RE: Вештачко оплодување III дел (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

@bebe -> RE: Вештачко оплодување III дел (12.6.2012 13:29:38)

Cestitki babyhope [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif], ti posakuvam se najubavo i so lesno, i jas ocekuvam narednata nedela odgovor od fondot, bas mi e milo i se izraduvav koga procitav

lina123, i na tebe ti posakuvam prijatno druzenje so RR sekako prosledeno so uspeh [sm=smiley1.gif]

kotina -> RE: Вештачко оплодување III дел (12.6.2012 15:11:51)

devojki denes mi e 11 den od transfer ,broejki go i denot na transfer. sakav sabajle da otidam da proveram beta ama MM ne mi dade , za greota covek da me gleda , ziva sum uplasena . neznam sto so sebe. samo odam i se proveruvam da ne sum dobila. nisto ne osecam. nitu me boli nesto , nitu butur. kazete nesto od vase iskustvo. ako ima oploduvanje beta trba da pokaze neli? vas sovet , da cekam ili utr ako docekam da odam na proverka na beta aaa???

liljak -> RE: Вештачко оплодување III дел (12.6.2012 15:58:20)

rr zakazav za kaj tase , sega so novi sili , pocnuvam od pocetok , da vidime sto mislenje ke mi dade....ko ke se setam sto iskustvo sum doziveala vo sv lazar kaj doktor Nikolce Damcevski kosata mi se kreva, utre ke odam dokumentite da si gi zemam od sv lazar se razbira ako mi gi dadat i poke moja noga tamu ne stapnuva, tolku neprofesionalno rabotata sto nemozam da opisam...pozdravce

bella80 -> RE: Вештачко оплодување III дел (12.6.2012 16:42:13)

ИЗВОРНА ПОРАКА: kotina

devojki denes mi e 11 den od transfer ,broejki go i denot na transfer. sakav sabajle da otidam da proveram beta ama MM ne mi dade , za greota covek da me gleda , ziva sum uplasena . neznam sto so sebe. samo odam i se proveruvam da ne sum dobila. nisto ne osecam. nitu me boli nesto , nitu butur. kazete nesto od vase iskustvo. ako ima oploduvanje beta trba da pokaze neli? vas sovet , da cekam ili utr ako docekam da odam na proverka na beta aaa???

Kotina ako ti vratile blatocisti,t.e transverot ti bil na 5 den od punkcija mozes da proveris i denes,ama ako ti bil 2 ili treti den proveri u cetvrtok,od punkcijata na 15 den preku krv pokazuva.Pozzz i ti posakuvam visoka beta[sm=smiley31.gif]

bombonce -> RE: Вештачко оплодување III дел (12.6.2012 19:41:03)

Devojki 9 den od transfer mi e so se denot na transfer,dva dena po red mi se javuva na toaletnata kako konec kafeavo a deneska i crvenkasta tocka,neznam sto da pravam,ciklusot da mi dojde rano e ,treba okolu 19-20!Ne znam dali moze da e spotting-belezenje ili organizmot pocnuva da gi otfrla embrioncinjata.Inaku ova mi e prvo IVF!POMAGAJTE!!

cleo -> RE: Вештачко оплодување III дел (12.6.2012 20:10:48)

ИЗВОРНА ПОРАКА: kotina

neznam sto so sebe. samo odam i se proveruvam da ne sum dobila. nisto ne osecam. nitu me boli nesto , nitu butur.

Kotina duso, a zosto mislis deka treba nesto da te boli [sm=zmeden.gif] Sto ke ti pokaze toa - uspesnost ili neuspesnost [sm=zmeden.gif] Eve kaj mene na primer prvoto ivf (neuspesno) imav bolki, vtoroto ivf (neuspesno) nemav nikakvi bolki nikade, tretovo (uspesno) - prvo nemav, pa me strekaa nekoi cudni bolki vo matkata, pa gi snema site bolki dokaj treti mesec. Taka da spored ova kaj eden ist organizam se razlikuva od eden do drug obid, sto ke rece deka NEMA PRAVILA. Samo opusti se kolku sto mozes, znam deka e uzasno tesko, tri pati go pominuvav toj pekolen period od 14 den do beta, no mora da se izdrzi. Od mene ja imas celata poddrska [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]
[sm=smiley31.gif]

cleo -> RE: Вештачко оплодување III дел (12.6.2012 20:14:16)

ИЗВОРНА ПОРАКА: bombonce

Devojki 9 den od transfer mi e so se denot na transfer,dva dena po red mi se javuva na toaletnata kako konec kafeavo a deneska i crvenkasta tocka,neznam sto da pravam,ciklusot da mi dojde rano e ,treba okolu 19-20!Ne znam dali moze da e spotting-belezenje ili organizmot pocnuva da gi otfrla embrioncinjata.Inaku ova mi e prvo IVF!POMAGAJTE!!

Bombonce draga, toa ne mora apsolutno nisto da znaci. Uzivaj i odmaraj kolku sto mozes povekje i ti posakuvam srekja! [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

lina123 -> RE: Вештачко оплодување III дел (12.6.2012 21:51:06)

ti blagodaram @bebe se nadevam deka ke imas pozitiven odgovor od fondot, jas imam uste mal del od dokumentacijata pa i jas se nadevam na pozitiven, pozz i srekeno na site i so pozitivni misli....

chery33 -> RE: Вештачко оплодување III дел (12.6.2012 23:58:10)

lina 123 ti pisav pp
:)

betti -> RE: Вештачко оплодување III дел (13.6.2012 13:50:27)

kotina dali napravi test [sm=nosecka.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

kotina -> RE: Вештачко оплодување III дел (13.6.2012 14:31:49)

ne ne ne, mi e strav da ne se razocaram , mnogu mnogu mnogu mi e strav ,neznam sto da pravam. A TI???

Loza -> RE: Вештачко оплодување III дел (13.6.2012 16:36:24)

zdravo kotina,
bez strav denes mozesh da napravish i domashen test za bremenost, jas na 8mi den od transfer pravev b-hcg i mi pokaza pokacena vrednost, pa na 10 ti den napraviv i domashen test i se pokaza i vtorata crta - na 12 den vekje b-hcg beshe so mnogu pokacena vrednost . Ti posakuvam srekja i tebe i na site rr-jki sto ocekuvaat [sm=rozacrtici.gif]
Pozdrav

dezdemona -> RE: Вештачко оплодување III дел (13.6.2012 19:12:27)

zdravo loza cestitki, ajde j samo taka[sm=bravo.gif]
kolku ti bese betata vrednosta? i kade se pravese ifv?sto terapija primas.....
pozdravceeeee
kotina sto napravi so testot ???????

kotina -> RE: Вештачко оплодување III дел (13.6.2012 20:05:05)

sega napraviv domasen test 'self clear' negativen[sm=smiley19.gif]

Loza -> RE: Вештачко оплодување III дел (13.6.2012 21:14:02)

Zdravo Dezdemona,
ivf pravev kaj d-r Ivanovski vo Sistina. B-hcg prvo mi beshe 35, a potoa na 12 den 297. Potvrdena e bliznacka bremenost :). Sega primam crinone gel i vitamini E i C. Bi sakala da gi ohrabram site r-rjki da ne se otkazuvaat. Jas vekje imam edno dete - ostanav bremena po vtor obid za ivf, a sega za vtorava bremenost povtorno so ivf - no tretiot pat beshe neuspeshen, a cetvrtiot uspeshen obid:).

Emilij@ -> RE: Вештачко оплодување III дел (13.6.2012 21:14:09)

kotina ne se razocaruvaj, mozebi e se uste rano, daj Boze za den-dva da si gi vidis [sm=rozacrtici.gif].
@bebe imas li odgovor od fondot? jas podnesov minatiot ponedelnik i denes se javiv da prasam do kade e predmetot i mi rekoa deka utre ke ni dadat odgovor. edvaj cekam [sm=smiley1.gif]

@bebe -> RE: Вештачко оплодување III дел (13.6.2012 21:51:22)

Emilij@, i jas se javiv i predemetot ke mi bide razgledan na 18.06, a jas treba da se javam na 19.06, a gi podnesov na 31.05, neka ni e so sreka

bombonce -> RE: Вештачко оплодување III дел (14.6.2012 11:27:15)

Deneska mi e 11 den so denot na transfer i pravev test Sure check-negativen [sm=smiley19.gif].Razocarana do maksimum,toa e sto e![sm=smiley19.gif]

lina123 -> RE: Вештачко оплодување III дел (14.6.2012 11:36:38)

bombonce i kotina nemoj da se razocaruvate mozevi e seuste rano a i tetstovite ne se 100% sigurni pocekajte nekoja den i srekno...pozzdravce

Dreamline -> RE: Вештачко оплодување III дел (14.6.2012 11:37:25)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Loza

Zdravo Dezdemona,
ivf pravev kaj d-r Ivanovski vo Sistina. B-hcg prvo mi beshe 35, a potoa na 12 den 297. Potvrdena e bliznacka bremenost :). Sega primam crinone gel i vitamini E i C. Bi sakala da gi ohrabram site r-rjki da ne se otkazuvaat. Jas vekje imam edno dete - ostanav bremena po vtor obid za ivf, a sega za vtorava bremenost povtorno so ivf - no tretiot pat beshe neuspeshen, a cetvrtiot uspeshen obid:).

Loza so sreka da ti e bremenosta samo sakam da ti pisam da vnimavas so Vit E. Ne se preporacuva na bremeni spored najnovite istrazuvanja. Ako go zemas moras vo stroga konsultacija so doktorot.

gina -> RE: Вештачко оплодување III дел (14.6.2012 11:48:51)

kotina i bombonce ne se razocaruvajte rano e cekajte 16 den togas ce proverite rano e da pokaze [sm=rozacrtici.gif] pozzz

Loza cestitki za [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/nosecka.gif[/image] i imaj lesna [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/nosecka.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image]

betti -> RE: Вештачко оплодување III дел (14.6.2012 13:22:41)

cestitki loza imaj si lesna i ubava [sm=nosecka.gif]

@bebe -> RE: Вештачко оплодување III дел (14.6.2012 14:00:17)

kotina i bonbonce, nadezta seuste postoi, se dodeka ne dojde krajot, bidejki ne e uste dojden momentot preku beta hcg, togas e krajniot moment, so sreka

mesecina83 -> RE: Вештачко оплодување III дел (14.6.2012 14:42:36)

zdravo dragi rr da vi se pofalam samo sto stignav od fondot gi podnesov dokumentite i utre ke gi ispratat vo skopje vo fondot kolku sum srekna mi olesna se e ok sega samo pozitiven odgovor od fondot da mi odgovorat so pozitiven odgovor i zdravje mazot mi koga ke si dojde vo avgust od stranstvo da pocneme so invitroto ve pozdravuvam site [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

@bebe -> RE: Вештачко оплодување III дел (14.6.2012 16:55:11)

mesecina83, so sreka [sm=bravo.gif] i samo napred

Страница: <<   < Претходна страница  32 33 [34] 35 36   Следна страница >   >>