Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Вештачко оплодување III дел 20.10.2012 19:42:42
chery33
hmmm..lina simona ne znam dali vaka ke si ja resite dilemata vo vrska so izvor na dr od re-medika i dvajcata se vrvni doktori i kaj dimitrov i kaj pet sum bila uspeh nema... a imam prijatelki od prv obid uspee znaci sekoj organizam svoja prikazna ne se dvoumete mnogu vaucerot sto enaj bitno go imate odlucete spoer instikt ili doverbata sto ja imate steknato do sega vo dokotort,,,apETANOSKI PROFESIONALEC ZA IVF OD RE-MEDIKA A PORANO I OD CAIR a dimitorv OD DRZAVNA e izbotor e vas...go posmna ai damcevski od sv.lazar sto znam neka bide to apsoledn aopcija bas ne s eima pokazano mnogu od tolku izbor dokotriza nego ne sum bas..proseta niz sit e kliniko toj nemoze da si go najde sedeloto mozebi kaj nego e problemot radi toa.....zenski gore glava sledete go srceto i smao napred...ve cekame so
RE: Вештачко оплодување III дел 20.10.2012 20:37:00
Emilij@
iako se prefrliv na forumot bremenost, ve citam redovno. gledam sistina nikoj ne ja spomnuva kako opcija pa aj da si go pofalam mojot doktor Popovic :) prvo i uspesno ivf i toa mili moi RR samo so pozitivni misli i opusteno. vi pustam srekicka i vi posakuvam sto pobrzo da spodelite deka ste gi videle svoite dve crti pozdrav
RE: Вештачко оплодување III дел 20.10.2012 21:00:31
Bogdancanka
simona mila dobredojde na rr ti posakuvam prijatna druzba.... Lina cestitki za vaucerot ti si veke cekor do celta,bez razlika za koj doktor ke se odlucite vi posakuvam sreka...samo opusteno
RE: Вештачко оплодување III дел 20.10.2012 21:43:30
lina123
devojki vi blagodaram, se nadevame deka se ke bide vo red, inace ponedelnik odam na konsultacii pa da vidime od koga ke pocneme so terapija....nestrpliva sum....:)
RE: Вештачко оплодување III дел 20.10.2012 22:42:38
simona78
Cherry, ti blagodaram za mislenjeto...iskreno mi trebase mislenje, posebno za Damcevski, nego mi go preporaca maticniot, bidejki sorabotuvaat i od kontaktite so nego mi bese ok, no nekako mi e cudno sto nikoj ne go spomnuvase na forumov kako opcija Inaku Lina so ubo da si pomines na konsultaciite, pa izvestuvaj kako tece postapkata..da bidam vo tek koga ke stignam do vaucerot
RE: Вештачко оплодување III дел 21.10.2012 10:25:16
babyhope
lina честитки за ваучерот, а simona78 мила да не се секираш дали некоја има искуство или не со докторот. Секој различно му приоѓа на проблемот и пациентот. Ако ти му веруваш на докторот и ако е речено да биде- ќе си ги видиш . Еве и јас го правам во Ултрамедика иако нема многу парови кои се одлучиле за таму, ама ако мене таму ми била среќата, ќе биде од прв пат. Ќе видиме. Сакам само да ги прашам девојките кои веќе прошле низ оваа постапка, дали пред да почнете со фостимонот ви вадеа крв за да се утврди до каде се хормоните? Утре ми е 3 ден од , го прекинав суперфактот и утре почнувам со фостимонот ама ништо не ми рекоа за вадење крв. Исто така дали пред да почнете со оваа стимулација, ве гледаат на ехо кога имате менструација? Извинете на подолгиот пост...
RE: Вештачко оплодување III дел 21.10.2012 13:19:14
chery33
go prekina suprefaktot? mislam deka se prima toa se do stop-inekcijata ama moz e nekoja druga procedura..pisa deka si vo ultra medika?kaj e toa i koj doktor e tamo a ehon na 3 den od ciklus ne pravat obicno pocnuvas so fostimon pa posle nekoj den ja gledaat reakcijata so eho i krv zaraidi hormonot...so sreka ivf
RE: Вештачко оплодување III дел 21.10.2012 14:50:50
cleo
ИЗВОРНА ПОРАКА: chery33
znaci sekoj organizam svoja prikazna ne se dvoumete mnogu vaucerot sto enaj bitno go imate odlucete spoer instikt ili doverbata sto ja imate steknato do sega vo dokotort
Zdravo devojki! Cestitki na site koi dobija pozitiven odgovor od FZO, znam kolku ve raduva toa i daj Boze kaj site da donese uspeh Prvo da pisam eden POTPIS na gornata izjava na clenot cherry33 bidejki DEFINITIVNO e do instinkt i izbor na klinika i doktor onamu KADE SRCETO TE VODI. Ova vi go kazuvam od licno iskustvo, a ke go nadovrzam i moeto mislenje za navedenite doktori isto taka od licno iskustvo. Ako se navratite nekolku strani nanazad kje procitate deka jas imam 3 ivf od koi tretoto mi bese uspesno i zivo i zdravo bebence koe sega ima 3 meseci. Prvoto go pravev vo Sistina kaj Dr. Popovic i koeto mislenje za nego e cista 10ka, odlicen profeionalec, pred se COVEK koj navistina ima zelba pred se da te opusti i ohrabri. Za zal bese neuspesno :( Potoa se prefrlivme vo Remedika ne zaradi nezadovolstvo od doktorot, tuku, aj da smenime nesto, pa otidovme kaj Petanovski, kade vtro pat ne uspea, no tret pat da - i toa na priroden modificiran ciklus (bez Suprefakt). Esega za nego generalno imam pozitivno mislenje samo sto covekot ima PREMNOGU pacienti, pa nemoze da se posveti dovolno, pa mislam deka vtoriot pat nemase uspeh bas poradi toa. Sigurno ste slusnale deka kaj nego pred vrata se ceka i po dva casa, sto e apsolutno ne vo red! Inaku, ima dosta poznavanje i iskustvo od oblasta IVF i ako se odlucite za nego nema da pogresite! Pozdrav i so srekja na site!
< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 21.10.2012 16:11:11 >
RE: Вештачко оплодување III дел 21.10.2012 14:57:30
milasteve
ete me i mene pak mili moi .jas vo cetvrtoko bev na pregled kaj dr.tase u plodnost.se e super.od 27 okt sega narednata nedela pocnuvam so bockanje superfact 0.4 srekna sum mnogu .i na 3 den od menstruacija odam za proverka na hormoni i pregled,so lesno neka ni e na site
RE: Вештачко оплодување III дел 21.10.2012 15:29:39
skopjance
Cherry33 ako si na dolg protokol se prima suprefactot do stop inekcija ili barem taka bese kaj mene 2 pati.Jas od 3 den go namaliv suprefactot od 0.5 na 0.3. Na 3 den ne te gleda na eho tuku ti go merat esrtradiolot preku krv i vo zavisnost od nego ti kazuva kolku fostimoni ke primas.Eho se gleda na 7 i 12 den zaedno so estradiol i pak nova terapija.Ne e loso da si prasas sa suprefactot da ne napravis problem So sreka Lina123 i Simona 78 so sreka i naskoro da ne izraduvate so
RE: Вештачко оплодување III дел 21.10.2012 21:03:29
nadezda
zdr devojki....se nemam ukluceno na catot uste od 2011 goina koga mi bese moseto vtoro i neuspesno in vitro .iako povremeo citam sto se slucuva i kava e situacijava..ama bev vo depresija posle se sto pominav..pa pred dva dena go dobiv i poslediot vaucer od fondot. .i.....sega se mislam kade da odam bisdejki dvete in vitra mi bea vo SISTINA vo nikoj slucaj ne pomisluvam da vlezam tamu..ve molam dokolku nekoj ima pozitivno ili se razbira negativno mislenje za vo SV.LAZAR neka mi pise..nekako sega sum za na tamu pozzz i pisete.
RE: Вештачко оплодување III дел 21.10.2012 21:13:55
minaj
devojki jas ke puknam od mikroginonot,samo mi se placi,nervozna sum epten...uste 1 nedela ke gi pijam i posle na 2 den od men pocnuvam so bockanje....me fakja strav,treba da sum smirena i opustena a jas zbesnata sum,pukam od nervoza...dali i vas vaka vi e od hormonive??? nadezda ti posakuvam mnogu srekja,jas se spremam za prvo invitro i nemam iskustvo a ke odam vo plodnost....pa na site da ni e Gospod napomos
RE: Вештачко оплодување III дел 21.10.2012 21:23:33
nadezda
da ti kzam iskreno i jas sum za tamu ama mnogu mi e daleku bitola..i nemam prevoz za na tamu a vo nedelata sigurno ke treba 2-3 pati da se odi ..nemam so sto .inaku mislam deka naj dobar procent na uspesni in vitra ima plodnost ..samo ako sakas da mi kazes dali predhodno ispituvase nesto vo plodnost ili direkno pocna so trepijata...poz
RE: Вештачко оплодување III дел 21.10.2012 23:03:32
kapina
posle kolku vreme dobivte odgovor zatoa dali vi e odobreno ivf preku fondot ili ne jas na 8 mi oktomvri gi pustiv dokumentite i koga treba da cekam odgovor od prilika dali mi e odobreno ili ne
RE: Вештачко оплодување III дел 21.10.2012 23:48:07
gina
babyhope prasaj za superfaktot toj do kraj se prima zaedno so fostimonot ili pak nekoja druga sema da ne e za da ne si zgresis mila jas koga imam dobieno d-r me gleda na eho srekno
RE: Вештачко оплодување III дел 22.10.2012 8:44:28
babyhope
Фала ви девојки на одговорите, но јас вчера бев на преглед, затоа што докторката ми се јави, дека во недела ми се паѓа 3 ден а не понеделник и вчера почнав со Гонил. @gina и јас од сите искуства што ги прочитав сватив дека се пие до крај, но еве и вчера ја прашав ми рече дека го прекинува. Инаку ме гледаше на ехо, а за проверка на хормоните ми рече не е потребно, ќе почнам со Гонилот па потоа ќе следиме како иде ситуацијата. Не знам што да речам, и верувам на др. но некако не се движи по шемата која јас ја читам од другите. Од друга страна си викам таа вајда најдобро знае, а и подобро е да не се клукам со многу хормони и да не се напнувам- таа всушност е толку опуштена како да одам на редовен гин.преглед и некако тоа ме опушта и мене. Најмногу ми е страв од хиперстимулација. Само за тоа читам и само поради тоа сум напната. На сите ви пуштам многуууу
RE: Вештачко оплодување III дел 22.10.2012 10:11:19
lina123
draga kapina jas gi podadov dokumentite na 15 avgust vo fondot i cekav recisi eden mesec za odgovor za potoa da dobijam izvestuvanje vo septemvri deka treba dopolnitelni ispituvanja i konecniot odgovor deka mi e pozitiven go dobiv pred nekoj den, mozebi cekav tolku vreme bidejki bea odmorite, mozes da se javis na tel i da si prasas da si se informiras za se sto te interesira...... bi sakala da prasam kolku vreme trae odprilika postapkata so ivf znaci od koga ke pojdam na pregled do testot za bremenost, dali taa terapija e razlicna kaj sekoja zena....
RE: Вештачко оплодување III дел 22.10.2012 11:23:15
Beatris
ИЗВОРНА ПОРАКА: Luci RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: lina123
draga kapina jas gi podadov dokumentite na 15 avgust vo fondot i cekav recisi eden mesec za odgovor za potoa da dobijam izvestuvanje vo septemvri deka treba dopolnitelni ispituvanja i konecniot odgovor deka mi e pozitiven go dobiv pred nekoj den, mozebi cekav tolku vreme bidejki bea odmorite, mozes da se javis na tel i da si prasas da si se informiras za se sto te interesira...... bi sakala da prasam kolku vreme trae odprilika postapkata so ivf znaci od koga ke pojdam na pregled do testot za bremenost, dali taa terapija e razlicna kaj sekoja zena....
RE: Вештачко оплодување III дел 22.10.2012 17:20:39
milasteve
mili moi mene me maci nesto mozebi ke dobijam odgovor od vas.dr tase od plodnost mi kaza pred nekoj den deka prvoto in vitro mi bilo neuspesno zatoa sto dobiv jas hiperstimulacija,premnogu reagirav na terapijata.dali e mozno ako znae nekoja neka mi odgovori ,jas sepak se somnevam deka bese neuspesno od toa.ovoj pat ne pijam nikakvi tableti ni mikroginon ni klomifen ni nisto.od sabota pocnuvam so bockanje samo superfact 0.4 pa zdravje da dobijam menstr i na 3 den kaj dr tase pa ke vidime so ke bidi.
RE: Вештачко оплодување III дел 22.10.2012 17:21:24
ecivi
zdravo na site sakam da prasam nrsto denes mi e peti den od transver dali moze da mi kaze nekoj kolku treba da mi e temperaturata jas momentalno ne osekam nisto gradite me bolat od pred transfer i malku me boli blago levata strana.poz.
RE: Вештачко оплодување III дел 22.10.2012 17:25:06
milasteve
mila ne se preopteretuvaj uste sega so toa rano ti e mnogu,ne misli voopsto na toa,i mene me bolea gradi i stomak i premnogu mislev na toa pa prokrvariv predvreme,uzivaj citaj pravi nesto da trgnes misli ,so srekaaaa