|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  11 12 [13] 14 15   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување III дел
29.2.2012 12:10:07   
bebabeba
Samo napred milasteve,
se ke bide site nie eden den ke si go osetime majcinstvoto,no ete Gospod ne odredil po malku potezok pat,no ke bide,pishi mila kako pomina.Kissce

(Одговор на членот milasteve)
Непосредна врска до пораките: 301
29.2.2012 12:38:22   
bebe7
Dragi prijatelki
Ke vi go napisam ovoj tekst za da malku ako mozam so svoeto iskustvo da vi pomognam vo borbata sto ja vodite site vie a ja vodev i seuste ja vodam i jas .
So soprugot 7 godini se borevme za dete. Probuvavme prirodno, pominav niz laparoskopija , 2 histeroskopii i 8 inseminacii , NISTO. Pre 4 godini rekov ke se opustam sto saka neka bide i bidna . Ostanav bremena , na srekata i nemase kraj. No ne bilo se taka ednostavno . Po 3 meseci imav spontan .
Ne vi go opisuvam cuvstvoto, mislam deka potsvesno nie sto se borime za dete znaeme kako e.
Pak cela godina testovi, ispituvanja , se e vo red ama ne odi.
Vo April 2010 se resiv za invitro. Go pravev vo REMEDIKA . Veke imav 37 god i me fakase panika sto ke se sluci . Posle terapijata, punkcijata pokaza 19 zreli folikuli od koj 15 se oplodija . Dobiv nazad 3.
Lezev, miruvam primav terapija No na 10-iot den od transrerot prokrvarev .
I tuka pocna makata . Testot pokazuva niska vrednost na BHCG pa prodolzuvam so terapija i taka 3 nedeli . Tri pati prokrvarev vo megjuvreme za da na kraj BHCG testot pokaze negativna bremenost
Moze da svatite kakvo razocaruvanje .
Pomina godina dena se pribrav nekako i resiv pak ke probam .
Ovoj pat se obrativ vo Sistina . Doktor Adamoska Klisaroska me primi me pregleda , utvrdivme deka imam polim koj vo megjuvreme se formiral ( hormoni i sl si go pravat svosto )
Dve nedeli podocna se operirav. Odma pocnav so piluli JASMIN za kontracepcija . Mesec dena podocna ja pocnav terapijata.
Ovoj pat ima 8 folikuli , 7 oplodeni mi vratija 3.
Posle 14 dena , vidi cudo BREMENA SUM . Nedela dena potoa imav i exo pregled i uste pogolemo cudo nosam bliznaci
Sega sum vo 15 nedela , odam redovno na kontroli , primam terapija i se nadevam na najdobroto.
Znam deka ne vi e lesno na niedna od vas i znam sto prezivuvate sekoj moment od procedurata , no veruvajte vredi . Samo hrabro . Stresot i te kako deluva na celiot proces . Veruvajte vo pozitiven uspeh i veke ste 50% ste postignale uspeh
Vi posakuvam na site porzo da dobiete user posted image na vasite testovi          

(Одговор на членот bebabeba)
Непосредна врска до пораките: 302
29.2.2012 19:31:18   
betti
bebe 7 cestitki mila da imas ubava i lesna bremenost user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот bebe7)
Непосредна врска до пораките: 303
1.3.2012 1:14:22   
bik4e
bebe7 cestitki i imaj lesna bremenost user posted image  

(Одговор на членот betti)
Непосредна врска до пораките: 304
1.3.2012 2:39:49   
trust
bebe 7 cestitki, ti posakuvam ubava i lesna bremenost i ti blagodaram za pozitiviot post, vaka koga nesto ke procitam i mene mi vleva nadez deka jas i site drugi koi dolgo ocekuvameuser posted image ke ni se ostvari sonot

(Одговор на членот betti)
Непосредна врска до пораките: 305
1.3.2012 9:53:03   
ole2004
bebe7 честиткиuser posted image ,имај леснаuser posted image .И јас правев кај др.Адамовска Клисарска,но мене ми врати 2ембриончиња,ми кажа дека законски несмее да ми врати 3user posted image .Позз.до сите што се во постапка и до оние што ги поминуваат најдолгите 14дена во животот како менеuser posted image .

(Одговор на членот trust)
Непосредна врска до пораките: 306
1.3.2012 10:04:22   
bebabeba
bebe7,
bravo dushicke,cestito i da si imash najubava i najlesna bremenost,dasi uzivash vo nea i vo sekoj sreken moment od sega pa natamu,zaboravi gi site loshi iskustva i uzivaj milickadodeka gocitav tvojot post mi dojdoa solzi odradost,samo nie svakameniz shto se pominuvame za dasi dojdeme do nasheto bebence.Kissce mila i uzivaj zaedno so tvoite decinja, pazi se milo ne krevaj ne se umorvaj.

Непосредна врска до пораките: 307
1.3.2012 10:59:08   
betti
Gladys kako si milaa user posted image user posted image na eho koga treba da ides user posted image user posted image kolku ebrioni ti vratija

(Одговор на членот bebabeba)
Непосредна врска до пораките: 308
1.3.2012 14:30:28   
SOLE
draga bebe7 ti posakuvam mnoooogu sreka i lesna bremenost, navistina ova e goleme nades za site nas user posted image
ор на
mnogu pozdrav i samo napred hrabro user posted image

Непосредна врска до пораките: 309
1.3.2012 14:52:17   
SOLE
mili moi vi se ima li sluceno na nekoja od vas vednas posle neuspesnoto in vitro da vi docni??? mene mi docni 5-6 dena i ne znam sto e rabotata user posted image pocna da me zagrizuva, ve molam pisete sto mislite... pozz

(Одговор на членот SOLE)
Непосредна врска до пораките: 310
1.3.2012 14:53:00   
milasteve

ИЗВОРНА ПОРАКА: bebe7

Dragi prijatelki
Ke vi go napisam ovoj tekst za da malku ako mozam so svoeto iskustvo da vi pomognam vo borbata sto ja vodite site vie a ja vodev i seuste ja vodam i jas .
So soprugot 7 godini se borevme za dete. Probuvavme prirodno, pominav niz laparoskopija , 2 histeroskopii i 8 inseminacii , NISTO. Pre 4 godini rekov ke se opustam sto saka neka bide i bidna . Ostanav bremena , na srekata i nemase kraj. No ne bilo se taka ednostavno . Po 3 meseci imav spontan .
Ne vi go opisuvam cuvstvoto, mislam deka potsvesno nie sto se borime za dete znaeme kako e.
Pak cela godina testovi, ispituvanja , se e vo red ama ne odi.
Vo April 2010 se resiv za invitro. Go pravev vo REMEDIKA . Veke imav 37 god i me fakase panika sto ke se sluci . Posle terapijata, punkcijata pokaza 19 zreli folikuli od koj 15 se oplodija . Dobiv nazad 3.
Lezev, miruvam primav terapija No na 10-iot den od transrerot prokrvarev .
I tuka pocna makata . Testot pokazuva niska vrednost na BHCG pa prodolzuvam so terapija i taka 3 nedeli . Tri pati prokrvarev vo megjuvreme za da na kraj BHCG testot pokaze negativna bremenost
Moze da svatite kakvo razocaruvanje .
Pomina godina dena se pribrav nekako i resiv pak ke probam .
Ovoj pat se obrativ vo Sistina . Doktor Adamoska Klisaroska me primi me pregleda , utvrdivme deka imam polim koj vo megjuvreme se formiral ( hormoni i sl si go pravat svosto )
Dve nedeli podocna se operirav. Odma pocnav so piluli JASMIN za kontracepcija . Mesec dena podocna ja pocnav terapijata.
Ovoj pat ima 8 folikuli , 7 oplodeni mi vratija 3.
Posle 14 dena , vidi cudo BREMENA SUM . Nedela dena potoa imav i exo pregled i uste pogolemo cudo nosam bliznaci
Sega sum vo 15 nedela , odam redovno na kontroli , primam terapija i se nadevam na najdobroto.
Znam deka ne vi e lesno na niedna od vas i znam sto prezivuvate sekoj moment od procedurata , no veruvajte vredi . Samo hrabro . Stresot i te kako deluva na celiot proces . Veruvajte vo pozitiven uspeh i veke ste 50% ste postignale uspeh
Vi posakuvam na site porzo da dobiete user posted image na vasite testovi          

so sreka mila moja lesna bremenost

Непосредна врска до пораките: 311
1.3.2012 14:54:35   
milasteve
jas vcera bev kaj dr tase mi ja prodolzi terapijata ,superfact uste 5 inekcii i merional ...u ponedelnik na pregled pak aman neka pomine veke ovaauser posted image

< Поракaта ја уредил milasteve -- 1.3.2012 14:55:03 >

Непосредна врска до пораките: 312
1.3.2012 15:34:53   
gina
jas utre odam kaj dr. tase pa ce vidime sto ce se dogovorime sakame so donator tri uvf ne uspesni so nasi spermatozoidi.A denes mojot dr. mi rece da pobrzam zatoa sto sum imala miomi da ne pocnat da se zgolemuvaat pa ce treba da se otsranuvaat. Saka da mi pise nekoj sto dokumenti se baraat sega za so preku fond i kade se dostavuvaat.user posted image

Непосредна врска до пораките: 313
1.3.2012 16:12:44   
padme
BEBE7 cistav i placev navistina TI POSAKUVAM MNOGU MNOGU SREKA I LESNA BREMENOST site pominuvame niz tezok pat trnliv dodeka staneme mamicki ama tvojot tekst navistina me pogodi i TI BLAGODARAM na site sto ni dade nadezuser posted image

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 314
1.3.2012 17:31:18   
dezdemona
Zdravo na site
Cestitki do BEBE7 ohrabruvacka prikazna ni dade nadez se nadevam godinava site ke ne prefati i nas treskata user posted image
Dali ima nekoj mob broj od sestrata vo Remedika se vikase Srebre kaj Petanoski, zasto nego retko mozam da go dobijam, vo pp pratete ako mozi, fala mnogu
pozdravce i samo napred douser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот padme)
Непосредна врска до пораките: 315
3.3.2012 18:08:37   
gina
ce poludaaam vcera bev kaj tase ne ni odobruva so donator pak da probame so nasi spermatozodi ni vikaa a mazmi ne saka ni da cue saka so donor da ne se razocaruvame pak oti dosega nemavme uspeh (so azospermia slabi spermatozoidi) a tase ni vika da probuvame duri da uspeeme i sega mm saka da odime vo sistina neznam....user posted image

(Одговор на членот dezdemona)
Непосредна врска до пораките: 316
3.3.2012 21:16:20   
cika
gina mila ne znam so da ti recam treba sami da si odlucite so i kako ,ti posakuvam sto pobrzo da bidesuser posted image user posted image user posted image   pozz do site rr p.s  ti pisav pp

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 317
5.3.2012 9:12:03   
suzeto
ke go premestam ovde prasanjevo poveke ve ima....ako smeta izbriset_e ve molam
se nadevam ne vi precam...............vi se zdosadiv i vas............
dali nekoj ste slusnale za inekcii za pobrzo otvarajne,ili poroduvanje 50evra bile... novi nekoj bile

< Поракaта ја уредил suzeto -- 5.3.2012 9:25:07 >

(Одговор на членот cika)
Непосредна врска до пораките: 318
5.3.2012 15:44:46   
milasteve
zdravo najmili,eve me i mene samo so se vrativ od bt,estradiol super dr veli epten burno sum reagirala na terapijata,prekinuvam so superfact,mi dade merional za vecerva 2 i utrevecer 2,i sreda zdravje pak kaj nego.po se izgleda petok ili sabota kako so spomna toj ke mi bide vadenjeto jajce kletki,nestrpliva sum uf ke poludam,ve sakam siteee i vi ja prakam seta sreka na ovoj svet

(Одговор на членот suzeto)
Непосредна врска до пораките: 319
7.3.2012 19:25:47   
gina
eve ja pak deneska pocnav da zbiram dokumenti za ivf od vrata do vrata da se mrdnes. Sega treba da pravam 4dv ultazvuk kaj nas go nema toa pa treba izgleda da odam vo drzavna vo skopje pa sakav da prasam dali nekoj znae dali treba da se zakaze pred vreme da ne odam za gjabe i ako znae nekoj broj da mi dade vo pp. da ne odam samo za zakazuvanje. Pozdrav do siteuser posted image

Непосредна врска до пораките: 320
7.3.2012 21:01:47   
bella80

ИЗВОРНА ПОРАКА: milasteve

zdravo najmili,eve me i mene samo so se vrativ od bt,estradiol super dr veli epten burno sum reagirala na terapijata,prekinuvam so superfact,mi dade merional za vecerva 2 i utrevecer 2,i sreda zdravje pak kaj nego.po se izgleda petok ili sabota kako so spomna toj ke mi bide vadenjeto jajce kletki,nestrpliva sum uf ke poludam,ve sakam siteee i vi ja prakam seta sreka na ovoj svet

Super Milasteveuser posted image user posted image So Gospod napred i ke bide!Pisi ni kolku folikuli imas,kolkava im e goleminata,kolku ti e etradiolot,kolku mm endometriumot,cisto da si spodelime iskustva..Kako pomina denes?Te guskam mila i ti ja prakam seta sreka na ovoj svet!

Непосредна врска до пораките: 321
7.3.2012 22:40:53   
ole2004
Девојки,каде сте?До каде сте со постапката за ИВФ?Мене ми останаа уште 4 долги дена исчекување.Сакам да ве прашам дали денот на трансферот го броите како прв ден(мојот беше во 13h)и дали треба да поминат полни 14дена.Јас сакам да направам тест во недела,се надевам наuser posted image ,за роденденот на мм.Позз.и со среќа на сите.

(Одговор на членот bella80)
Непосредна врска до пораките: 322
7.3.2012 22:47:43   
bella80
Ole testot ke pokaze na 15 den od punkcijata,taka jas pravev punkcija na 1 a na 15 doktorot mi rece sabajleto da napravam 2 razlicni testa.AJDE PA DA NE SRADUVAS:)))))))

(Одговор на членот ole2004)
Непосредна врска до пораките: 323
7.3.2012 23:01:44   
ole2004
Фала Бела за брзиот одговор,значи полни 14дена,па ни преостанува да прославиме роденден без тест соuser posted image .

(Одговор на членот bella80)
Непосредна врска до пораките: 324
8.3.2012 0:00:14   
betti
ole 2004 user posted image bidi strerpliva i opustena ooo gi pominuvas naj teskite naj dolgite denovi
no samo smirena da bides psihicki nemoj nogu da mislis ke bide znam kako tije do denot na testot so sreka mila daj boze da si gi vidis tvoite naj sakani 2 certicki moja sovet nemoj pred vreme da pravis test jas kolku sto znam naj siguren den tie 14 den kolku embrioni ti vratija

(Одговор на членот ole2004)
Непосредна врска до пораките: 325
Страница:   <<   < Претходна страница  11 12 [13] 14 15   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  11 12 [13] 14 15   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Симптоми на породување.
пеперутка16

Кои беа вашите последни симптоми пред породувањето тој ден или ден или два пред тоа? Дали сте имале некакви симптоми?

Имав симптом (наведете кој). (100%)

Немав/не се сеќавам. (0%)

Број на сите гласови: 1

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!