RE: Вештачко оплодување III дел (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

foksi -> RE: Вештачко оплодување III дел (13.12.2012 21:00:57)

zdravo devojki eve me i mene po dolgo vree.Inaku prvo da im cestitam na site trudnici .Kaj mene rabotite odat vaka;na 5 dek imav punkcija a na 7 transver so 2 embriona.Sega odmaram i se nadevam na uspeh.inaku imam tapi bolki vo jajnicite a i gradite mi se porasnati no mislam deka e od hormonite.

Bogdancanka -> RE: Вештачко оплодување III дел (13.12.2012 22:26:25)

фокси мила ајде стискаме палци[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]дај боже набрзо да се израдуваш на [sm=rozacrtici.gif]цртки

Ema$ -> RE: Вештачко оплодување III дел (14.12.2012 0:17:41)

Mi treba pomos :) do sega piev Tifol ama po edna dnevno , od utre treba po dve , ama zaboraviv da prasam dali dve apcinja odednas po obrok ili edno sabajle edno navecer :) ? Pozdrav do site

Lina* -> RE: Вештачко оплодување III дел (14.12.2012 1:54:00)

Ema$ a koj ti rece deka treba da pies po dve??i zosto po dve??Jas pijam po edno na den( na svoja raka,nikoj ne mi kaza po kolku da pijam[sm=smiley1.gif])posle odrok i mislam deka ako treba da pijas dve znaci nautro i navecer ili rucek i vecera a ne dvete naednas

Ummu_Ajna -> RE: Вештачко оплодување III дел (14.12.2012 3:26:27)

ako treba da pijes po 2x1 toa znaci sabajle i navecer toa mu doaga na 12 sati po edno, primer: ako pijes sega vo 3:25 ke pijes popladne vo 16:25 taka mu doaga sabajle i navecer, i jas taka gi pijam tabletite.

iviv -> RE: Вештачко оплодување III дел (14.12.2012 7:08:26)

ajde mila so lesno i nabrgu da si gi vidis [sm=modricrtici.gif][sm=rozacrtici.gif] od se srce ti posakuvam kako i na drugite[sm=smiley31.gif]

amellie pulen -> RE: Вештачко оплодување III дел (14.12.2012 8:36:38)

devojki dali posle ET moze da se custvuva bolka vo stomak.

iviv -> RE: Вештачко оплодување III дел (14.12.2012 9:44:00)

da mila jas celo vrme custvuvav nekoi bolki pa nekoe bockanje prvo od levata pa od desnata strana uste vtoriot den od et sekako se custvuva promena pogotovo tie 3 do 4 dena koga i dobivav predhodnite meseci mi se poduva stomakot i custvuvav cudna bolka neznam ni jas tocno kako [sm=smiley36.gif] no sekako custvuvas nesto .Ne se sekiraj grej se sega od ladnovo gledaj nekoja serija ima on line na net citaj nekoja kniga i ke pominat denovite .Good lock[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]za malite[sm=duda.gif][sm=duda.gif]
Amellie pulen koj den ti e od et?

Kolachence -> RE: Вештачко оплодување III дел (14.12.2012 9:44:34)

Foksi ajde ubavo neka pominat ovie denovi i da se izraduvas na [sm=rozacrtici.gif]! So sreka mila!

Нивеа -> RE: Вештачко оплодување III дел (14.12.2012 10:49:58)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
ајде со лесно на сите ....само новости во новава година [sm=modricrtici.gif][sm=rozacrtici.gif]
[sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif]

firenca didi -> RE: Вештачко оплодување III дел (14.12.2012 12:03:03)

zdravo rr eveme i mene pak vo ovaa faza sto se odnesuva do sprejot sega nekoj nov sto go davaat i jas prosliot mesec go koristev prvite 2 dena po 2 so po 10 prskanja i 3 den ednas 10 prskanja da se custvuva nekoja promena no koga prasav mi rekoa deka bil podobar ood vaginaletite i deka e poefikasen i gi unistuva site baterii koi treba da bidete cisti pred ET ,a stose odnesuva do boleduvanjeto veruvajte deka sekoj dr.treba da vi prepise prvo 15 dena pa od komisij 15 i poslem so gospod napred so test od bremenos prodolzuvate od komisija mene i taka mi bese prosledeno no bidejki nemase bremenost mi go prekinaa no dr. maticen sto mi e rece deka imalo nekoj nov zakon koj site ne sleduva do 30 dena boleduvanje vo inf postapkata

Ema$ -> RE: Вештачко оплодување III дел (14.12.2012 12:19:37)

Lina za Tifolot vcera prasav koga bev na kontrola vo Sistina,prasav dali da prodolzam po edno da pijam , ama doktorkata mi rece po dve , zasto se spremame za in vitro , pisuva i na upatstvoto , samo zaboraviv da ja prasam koga da pijam :)
Ummu_Ajna...ti blagodaram !!! [sm=smiley31.gif]
Inaku na kontrola sum pak na 21 -vi i togas ke sme pocnele so agonist ? Gi ima primano nekoj ovie inekcii ?
Pozdravce do site[sm=smiley1.gif]

Melanija RR -> RE: Вештачко оплодување III дел (14.12.2012 12:55:20)

ДЕКЕМВРИ
[sm=metulj.gif]АКТУЕЛНО[sm=metulj.gif]
29.11. -Bogdancanka RR -почеток со терапија
04.12. -lina123 -пункција
5.12. -foksi -пункција

===========================
06.12. -lina123 -ET
7.12. -foksi -ЕТ

======================
[sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif]ИСЧЕКУВАЛКИ[sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif]
21.12. lina123 - тест
22.12. foksi -тест

[sm=nosecka.gif]ТРУДНИЦИ[sm=nosecka.gif]
*devojce* [sm=bravo.gif]
Nate76[sm=bravo.gif]
minaj [sm=bravo.gif]
iviv[sm=bravo.gif]
ПРЕГРАТКИ

Nivea [sm=smiley31.gif] firenca didi[sm=smiley31.gif]
skopjance[sm=smiley31.gif] Adelle [sm=smiley31.gif]
gina[sm=smiley31.gif] milasteve[sm=smiley31.gif]
@bebe[sm=smiley31.gif] mesecina83[sm=smiley31.gif]

НАВИВАЧКИ

Bogdancanka RR, @bebe, Melanija RR, foksi, trust, gina, SOLE, Didi80, firenca didi,Ema$,amellie pulen

lina123 -> RE: Вештачко оплодување III дел (14.12.2012 13:59:49)

zdravo devojki
sakav da prasam dali e normalno posle et da osekam bolki vo dolniot del od stomakot, prvo imav blagi bolki od leva strana a potoa od desna strana i stomakot go osekam poduen a isto i gradite, iskreno ponekogas i panika me faka , no sekogas mislite mi se pozitivni i sega edvaj cekam da dojde 21 za test,
na site vi ja posakuvam seta sreka na ovoj svet i so gospod napred i site nie ke se raduvame na nasite [sm=duda.gif] sekoe dobro na site ....

Sani* -> RE: Вештачко оплодување III дел (14.12.2012 15:33:55)

Zdravo Lina, isto i kaj mene edna nedela posle ET stomakot mi bese mnogu poduen i osekav bolka vo dolniot del na stomakot i imav uspeshno ivf, taka da nemoj da se sekiras.

foksi -> RE: Вештачко оплодување III дел (14.12.2012 17:39:03)

lina istoto go cuvstvuvam i jas imam bolki vo stomahot neznam nekako i gradite mi se podueni i jas sum cela vo panika imam simptomi kako za ciklus.Toa go custvuvam posle punkcijata a gradite ne se prestanale da bolat pocnaa uste dodeka primav terapija.AMA SITE TRUDNICI GI CUVSTVUVALA TIE SIMPTOMI,
[sm=smiley1.gif]
SE nadevam na uspeh samo pozitivno.Nie dve treba da ja potpolneme tebelata kade sto se trudnicite za da im dademe nadez na drugite sti se vo postapkata.[sm=smiley36.gif]

amellie pulen -> RE: Вештачко оплодување III дел (14.12.2012 17:57:04)

Mene mi e 3 den od ET i se isplasiv nesto da ne se slucuva,ti blagodaram za odgovorot.
[sm=smiley1.gif]

iviv -> RE: Вештачко оплодување III дел (14.12.2012 18:18:38)

Devojki kolku i da vi begaat mislite ne dozvoluvajte da ve soborat ve molam na site ni bese taka ama pozitivnosta mora da vi bide pojaka.Kako sto napisav i pogore da simptomite se tie bas taka ke ve bolat gradi pa ke prestanat :) ke vi se poduva stomakot pa ke vi splasne ke ve bocka te levo te desno znaci nesto se krckaaaaaaaaa[sm=smiley36.gif] olabavete se mnogu e bitno znam deka e tesko ama probajte zosto simtomite se bas isti ili mnogu slicni kako za pred dobivanje .Eve isto i jas kako Sany istoto go custvuvav i imam uspesno invitro samo neznam dali e [sm=duda.gif]ili [sm=duda.gif][sm=duda.gif][sm=smiley36.gif].
So sreka milicki tuka sme za se sto vi treba za da vi bide polesno [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

lina123 -> RE: Вештачко оплодување III дел (14.12.2012 22:24:13)

e devojki moi premnogu vi blagodaram za pozitivnite misli i nadezta koja ja vlevate....mene mi e prvo ivf pa i zatoa osekam mala panika ama koga vas ve citam navistina mi olesnuva....:)
foksi da treba da ja dopolnime taa tabela pa site da se raduvame pozz i sekoe dobro na site.......[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Nate76 -> RE: Вештачко оплодување III дел (14.12.2012 22:30:05)

Dragi moi da vi se pofalam deneska bevme na kontrola i utvrdivme srceva akcija kaj dvete embrioncinja koi i po brojot na otkucaite i po goleminata odgovaraat na 7 nedela [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] kolku prekrasno cuvstvo mnogu sum srekna ne mozam da vi opisam kolku [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif], vi blagodaram uste ednas na site za podrskata i im posakuvam na site koi iscekuvaat sto pobrzo da ja osetet ovaa radost [sm=bravo.gif] Ve guskam site i samo ubavi vesti da slusame [sm=smiley31.gif]

Ema$ -> RE: Вештачко оплодување III дел (14.12.2012 23:36:19)

Cestitki i od mene do site sto uspeaa , a site koi ocekuvaat , veruvam deka vo najskoro vreme ke se pofalat so [sm=rozacrtici.gif][sm=modricrtici.gif]. [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

bubble -> RE: Вештачко оплодување III дел (15.12.2012 9:07:33)

Kolku ubavooooo [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] chestitki nate76, da rastat zdravi slatki bebenca, a tebe lesna bremenost... Bezgrizno Da si uzivash ovie 9 meseci... Uf epten se razneznuvam na vakvi vesti, pa koga ke chujam za 2 [sm=duda.gif][sm=duda.gif] mnogu mnogu sum srekjna...[sm=bravo.gif] ajde I kaj site nas daj boze shto pobrzo da go doziveeme toa...[sm=pikapoka1.gif][sm=sloncek.gif][sm=pikapoka1.gif]
ИЗВОРНА ПОРАКА: Nate76

Dragi moi da vi se pofalam deneska bevme na kontrola i utvrdivme srceva akcija kaj dvete embrioncinja koi i po brojot na otkucaite i po goleminata odgovaraat na 7 nedela [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] kolku prekrasno cuvstvo mnogu sum srekna ne mozam da vi opisam kolku [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif], vi blagodaram uste ednas na site za podrskata i im posakuvam na site koi iscekuvaat sto pobrzo da ja osetet ovaa radost [sm=bravo.gif] Ve guskam site i samo ubavi vesti da slusame [sm=smiley31.gif]

lina123 -> RE: Вештачко оплодување III дел (15.12.2012 11:20:17)

sestitki nate76 ova bese preubava vest sto ja procitav, mnogu se izraduvav za tebe, i daj boze site da ja docekame taa radost......sekoe dobro

@bebe -> RE: Вештачко оплодување III дел (15.12.2012 11:34:25)

Nate76, ova e najubaviot blagoslov vo zivotot, prekrasna vest....
Lina 123 , foksi i amelie pulen so sreka i vo skoro vreme i od vas da slusneme edna vakva ubava vest

Ummu_Ajna -> RE: Вештачко оплодување III дел (15.12.2012 12:06:25)

sekoja blagodat e od boga pa zablagodarete mu se nego. sepak sekoja blagodarnost mu pripaga na boga, so negova dozvola vie sega uzivate vo ubaviot moment. pozdrav

Страница: <<   < Претходна страница  86 87 [88] 89 90   Следна страница >   >>