marijam -> RE: Вештачко оплодување III дел (26.4.2012 12:12:54)
|
Trust ,nemoj da se sekiras eve me ziv primer za tvojot slucaj. pred nepolni 3 godini sum operirana od endometrioza i toa skoro 4ti stepen mi izvadija jajnik ,tuba i del od debeloto crevo so priraslini nasekade ,jas na svoja raka sakav laparatomija,mozebi zgresiv sega go svakam toa ama veke bese kasno.dobro e sto iscistile sve sto treba kade se operirase ,kako ti se sega tumor markerite ,primas li terapija nekakva? i pokraj preporakite na doktorite vednas da zabremenam jas ne se odluciv na toa odma ,situacijata ne mi dozvoluvase ,primav dolgo vreme terapija pa ja prekinuvav sama i probuvav prirodno da zabremenam so edniot jajnik sto go imama ama se bese neuspesno. Na kraj se odluciv za in vitro. pocnav so priprema no se pojavija pak cisti ,pa gi punktirav transvaginalno ,napraviv i histeroskopija za sekoj slucaj i vednas bez da se ceka odma pocnav so stimulacii za ivf Sega sum tocno 9 nedeli lezam odmaram imam po malce bolki ama se e ok. ne se sekiraj ke bide sve skoro site ako ne i site slucai so endometrioza imaat uspesho IVF Ti posakuvam sreka i prasaj me slobodno sto te interesira.pozdrav
|
|
|
|