|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  12 13 [14] 15 16   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување III дел
8.3.2012 16:05:20   
milasteve

ИЗВОРНА ПОРАКА: bella80

ИЗВОРНА ПОРАКА: milasteve

zdravo najmili,eve me i mene samo so se vrativ od bt,estradiol super dr veli epten burno sum reagirala na terapijata,prekinuvam so superfact,mi dade merional za vecerva 2 i utrevecer 2,i sreda zdravje pak kaj nego.po se izgleda petok ili sabota kako so spomna toj ke mi bide vadenjeto jajce kletki,nestrpliva sum uf ke poludam,ve sakam siteee i vi ja prakam seta sreka na ovoj svet

Super Milasteveuser posted image user posted image So Gospod napred i ke bide!Pisi ni kolku folikuli imas,kolkava im e goleminata,kolku ti e etradiolot,kolku mm endometriumot,cisto da si spodelime iskustva..Kako pomina denes?Te guskam mila i ti ja prakam seta sreka na ovoj svet!
tiblagodaram najmila bella,eve denes bev bt kaj tase.prezadovolen e imam mnogu folikuli neznam ni jas kolku veli kako tempirana bomba sum bila,kolku dobr tolku i loso.estradiolot vcera mi bese1780,a denes 2316.vecerva primamam pregnil od 3000 zs 5000 ke mi stvorila otekuvanje.sabota sabajle odam na vadenje jajce kletki za moite bebcinjaa.kissssssssuser posted image

(Одговор на членот bella80)
Непосредна врска до пораките: 326
8.3.2012 16:07:33   
milasteve
edna moja bratucedka napravi test na 11 den i pokaza pozitiven,i navistina bese tocen eve sekoj moment ke se porodiuser posted image

(Одговор на членот betti)
Непосредна врска до пораките: 327
8.3.2012 16:36:21   
bella80
user posted image user posted image user posted image Milasteve,znaci se e odlicno!!!!!Epten sum srekna za tebe.Super e sto imas mnooogu folikuli zatoa sto sansite da se fati embrionot se mnooogu pogolemi koga kaj zenata ima rizik od hiperstimulacija...Znam deka ke bide uspesno,MOOORAAA da bide!!!!!!!!

OLE ti ne si me razbrala bas,jas ti pisav 14 polni dena od PUNKCIJA,NE OD TRANSFER,znaci mozes da go napravis slobodno testot na rodndenot na maz ti:))))))))))Pozzzz

(Одговор на членот milasteve)
Непосредна врска до пораките: 328
8.3.2012 16:38:04   
milasteve

user posted image user posted image user posted image Milasteve,znaci se e odlicno!!!!!Epten sum srekna za tebe.Super e sto imas mnooogu folikuli zatoa sto sansite da se fati embrionot se mnooogu pogolemi koga kaj zenata ima rizik od hiperstimulacija...Znam deka ke bide uspesno,MOOORAAA da bide!!!!!!!!

OLE ti ne si me razbrala bas,jas ti pisav 14 polni dena od PUNKCIJA,NE OD TRANSFER,znaci mozes da go napravis slobodno testot na rodndenot na maz ti:))))))))))Pozzzz

src sega koga procitav ova so si mi pisala zabelezav na semata deka mi go pisuva bas toa,,,hiperstimulacija,ne mi e bas jasno toa,uf daj boze da bide ke poludam veke ova so hormonive ne se izdrzuva

Непосредна врска до пораките: 329
8.3.2012 16:41:48   
bella80
Toa e super,strasno bilo porano,koga ne znaele da ja kontoliraat,a sega znaci deka zansite za zabremenuvanje ti se GOOOLEMIIIIuser posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 330
8.3.2012 16:42:55   
milasteve

Toa e super,strasno bilo porano,koga ne znaele da ja kontoliraat,a sega znaci deka zansite za zabremenuvanje ti se GOOOLEMIIIIuser posted image user posted image user posted image

od tvoja usta u bozji usi mila moja ,,,daj boze da se izraduvame site,,user posted image

Непосредна врска до пораките: 331
8.3.2012 16:46:21   
milasteve
aj sega da mi akzete kako pominavte vie so vadenjeto na jajce kletki?velat mnogu bolelo posle toa ufuser posted image

Непосредна врска до пораките: 332
8.3.2012 17:04:31   
dezdemona
Zdravo na site rr
Dali nekoj znae da mi mazi kolku se inekciite za IFV ( doza na fostimon, gonal, merional..) ako se plakaat privatno( kolku dena treba da se primaat) i dali fondot moze da ni vrati del od parite? Da znam za koga ke odam da pripremam $$$$.
pozdravce

Непосредна врска до пораките: 333
8.3.2012 21:01:02   
bella80

aj sega da mi akzete kako pominavte vie so vadenjeto na jajce kletki?velat mnogu bolelo posle toa ufuser posted image

Na punkcija pominav extra,cim ja najgolemiot panicar ti go kazuvam toa mozes slobodno da se opustis i da uzivas:))Prvo ti stavaat infuzija,ke te bocnat u raka,ic ne boli,ke legnes na box,ke ti izmerat pritisok,ke ti staat anestezija preku infuzijata i za 2 sekundi slatko ke zaspies.Koga ke se razbudis sve ke bide zavrseno...Mene posle ic ne me bolese,mnooogu slabi bolki skoro ic,nekoi gi bolelo ama toa se bolki kako menstrualnite ne e voopsto strasno..Strasno e samo cekanjeto i broenjeto denovi...

Непосредна врска до пораките: 334
8.3.2012 21:06:37   
bella80
ИЗВОРНА ПОРАКА: dezdemona

Zdravo na site rr
Dali nekoj znae da mi mazi kolku se inekciite za IFV ( doza na fostimon, gonal, merional..) ako se plakaat privatno( kolku dena treba da se primaat) i dali fondot moze da ni vrati del od parite? Da znam za koga ke odam da pripremam $$$$.
pozdravce

Dezdemona,jas primav merionali 1 kosta 1300 den,a jas primav 7 dena x 5,ama kaj mene stimulacijata bese epten jaka,obicno primaat po 3 dnevno.Primav i clecsane tie kostaa 3000 den.Niv ne gi davaat cesto,tie se namesto superfact.Jas slabo reagiram na stimulacija i zatoa primav tolku inekcii,eve milasteve na pr. mislam deka prima samo po 2 merionala dnevo.Ona neka ti pise podobro...Fondot ne gi vraka parite ako odis na privatno,ako odis preku fond dobivas vaucer i so nego ti e se pokrieno,plakas samo 100 evra participacija...Pozzzz

< Поракaта ја уредил bella80 -- 8.3.2012 21:09:28 >

(Одговор на членот dezdemona)
Непосредна врска до пораките: 335
8.3.2012 21:16:15   
dezdemona
Fala na odgovorot bella80, ke pocekam uste nekoj mesec da se stabiliziram pa zdravje ke odime na IFV samo da uspee ovaj pat.
user posted image So pozitivni misli napred ke odime site zaedno rr pa posle ke se potsekame niz sto sme pominale.
pozdravce

Непосредна врска до пораките: 336
8.3.2012 21:27:21   
Bogdancanka
секако Дездемона само со позитивни мисли и одиме наред,да се надеваме дека сите наши маки набрзо ќе ги оставиме зад себе...останува да се надеваме и да се бориме за едноuser posted image вреди се да се издржи..позз

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

(Одговор на членот dezdemona)
Непосредна врска до пораките: 337
8.3.2012 21:34:47   
bella80

ИЗВОРНА ПОРАКА: Bogdancanka RR

секако Дездемона само со позитивни мисли и одиме наред,да се надеваме дека сите наши маки набрзо ќе ги оставиме зад себе...останува да се надеваме и да се бориме за едноuser posted image вреди се да се издржи..позз

Bogdancanka kolku sto znam vie imate problem so maski faktor pa sakav da sspdelam nesto sto cuv denes,imeno bratucetka na moja prijatelka koja imala ist problem pravela 3 neuspesni in vitra vo mk,na mazot ne mozele da mu najdat zivi spermatozoidi ili ako nasle bile preku TESA,gi oploduvale,vrakale embrioni ama neuspesno i otisle vo Belgija ,neznam koja klinika tocno i so ISCI i oplodile 10 j.k,3 i vratile a ostanatite gi zamrznale.Sega imaat 4 godisen sin i pred 7 dena imase embriotransfer so zamrznati...Ako sakas ke se rasprasam poveke ...Pozdravce

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 338
8.3.2012 21:47:05   
Bogdancanka
во ред е мила секоја информација е добредојдена,но и јас имам правено 3-пати инвитро надвор од нашата држава во Србија и сите беа ISCI метода но за жал неуспешни...но како што реков секоја информација е добредојдена,може да се распрашаш можеби ќе му помогне на некој никогаш незнаеме каде ни е среќата но, што е во наша можност вреди да пробаме...позз

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

Непосредна врска до пораките: 339
9.3.2012 0:08:25   
ole2004
Фала bella и betti на подршката.Мене ми вратиа 2 со образложение дека законски несмеело да се вратат повеќеuser posted image .dezdemona ова се цените на терапијата јас што ја примив suprefact-1281ден(доволно се 2шишенца),fostimon-  1392ден(1 ампула),chriomon 5000ie(или стоп инекција)-457ден.Ти посакувам успех во постапкатаuser posted image

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 340
9.3.2012 15:02:38   
dezdemona
Fala Ole2004 na ubavite zelbi jas ke pocnam so ifv ili vo juli ili od septemvri, ima vreme dotogas.
So sreka da e i kaj tebe da se fatat tie dve JK so ti gi vratija pa da cestish mekici godinava heheh.
pozdravce

(Одговор на членот ole2004)
Непосредна врска до пораките: 341
9.3.2012 15:23:33   
milasteve

Na punkcija pominav extra,cim ja najgolemiot panicar ti go kazuvam toa mozes slobodno da se opustis i da uzivas:))Prvo ti stavaat infuzija,ke te bocnat u raka,ic ne boli,ke legnes na box,ke ti izmerat pritisok,ke ti staat anestezija preku infuzijata i za 2 sekundi slatko ke zaspies.Koga ke se razbudis sve ke bide zavrseno...Mene posle ic ne me bolese,mnooogu slabi bolki skoro ic,nekoi gi bolelo ama toa se bolki kako menstrualnite ne e voopsto strasno..Strasno e samo cekanjeto i broenjeto denovi...

ti blagodaram mila moja eve vecerva ke stavam edno kako gelce klizma bilo toa da se procistam a mnogu e gadno posle toa imav takvo iskustvo koga pravev laparaskopija,ama ajde ke izdrzime se,stisaj mi palci src za utre gusssuser posted image

Непосредна врска до пораките: 342
9.3.2012 19:19:28   
Melanija RR
Само напред храбри девојки user posted image user posted image user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 343
9.3.2012 22:27:55   
bella80

ИЗВОРНА ПОРАКА: ole2004

Фала bella и betti на подршката.Мене ми вратиа 2 со образложение дека законски несмеело да се вратат повеќеuser posted image .dezdemona ова се цените на терапијата јас што ја примив suprefact-1281ден(доволно се 2шишенца),fostimon-  1392ден(1 ампула),chriomon 5000ie(или стоп инекција)-457ден.Ти посакувам успех во постапкатаuser posted image

Ole epten me zacudi so stimulacijava,epten slaba ti bila,poslaba od za inseminacija a ti super si izreagirala.Aj ako ne ti e tesko pisi ni kolku dena se bockase i kolku folekuli so koja golemina imase?Ja primiv 35 merionali i samo 4 folekuli imav od koi izvadija samo 1 j.k.user posted image user posted image
Ajde te cekame u nedela da ne sraduvas!!!!!!

Непосредна врска до пораките: 344
9.3.2012 23:17:56   
gina
Milasteve ti stegam palci za tebe.Ic da ne se plasis nisto nema da setis na punkcijata samo opusteno i da ne izraduvaz so user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 345
9.3.2012 23:33:41   
ole2004
bella јас ја напишав цената на 1ампула.Инаку јас бев на долг протокол и примив 40ампули fostimon.Целата терапија ми искочи околу 1000ЕУ.

Непосредна врска до пораките: 346
10.3.2012 14:45:47   
milasteve
eve me mili moi,zavrsiv so punkcijata ne bese tolku strasno,mi izvadija 14 folikuli,utre cekam da mi se javat da mi kazat so se slucuva.guss na siteeuser posted image

Непосредна врска до пораките: 347
10.3.2012 15:57:41   
Melanija RR

eve me mili moi,zavrsiv so punkcijata ne bese tolku strasno,mi izvadija 14 folikuli,utre cekam da mi se javat da mi kazat so se slucuva.guss na siteeuser posted image

user posted image user posted image user posted image немам што да додадам и утре да имаш убави најубави вести user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 348
10.3.2012 16:51:02   
ole2004
user posted image user posted image user posted image и со среќа milasteveuser posted image

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 349
10.3.2012 19:48:27   
betti
milasteve so sreka mila ajede ova godina neka bide plodana

Непосредна врска до пораките: 350
Страница:   <<   < Претходна страница  12 13 [14] 15 16   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  12 13 [14] 15 16   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Свежо месо
NIgMa

Од каде најчесто купувате свежо месо?

Веро (35%)

Тинекс (10%)

Рамстор (6%)

Промес (14%)

Локална месара (25%)

Друго (10%)

Број на сите гласови: 146

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!