Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 5.8.2012 23:20:51
majka na tri deca
Vo 33 nedela se uste bilo rano za bilo kakva prognoza osven ako bebeto e karlicno postaveno. Sega veke mozes se da ocekuvas no i nemora da znaci.Vo sekoj slucaj ne panici se ke bide OK , i bez strav samo opusteno i smireno.Utre pisi sto ti kazala maticnata.So sreka so lesno i samo hrabro
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 6.8.2012 14:40:57
Malecka23
Gi odbrojuvam h do 18 togas sum na pregled se potsmiriv denes bebus moj pocna pak da si klocka ama bolkive kako da se zgolemija malce od vcera karlicata pocna mnogu da me boli i se custvuvav kako vaginaliot otvor da mi e ogromna dupka sto postojano se siri -izvinete za slikovitiot moment.ajde sea papa ke vi pisam koa ke se vratam pod uslov ako ne me trasportiraat na klinika
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 6.8.2012 21:15:32
Mammi
Идни мамички како сте? Јас се борам со тмурново време и се мислам кога бебуш ќе ми олесни да си се сврти на долу да може мама да дише слободно. Баш омилена позиција се на десна страна си има фатено. главчето надолу,грбчето на страна, газето в ребра, а кога се тегна цела во хоризонтала се ширам Полека полека си минува времето, ама паниката што и како ќе биде ќе ја оставам на спонтаниот момент. Вие кога почувствувавте бебушот да си се намести убаво за излегување? И помагајте со некој совет за спиење оти кога се будам мн бе боли градниот кош,а освен на страна, никако друго не е изводливо
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 7.8.2012 10:52:08
Malecka23
Vcera bevme na pregled kaj nadica ja vide cucata epten malce bila spustena no seuste e premnogu visoko so kolencata vo dijafragmata i nodzinjata vo rebrata i glavceto nastrana mi zede bris za streptokoka i me premacka so gencijana zs i se pozaliv deka od toploto i trienje mn se potam pa za sekoj slucaj.Za postelkata mi kaza deka ima kalcifikati ama ne e toa toa z aiskacanje a za bolkive kao normalno e da gi imam i denovive na ctg da idam posto ne sum bas za poraganje ama za sekoj slucaj inaku tezime 3kg a cuca moja prv pat posle tolku vreme ni se svrte da ja vidime vo lice i duri se smeskase... posle toa sve zaboraviv:)))
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 8.8.2012 11:24:10
sandra 984
Zdravo na site...Eve i jas da vi se pridruzam vo grupava iako mozebi trebase malce po rano...pri kraj sum vo 33 nedela i nosam dve momcenca sto sega za sega osven sto mnogu klocaat drugi problemcinja ne mi pravat.Pozsdravce do site i samo so lesno do krajnata cel.Se nadevam na prijatno druzenje so idnite mamicki
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 8.8.2012 15:01:25
Malecka23
epa ne e fer..taman se smiriv i pocnaa da se sreduvaat rab morase da se desi kursluz Denes bev da proveram krv i skrena ja popravena mi e krvta t.s zelezoto i samo malku mi e ppadnat hemoglobinot dr se vo red i taka srekna odam kaj kuzmanoska da zemam upat za ctg i poragaj i ete ti belja. 1.cekam 2h za upat samo sto e pomalku od 5min rab 2.nikoj na tel ne mi kaza deka upati davale samo posle 13 i ajde konecno vlegovme go otvara kartonot i gleda deka samo ednas sum otidena kaj nea i kao revoltirano go zatvara i i vikam ako moze upatt za poragaj i ctg da mi dadete i me prasuva koja nedela sum i kazuvam i i vikam eve demek ova mie izvesgtaj od eho od kaj nadica demek da vidi do kaj sum.go gleda izvestajot kuti pocnuva da pravi faci na negoduvanje kako nesto loso da gleda pocna da tufka.jas i mm se skamenivme veruvajte deka nemav sila da ja prasam sto e rab.i naednas ete ti mi vika a kao nadica ti rece deka se e ok?i mene tolku mi se stgemni i pocnav da dtkam i edvaj i vikam da i kao mi vika pff ok-u stil kao ja ne mislam taka ama vie si znaete i mi go frli izvestajot.Mi dade upat napravi 2reda muabet u smisla ajde so sreka so lesno i tolku.so mm ne znaevme vratata kaj e.potpolno i dvajcata stapisani ne mozam da vi ja dolovam nejzinata reakcija.I se prasuvam kakov covek pred se pa lekar moze da napravi takva rab za nesto sto e vazno??ako smetas deka nesto ne e vo red postojat mnogu nacini da se kaze i da se dade mislenje pa na kraj kraeva za dete se rab...i tolku mnogu sum voznemirena sto ednostavno mislite mi odat natamu i ne e vozmozno da se smiram a i cuca mi e voznemirena,a dosega na primer nadica ses sto mi kazala ispadnala vo pravo
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 8.8.2012 15:26:57
temjana
Malecka 23 ајде без нервози те молам. Нема потреба од грижи кога тој што ти ја води целата бременост и на кого што му веруваш ти вели дека се е во ред, незнам зошто си бараш проблеми кај што ги нема На госпожата си и го повредила егото големо докторско и толку од професионалноста се изгубила идиотката и сакала по секоја цена да ве испотресе. Немој да се нервираш да не ти дојдам и да те наплескам убаво, ми вознемируваш душичката безпотребно. Ајде земи си сега едно сладолетче да ја разладиш малку лепотицата насмеаана
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 8.8.2012 17:48:56
Gwendolin
Mili trudnicki, malku bezveza pisuvam, nemam net pa se macam preku tel. Da ve prasam, dali se zakazuva za CTG na GAK ili taka da si otidam,denes mi dadoa upat a 39 ned. Sum, pa pozdrav i backi do site
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 8.8.2012 18:10:16
temjana
ИЗВОРНА ПОРАКА: Gwendolin
Mili trudnicki, malku bezveza pisuvam, nemam net pa se macam preku tel. Da ve prasam, dali se zakazuva za CTG na GAK ili taka da si otidam,denes mi dadoa upat a 39 ned. Sum, pa pozdrav i backi do site
Јас мислев дека се закажува но некоја мамичка погоре спомена дека нема потреба од закажување освен претпоставувам ако немаш некој доктор кој што сакаш да те води. Инаку со упат си одиш и чекаш на ред. Јас сакам Тофовски да ме води и доколку се погоди на смена да ме пораѓа па затоа пред да одам на цтг ќе го барам да видам кога е на смена да се погодиме некако Пиши како ќе поминеш на цтг и кој те проверувал
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 9.8.2012 10:19:43
deluxe
kako ste mamicki??? kako napreduvate????? jas sum 38ned.i mislam deka hormonive me "napadnaa" se mi smeta mnogu sum napnata,cela bremenost nemav vakov napad na hormonite ama sega bukvalno se mi smeta,se me nervira,i mnogu mi se placi a ne znam zosto,mislam deka ke eksplodiram kazete vie kako se spravuvate imate vakvi "napadi na bes" ????
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 9.8.2012 11:10:40
Malecka23
sea mozam da kazam deka sum smirena otkako ubavo se naspav i mi legnaa rab.ne vredi zamaranje na kraj kako Gospod kazal taka ke bide a jas da si go cekam smesko moj so netrpenie.Thx use ednas na podrskata.Mnogu znaci koa nemas nekoj do tebe bilo sto d ati kaze
ИЗВОРНА ПОРАКА: temjana RR
Malecka 23 ајде без нервози те молам. Нема потреба од грижи кога тој што ти ја води целата бременост и на кого што му веруваш ти вели дека се е во ред, незнам зошто си бараш проблеми кај што ги нема На госпожата си и го повредила егото големо докторско и толку од професионалноста се изгубила идиотката и сакала по секоја цена да ве испотресе. Немој да се нервираш да не ти дојдам и да те наплескам убаво, ми вознемируваш душичката безпотребно. Ајде земи си сега едно сладолетче да ја разладиш малку лепотицата насмеаана
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 9.8.2012 11:14:13
Malecka23
Ne se sekiraj ne si edistvena..ubavo isplaci se sto ti lezi na dusickata toa pravi i ic ne mu se zamaraj.Jas na primer u napadi na bes ili krsam nesto-obicno cistam ili frlam u kanta "nepotrebni raboti" i posle ke si sredam se i ja ke se sredam i gotonooo
ИЗВОРНА ПОРАКА: deluxe
kako ste mamicki??? kako napreduvate????? jas sum 38ned.i mislam deka hormonive me "napadnaa" se mi smeta mnogu sum napnata,cela bremenost nemav vakov napad na hormonite ama sega bukvalno se mi smeta,se me nervira,i mnogu mi se placi a ne znam zosto,mislam deka ke eksplodiram kazete vie kako se spravuvate imate vakvi "napadi na bes" ????
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 9.8.2012 12:14:39
mama_sk
И јас сум мнооогу нервозна деновиве, како темпирана бомба сум Плус жешково време ме уништи, не спијам по цели денови, или сум под клима или на промаја... А денес како некој да ми седи на градиве, воздух не можам да земам и имам тахикардија па се напив бедоксинче и очекувам да се смирам малку. Мислам дека хормоните ни делуваат во последниов месец, мачно ни е движењето ама и променливово време многу ни делува на расположението.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 9.8.2012 12:59:26
mama_sk
Ajde so lesno neka e, ke si go gusnes bebceto uste malku Kakvi se bolkite, kade tocno te boli, na tocen interval se ili ne? Sega ke zamesam edna vangla mekici
ИЗВОРНА ПОРАКА: Malecka23
zenskiii imam mnogu jaki bolki..bev u wc kao vlazni mi bea gakickite ke pocekam uste malku da vidam na kolku vreme pa idam na klinika
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 9.8.2012 13:06:17
Malecka23
prejaka menstrualna bolka ne mozam da go fatam ritamot na bolkata bidejki drzi ne pusta konstantno sega legnav malku mu se javiv na mm da dojde oid rab da se istusiram spremno mi e se i idam....lele kolku mi estrav i vozbudena sum...
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 9.8.2012 13:34:31
mama_sk
Samo opusteno, se ke bide super! Obavezno da pises sto si napravila denes na pregledot, a ako te nema do vecer togas stavame mekici da se przat I smislivte li ime na princezata?
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 9.8.2012 18:53:30
bebe7
Dragi prijateli na Ringejaja Bi sakala da vi se pofalam deka na 28 Juli na svet dojdoa bliznacite Petar i Pavel. Se rodivme vo 36 nedela Po sedum dneven prestoj vo inkubator , na 03 Avgust si dojdovme doma . Sega se cuvame
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 10.8.2012 8:48:15
Malecka23
sea mozam da kazam deka sum smirena otkako ubavo se naspav i mi legnaa rab.ne vredi zamaranje na kraj kako Gospod kazal taka ke bide a jas da si go cekam smesko moj so netrpenie.Thx use ednas na podrskata.Mnogu znaci koa nemas nekoj do tebe bilo sto d ati kaze bebe 7 neka ti se zivi i zdravi i samo ubavi momenti
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 10.8.2012 8:59:34
Malecka23
ne znam so mi se desi so postov ako mozete da go izbrisete Vcera bev na ctg i samo sto stapnavme na klinika bolkite mi prestanaa.imase kontrakcii ama mi rekoa da si odam doma da ne me maltretiraat na patoloska koa ke osetam jaki na 5min odma da odam