|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  18 19 [20] 21 22   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување III дел
12.4.2012 13:38:53   
betti
marijam cestitko mila user posted image user posted image user posted image user posted image mi go razubavi denov sto e gospod nikoj neee sega uzivaj mila user posted image koga ja imas taa radost
bremena
sekoj den e praznik
nemoj da se grizis se ke se sredi ke ti pomogne masti za tebe ne treba umor
bidimi pozzzzzzzzz
guski

(Одговор на членот marijam)
Непосредна врска до пораките: 476
12.4.2012 20:50:20   
Melanija RR
marijam празници се,се фарбаат јајца но мораш да одмараш и се ќе биде во ред .И се надеваме на две user posted image user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот betti)
Непосредна врска до пораките: 477
12.4.2012 23:29:52   
gina
user posted image user posted image user posted image marijam cestitki i od mene mnogu me izraduva i mi dada pogolema nadez oti deneska me obzede nekoj strav asto ako nemam nikogas, no sega mi e poubavo raduvaj semila i odmaraj. Pozdrav mola i backi i guskiuser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 478
13.4.2012 0:56:21   
Bogdancanka
marijam mila prekrasna vestuser posted image user posted image user posted image cestitki uste ednas
sega samo opusteno i miruvaj

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

Непосредна врска до пораките: 479
13.4.2012 1:00:39   
Olivia
Маријам Честитки, сега опушти се и уживај во бременостаuser posted image user posted image user posted image

"Trust takes years to build , only seconds to break , and forever to repair"

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 480
13.4.2012 18:49:38   
padme
Marijam cestitki ako ne sum pisala odamna redno ve citam Ringerajki user posted image user posted image Mirijam duso mislam deka konecno mozes da se opustis i da uzivas vo bremenosta. Imam prasanja za vas me interesira za IVF od kako ke se primat stimulaciite posle stop inekcijata posle kolku dena e punkcijata? Posle kolku dena trae oploduvanjeto i transferot? Dali od transferot se krvari? Posle kolku dena e kontrola dali si bremena? Posledno prasanje posle kolku vreme e srceva reakcija? ODNAPRED VI BLAGODARAM koj ke najde vreme da mi odgovori Pozdravche do site i IMAJTE UBAVI PRAZNICNI DENOVI

(Одговор на членот Olivia)
Непосредна врска до пораките: 481
13.4.2012 19:42:55   
marijam
eve Padme jas kako najtaze i taka srekna ke ti pisam.
Od stop inekcijata drugiot den si doma a naredniot dene punkcijata,potoa ke ti se javat telefonski i ke ti kazat kolku se oplodeni i do kade se porasnati,e sea vo zavisnost od doktorot kako ke odluci normalno vo konsultacija so embriolozite ,se odlucuva dali na 3ti ili na 5ti den od punkcija ke ti gi vratat. Togas denot na punkcija ne se broi.e sega transfer kako sto rekov na 3ti ili 5 den ne e strasno brzo pominuva ,znaes deka treba da si so polna besika ke ti kazat i oni i ke bidne rabotata ,licno jas ne krvarev na transferot a kolku sto znam ne bi trebalo.
Potoa si odis doma si lezis,miruvas mozebi ke se pojavi nekoe malo implantacisko krvarenje ne se plasi,i posle 14 dena pak deneto na transfer ne se racuna odis na vadenje na bhcg preku krv da se ustanovi dali ima bremenost.moj sovet ti e da ne brzas da si go cekas denot.
Sega za srceva reakcija pa stoznam razlicno e kaj site jas transfer imam na 5ti den od punkcija toa bese 13 mart a na 11 april imase srceva reakcija.predtoa poradi krvarenje na 5ti april bev mi napravija eho ama imase samo gestaciska vrekicka nemase srceva reakcija.
Se nadevam ti pomognav ako uste nesto te interesira prasaj si.
Pozdrav na site ve guskam i bacuvam siteeeee!!!!!

(Одговор на членот padme)
Непосредна врска до пораките: 482
18.4.2012 9:27:34   
padme
Marijam ti blagodaram za odgovorot, inaku ti kako si ? Kako ja pominuvas bremenosta? Pocna li da se dvizis ili postojano miruvas? Sega ne otkaci se prefli sigurno na forumot za trudnici hahaha Pozdravche!

Непосредна врска до пораките: 483
18.4.2012 12:41:51   
bella80
Padme odamna se mislam da te prasam dali imas probano so sopstveni j,k,Kolku ti e FSH,dali imas ispitano AMH.I jas sum slucaj so reducirana ovarijalna rezerva zatoa se interseiram...Fala ti

(Одговор на членот padme)
Непосредна врска до пораките: 484
18.4.2012 13:27:23   
marijam
Padme mila ne sum ve otkacila ,nikako toa nema da se sluci ,nemase nikogo na forumov podolgo vreme eve stom ste pisale odma sum tuka .tocno se imam prefrleno i na forumot za prvo tromesecie ama i tuka si sledam se.Inaku fala dobro sum,moram da lezam da odmaram ,mi vidoa nesto kako hematom pa do drugata sreda srcevo me stega kako ke bide.inaku sega mi e period za dobivanje pa me boli stomakot isto kako koga bi dobila.cudni bolki ama sve se trpi.
Pozdrav na site Vas so Vas sum i tuka sum za sekakvo prasanje i nejasnotija.

(Одговор на членот bella80)
Непосредна врска до пораките: 485
18.4.2012 20:21:11   
betti
zdravo moi dragi priatelki
skav di vi kazam od denes pocnav da se spremam za ivf pocnav da pijam tableti gynera nekolku dena pa na eho pa potoa so merional
daj boze ovoj pat da bidit imam golema nades i pozitivno mislam
derzitemi sreka mili za da uspee ovaj pat
ve guskam na site i ke mi znaci nogu vasata poderska user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 486
19.4.2012 14:59:24   
padme
bella80 jas imam ispitano se fsh, amh jas imam 35 god. i veke vlegov vo menopauza i veke nema sansi da probuvam so mene so stimulacii znaci mozam da se ubijam od bockanje da isfrlam odvaj edna i toa moze da bide nekvalitetna zatoa sum na programa so donor pa so gospod napred se nadevam deka ke bide uspesno ova mi e prvo ivf, prvo najdov eden donor i plativ site ispituvanja i koga skoro dojdovme do kraj se otkaza katastrofa, za sreka Gospod mi prati edna drugarka i sega sme pri kraj ako bide se kako sto treba nekade okolu 1 Maj bi bil transferot, neznaete kolku sum vo strav duri mi e strav i da pisuvam se plasam da se raduvam od losot iskustvo od prviot pat inaku sega donorot se bocka a jas sum na estrofem na prvata kontrola samo 6mm mi bese zadebelen ednometriumot pa malku se zagriziv ama doktorkata mi rece nisto strasno ke ti ja zgolemime dozata na estrofem pa utre sum pak sabajle na kontrola. Ova mi edinstena sansa za ivf vtora tesko deka ke imam nema da mozam veke donor da najdam zatoa sekoj den se molam daj boze da mi bide uspesno.

(Одговор на членот Zoja)
Непосредна врска до пораките: 487
19.4.2012 16:41:16   
gina

ИЗВОРНА ПОРАКА: betti

zdravo moi dragi priatelki
skav di vi kazam od denes pocnav da se spremam za ivf pocnav da pijam tableti gynera nekolku dena pa na eho pa potoa so merional
daj boze ovoj pat da bidit imam golema nades i pozitivno mislam
derzitemi sreka mili za da uspee ovaj pat
ve guskam na site i ke mi znaci nogu vasata poderska user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

betti prvo ti prativ pp i sega vidov tuka mila ti posakuvam mnogu sreka i ovaj pat da uspees i bidi pozitivna i opustena od mene imas maksimalna podrska od mene i se razbira od sitedr.so tebe sme celo vreme.Kisssuser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот betti)
Непосредна врска до пораките: 488
19.4.2012 16:44:41   
gina
Denes gi zedov rez. od spermo kultura i pak imase baktrerija i pak terapija mi se odolgovleci so pustanje na dokumentite uste samo toa ni trebat ama toa e toa moram e da cekame. Pozdrav do site

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 489
19.4.2012 17:06:36   
dafne1
zdravo gina i jas go imam istiot problem za kakva bakterija se raboti kaj vas i kade ja ispituvas nie prvin imavme stafilokok aurelius a se eserihija coli a za prvata piese eden mesec terapija od dr od sistina no jas celo vreme ispituvam vo mikrobiologija kaj nas vo drzavna a sega ke odeme utre vo sistina da proveram tamo bidejki ne mi e verno na to;lku terapija da ima pak a prvoto ifv nemavme takov problem ako ima nekoj slicno iskustvo neka mi kazenemozam da gi pustam dokumentite poradi ovaa bakterija

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 490
19.4.2012 20:20:17   
marijam
Betii Betka moja najmila...heheh bas mi e milo ,cela najgolema sreka na ovoj svet ti ja pustam ,nemoj mnogu da mislis ,kako sakal Bog taka neka bide heheh bas me izraduva ,ajde pa pisi ni pak koga ke mozes.
Dafne i jas licno mnogu mnogu ne im veruvam na klinikive nasi ,mene trista cuda mi isponajdoa prefd da pocnam ,na kraj poradi kandida mi gi vratija dokumentite boze sacuvaj ama ete toa ,gi naprraviv site od novo vo remedika ,i toa oni mi rekoa odi tamu ili vo sistina i se iskoci ok
Taka da sepak proveri si na drugo mesto.I kaj soprugot moj nemase bakterija ama se pojavi na 10 dena pred punkcijata ,pa doktorot ic ne se potrese mu dade edna doza amoksiklav i zavrsena rab ,vika ne e strasno bree ako se potresuvame nie na sve kaj ni e krajot.pa ete imav uspesno in vitro i sega sum 8ma nedela .pozdrav ne mu se sekiraj mnogu.Backi do site.

(Одговор на членот dafne1)
Непосредна врска до пораките: 491
19.4.2012 21:10:55   
dafne1
fala na podrskata mi trebase

Непосредна врска до пораките: 492
19.4.2012 22:23:49   
Melanija RR
padme и betti ви посакувам успех на предстојното ИФВ ,ја имате подршката user posted image user posted image user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 493
19.4.2012 23:31:18   
gina

ИЗВОРНА ПОРАКА: dafne1

zdravo gina i jas go imam istiot problem za kakva bakterija se raboti kaj vas i kade ja ispituvas nie prvin imavme stafilokok aurelius a se eserihija coli a za prvata piese eden mesec terapija od dr od sistina no jas celo vreme ispituvam vo mikrobiologija kaj nas vo drzavna a sega ke odeme utre vo sistina da proveram tamo bidejki ne mi e verno na to;lku terapija da ima pak a prvoto ifv nemavme takov problem ako ima nekoj slicno iskustvo neka mi kazenemozam da gi pustam dokumentite poradi ovaa bakterija

Mila dafne na dvapati ja imase enterococcus piese citeral pa posle amoksiklav sega ja ima klebsiella pneumoniae i pak da pie citeral dve dozii i pak da proverime nie vo nasata bolnica proveruvame vo mikrobooilogija pa kolku se tocni ne znam nemozam da odam po dr. gradovi i porano pred edna godina proveruvavme vo skopje vo voena bolnica i isti lekarstva koristese samo ne se sekaavam za koja bakterija se rabotese.Da se nadevam ovaj pat ce bide ok pomina eden mesec kako gi imam dokumentitei nikako da gi pustam uste ova da se resese. user posted image

Непосредна врска до пораките: 494
20.4.2012 17:07:22   
Iverka
Zdravo RR,

Da ve prasham, kolku vreme posle podnesuvanje na dokumentite dobivate kakov bilo odgovor od FZO i kako ve kontaktiraat, po poshta, po telefon?

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 495
20.4.2012 18:54:09   
lpepa
zdr i od mene jas sum nova imam praveno 2 invf no ne uspesni na krajot se ustanovi deka invitrata se bez rezultat bidejki mi otkrija hidrosalping no preblemot za inf e so i dvata kanali mi se blokirani ne proodni leviot e poveke toa mi go kaza doktorot od sistina popovic no nekako ne sum zadovolna bidejki pred da go napravi 2 to inf on go otkri hidrosalpingot i mislam deka ne trebalo da se prodolzi ako mislel deka toa ke bide problem i sega negova preporaka e da se otstranat kanalite a jas ne mozam da se odlucam na toa ve molam za sovet ako nekoj pominal niz ova so hidrosalpingot pozzz milicki

(Одговор на членот Iverka)
Непосредна врска до пораките: 496
20.4.2012 19:06:09   
Olivia
Иверка пребарај наназад на форумов, многу пати е напишан одговор на истово прашање, верувам ќе најдеш повеќе информации, често се повторуваме!

"Trust takes years to build , only seconds to break , and forever to repair"

(Одговор на членот Iverka)
Непосредна врска до пораките: 497
20.4.2012 22:19:06   
chery33
zdr i od mene jas sum nova imam praveno 2 invf no ne uspesni na krajot se ustanovi deka invitrata se bez rezultat bidejki mi otkrija hidrosalping no preblemot za inf e so i dvata kanali mi se blokirani ne proodni leviot e poveke toa mi go kaza doktorot od sistina popovic no nekako ne sum zadovolna bidejki pred da go napravi 2 to inf on go otkri hidrosalpingot i mislam deka ne trebalo da se prodolzi ako mislel deka toa ke bide problem i sega negova preporaka e da se otstranat kanalite a jas ne mozam da se odlucam na toa ve molam za sovet ako nekoj pominal niz ova so hidrosalpingot pozzz milicki

dobro dojde ...mozebi mojov post malku ke ti pomogne ako ti otkrile toa i nivna preporaka e da se ostranat kanalite nema sto da cekas..istiot slucaj e i kaj mene so otstraneti dvata kanali posle so novi sili za sledno ivf ,so laparaskopija se otstranuvaat kanalite ako t eintereseira uste nes prasaj slobodno...

user posted image user posted image betti milickeee bas mi emilo si pocnala so ivf ti ja prakam celata sreka na ovoj svet da ti uspee ovoj pat i da si se raduvas souser posted image user posted image

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 21.4.2012 10:42:10 >

(Одговор на членот lpepa)
Непосредна врска до пораките: 498
20.4.2012 23:47:09   
betti
mili i podibro da recam najmili moi prijatelki vi blagodaram za poderskata marijam melenuja chry 33 gina i site drugi rr bidejki nogu mi znaci vasata poderska
user posted image user posted image user posted image ve guskam na site bidejki smo vie mizete da ja razberete mojata bolka i mojata rdost
no kako vikaat posle dost ima sonce gospot e golem pozzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

(Одговор на членот chery33)
Непосредна врска до пораките: 499
20.4.2012 23:56:03   
betti
ipepa dobredojde mila vo naseto prekrasno drustvo site sme nie tuka za soveti
isiot broblem go imav i jas moja sovet ti e sto poberzo da go resis toj broblem ako imas mogucnost
i utre da ti zakazat odma da gi vadis kanalite jas od tij problem imav 4 neuspesni ivf
i na kraj bev vo druga klinika i mi go otkrija toj problem
jas licno za mene ti kazuvam koga mi kazaa sto e problemot odma se resiv da se operiram mi gi izvadeja davata kanali koi taka da gi narecam zamene licno kanalite beja dusmani mi gi unistvaa embrionite
i dr sto mi go otkri ovoj broblem mi rece i kolku ivf da pravese ke ti beja neuspeni nema sansi da zabremenis so toj problem toj den sto mi rekoja i zakazav odma posle 2 de na mi gi odsrtanija
ako uste nesto te interesira slobodno posimi pozzzzzzzzzzz

(Одговор на членот chery33)
Непосредна врска до пораките: 500
Страница:   <<   < Претходна страница  18 19 [20] 21 22   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  18 19 [20] 21 22   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?