Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Sorry GINA te ispushtiv ,samo ne te svativ dali i ti pocnuvas so podgotovki za 4to ivf? Borbata e teska ,jas napraviv edn se nadevam uspesno bhcg bese niska megutoa pozitivna ,miruvam i primam terapija ,ama denes ne sum dobra ic. Cel den mi se losi, me bli celo telo ,nozete mi se kocat, za kicmata da ne kazuvam me sece kako so noz i vecerva se sokirav,,, pak prokrvarev ,dodeka se poraduvav malku ete ti pak,se javiv na dezuren nemase sto da kaze samo vika e pa si ja primas cela terapija toa ,nema drugo Ostanuva samo na toa deka ovie bolki se od denesnata promena na vremeto posle tolku operacii kojznae sto imam vo stomakov ...samo me maci toa tockasto krvarenje .nemam komentar veke Pozdrav na site !
RE: Вештачко оплодување III дел 31.3.2012 10:46:54
gina
Mirijam nema za sto da mi se izvinuvas, da i jas se spremam gi podgotvuvam dokumentite. ti ne se nerviraj javi se kaj dr. sto ti go pravese ivf ne panici neznan sto da ti recam bidi pozitivna. Pozdrav!!!
RE: Вештачко оплодување III дел 31.3.2012 20:32:17
betti
marijam fala mila na poderrskata morame da bideme jaki makata te pravi uste po jaka daj boze ovaa godina da bide uste po plodna mozebi so bogdanka ke se raduvame zaedno marijam mila kako si podobro da te prasam kako ste te guskam mila poz bogdanka koga mislis od prlika za ivf jas se odluciv od prilika pocetok na juni sega pocnav da pijam vitamini
RE: Вештачко оплодување III дел 31.3.2012 23:08:43
Bogdancanka
beti mila jas seuste neznam koga ke bide moeto ivf,prvo da zavrsam so site ispituvanja pa potoa ke vidime,samo da bide se vo red...konecno se resiv da zapocnam so podgotovkite a stom se resiv veke e lesno...prodolzuvam tamu kade zastanav, so pozitivna misla i malku nadez se nadevam ovoj pat na pozitivni rezultati....za edno vredi da se borime
zdravo prijatelki sakam da prasam ke podnasam dokumenti za vtor pat ifv no ovoj pat na spermokulturata na mazotmi pokaza bakerija i dr snezana adamovska mu dade terapija od antibiotici dali moze da gi pustam dokumentite so taa spermokultura bidejki treba da gi pustam sega a on uste pie lekovi mozno li e da mi gi vrnat dokumentite zatoa sto ne e cista spermata ke izgubam vo vreme ako cekam da gi ispie pa da provaram pa posle da gi pustam ke mi otide mnogu vreme pozdrav i molam za odgovor
Defne sto napravi so dokumentite i nie imamme bak. kako sto ti pisav prethodno dr. ni rece deka ce gi vratat pa pak proverivme i deneska go zedovme rezultatot i pak imase bakterija dr. ni prepisa terapija za 10 dena da pie i pak da proverime no toa e dolgo vrema jas sakav narednava nedela da gi pustam neznam sto da pravam ve molam za odgovor koj znae
gina mila veke koga ima mt bakterija najdobro e prvo da zavrsite so terapijata 10 dena pa i ne e mnogu dolgo vreme za cekanje,podobro da cekas rezultatite da vi bidat site vo red odkolku da pravat problem od fondot pa dopolnitelno da cekate i da se maltretirate...pozz mila
inaku jas ovoj mesec go ispustiv za ispituvanjata na krv tred den od ciklus ke mora da cekam nareden
Sakav da prasam kako odi procedurata na klinika za IVF , me interesira za drugarkami se raboti veke 3 ipol godini se vo brak i rekoa deka po priroden pat nema sansi da ostane bremena a i prai nemaat bas pa si vikam ako znae nekj kako e procedura na klinika so zakazuvanje cekanje???
Mirjana,In vitro moze da pravi na troskok na drzavata vo bilo koja klinika do privatnive,Sistina,Remedika,Sv Lazar,Plodnost samo treba da gi sobere site potrebni dokumenti da gi podade vo fond i da ceka odgovor.Ako i odobrat ke i dadat vaucher i so nego ona ke odi vo klinikata sto ke ja odbere.Najubavo neka se javi vo FZO i se ke i objasnat.Pozz
< Поракaта ја уредил bella80 -- 5.4.2012 18:58:57 >
Zdravo na site ,sekoj den ve baram ama ve nema nekako... sega na bella i tekna,jas se prefrliv vo forumot za trudnici ama ne ve zaboravam ,proveruvam sekoj den . Inaku fala Bella sto prasuvas ,neznam sto da ti odgovoram mnogu sum isplasena ,posleden pat bev na bhcg koga vidovme deka porasnala na 2ri april ponedelnikot ,i mi zakazaa eho i srceva akcija za 9ti april. E vcera mi se sluci nesto neocekuvano,kako i sekoj den si stanav normalno pokasno spanka sum ovie denovi,i mi se javija bratucetka mi imala teska soobrakajka me sokirav ,morav da lezam ama stanav i go viknav mazot mi da me nosi u bolnica da ja vidam koga idam do wc sto ke vidam ..loooom krvaram do besvest stres stres stres nikako ne Vi treba na nikoj sto se obiduvate da zabremenite i sekako vo ponatamosna bremenost.Ne mi bese dimitrov na rab ,koga posle mi se javi vika si me barala nekolku pati odma dojdi.otidov odma me vide na eho ima nesto edno bebce ,izgleda ednoto sum go izgubila ,ne znae ni on da kaze so sigurnost .nemase srceva akcija na drugoto rano e vika.sega treba samo da miruvam sansite mi se 50 na 50 taka mi rece pa so gospod napred .Od krevet ne sum stanala ,treba da cekam edna nedela za eho nisto nikoj veke ne moze da napravi ostanuva samo molenje i toa e toa.si primam terapija progesteron depo na 4 dena i crinone gel navecr toa e toa . Kako ke izdrzam da pomine ovaa nedela neznam.Doktorot na sme mi rece ah bre Marija ke ratuvame so tebe izgleda do posledno. Go svativ kako pozitivno ... ke se boram do kraj pa kako e bog nikoj ne e. Pozdrav na site ,pocnavte li nekoj so terapija ,nekako ovoj period dali poradi praznicive sto sledat e zatisen..? Kako ste kako se odvivaat podgotovkite...?
mirijam, ne se sekiraj, drugarka moja ito taka na pocetok posle uspesno INVITRO dozivea golem stres poradi smrten slucaj, i taa isto kako tebe prokrvari megutoa posle so mnogu miruvanje i pazenje uspea da go zadrzi bebceto koe denes e prekrasno devojce od 1 godinka..sto e gospod nikoj ne e..pozdrav ..
Zdravo na site ,sekoj den ve baram ama ve nema nekako... sega na bella i tekna,jas se prefrliv vo forumot za trudnici ama ne ve zaboravam ,proveruvam sekoj den . Inaku fala Bella sto prasuvas ,neznam sto da ti odgovoram mnogu sum isplasena ,posleden pat bev na bhcg koga vidovme deka porasnala na 2ri april ponedelnikot ,i mi zakazaa eho i srceva akcija za 9ti april. E vcera mi se sluci nesto neocekuvano,kako i sekoj den si stanav normalno pokasno spanka sum ovie denovi,i mi se javija bratucetka mi imala teska soobrakajka me sokirav ,morav da lezam ama stanav i go viknav mazot mi da me nosi u bolnica da ja vidam koga idam do wc sto ke vidam ..loooom krvaram do besvest stres stres stres nikako ne Vi treba na nikoj sto se obiduvate da zabremenite i sekako vo ponatamosna bremenost.Ne mi bese dimitrov na rab ,koga posle mi se javi vika si me barala nekolku pati odma dojdi.otidov odma me vide na eho ima nesto edno bebce ,izgleda ednoto sum go izgubila ,ne znae ni on da kaze so sigurnost .nemase srceva akcija na drugoto rano e vika.sega treba samo da miruvam sansite mi se 50 na 50 taka mi rece pa so gospod napred .Od krevet ne sum stanala ,treba da cekam edna nedela za eho nisto nikoj veke ne moze da napravi ostanuva samo molenje i toa e toa.si primam terapija progesteron depo na 4 dena i crinone gel navecr toa e toa . Kako ke izdrzam da pomine ovaa nedela neznam.Doktorot na sme mi rece ah bre Marija ke ratuvame so tebe izgleda do posledno. Go svativ kako pozitivno ... ke se boram do kraj pa kako e bog nikoj ne e. Pozdrav na site ,pocnavte li nekoj so terapija ,nekako ovoj period dali poradi praznicive sto sledat e zatisen..? Kako ste kako se odvivaat podgotovkite...?
Lele dusho moja ubava,si se namacila...Ama mi se sviga tvojot stav,glavata gore i pozitivno,ke bide se vo red ke vidis!Nemoj da se zamaras so nisto,citaj knigi,miruvaj i uzivaj ubedena deka se ke bide vo red,psihata e strasna rabota.I da izbegavas negtivni luge i losi vesti Te Pisi mi vo ponedelnik...
Fala na poddrskata na site ,se nadevam ke uspeam i ke pobedam vo ovaa borba ,lezam i miruvam probuvam da ne se nerviram ama kolku mozam toa e sto e. sto mu se mislis ako se e ok ajde napred ne cekaj heheh se nadevam na pozitivni vesti vo skoro vreme. Bella site fala VI!!!
zdravo gina jas ne sum gi pustila dokumentite vo fondot mi rekoa vo sistitina deka morame da cekame 10 dena od terapijata na mazotmi a toa e drugata nedela da provereme pak no se nadevam deka ke bide se vo red bidejki piese podolgo vreme terapija ne gi pustiv bidejki me bese strav da ne mi gi vratat rekov da pocekam sto e nase si stoe samo pobavno mora da ode
Marijam mila ce bide vo red se rasplakav citajci za tebe ima bog misli na ubavi raboti misli na sebe i na tvoeto bebe.Jas edno nauciv vo zivotot kogo mislis na dr.ne mislis za sebe i nikoj ne misli za tebe zapamti go tao vo momentov si samo ti vazna i nikoj dr.,brat. ce ozdravi se ce se sredi tebe ti treba mir. Pozdrav!!!
ah mila moja zalam.se navrativ na mojot slucaj toj den koga prokrvariv jas se porodi moja prva bratucedka koja nemase decinja 10 god,i ostana so prvoto in vitro bremena.arno ama bebceto en bese ok,cel den placev i vecrta mi se javija bolki i prokrvariv.do denes ne bev pomislila deka jas sum gi izgubila moite embrioncijna od stresot ama sega koga te procitav svativ.toa e bozja volja .miruvaj,uzivaj i bez grizi i se ke bide ok i ne misli negativno te molam.gusssss
milasteve jas ne znam za ova ... mozebi ne sum te pratela porano na forumov ti imase nekoe predhodno uspesno in vitro?? ili kazuvas za ova sega .. ne te svativ of lele ,toa e sto e mora da se prodolzi ponatamu ,fala vi na site za ubavite zborovi ama i kolku ne sakam da kazam moram . Mora prvo za sebe da gledame posle za drugite ama ajde de.. tesko e da stanes sebicen ,ednas bev vo manastir i sestrata mi rece ke bides srekna togas koga ke pocnes da mislis prvo na sebe pa na drugite ,oti anko ti ne si srekna i zdrava prava nema da mozes ni za drugite da gledas... zatoa mora prvo samo na sebe da mislime . Pozdrav jas seuste setam niz ovie dva forumi cas tuka cas vo prvo tromesecie lele pobualev veke heheh.na kraj i sama ke si se nasmeam.
Mirjam Milasteve pred da i dijde datumot za test prokrvare...Vo isto vreme pravevte in viro,a jas mesec dena pred vas. Ajde odi legni si i odmaraj do ponedelnik,a vo ponedelnik cekam ODLICNI vesti!
Lele da odma se setiv stom napisav ama sepak si rekov da ne imalo nesto od predhodno nekoe in vitro ,posle i gi procitav postovite site. Zalam za site sto ne zabremenija ili gi zagubija bebencata... tesko e eve i jas ne mozam da spijam a na kontrola duri vo sreda lele koj ke ceka ama toa e sto e . Pozdrav
Zdravo Edno prasanje do site , kolku e vremenskiot period za invitropostapka otkako ke se dobie vaucerot?Mesec dena dva ili pak po ciklusi 2-3?Odnapred blagodaram,ami mitreba da znam za odmorot koga da go planiram?
RE: Вештачко оплодување III дел 10.4.2012 12:02:24
bella80
Bonbonce,so kratok protokol procedurata trae mesec dena,od stimulacii do pozitiven rezultat ,a so dolg protokol malku podolgo no mislam ne poveke od 2 ciklusa.Pozz i so sreka!
Mrijam te molam pisi kako pomina na pregled,te mislam
< Поракaта ја уредил Bogdancanka RR -- 22.4.2012 21:12:01 >
RE: Вештачко оплодување III дел 12.4.2012 12:17:48
marijam
Vcera bev ,uf neznam ni jas sama dali da se raduvam ,ama se raduvam.... go vide doktorot topceto heheh imase srceva reakcija dobro e rece,koga pozadi nego uste edno ... eh drugo bebe li e sto e.. ne se znae t.e toa nemase sr. reakcija ,ne moze da se ustanovi sto e mozebi e hematom ???? se isplasiv mnogu ,doktorot me iskara ,treba mnogu da miruvam da odmaram lezam i za dve nedeli na kontrola mozebi seto ova krvarenje bilo od toj hematom .neznam ni jas . si odmaram a idat praznici sakam da farbam jajca a ne smeam ,pa mu rekov na mm da mi kupi zelatinova boja kolku da se rece da ofarbam barem 2 ili 3 jajca hehhehe vp krevet lezejki ke mi pomogne on. Toa e na kratko od mene,pozdrav na site drzete se hrabro kako e bog nikoj ne e,ne cekaat ubavi praznici uzivajte i zaboravete na grizite ako mozete.
RE: Вештачко оплодување III дел 12.4.2012 13:33:12
Zoja
chestitki Mirijam ...da ste blagosloveni i ti i toa malo zivotche shto raste vo tebe- ako ne i dve Poubav poklon za praznicite ne mozeshe da dobiesh Uzivaj!