|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  24 25 [26] 27 28   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27....
29.7.2012 17:50:51   
buub
Eve i jas da vi se pridruzam, 37 nedela od utre, vtora bremenost, i da, natecena sum ko bure, a ishrana nornalno, gluzdovi nemam veke 2 nedeli ama najtapa mi e ko ke me vidat nadvor i kao lele sirota ti kolku si natecena - pritisok merish, preeklapsija imash? i sl. gluposti... a mene bas i ne mi e taka tesko kako sto mi bese za prvata bremenost......taman mi e, osven toplinata nikakvi dr. tegobi nemam. E sega teska sum i tesko odam i sl, ama bre pa 9ti mesec sum...nikoj ne rece deka ke e lesno - normalno, ocekuvano.... rabotat hormoni :)

(Одговор на членот mama_sk)
Непосредна врска до пораките: 626
30.7.2012 16:01:51   
majka na tri deca
buub aj ne se nerviraj za sekakvi gluposti, koj sto saka mozi da zi zborva ama ti gledaj tebe kako ti e arnouser posted image Uzivkaj si vo poslednite nedeli od bremenosta pa posle ke si se guskas so bebuskata.A otocite se normalna pojava i sama znaes sto od tezinata sto od toploto vreme. Ajde so lesno so gospod napred se ke bide vo reduser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот buub)
Непосредна врска до пораките: 627
30.7.2012 17:09:54   
temjana
Само да ве поздравам на кратко фатив нетuser posted image Освен што комарците грчки ремпере ме направија и нормално малку ми е жешко, се друго е супер особено пливањето кое дефинитивно на секоја трудница и го препорачувам. Кичмата престана да ме боли, карлицата се раздвижува и стегнува, а бебушка ужива бидејки додека мама пливка и она се одмара и лади во исто времеuser posted image Така да мешлаци ако имате шанси задолжително во вода user posted image

(Одговор на членот majka na tri deca)
Непосредна врска до пораките: 628
31.7.2012 9:31:20   
dzigimigi
Zdravo zenski kako ste? Nie go pominavme terminot 29, od bolki ni B i si cekam seuste veke mi se zdosadi edvaj cekam da se guskam so mojata puflicka. Ve pozdravuvam i Na site vi posakuvam so les da minete

(Одговор на членот temjana)
Непосредна врска до пораките: 629
1.8.2012 14:24:52   
meU87
Женски јас пак мака мачам со кафениот исцедок. Вчера бев на лекар и наводно нема простор за паника, се е ок.
Е сега ме интересира какви се симптомите на Уреоплазма. Јас правев брисеви во 17н сите се негативни. Но ете ова чудниот исцедок не ми поминува, после Полигинаксот ми беше нормален а денес некако појако жолт е.
Немам печење, немам проблеми со мокрење, освен што едвај мочкам, имам чувство како нешто да ме притиска, па понекогаш немам проблем, а некогаш ми е мака да се измочкам, иако ништо не ме боли.
Дали да ги повторам брисевите?? Вчера разговаравме со лекарот, ми кажа дека демек немам инфекција, а да пијам повеќе чај од брусница и увин, па ќе видиме . Ептен сум замислена .

(Одговор на членот dzigimigi)
Непосредна врска до пораките: 630
1.8.2012 15:04:36   
topce
ако е нешто поврзано со бешика или пак со каналите брусницата е топ и помага во елиминирање на исцедокот. и за бубрежни проблеми исто така е добра.само една мала напомена дека брусницата е многу јака и повеќе од 2-3 чаши чај немој да пиеш.можете и сушена да ја грицкате. имајте на ум дека многу ќе мокрите+бремена значи ќе дежурате во тоалет.

(Одговор на членот meU87)
Непосредна врска до пораките: 631
1.8.2012 15:41:25   
JanaMarija
A jas pak imav zoltenikav i bel iscedok a infekcii nemav, na kraj ispadna bakterija vo mokracata i si pijam brusnica i jogurtot e idealen za bakterii odnosno se sto e belo-pavlaka,sirenje,mleko i plus kanesten za tridnevna upotreba vaginaleti i eve veke za edna nedela ima podobruvanje.

A brusnica stalno da si piete-pozdravo nesto mislam deka nema i jogurt se razbira.
P.S sega sum 30 nedelauser posted image user posted image user posted image user posted image

Go sakam zivotot

(Одговор на членот topce)
Непосредна врска до пораките: 632
1.8.2012 17:37:58   
meU87
Пијам женски јогур 1л за два дена, значи по пола литро на ден. Пиев и Увин чај, ама ми се смачи па правев пауза. Ептен се загрижив за ова си направив филм да не е уреоплазма, според симптоми, се надевам дека сум многу грешка, но ќе видиме. Еве денес почнувам и со брусницата, па ммислам дека ќе се среди.
Ви благодарам .

(Одговор на членот JanaMarija)
Непосредна врска до пораките: 633
3.8.2012 13:35:08   
JanaMarija
DENES SME NA PREGLED !!!!!!!!!!!

user posted image user posted image user posted image

KE GO VIDIMEuser posted image

Go sakam zivotot

(Одговор на членот meU87)
Непосредна врска до пораките: 634
3.8.2012 13:46:36   
temjana
Јас ќе гледам во понеделник да одам ако не заборавам денеска да се јавм за да закажамuser posted image Ама едвај чекам да ја видам дундата, да видам како напредува и колку е пораснатаuser posted image

(Одговор на членот JanaMarija)
Непосредна врска до пораките: 635
4.8.2012 4:58:46   
Bela Bela
Zenski da ve prasam nesto,veruvam deka imate veke mleko vo gradite i deka ponekogas imate po nekoja kapka ama mene vo posledno vreme prslucite non stop mi se vlazi da recam od sto nekontrolirano mi tece mleko,a denes osekam na pati kako mi zaiduva mleko kako koga treba bebeto da cica koga ke poglednam gledam toa si tece samo od gradite kako bebeto da e veke rodeno i treba da se cica a jas imam uste 10 nedeli,se plasam dane e toa znak za predvremeno porajanje ili nesto drugo???veke pocnav da se grizam deka mnogu mi teci ne e malce a ova mleko e najzdravo i bebeto treba da go cica???

Непосредна врска до пораките: 636
4.8.2012 6:55:39   
dzigimigi
D.utro mamicki kako mi ste jas seuste sum tuka,6 den denes posle termin a cucka moja aber nema za izlegvanje a se mislam mozebi deka uste ne mi e tasnata spremna Pa si veli ke pocekam hihi.kaj da e tuka e za brzo ke se guskam so princezata. Bela bela iskreno neznam da ti pomoganm, zatoa najdobro da si prasas Na doktor .

(Одговор на членот Bela Bela)
Непосредна врска до пораките: 637
4.8.2012 7:03:26   
tanjuskaaa
Bela Bela, ne se sekiraj ic. Mlekoto moze da ti dojdi pred vreme (od 28 nedela pa natamu) koga zemav casovi za trudnici poveke zeni kazaa deka im doslo mlekoto pred vreme I na casovite im kazaja deka e normalno I na nekoi zeni im se slucuva. Moeto mleko kasnese 1 nedela po poragajot cucata moja vristese od glad pa morase da ja dohranuvam so adaptirano mleko :) bitno ne se sekiraj ti, ok e, mozis da prasas be doktor ako ti e shube :) pozdrav I so les na site mamicki

Непосредна врска до пораките: 638
4.8.2012 10:01:44   
temjana

ИЗВОРНА ПОРАКА: Bela Bela

Zenski da ve prasam nesto,veruvam deka imate veke mleko vo gradite i deka ponekogas imate po nekoja kapka ama mene vo posledno vreme prslucite non stop mi se vlazi da recam od sto nekontrolirano mi tece mleko,a denes osekam na pati kako mi zaiduva mleko kako koga treba bebeto da cica koga ke poglednam gledam toa si tece samo od gradite kako bebeto da e veke rodeno i treba da se cica a jas imam uste 10 nedeli,se plasam dane e toa znak za predvremeno porajanje ili nesto drugo???veke pocnav da se grizam deka mnogu mi teci ne e malce a ova mleko e najzdravo i bebeto treba da go cica???

Bela Bela истото и на сестра ми и се случуваше кога беше бремена со второто. Од 6-ти месец некаде постојано и течеше млеко и машала имаше и за извоз кога се роди внук ми. Не се грижи не е ништо страшно само е непријатно, но сепак доколку не можеш да се смириш прашај си го докторот најубаво ќе ти објасниuser posted image

Непосредна врска до пораките: 639
4.8.2012 18:25:25   
Bela Bela
Temjana a dali sestrati se porodi na termin ili predvreme,mene od toa mi e strav?

Непосредна врска до пораките: 640
4.8.2012 19:18:10   
bebe7
Dragi idni mamicki
Najprvo da ve informiram deka na 28 Juli se rodija bliznacite , Petar i Pavel.Poroduvanjeto bese so carski rez . Mnogu sme mali 1900 i  1860(imame malku mast na stomacinjata) pa ne zadrzaa vo inkubator do denes , a od denes sme nadvor od inkubator no na intenzivna nega. Mama e doma bez nas i i e mnogu tesko pa pritisokot koj i taka i bese visok vo tekot na celata bremenost (150/100) sega se kacuva i do 180/120.Niskiot pritisok ne e opasen bidejki so malku poveke vnes na tecnost se pokacuva No visokiot pritisok e dosta opasen kako vo bremenosta zaradi preklampsija ( odlepuvanje na postelkata od dzidot na matkata ) do toa sto i so standardni lekovi , Metildopa ili Enap ne se simnuva lesno
Gi cekame bliznacite slednava nedela da si dojdat doma, pa najverojatno ke zaboravime na pritisokot user posted image
Sega se borime da obezbedime mleko . Ako nekoj ima sovet za ovaa prasanje neka pise kako da stimulirame protok na mleko ako nema vo megjuvreme koj da cica ?

Непосредна врска до пораките: 641
4.8.2012 19:39:44   
majka na tri deca
bebe7 neka se zivi i zdravi Petar i Pavel , so Bozja volja se ke bide dobro. Ti pomalku da si stavas se pri srce i pritisokot ke se regulira a bebcinjata ke bidat dobri.Za mlekoto gledaj sto pocesto da se izmolzuvas da gi tries gradite za da se nasobira mleko i da se izmolzuvas a krajno tatica neka se potrudiuser posted image user posted image user posted image So sreka i so Gospod napred samo hrabrouser posted image

(Одговор на членот bebe7)
Непосредна врска до пораките: 642
4.8.2012 23:12:16   
temjana

ИЗВОРНА ПОРАКА: Bela Bela

Temjana a dali sestrati se porodi na termin ili predvreme,mene od toa mi e strav?

Го надноси user posted image мислам дека уште некои 10 дена после термин, ама ти велам беше како кравичка едни гради кога пушти пууу Цеца не и беше рамнаuser posted image Ич немој да му се секираш јас би била среќна искрено барем ќе знам дека млеко сигурно ќе имамuser posted image

Непосредна врска до пораките: 643
4.8.2012 23:26:22   
Natuska85

ИЗВОРНА ПОРАКА: bebe7

Dragi idni mamicki
Najprvo da ve informiram deka na 28 Juli se rodija bliznacite , Petar i Pavel.Poroduvanjeto bese so carski rez . Mnogu sme mali 1900 i  1860(imame malku mast na stomacinjata) pa ne zadrzaa vo inkubator do denes , a od denes sme nadvor od inkubator no na intenzivna nega. Mama e doma bez nas i i e mnogu tesko pa pritisokot koj i taka i bese visok vo tekot na celata bremenost (150/100) sega se kacuva i do 180/120.Niskiot pritisok ne e opasen bidejki so malku poveke vnes na tecnost se pokacuva No visokiot pritisok e dosta opasen kako vo bremenosta zaradi preklampsija ( odlepuvanje na postelkata od dzidot na matkata ) do toa sto i so standardni lekovi , Metildopa ili Enap ne se simnuva lesno
Gi cekame bliznacite slednava nedela da si dojdat doma, pa najverojatno ke zaboravime na pritisokot user posted image
Sega se borime da obezbedime mleko . Ako nekoj ima sovet za ovaa prasanje neka pise kako da stimulirame protok na mleko ako nema vo megjuvreme koj da cica ?

бебе7 живи и здрави да се user posted image user posted image ,јас ќе ти споделам на кратко мојата ситуација.Цела бременост имав висок притисок и се породив порано во 35+6 дена, пошто user posted image мораше 8 дена да виде во инкубаторче.Јас за тоа време на секои 3 саати рачно се измолзував и успеав да си го одржам млекото за кога го извадија да почне лакомо да цица и така си теравме до 9 месециuser posted image .Слободно прашај ако те интересира нешто другоuser posted image

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

Непосредна врска до пораките: 644
4.8.2012 23:33:05   
mmbucko
Bebe7, aj neka se zdravi i zivi bebcinjata user posted image user posted image user posted image user posted image i ne mu se sekiraj, ke porasnat oni golemi mazista. Za mlekoto znaci bitni se 2 raboti:
1. redovna stimulacija na gradite sto podrazbira izmolzuvanje na sekoi 2h po najmalku 20 min (iako ne tece nisto) racno ili so pumpica i na 3,5-4h noke.
2. vnesuvanje na mnogu tecnosti, ne e bitno sto, moze i voda. Moja preporaka ti e cajot od bilna apteka od Alkaloid.

i najbitno od se e pozitiven stav kon celava rabota odnosno da trgnes so misla deka se ke bide ok i deka se ke si dojde na svoe mesto.

Nie na pocetokot bevme mali i nemozeveme da cicame. Ke povlece ednas dvapati i ke zaspie. Jas go stavav na grada no na sekoi 2h se odmolzuvav i mu go davav so medela shise Kalma. Toa sise e najslicno so grada i bebeto treba da vlece za da mu tece mlekoto. Posle 2 nedeli koga bebco malku ojaca bez problem preminavme samo na cicanje.
Srekno i lesno neka Vi e

Po eden baknez za sekoj od dvajcata junaci

PS i ako ne uspees ic ne se skiraj milion deca se porasnati so ad mleko pa se zdravi i zivi i nisto ne im fali

Непосредна врска до пораките: 645
4.8.2012 23:34:16   
mmbucko
Ups, sega vidov deka sme epten off topic ama premestete ne vo delot doenje ili kade veke pripaga.

(Одговор на членот mmbucko)
Непосредна врска до пораките: 646
5.8.2012 19:29:24   
Malecka23
mamicki aj pls help..ne znam sto da pravam mnogu sum zagrizena.vcera vlegov vo 37ma gn.posto doma renovirame vcera mi bese den za generalka-neli kolku mozam so navednuvanje i navistina bev premnogu umorna bebceto si bese ok si klockase kako i prethodno no denes ete dali nekolku pati mi zakloca i toa mnogu malku sto voopsto ne e svojstveno za nego i ne znam kolku e relevatno toa ama bas denes nemase nekoj koj ne mi kaza kolku mi bil spusten stomakot za cudo bev vo wc duri 4pati sto ne mi se desilo nikogas i imam nekoe cudno custvo vo stomak.PLS za sovet navistina ne znam sto d apravam

(Одговор на членот mmbucko)
Непосредна врска до пораките: 647
5.8.2012 19:49:41   
majka na tri deca
Malecla23 sega veke si vo devetti mesec i ic ne se grizi , toa sto ti e spusten stomakot e znak deka brzo ke se porodis ,a bebeto bi trebalo da go osetis desetina pati vo denot kako mrda. Eve za da se smiris utre pojdi si kaj tvojot maticen. So sreka malecka so lesno i ne se napregaj uzivaj .user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Malecka23)
Непосредна врска до пораките: 648
5.8.2012 19:50:58   
majka na tri deca
Izvini za toa Malecla -Malecka23user posted image

Непосредна врска до пораките: 649
5.8.2012 20:02:08   
Malecka23
lele thx stvarno mi trebase nekoj da mi kaze bilo sto zs totalno se izgubiv.Utre sum na lekar za bris za streptokoka pa ke me zirne i maticnata ama do togas mislam deka ke spobudalam...samo idam u wc i proveruvam dali imam nekakov sekret -mukozen cep i slicno znaci se opsednav denes em vozbuda em strav pregolem so extra dodatok hormoni vo plafon...posto i jas iam nekakvo cudno custvo deka naskoro ke se porodam a ne mi se veruva kako tolku brzo mi se spusti stomakot koga vo 33ta mislam bese previsoko i prognozite od start bea skoro i da nema sansi da se spusti mora cr........user posted image

Непосредна врска до пораките: 650
Страница:   <<   < Претходна страница  24 25 [26] 27 28   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  24 25 [26] 27 28   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

педијатар на форумот
biljanaM

дали сте за педијатар на форумов на кој ќе му поставуваме прашања поврзани со здравјето на нашите малечки?

да (91%)

не (4%)

и така и така (4%)

ќе си го прашам матичниот лекар,се што ме интересира (0%)

повеќе сум за (0%)

повеќе сум не (0%)

Број на сите гласови: 23

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!