RE: Вештачко оплодување III дел (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

dezdemona -> RE: Вештачко оплодување III дел (19.5.2012 21:04:20)

zdravo na site rr,

mesecina83 kolku ti e visoka sedimentacijata ako moze kazi mi i jas imam visoka sedimentacija ama ne mi dadoja terapija samo vibramicini pijam a imam hronicni sinusi, velat od toa e infekcijata ama ne se sigurni??
pozdravce

mesecina83 -> RE: Вештачко оплодување III дел (19.5.2012 21:13:06)

vaka vkupniot zbnir mi bese 46 ili na pola 23 a treba da ni bide 15 ,i jas piv vibramicin ama ne se namali veke 20 dena pijam apcinja ospen 1 500 000 i zdravje do paredniot cetvrtok ke gi pijam pa vo petok pak ke ja proveram sedimentacijata ,a mi preporaca i doktorkata internist da primam 10 dena penicilin inekcii no mojata maticna rece prvin da pijam ospen ,go piev 5 dena po 4 apcinja na den znaci na 6 casa ,a posle 3 vo denot na 8 casa i jas imam nekoe vnatresno vospalenie daj boze da se simnalo bidejki 2 meseca se macam da se simne prasaj ja i ti tvojata doktorka da ti prepisa ospen so recepka se 110 den so sreka[sm=smiley20.gif][sm=smiley2.gif]

dezdemona -> RE: Вештачко оплодување III дел (19.5.2012 22:14:38)

Fala za odgovorot mesecina83
Ke ja prasam doktorkata da mi prepise ospen ako misli deka treba ijas piev vibramicin 7 dena samo za sinusive sedimentacijata mi bese 25/50. Neznam to kako se smeta, na internet najdov tabela kaj sto pisese za zeni do 30 god sediment e normalna 20 a kaj 40god 25 , jas imam 36 god.

liljak -> RE: Вештачко оплодување III дел (20.5.2012 0:27:19)

lele nemozam da idrzam dolu uzasno me cesa, duri i se raskrvariv, koga odamvo wc me pece, kazuvajte sto da pravam , samo 3 den od transferot, od sto mi e, dali mozi od vaginalniot gel?lele sto da pravam, so sto da se namackam...pozdrav

marijam -> RE: Вештачко оплодување III дел (20.5.2012 1:24:39)

Ah srcka ,znam tesko ti e ama najdobro ti e da prasas lekar ,ne mi se veruva da e od crinonot jas nemav maka od nego ama sepak prasaj si .
E sega dodeka ne prasas lekar ,bi te posovetuvala da se odmivas so caj od kamilica na sekoe odenje vo wc,i da se namackas so kantarionovo maslo ,mislam ne bi stetelo ,eventualno pavlovikeva mast ili nevenova mast.
pozdrav pisi kako si...?

Dreamline -> RE: Вештачко оплодување III дел (20.5.2012 9:44:50)

Liljak te cesa od vaginaletite utrogestan ako gi stavas. Kazi mu na doktorot da ti dade zamena a ako ne poslusaj ja marijam i mackaj se so maslo, a ako toa ne ti pomaga probaj so pudra talk ili pak tecna za sipanici.

POzdrav i izdrzi!

mesecina83 -> RE: Вештачко оплодување III дел (20.5.2012 16:58:55)

vaka kaj tebe e 25/50 zanci 75,a na pola e 33 visinata na sedimentacijata znaci normalno e 25 i pak ti e visoka zemi i pij gi apcinjata ospen imaat efekt i jas dr pat gi piev imav bakterija vo mokracata i mi se izgubi koga gi piev jas vo petok ke odam da ja proveram sedimentacijata ti drzam srekea za da ti se namali [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]
[sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif]

skopjance -> RE: Вештачко оплодување III дел (20.5.2012 17:49:35)

Здраво, еве јас сега само што почнав да крварам и пак со негативни вести од моето второ инвитро. Со мм чекавме добри вести овој пат затоа што докторот беше стварно задоволен од ембрионите и ендометриумот ама таква ни била среќата, уште едно разорачување. Добро е што барем замрзнавме 5 ембриони. Прво се мислевме затоа што многу се потрошивме ама сега изгледа дека добро сме направиле.
Ме интресира дали некој правел инвитро со замрзнати ембриони.
Сакам да знам дали некој правел, које е процедурата, дали се примаат лекарства, колку време трае припремата, после колку време може дасе прави после последното инвитро.Исто такаме интересираа колку би коштало, др. Ивановски од Систина ни кажа деека е 20 000 ден. дали е тоа се или има додатни трошкови.
На сите што го очекуваат [sm=rozacrtici.gif] [sm=modricrtici.gif] им пожелувам добти вести и многу успех а на оние сто веке се спремаат само желба, истрајност и стрпливост.

bate -> RE: Вештачко оплодување III дел (20.5.2012 18:44:20)

mila, mnogu mi e zal....
mnogu dobro ste napravile sto ste zamrznale embrioni. jas pravev in vitro so zamrznati embrion i e mnogu pogolema verojatnosta za zabremenuvanje, organizmot bil odmoren, taka mi kazaa. mislam deka treba 2-3 meseca da se odmoris i mozes da pravis FET .
jas pravev vo stranstvo, kolku pari e kaj nas,ne znam... ama znam deka se primaat samo nekoi apcinja i ti ptravat transver. jas sum sega 7 sedmica i sum presrekna. ne se nerviraj opusti si i slednoto in vitro sigurno [sm=nosecka.gif].
ti poskauvam uspeh

skopjance -> RE: Вештачко оплодување III дел (20.5.2012 18:56:23)

Фала многу и ти посакувм лесна [sm=nosecka.gif]

gina -> RE: Вештачко оплодување III дел (21.5.2012 12:31:28)

ИЗВОРНА ПОРАКА: skopjance

Здраво, еве јас сега само што почнав да крварам и пак со негативни вести од моето второ инвитро. Со мм чекавме добри вести овој пат затоа што докторот беше стварно задоволен од ембрионите и ендометриумот ама таква ни била среќата, уште едно разорачување. Добро е што барем замрзнавме 5 ембриони. Прво се мислевме затоа што многу се потрошивме ама сега изгледа дека добро сме направиле.
Ме интресира дали некој правел инвитро со замрзнати ембриони.
Сакам да знам дали некој правел, које е процедурата, дали се примаат лекарства, колку време трае припремата, после колку време може дасе прави после последното инвитро.Исто такаме интересираа колку би коштало, др. Ивановски од Систина ни кажа деека е 20 000 ден. дали е тоа се или има додатни трошкови.
На сите што го очекуваат [sm=rozacrtici.gif] [sm=modricrtici.gif] им пожелувам добти вести и многу успех а на оние сто веке се спремаат само желба, истрајност и стрпливост.

Mnogu mi e zal ne se razocaruvaj ima nedez imas zamrznati. glavata gore i odime napred nema zastanuvanje[sm=smiley1.gif]

@bebe -> RE: Вештачко оплодување III дел (21.5.2012 17:09:52)

Ve molam da mi kazete od koga pocnuva hormonskata terapija-inekciite za invitro, kako sto razbrav vednas stom pocnuva ciklusot ili........prosecno kolku i na koj nacin, odnapred fala za odgovorot.

suzeto -> RE: Вештачко оплодување III дел (21.5.2012 20:06:44)

kolku pari e za zamrznuvanje na embrioni

skopjance -> RE: Вештачко оплодување III дел (21.5.2012 21:17:21)

Сузето
Замрзнување на ембриони кошта во Систина 25 000 ден. без разлика колку имаш дали се 10 или 1 исто плаќаш за една година. За секоја наредна година што ке ти ги чуваат плаќаш по 9 000 ден. можеш да ги користиш кога сакашги замрзнуваат одделно. За ФЕТ се плаќа 20 000 ден. Сега незнам дали има додатни трошоци пошто јас моите ги замрзнав пред 2 недели. Имав неуспешно ин витро и добро направив што ги замрзнав другите. Следната недела ке одам кај докторот да прашам кога ке можам да правам ФЕТ сега со замрзнатите ембриони.
Се надевам дека ти помогнав
Среќно

skopjance -> RE: Вештачко оплодување III дел (21.5.2012 21:26:36)

бебе
јас со супрефакт почнав 10дена пред циклусот и се боцкаш во стомакот а после од кога ке имас мензис на третиот ден одиш на лекар и преку крв ти го одредуваат естрадиолот и во зависност од него ти кажуваат колку хормонски ќе примас од 3 ден. јас почнав со 4 а завршив со 5 на ден. се на се примив 46 фостимони и мерионали заедно за разлика од првиот пат кога почнав со 3 на ден, но затоа па овој пат имав повеќе ембриони и успеав да замрзнам 5.
Со среќа и наскоро да не израдуваш со [sm=modricrtici.gif][sm=rozacrtici.gif]

padme -> RE: Вештачко оплодување III дел (23.5.2012 10:03:57)

Marijam ti blagodaram za odgovorot navistina od tebe dobivaj najbrzi informacii, inaku jas sum 4-ta nedela vo ponedelnikot bev na prva kontrola i ok bese doktorot bese mnogu zadovolen veke se oformilo i zoltoto telo inaku malku me zbuni jas primam hronicno decortin lazarevski mi rece nema problem ke go pies i vo bremenosta nema nikakov problem a sega vo ponedelnikot mi rece konsultiraj se so doktorkata sto me vodi (bidejki imam hronicen dermatomiozit) da mi go namalat Decortinot ili da mi go ukinat, neznam dali nekoj od vas ima iskustvo so pienje na Decortin vo bremenosta, se plasam poradi crcevata reakcija da ne nasteti nesto, za dve nedeli treba da odam na srceva reakcija i ovie dve nedeli neznam kako ke gi izdrzam , a doktorkata od nevrologija sto me vodi za dermatomiozitot mi vika deka nisto ne stetel Decortinot na plodot no od deneska ja namaluvavm terapijata pod nivna kontrola. POzdravche ako imate nekoe iskustvo so kortiko terapija vo bremenosta pisete mi

@bebe -> RE: Вештачко оплодување III дел (23.5.2012 10:19:02)

Skopjance, fala za odgovorot, i na tebe kako i na ostanatite vi posakuvam [sm=duda.gif]

liljak -> RE: Вештачко оплодување III дел (23.5.2012 15:12:04)

padme i jas pijam dekortin, ne sum bremena ama mi rece doktorot deka do kraj ke gi pijam posto bile za matkata da ne go ispusti plodot , za da ne doziveam spontan abortus...moj sovet e da pies za nedaj boze spontan abortus, no sepak konsultirajse so doktorot...pozz

skopjance -> RE: Вештачко оплодување III дел (24.5.2012 20:27:44)

Дали некој правел ЕТ со замрзнати ембриони и каква е успешноста?

liljak -> RE: Вештачко оплодување III дел (25.5.2012 12:40:35)

lele me vaka panika, gradite me bolat , dali ke mi dojdi ????? dali e mozno da bolat od progesteronot ( mi rekoja demek od terapijata bolele od progesteronot)...kazete dali ima rr koja zabremenila iako ja bolele gradite i toa pocnaja da ja bolat gradite samo 2 dena po transferot...pozz

liljak -> RE: Вештачко оплодување III дел (25.5.2012 14:15:27)

padme, bate, nadget .....kazuvajtegi simptomite, ve molam, gi citav vazite postovi sega , dali imavte bolni gradi i bolki vo jajnicite...denes mi e 8 den od transferot.....pozzz

bate -> RE: Вештачко оплодување III дел (25.5.2012 15:11:16)

liljak mila jas ne mozam tocno da ti kazam, imav mala bolka vo gradite , ama ne kako sega[sm=smiley1.gif], ne se zamarav mnogu so simptomi.
jas mislam utre da napravis b-hcg test preku krvta. i jas napraviv na 9 den i betata mi bese visoka. sigurno ke pokaze nesto.[sm=nosecka.gif]
ne se sekoraj , samo pozitivno, pozitiva da bides, sansite se golemi[sm=bravo.gif]

nadbet -> RE: Вештачко оплодување III дел (25.5.2012 17:33:13)

Liljak mila, ne se zamoruvaj so simptomi. Ako se nestrpliva za ishodot napravi beta hcg preku krv i batem ke si na cisto. I kaj mene na 10ti den se znaeshe veke ama preku krv, ne so test, tesovite ne se tolku osetlivi. Stiskame palci i da ne izraduvash so ubavi vesti.
Skopjance, nema otkazuvanje, uspesnosta so zamrznati embrioni e pogolema.
Na site Vi posakuvam sreka![sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

nadbet -> RE: Вештачко оплодување III дел (25.5.2012 17:36:41)

Padme mila, i jas pijam Decortin od 5 mg od pred et pa sega vo 5 nedela mi go namalija na 2.5mg. Koja doza ja zemash ti dnevno? Ako e 5 mg ne se sekiraj no ako piesh od 20 mg sepak ke morash da se konsultirash so lekar.
Golem pozzz[sm=metulj.gif]

padme -> RE: Вештачко оплодување III дел (26.5.2012 9:57:15)

Liljak ne se sekiraj jas od ponedlnik leguvam vo 5-ta nedela od bremenosta a uste me bolat gradite a i stomakot prvit dve nedeli me bolese tolku mnogu sto mislev deka ke dobijam sekoj moment ne se sekiraj tie se normalni simptomi inaku jas na 10-ten napraviv test i toa obicen doma i mi pokaza bremenost toa bese poradi mm jas ne sakav da pravam mi bese strav, taka da ne se sekiraj 8-mi den ti opusti se i obrnuvaj vnimanie na simtomite Nadbet jas piev 20 mg sekoj vtor den sto znaci po 10 mg sekoj den ama sega pocnaa da mi gi namaluvaat po 5 mg sekoja nedela se plasam poradi srcevata reakcija, ti koga te gledaa srceva reakcija piese li togas Decortin?

Страница: <<   < Претходна страница  26 27 [28] 29 30   Следна страница >   >>