat...Mene mi bese stres sama i odev vo privatana ambulanat,a vo nedela odev na itna pomos...Edno bockanje e 40 den. so kartonce ama mene nitu ednas ne mi naplatija,znaat na kakva maka sme...Te Mila...
RE: Вештачко оплодување III дел 17.2.2012 12:18:48
milasteve
ИЗВОРНА ПОРАКА: bella80
Milasteve so sreka na postapkata!!!Da dade Gospod ovoj pat da si gi vidis !!!!!!Mila ne mora sama da se bockas,odi vo bolnica neka te bockaat...Mene mi bese stres sama i odev vo privatana ambulanat,a vo nedela odev na itna pomos...Edno bockanje e 40 den. so kartonce ama mene nitu ednas ne mi naplatija,znaat na kakva maka sme...Te Mila...
fala srckooo ke doam i jas vecerva nemozam sama da se bockam kissssssssssssss i guss
RE: Вештачко оплодување III дел 17.2.2012 15:02:29
Melanija RR
bella80 немам зборови ,само за тебе milasteve со лесно од денес
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Вештачко оплодување III дел 17.2.2012 15:22:28
Melanija RR
Леле Мила за игни не збори викам здравје кога ќе забременам игла со очи не сакам да видам да се насмееме ама стварно.Од мене совет ти е да не гледаш свртија главата на друга и страна и муабети со сестрата, јас секогаш така правам не дека тогаш ми се муабети ама морам да се снајдам. Те чекаме вечер со импресии,сигурно после првиот пат ќе ти биде полесно
RE: Вештачко оплодување III дел 17.2.2012 19:05:31
gina
Zdravo na site i od mene.I ja sum nova na forumovi sakav i ja da ja spodelam mojata maka so vas. Dosega imam napraveno 3 ivf no bez uspeh.sega sakam pak da go posetam dr. Tase pa da se dogovorime sto ponataka, no sega sakame da odime so donator. Dijagnozata e azospermija. Dali nekoj znae sto dokumenti treba za so donator za preku fondot jas imam uste ednas pravo za so fond.I kako odat sega procedurite za preku fond i dali ima odredeno vreme koga se podaavaat dokumentite, mene sigurno ce mi trebaat 2,3 mececi duri gi soberaam site dokumenti i ne sum vo tek sega za tie proceduri po novo kako odat, nemam poseteno doktor povece od 1 godina. Na site vi posakuvam uspeh i mnogu sreka za toa sto se borite i golem pozdrav do site vas!!!
RE: Вештачко оплодување III дел 18.2.2012 15:34:38
ole2004
Eве и јас да напишам до каде сум со постапката на ИВФ.На 3ти ден од циклус естрадиол-18,на 4ти ден со стимулации ендометриум 7мм ,над10фолекули од кои 3-4 по 5мм .Денес ми е 7ми ден со стимулации,а во понеделник повторно проверка на естрадиол и фоликометрија.Докторката е задоволна и се надеваме на успех.Многу среќа на сите што се во постапка и наскоро да не израдуваат со .
RE: Вештачко оплодување III дел 19.2.2012 16:07:08
goca 77
za zal i ovoj 4 pat ne uspeav da dojdam do transver ne bea dobri jajce kletkite i sega treba da razmislam za donor na jk pa ve molam da mi kazete kako odi toa koja e procedurata za donor