nadbet -> RE: Вештачко оплодување III дел (11.5.2012 16:35:06)
|
nadbet, игнорирај кафејав исецдок тоа нема врска, и јас имав така 2-3 дена пред денот во кој ќе требаше да добијам. Одма мислев дека е крај на светот...нејќев да праам тест за да не се разошарам пошто таа година имав видено доволно негативни тестови...Дента кога требаше да правам тест исецодок веќе го снема. И од моментот кога ми кажа сестрата дека е тестот позитивнен во мојата глава јас бев трудна и се гледав себе со дете. Никогаш не ја видов вредноста на BHcg ниту сакав да се замарам со тоа и никогаш повеќе не ни проверувавме дали расне и колку. Дури и кога имав крварење во 7 недела, јас пак си бев во мојата глава трудна - да, се испаничив и бев на лекар ама во ниту еден момент не помислив дека може да не бидам трудна. Едино што ми помина низ глава беше дека можеби едното ембрионче од двете што се имплантираа не преживеало (пошто на првото еџо докторот ми рече дека му е малку понеубаво развиено и дека не е сигурен дал ќе преживее). Јас верувам во моќ на позитивно мислење...никогаш во текот на бременоста не помислив дека ќе ги изгубам бебињата или дека ќе се родат пред време....и немав ама баш никакви проблеми со бременоста, работев, активна бе. По трансфер бев дома 3 дена и после се најнормлано, ниту лежев ниту седев дома....Моите деца се родени во 38 недела + 5 дена целосно развиени без никакви проблеми....Верувај во тоа дека си трудна бидејќи си, напрај си слика во глава на себе со стомаче, на себе со детенце во рака и остај ги докторите да си ја бркаат својата работа.... Ti blagodaram blueblue na prekrasnata poddrska. Iskreno, me rasplaka moram da priznam. Trust i tebe dusho ti blagodaram kako i na site ostanati rrki. Ve [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] Imajte ubav vikend
|
|
|
|