|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  6 7 [8] 9 10   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување III дел
28.1.2012 0:26:48   
kapina
cestitki sandra

(Одговор на членот bella80)
Непосредна врска до пораките: 176
28.1.2012 12:06:05   
LUBA
Zdravo devojki,mene mi vratija od fondot za podnesenite dokumenti za in vitro i mi baraat histerolaparoskopija izgleda bidejki na desniot kanal imam saktosalpings,a problemot e i kaj soprugot e sega me intersira kaj koj doktor ste zadovolni vo drzavna za ova i pozle ova po kolku meseci mozam na in vitro i dali nekoj ima uspesno in vitro bez ovaa operacija ako go pravam na privatno pak?

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 177
28.1.2012 12:40:51   
Cooper
LUBA so ovoj problem nemozesh da ostanesh bremena ni so invitro..ima mn statii na net..bas citav pred nekoj den..
ne ti preporacuvam IVF bidejki samo ke si gi potrosish parite i vremeto...poubavo reshi si go problemot i potoa pocni so IVF procedurata...mozesh da najdesh na net mn za tvojot problem...i pisuva deka e megu pocestite faktori IVf da ne uspeva..

(Одговор на членот LUBA)
Непосредна врска до пораките: 178
28.1.2012 13:12:38   
Cooper
citav deka vo nekoi slucai so sactosalpings moze da se proba so antibiotik i posle se sledi kolku od kanalot ne e oshteten i dali si ja vrshi funkcijata...
sactosalpings go ima vo poveke morfologii zavisi dali stanuva zbor za natrupuvanje na krv,gnoj ili takanareceniot katalialen salpings kojshto vsushnost e hidrosalpins( jas se operirav od toa i ostanav so IVF od prva)
vo sekoj slucaj stanuva zbor za zatvoren kanal i od dvete strani bilo toa od vospalenie ili od otok ili rashiruvanje na kanalot i gubenje na negovata funkcija...

(Одговор на членот Cooper)
Непосредна врска до пораките: 179
28.1.2012 22:55:10   
bella80
Zenski jas imam samo 3 folikuli 16,14.5 i 13mm,od 25 merionala samo tolku porasnale...Ama jas ko vecit optimist,go zanemaruvam ovoj fakt i odam ponatamu!!,,Optimistite tonat vo visocini''Ve guskam site!

(Одговор на членот sandra 984)
Непосредна врска до пораките: 180
29.1.2012 0:12:05   
sandra 984
bela80 ne grizi se mila,samo ne gubi nadez...se ke bide vo red i ke vidis deka ke ni se pofalis deka si uspeala...ti ja posakuvam celata sreka na svetov i cekame ubavi vesti...user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 181
29.1.2012 0:14:51   
sandra 984
mila jas invitroto go pravev vo sistina i od pocetok me vodese dr.Kuzeska Klementina...za drugite ne znam ama za mene taa zena e bozica so zlatni race...mi izvadoja samo 5 jajce kletki no uspeaja da oplodat samo dve bidejki problemot bese kaj mojot soprug i bese mnogu slabo...jas ne se ni nadevav deka ke bide pozitivno voopsto no ispadna super...bi sakala i kaj tebe da bide se taka uspesno...pozdravce

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 182
29.1.2012 16:53:33   
Bogdancanka
mila blagodaram sto go spodeli tvoeto iskustvo....sekako ke uspeeme site nie koj dolgo gi ocekuvame user posted image crtki samo trpenie i malku nadez se ke se sredi...pozz

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

Непосредна врска до пораките: 183
30.1.2012 12:31:18   
dafne1
moze li nekoj da mi kaze dali e mozno posle prvoto ifv da imam neredovni menstruacii eden mesec mi dojde na 49 dena a sega ovaj mi dojde na 28 den a mi tecese malku samo kafeava tecnos a nemav normalna menstruacija na ehoto ne pokazuva deka ima nesto ili pak se rabote za drug problem pozdrav

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 184
30.1.2012 12:40:39   
LUBA
Mila sigurno e od invitroto i mene posle prvoto ne uspesno mi bese ne redovna narednite dva meseci i malku porazlicna od voobicaeno seto toa e od tarapijata sto sme ja primale i dodeka se stabilizira treba malku vreme.POZZ

(Одговор на членот dafne1)
Непосредна врска до пораките: 185
31.1.2012 0:07:49   
bella80
Jas denes bev na kontrola,primiv stop inekcija i vo Sreda sabajle punkcija!!Imam 4 folekuli,znaci +1 od prosliot patuser posted image user posted image user posted image 20,19.15.5,i 15mm.,endometriumot 9.5,trisloen.Pa sega devojki me interesira kolkavi bea vasite folekuli i endometrium pred punkcija?Dali posle puncijata imavte bolki i kolku vreme?Fala Vi!

(Одговор на членот LUBA)
Непосредна врска до пораките: 186
31.1.2012 8:43:08   
milika
Bela, mojot endometrium bese 9 i imav 6 zreli folikuli a mi izvadija tri jk (i trite se oplodija). Za punkcijata voopsto ne se grizi, ako imas malku bolki koga ke se razbudis od anestezijata, tie ke isceznat dodeka da se rasonis user posted image
Samo opusteno i se ke bide kako sto treba user posted image

Непосредна врска до пораките: 187
31.1.2012 23:43:44   
Olivia
Bella80 bez grizi , endometriumot ti e odlicen, so lesno da pomines vo sreda i te cekame so ubavi vestiuser posted image

"Trust takes years to build , only seconds to break , and forever to repair"

(Одговор на членот milika)
Непосредна врска до пораките: 188
1.2.2012 0:30:11   
Melanija RR
bella80 со лесно user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Olivia)
Непосредна врска до пораките: 189
1.2.2012 17:08:38   
tanja81
zdravo na site,nova sum na forumov i se uste ucam da go koristam,sakam da ve pozdravam na site i da se priklucam na ova semejstvo,citajki gi vasite komentari se nadevam ke najdam odgovor na moite prasanja pozdrav do site

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 190
1.2.2012 18:33:03   
Olivia
Tanja81 dobredojde vo Ringeraja semejstvoto, se nadevam ke najdes odgovori na tvoite prasanja vo nasite postovi, i vo sekoja problematika slobodno prasaj da ja razresis tvojata dilema, nie ke dademe se od sebe da si pomogneme, pozdrav

"Trust takes years to build , only seconds to break , and forever to repair"

(Одговор на членот tanja81)
Непосредна врска до пораките: 191
2.2.2012 19:01:53   
milasteve
zdravo mili moi od temata inseminacija se prefrlam ovde.denes bev kaj dr.tase u bt mi nastanale 3 cisti zs ne mi puknale folikulte,resivme da odime in vitro so ista terapija kako za insem zs dobro mi deluva.samo ne mi e jasno zs mi dade tableti MICROGYNON citav deka se kontracepcija,ke pocnam da gi pijam od 1 den na menst pa na 14 den kaj dr i ke pocnam so terapija za in vitro,ve molam ako imate iskustvo so ovie tableti da mi pisete

(Одговор на членот Olivia)
Непосредна врска до пораките: 192
2.2.2012 19:07:43   
Melanija RR
milasteve со лесно да ти оди постапката user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот milasteve)
Непосредна врска до пораките: 193
2.2.2012 19:09:26   
milasteve
ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija

milasteve со лесно да ти оди постапката user posted image

fala mnogu melanija kisss

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 194
2.2.2012 19:19:44   
jana81
milasteve obicno pred da se pocne so IVF postapkata se davaat kontraceptivi za da se smiri organizmot. koi kontraceptivi ke gi pies odreduva samiot doktor.jas na pr. pred poslednoto Ivf piev Yasmin (od prv den na menzis) a na prethodnoto IFV piev nekoi rd. ne mi teknuvaa kako se vikaa.

Непосредна врска до пораките: 195
2.2.2012 19:21:02   
jana81
zaboraviv! so lesno i da ni se pofalis so user posted image

(Одговор на членот jana81)
Непосредна врска до пораките: 196
2.2.2012 19:24:30   
milasteve
ИЗВОРНА ПОРАКА: jana81

zaboraviv! so lesno i da ni se pofalis so user posted image
ti blagodaram mnogu janauser posted image

(Одговор на членот jana81)
Непосредна врска до пораките: 197
2.2.2012 20:37:30   
sandra 984
Zdravo. Edno golemo dobredojde za site novi clenki i prijatna druzba...
bela 80-kako si?kako pomina punkcijata?se nadevam se e vo najdobar red...pisi ni.pozdravce!!!

Непосредна врска до пораките: 198
2.2.2012 21:56:36   
Elimak
Eve da se prijavam i jas kako pocetnik vo ovaa postapka. Pocnav so bockanje superfact na 31 januari za moeto prvo IVF. So gospod napred se nadevam na uspeh. Mnogu mi znacat vasite iskustva i ve citam postojano a pisuvam mnogu retko oti i nemav sto da spodelam no eve sega zapocna aktivno mojata borba :) Ve pozdravuvam i na site sto se vo postapka so lesno i so uspeh da vi od se srce posakuvam

Непосредна врска до пораките: 199
2.2.2012 21:59:09   
Elimak
Milasteve eve i jas da ti odgovoram i jas piev Mikroginon pred da pocnam so postapkata. Voobicaeno gi davaat za da gi smirat jajnicite pred da im udrat udarna doza za proizveduvanje na kletcinja taka da ic ne se sekiraj normalno e. Bev i jas na eden pregled kaj Tase pa i mene mi toj mi dade Microgynon izgleda mu se omileni :)))

Непосредна врска до пораките: 200
Страница:   <<   < Претходна страница  6 7 [8] 9 10   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  6 7 [8] 9 10   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

кравјо млеко пред наполнета 1 год.
cucamaca

Дали би му дале на детето кравјо млеко пред да наполни 1 год.

да (59%)

не (41%)

Број на сите гласови: 54

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!