|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  53 54 [55] 56 57   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување III дел
14.10.2012 13:21:57   
LunaG
Zdravo dragi ringerajki,

Posle dolgo vreme se javuvam na ovoj sajt. Srekjna sum za site idni mamicki user posted image i posakuvam site drugi da gi sledat niv user posted image user posted image user posted image ...n.
Bi sakala da ve zamolam da me nasocite kade bi mozhela da najdam infromacii za IVF apliciranje po vtor pat preku FZO?
Vi blagodaram mnogu i se pishuvame povtorno vo najubavata borba za dobivanje na Bozhji blagoslov t.e. angelce!

Ubav i srekjen den,
LunaG

(Одговор на членот Нивеа)
Непосредна врска до пораките: 1351
14.10.2012 13:51:06   
Melanija RR
LunaG конечно ни се врати user posted image мило ми е што повторно ќе даваш подршка и ќе бидеш со нас user posted image

Прво да те прашам како си?
Инфо за ИФВ имаш ТУКА

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот LunaG)
Непосредна врска до пораките: 1352
14.10.2012 16:35:35   
minaj
Devojki dali nekoja ima iskustvo za invitro so dijagnoza PCOS....mnogu se plasam od hiperstimulacija na jajnicite oti kako sto citam najgolemi se sansite za hiperstimulacija kaj PCOS.....ve molam neka mi pise nekoja ako znae nesto....user posted image

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1353
14.10.2012 18:51:50   
LunaG
Melanija - blagodaram za ubavite zborovi. user posted image
I jas sum srekjna sto resiv da prodolzam so razresuvanje na site prepreki kon plodot na ljubovta. Posle 1-IVF, morav da go odstranam polipot koi go dobiv so hormonalnata terapija, pa probuvavme prirodno, pa minatiot mesec samo so pregnyl inekcija so preporaka na DR, povtorno nisto, pa dobiv bronhitis 2 nedeli na boleduvanje, pa sega sum podobra i resena da pocnam da cekoram po patot kon svetlinata. Toa e se za sega.
Postaviv prashanje za da doznaam nesto povekje vo vrska za vtoro IVF apliciranje bidejkji na web stranata na FZO ne pisuva sto dokumenti treba za apliciranje po vtor pat. Se nadevam deka nema da baraat povtrono 4 IUI na primer. Kje se javam denovive na telefon ili pak kje trknam do niv da vidam tocno sto se bara.

Minaj - jas stvarno nemam poznavanje od oblasta za koja ti prasuvas, no tuka kje najdes prekrasni lugje koi kje te nasocat, i se nadevam deka i tvojot DR koj te vodi kje treba da znae kako da postapi vo tvojot slucaj. No sepak jas bi te sovetuvala od moe licno iskustvo, da ne se potpiras samo na eden Dr tuku da baras i mislenje od vtor ili tret. So srekja i uspeh!

Pozdrav i ubava vecer!
Luna

(Одговор на членот minaj)
Непосредна врска до пораките: 1354
14.10.2012 19:13:22   
Melanija RR
Луна веројатно имаат ахива на документи ,ако не ќе доставиш пак документи ,не нетреба пак IUI да правиш ако на тоа мислеше може пак само истите документи секако да се валидни со дата,нов пап,брисеви,спермограм итн итн

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот LunaG)
Непосредна врска до пораките: 1355
14.10.2012 20:30:27   
Нивеа

ИЗВОРНА ПОРАКА: minaj

Devojki dali nekoja ima iskustvo za invitro so dijagnoza PCOS....mnogu se plasam od hiperstimulacija na jajnicite oti kako sto citam najgolemi se sansite za hiperstimulacija kaj PCOS.....ve molam neka mi pise nekoja ako znae nesto....user posted image

minaj да, така велат дека имало опасност од хиперстимулација, но еве јас имам PCOS и сега за сега е супер, нема хиперстимулација зошто ДР.цело време ми ја надгледува ситуацијата и во зависност од тоа гледа дали да ми ја покачи дозата на фостимон или не...си знаат докторите најубаво,ние треба само да се опуштиме user posted image

Do not go where the path may lead; go instead where there is no path and leave a trail.

Непосредна врска до пораките: 1356
14.10.2012 21:04:24   
minaj
uf Nivea ti blagodaram mnogu,neznam ama mnogu me fakja panika nekako....jas na pocetok na noemvri ke pocnam so inekciite pa so Gospod napred...Ti posakuvam do kraj da te sledi uspeh i da si vidis user posted image .

Непосредна врска до пораките: 1357
15.10.2012 10:31:29   
Нивеа
ништо minaj повели и др пат...се надевам ти помогнав
и ти благодарам за желбите се надевам наскоро ќе имам позитивен резултат!
позз и со среќа започнување на процес!user posted image

Do not go where the path may lead; go instead where there is no path and leave a trail.

Непосредна врска до пораките: 1358
15.10.2012 19:14:42   
skopjance
imam prasanje
dali nekoj pravel dopler
denes bev kaj d-r i pocnav terapija za krio transfer mi rece daka sledniot ponedelnik 10 den ke me gleda na dopler da vidi kako e protokot na krvnite sadovi zatoa sto imam 3 neuspesni ivf pa da vidi dali ima nekoj problem
denes mi iznadade polno lekarstva i da se bockam so kleksan od 0.2 sekoj den
dosega na sum primala vakva terapija estrofem3x2, dekortin 1mg, folat, aspirin i kleksan a 3 dena pred transfer i 3x1 utrogestan
sega se nerviram da ne mi najdat nekoj problem?
stvarno se plasam da ne sluci nesto drugo a mislev dka ke bide ednostavno samo mala priprema i transfer a sega nesto drugo
pak nervozi

Непосредна врска до пораките: 1359
15.10.2012 21:45:21   
Nate76
Skopjance ne se sekiraj za terapijata i kaj transferot so zamrznati embrioni mora da se dadat soodvetni lekovi, tie sto ti gi dal doktorot se voobicaeni i jas gi zemav kaj transferite so zamrznati( imam dva pati praveno, za zal neuspesno), znaci estrofemot mora zaradi endometriumot, aspirin zemaat site folna isto taka, dekortin isto , utrogestanot se zema kaj sekoj slucaj na in vitro,taka da ne se sekiraj za lekovite samo DAJ BOZE da bidne ti posakuvam da ne izraduvas tuka site na forumot. Iace kolku embrioni ke ti vratat i vo koja klinika ke pravis???

(Одговор на членот skopjance)
Непосредна врска до пораките: 1360
15.10.2012 22:36:05   
gina
devojki sakam da ve prasam dali po transferot patuvate za doma ako ste od drug grad jas ovaj pat patuvav ama se izdreckav patot e katastrofa a user posted image prethodniot pat spievme vo hotel i pak ne bidna

(Одговор на членот Nate76)
Непосредна врска до пораките: 1361
16.10.2012 10:21:02   
LUBA
Ne se sekiraj i jas patuvav 2 ipol saati i sum bremena,a te razbiram i jas za istoto se mislev i go prasav DR i toj mi rece slobodno patuvaj toa e isprobano deka moze edna od bolnica so avion do amerika si otisla od kaj nego i nosela trojka :-) Ajde sega samo na ubavi raboti si misli mene mi pomogna si gledav filmcinja,citav knigi igrav igricki za da gi otrgnam mislite.POZZ

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 1362
16.10.2012 13:47:52   
skopjance
Nate 76
Jas ke pravam transfer so zamrznati vo Sistina po vtor pat mi ostanaa samo 3 i site ke mi gi vratat ako go preziveat odmrznuvanjeto. Mene mie za kleksanot zatoa sto dosega ne sum primala a i sega sto ke pi pravi dopler vo ponedelnik da vidi kako e sostijbata. tri pati pravev a nistouser posted image a site pati bea se idealno a nema user posted image
Zdravje ke vidime se nadevam i deka site nie ke vidime naskoro user posted image

Me interesira dali nekoj znae kolku pari se UTROGESTAN vo Bugarija?

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 16.10.2012 14:16:20 >

(Одговор на членот LUBA)
Непосредна врска до пораките: 1363
16.10.2012 14:55:04   
chery33
skopjance stom insistira doktorot za dopler...ostavi vo negovi race podobro ako ima nekoj problem da s eotkrie na vreme pa da se serdi i da si uspees ovoj pat soivf...jas 5 neuspesni pa nikoj ne mi kazal za toa i sakam d aprasam kakvo e toa ispituvanje sto se sledi i koj dr ti go ponudi mozebi e mal problem pa ako se otkrie na vreme da se sanira a ne vaka samo ivf ivf ivf i nisto :(( moe mislenje imaj doverba vo dokrotot i missli pozitivno pozdrav

Непосредна врска до пораките: 1364
16.10.2012 15:00:32   
chery33
gina ne se sekiraj milicke moj dve prijatelki so mazite so edn akola ivf pravea vo slovenija -maribor 1200 km ..10 sati pat i uspesno ivf dvete si rodija a bliznacinja :))) ne se zamaraj so to aopusti s e i uzivaj sega misli si pozitivno i te cekame so user posted image user posted image

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 1365
16.10.2012 15:18:49   
skopjance
Cherry 33
jas sega primam terapija za ivf so zamrznati i mu dade kleksan inekcii od 0.2 sekoj den a na 10 den od ciklus ke me gledaa na dopler.Kolku sto procitav na internet isto bilo kako vaginalno eho ama se gledalo kako se svrzani ili rabnotat krvnite sadovi za da go adrzat i da se hrani polodod .Zatoa sto imam 3 neuspesni ivf pa da ne ima problem so toa nesto
Sega mi e strav dane ima nekoj neresliv problem
Od rezultatite ke zavisi dali ke imam transfer slednata nedela

(Одговор на членот chery33)
Непосредна врска до пораките: 1366
16.10.2012 15:24:31   
arh_diz
skopjance stom si pod terapija , mozebi ke mozes i prirodno da si zabremenis.

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 1367
16.10.2012 16:04:09   
ecivi
jas prv pat odam na ifv so zamrznati embrioni vo cetvrtok imam et a inaku sum imala 3ne uspesni ifv na dopler ne sum bila ama imav isrituvane preku krv vo hemolab i samo problem e teroidnata zlezda.a sega primam terapija estrofem; folna; aspirin;dehsametazon;i krinone gel moze li nekoj da mi objasni zasto sum prv pat kako od pocetok nisto ne razbiramuser posted image

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 1368
16.10.2012 18:56:43   
ecivi
i da prasam dali znae nekoj kolku kosta et so zamrznati embrioni poz.user posted image

(Одговор на членот ecivi)
Непосредна врска до пораките: 1369
17.10.2012 9:54:59   
skopjance
Ecivi
jas pravev ET so zamrznati pred nekolku meseci neuspesno i sega primam terapija za povtorno.Moite embrioni bea zamrznati vo Sistina i togas plativ 25 000 den. za site 5 za 12 meseci. Prosliot pat plativ 20 000 den. pak vo Sistina za transferot. Si ja primas terapijata i jas istat kako tvojataodis na eho da go vidat endometriumot i ako ti e dobar , ti zakazuvaat den i vreme za transfer.
Toj den gi odmrznuvaat i koga ke odis kaj niv ke ti kazat dali i kolku preziveale odmrznuvaje. Ti preprimaat so inekcii i ti pravat normalen transfer kako obicnno ivf, si lezis kaj niv malku i doma. Se e isto samo terapjata e razlicna i ne znaes dodeka ne otides tamu dali se e vo red so odmrznuvanjeto. Moite dve sto gi odmrznaa prezivea mi gi vratija ama nisto. Sega ke pokussam so drugite tri.Pa kako ke dade gospoduser posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1370
17.10.2012 9:57:29   
skopjance
Arh_diz RR
ne mozam prirodno da zabremenam dvata kanali mi se zapuseniuser posted image

Icivi a ti kade ke pravis ET so zamrznati?

Непосредна врска до пораките: 1371
17.10.2012 15:18:04   
babyhope
Нивеа мила до кај си, бидна ли пункцијата, како помина?
Ти посакувам многууууuser posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1372
17.10.2012 16:49:35   
martice
Skopjance a dali ke vrsis procistuvanje i izduvuvanje na kanalite? Znaes li deka sekoe ivf i insiminacija e opasna po tvoeto zdravje alo si so zapuseni kanali. Ti moras najprvo da izvrsis procistuvanje pa potoa da prodolzia so poatapkaya za ivf

(Одговор на членот babyhope)
Непосредна врска до пораките: 1373
17.10.2012 19:02:24   
gina
eee devojki i mene nikoj ne mi rekol da me vidi so dopler posle 4 ivf neuspesni zarem sami treba da barame od kade da znaeme nie sto treba d-r sami treba site ispituvnja sto treba da gi izvrsat kako nezainteresirani se samo po redot da pomines kolku pari sme dale pa i za drugo ce dademe samo da bide uuuf kako se nerviram user posted image

rr ova go najdov za maskata neplodnost mkd-news.com/pronajden-lek-za-mashkata-neplodnost/
i deneska bev vo bitola i zboruvav so embriologot i mi kaza deka uste nee e istrazeno se zemalo od okoto od roznicata ovoj protein taka da nie sme daleku od ova no sepak nisto ne se znaeeuser posted image

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 17.10.2012 21:42:24 >

(Одговор на членот martice)
Непосредна врска до пораките: 1374
17.10.2012 22:00:00   
Нивеа

ИЗВОРНА ПОРАКА: babyhope

Нивеа мила до кај си, бидна ли пункцијата, како помина?
Ти посакувам многууууuser posted image user posted image user posted image

duso mi se odlozi rabotava epten....mnogu sporo mi rastat folikulive user posted image
utre mi e 13 den od primanje na fostimon, a najgolemite folikuli mi se 11mm ... uffff daj boze da bide se vo red mnogu sum zagrizena

(Одговор на членот babyhope)
Непосредна врска до пораките: 1375
Страница:   <<   < Претходна страница  53 54 [55] 56 57   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  53 54 [55] 56 57   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

KOSTADIN
MAKMUZIKA

KOSTADIN

KOSTADIN (61%)

KOSTA (20%)

KOSTADINO (3%)

KOCO (1%)

KOKI (16%)

Број на сите гласови: 173

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!