RE: Вештачко оплодување III дел (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

iviv -> RE: Вештачко оплодување III дел (9.12.2012 19:13:19)

mila nemoj da se razocaruvas bidi silna i mora da se prodolzi ponataka znam deka ti e tesko no ednostavno mora da soberes sila .No sepak utre pak ke ti proverat bthcg ajde mila bidi hrabra i izdrzi .

Melanija RR -> RE: Вештачко оплодување III дел (9.12.2012 19:23:14)

Tajci_pp како што сум чула сите документи треба да се валидни, и има логика може формоните не се со иста вредонст,може ова може она сепак 6 месеци не се малку.Најдобро јависе во Фондот и прашај за да не губиш на време.
Оперативни зафати прво се прават и се она за што може да не е во ред а треба време да се корегира.
Искрено за операција на ГАК најчесто се чека од 1 месец до 3 месеци се зависи колку има пријавено.Ти посакувам се да заврпип на време [sm=smiley1.gif]

Bogdancanka RR не му ја мисли тие во Систина се неорганизирани па тоа е пред се приватна клиника и мора да има достапност,и голема работа да се закаже за крв да не има 1.000 пациенти , ич уживај си у утре во Систина директ не ги врти [sm=smiley36.gif]

mesecina83 пробај да се смириш неколку капки сигурно не значат крај ,чекаме утре да ни пишеш[sm=smiley31.gif]

bubble -> RE: Вештачко оплодување III дел (9.12.2012 20:15:08)

chestitki IVIV... [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif]
imaj lesna i ubava bremenost...i slatki mali zdravi [sm=duda.gif][sm=duda.gif]

Grizlince -> RE: Вештачко оплодување III дел (10.12.2012 0:37:24)

и од мене честитки [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] IVIV имај убава и лесна [sm=nosecka.gif]
Драги рр ве молам за ваше мислење, незнам дали да почнам со процедури за инвитро или прво да одам на инсиминација, до сега сум била само со кломифен, но не растат фоликулите тоа е проблем кај мене, односно пред година и пол имав спонтан и од тогаш не растат. За инвитро колку месеци се валидни документите од прегледите?ако можи на кратко како оди процедурата.
Фала ви многу и ве поздравувам сите [sm=smiley1.gif]

mesecina83 -> RE: Вештачко оплодување III дел (10.12.2012 10:50:50)

rr negativen e testot i sinoka mi dojde no borbata prodolzuva vo juni pak ke pravime ivf toa e mora da se prodolzi zivotot

trust -> RE: Вештачко оплодување III дел (10.12.2012 11:08:22)

mesecina83 zal mi e duso za neuspesnoto invitro sigurna sum deka nitu eden zbor sega ne moze da te utesi megutoa jas bi rekla baka posle dozdot diaga sonce glavata gore i samo napred pozdrav

Nate76 -> RE: Вештачко оплодување III дел (10.12.2012 11:10:33)

Mnogu mi e zal mesecina83 [sm=smiley31.gif], zivotot prodolzuva i borbata isto taka, od se srce ti posakuvam sledniot pat da bide uspesno, mora da se bide istraen vo borbata i da se ima verba [sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif]

Нивеа -> RE: Вештачко оплодување III дел (10.12.2012 11:41:09)

месечина83 [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]
сите зборови се излишни, само биди храбра,се што се случува се случува со причина,немој да се секираш и собери сили за новото ивф

iviv -> RE: Вештачко оплодување III дел (10.12.2012 13:12:39)

Mesecina mila bidi jaka nareden pat mora da bide .Samo pozitivno i uste sega pocni da se olabavuvas i da sobiras pozitivni milsi za nareden pat [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

@bebe ade si ti mila sto napravi proveri li deneska prekyu krv ajde mile ti drzam srekaa [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Sani* -> RE: Вештачко оплодување III дел (10.12.2012 13:38:09)

Mesecina nemoj da se razocaruvas i kaj mene ne uspea prviot pat, a se bese idealno...a eve sega bliznacka bremenost. Naredniot pat sigurno! Samo smireno i pozitivno i ke bide, mora da bide.

Iviv cestitki uste ednas, ti zakazaa li pregled?

iviv -> RE: Вештачко оплодување III дел (10.12.2012 13:42:34)

da vo sabota ama i utre treba da odam do klinika bidejki mi treba dok i mislenje od specijalist za komisisko boleduvanje pa taka da mislam deka ke mora pregled da mi napravat neznam dali ke se vidi nesto utre ???

Sani* -> RE: Вештачко оплодување III дел (10.12.2012 13:56:10)

Mene prviot pat koga otidov so pozitivniot rezultat od beta hcg ne mi napravija pregled samo mi napisaa deka ima bremenost i treba boleduvanje i mi rekoa na kontrola za 2 nedeli megutoa jas ne izdrzav i otidov porano. Se vide bliznacka bremenost, ednoto imase srceva aktivnost a drugoto seuste ne, no mi rekoa deka e uste mnogu rano.

Mislenjeto za komisisko mi go napisa doktorot sto mi go pravese IVF, pa potoa bev so istoto kaj maticniot.

@bebe -> RE: Вештачко оплодување III дел (10.12.2012 14:01:58)

Za zal iviv ne ni docekav beta hcg, od vcera imav malku kafeav iscedok, a veke denes imam ciklus, nesupesno invitro, terapijata mi e prekinata, ajde zdravje na leto ke odam na sledno invitro, sega ke spremam povtorno dokumenti preku fondot,, mi rekoa 2 inseminacii i tie osnovite ispituvanja sto ne se postari od 6 meseci i ke dobijam vaucer, samo zdravje i sreka da imame so soprugot i custvuvam deka ke bide, bez sreka nisto od seto ova, znam deka mi e potrebna sreka i ksmet za da dobijam bebence, sega se nadevam i na ovoj ciklus bidejki hormonite uste rabotat moze ke se sluci bremenost, navistina mi odi tamu pametot [sm=smiley1.gif].
Prethodno pred invitroto si mislev so invitro 100 % ke bidam bremena, ama sega se uveriv deka navistina e potrebna SREKA DA IMAS, iako bese se vo red do kraj i ceiot tim bese zadovolen i oni velea 100 % ke bide uspesno i navistina taka bese, jas reagirav odlicno do samiot kraj, se si odese lesno i so terapii i na eho, endometruim odlicen, oploduvanje, transfer, more ke si dadam edno bravo [sm=bravo.gif] iako srekata ne me posluzi, jas imam neobjasnata nepolodnost, a soprgot odlicen spermogram, se sekavam koga gi pravevme inseminaciite biologot velese vie mozete i na priroden nacin, vas ne vi treba oploduvanje, samo sreka, da veruvame najprvin vo srekata, a so srekata odi i nadezta, ke bidam tuka so vas celo vreme, ne mozam bez vas iskreno, jas blagodarenie so vas go zapocnav invitroto i taka dobiv i vaucer i ke zavrsam so vas prosledno so USPEH, so soprugot sme prilicno mladi imame 28 godini i sme srekni vo brakot, znam deka ke mu podaram edno bebence, custvuvam vo sebe i toa vo skoro vreme, normalno ne mi e seedno iako znam deka invitroto e posledana alternativa vo medinata da se se dojde do bebe, no za neobjasnata neplodnost moze i na priroden nacin da se dojde do bebe, moze do slednoto invitro da ostanam bremena, daj boze, eve mi edno slonce [sm=sloncek.gif]za da me prati sreka, tuka sum so vas i za vas, ve gustam i blagodaram sto me mislevte.

Kolachence -> RE: Вештачко оплодување III дел (10.12.2012 14:04:31)

Gina i Milasteve navistina mi e zal. Morate da bidete silni duri i koga se izgleda beznadezno. Vo prirodata na covekot e sekogas da ima nadez, taka da isplacete se i sobirajte sili za ponataka! Vi prakam [sm=smiley31.gif] i na dvete.
Iviv [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Cestitki!!! [sm=metulj.gif][sm=metulj.gif][sm=sloncek.gif]

iviv -> RE: Вештачко оплодување III дел (10.12.2012 14:14:55)

Zal mi e kako za tebe taka i za drugite koj ne uspeaa ovoj pat [sm=smiley13.gif] no glavat gore i napred i vi posakuvam mnogu sreka vo narednite obidi .I da uspeete da si gi vidite vasite [sm=modricrtici.gif][sm=rozacrtici.gif][sm=duda.gif][sm=duda.gif]

Sani jas ne mozam da zemam za vo sreda mislenje od bolnicata kaj sto bev bidejki treba vo sabota da odam tamu inace jas sum od skopje a pravev invitro vo Bitola kaj dr Tase taka da ke moram utre da otidam do klinika da ne plakam privatno

Sani ti pisav privatna poraka koga ke bides vo moznost odgovori mi [sm=smiley1.gif]

Kolachence -> RE: Вештачко оплодување III дел (10.12.2012 14:35:49)

Bebe eve ti edno [sm=bravo.gif] i od mene! Bravo za pozitivnata misla i za pozitivniot stav. Sigurna sum deka vaka podgotvena naskoro ke ostanes [sm=nosecka.gif]
[sm=smiley32.gif]

Melanija RR -> RE: Вештачко оплодување III дел (10.12.2012 15:08:23)

@bebe и mesecina83 [sm=bravo.gif] за се до сега

@bebe штом немате проблем тоа ти е мотив плус да не се оптеретуваш дека сигурно ќе си имате бебче и тоа сигурно многу брзо [sm=bravo.gif]

Bogdancanka RR заврши ли денес?

Melanija RR -> RE: Вештачко оплодување III дел (10.12.2012 15:12:06)

НОЕМВРИ - ДЕКЕМВРИ
[sm=metulj.gif]АКТУЕЛНО[sm=metulj.gif]
29.11. -Bogdancanka RR -почеток со терапија
04.12. -lina123 -пункција
===========================
06.12. -lina123 -ET
======================
x. 11. - foksi - пункција
[sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif]ИСЧЕКУВАЛКИ[sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif]
21.12. lina123 - тест

[sm=nosecka.gif]ТРУДНИЦИ[sm=nosecka.gif]
*devojce* [sm=bravo.gif]
Nate76[sm=bravo.gif]
minaj [sm=bravo.gif]
iviv[sm=bravo.gif]
ПРЕГРАТКИ

Nivea [sm=smiley31.gif] firenca didi[sm=smiley31.gif]
skopjance[sm=smiley31.gif] Adelle [sm=smiley31.gif]
gina[sm=smiley31.gif] milasteve[sm=smiley31.gif]
@bebe[sm=smiley31.gif] mesecina83[sm=smiley31.gif]

НАВИВАЧКИ

Bogdancanka RR, @bebe, Melanija RR, foksi, trust, gina, SOLE, Didi80, firenca didi

bubble -> RE: Вештачко оплодување III дел (10.12.2012 15:25:36)

Izvinete shto ke uletam vaka sani I iviv no ne mi e jasno za boleduvanjeto...mene za dvete invitra ne mi dadoa nikakvo boleduvanje, koristev odmor...za poslednoto koga prashav vo Plodnost mi rekoa nie ne davame za ivf boleduvanje, nema potreba ke si odish normalno na rabota...shto mnogu me zbuni...a sega I ova so boleduvanjeto posle uspeshno ivf...vo mozokot se mi e kasha[sm=smiley13.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif] Inaku jas za Eden mesec ke pochnam so terapija za treto ivf...chekam da mi se sredi vrednosta na TSH hormonot , malku mi beshe pokachen... Pa so gospod napred pak vo borba za [sm=duda.gif][sm=duda.gif] se nadevam ovaj pat uspeshna[sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif]
ИЗВОРНА ПОРАКА: iviv

da vo sabota ama i utre treba da odam do klinika bidejki mi treba dok i mislenje od specijalist za komisisko boleduvanje pa taka da mislam deka ke mora pregled da mi napravat neznam dali ke se vidi nesto utre ???

skopjance -> RE: Вештачко оплодување III дел (10.12.2012 15:51:59)

Mesecina83 i @Bebe mnogi mi e zal ali kako e gospod nikoj drug. Vi prakam [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] za pozitivnite misli i za istrajnosta vo nadezda za poskoro [sm=duda.gif]

KE DADE GOSPOD PA SITE NIE DOGODINA KE DOCEKAME [sm=modricrtici.gif] I VO RACET KE SI DRZIME [sm=duda.gif]

Jas utre odam na transfuziologija daprovem sto se slucuva so mene zasto imam neispesni IVF a super reagiram na terapija i se e dobro a nisto od [sm=nosecka.gif] pa doktorot me prati da proveram da ene e imunoloski. So novi sili na prolet pak na IVF, borbata za [sm=duda.gif] prodlzuva.

Sani* -> RE: Вештачко оплодување III дел (10.12.2012 16:11:41)

Bubble, samata IVF bremenost e okvalifikuvana kako rizicna i sleduva boleduvanje do 12 nedela, normalno po preporaka za miruvanje od specijalict. Mozes da vidis i na internet vo kriteriumite za boleduvanje (sifrata e Z31.2). Prvo maticniot ginekolog odobruva 15 dena, a potoa po izvestaj od specijalist go prodolzuvaat na komisija. Posle 12 nedela rizikot e mnogu pomal i za da se prodolzi ako nedaj boze mora, ke treba konzilijarno mislenje. Ti posakuvam mnogu sreka [sm=bravo.gif]

gina -> RE: Вештачко оплодување III дел (10.12.2012 16:31:08)

Mesecina i bebe mnogu mi e zal navistina [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] no zaedno sme vo ova i mora da prodolzime nema otkazuvanje i nie eden den i site drugi rr ce bideme[sm=nosecka.gif] takva ni bila srekata

iviv -> RE: Вештачко оплодување III дел (10.12.2012 17:01:02)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

trust -> RE: Вештачко оплодување III дел (10.12.2012 21:31:54)

bubble i jas imam problemi so tsh i cekam da mi se sredi za da imam pogolem uspeh za invitro kaj mene e pak mnogu nizok? koja terapija ja primas i sto ti rece doktorot kolku treba da e za da moze da se odpocne invitro? mojot doktor samo mi veli pocekaj naredniot mesec napravi proverka preku krv i ke vidime sto ponataka[sm=zmeden.gif] ako znaes nesto za vo vrska so ishranata tsh te molam pisi [sm=smiley1.gif]

Bogdancanka -> RE: Вештачко оплодување III дел (10.12.2012 21:32:36)

бебе и месечина баш ми е жал[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]душички,борбата продолжува нема одкажување за едно[sm=duda.gif]вреди да се бориме

јас денес бев во Систина проверив ЕТ се е добро,ехото е добро па продолжувам со супрефакт 0,3 и 1 ипол инекција фостимон до петок, во петок повторно ехо и ќе видиме што понатаму,како што ми најави сестрата ми се ближи пункцијата[sm=smiley1.gif]

Страница: <<   < Претходна страница  84 85 [86] 87 88   Следна страница >   >>