|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  28 29 [30] 31 32   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27....
12.9.2012 20:41:46   
Mammi
Се прашувам дали само мене последниве недели ми се или пеколно чекање и исто времено неверување дека ќе го добиеме најголемиот подарок до сега?! Си броиме ситно и еднаш на две недели сме на преглед.Следен е нареднава недела, стандард големина на меше, крв, мокрача, тежина, како чука срценцето и до каде сме со подготовки и вообичаени прашања. Туку и посета на болница не чека за да не припремат за денот кога ќе бидна да не сме целосно како од Марс паднати.
Инаку бебе многу силно турка со главата се мислам секој миг ќе скокне да излезеuser posted image

(Одговор на членот meU87)
Непосредна врска до пораките: 726
12.9.2012 22:38:25   
majka na tri deca
meU87 vo prolece za urinokultura ne se zakazuva so sino kartonce i upat kosta 40 denari i rezultat dobivas posle 48 casauser posted image

Непосредна врска до пораките: 727
12.9.2012 22:46:13   
meU87
ДА да , бев денес, завршив и тоа.
Имаше гужва но брзо оди. А резултати ми кажаа во петок, па да таман му доаѓа 48ч.

(Одговор на членот majka na tri deca)
Непосредна врска до пораките: 728
13.9.2012 11:25:35   
Nade
Zdravo dragi moi, denes oficijalno vleguvam vo 27 nedela i vi se pridruzuvam .Se nadevam ke razmenime korisni soveti i iskustva.

I dont have time to hate people who hate me because i am too busy loving people who love me :)

Непосредна врска до пораките: 729
13.9.2012 11:42:03   
marijam
Dobredojde Nade se nadevam i jas na celosna poddrska i soveti . jas sum 29 nedela i ti posakuvam lesna i uspesna bremenost pozdrav!

(Одговор на членот Nade)
Непосредна врска до пораките: 730
14.9.2012 10:16:51   
kasiopea
Здраво мешиња :-)
Една консултација со вас, бидејќи како што одминува времево мене почнуваат психи да ме дрмаат
Јас сум сега 30г.н. + 4 дена, и до сега на прегледи одев само кај матичната и нормално ги направив тие два скрининзи во 12 и 21 недела на клиника и Приска и Амнио. Дали е паметно сега да појдам на преглед и кај втор лекар, чисто да си се осигурам дека се е во ред,зашто ми е страв да не се зезне нешто сега кога останува уште малку ?
За пораѓање се одлучив за клиника, но немам никој познат, па дали мислите дека треба да се растрчам и да барам врски или да не се малтретирам зошто на крај секако ќе ме пораѓа тој што е дежурен

(Одговор на членот marijam)
Непосредна врска до пораките: 731
14.9.2012 20:07:17   
JanaMarija
Zosto go baras problemot kaj sto ne postoi, cim si e se vo red, cim si doturkala do 30 nedela, ti ostanuva uste malku-zosto se zamaras.

I jas nemam vrski pa sto, mi kazuvaa karlicno svrtena, so carski ke mora radi postelkata sto staree( na kraj izleze deka nema vrska) pa na kraj ispadna se vo red.

A za konsultacija nemas potreba osven ako ti nemas doverba vo doktorot,ama cim si e se vo red-nema potreba. Jas se prefrlav so maticni i imav mislenje od 3 doktori i sega od 4-toj sto ke me poraga i ispadna beter- kolku mislenja toa poloso zosto site razlicno mi kazuvaa-edni ne ti e stara postelkata drugi te prakaat na ispituvanje, treti ti vikaat ti si za na bolnica-abe haos.

Zatoa moj sovet ti e ako e se vo red ni vrski ni vtoro ni treto mislenje. i se razbira so lesno :))))user posted image

Go sakam zivotot

(Одговор на членот kasiopea)
Непосредна врска до пораките: 732
15.9.2012 0:04:40   
raklav
kasiopea nema potereba da baras vrski zasto o.k se n aporagaj e ne ti nudat epiduralna a treba na sekoja zena da ponudat pakoja saka saka koja nejke nemora ja so epiduralna se poragav i supeeer pominav

(Одговор на членот JanaMarija)
Непосредна врска до пораките: 733
15.9.2012 0:35:39   
majka na tri deca
Ajde bucinja trudnicki da vidam koja ke rodi denes 15.09 ! Ubav den, golem den mojot rodenden!user posted image user posted image

(Одговор на членот raklav)
Непосредна врска до пораките: 734
15.9.2012 0:37:25   
majka na tri deca
Se razbira mislev na onie sto sekoj moment go ocekuvaat bebuvceto da izleze!user posted image

Непосредна врска до пораките: 735
17.9.2012 14:37:30   
Bela Bela
Zenski da ve prasam dali nekoja ima iskusto so mleko pred poragjanje I so pravite za da ja namalite bolkata ?

Непосредна врска до пораките: 736
19.9.2012 17:40:46   
mnm1986
Kako ste mesinja, nesto ne ste aktivni tuka. Denes bev na kontrola,30ta nedela sum ,bebeto e super ubavo si napreduva user posted image i jas sum ok se nadevam do kraj ke bide taka. pozdrav do site idni mamicki

(Одговор на членот Bela Bela)
Непосредна врска до пораките: 737
19.9.2012 21:23:46   
majka na tri deca
mnm1986 so lesno i so sreka i na tebe , bas mi e milo sto se e vo red so bebeto i so tebe ajde sega uzivkaj siuser posted image

(Одговор на членот mnm1986)
Непосредна врска до пораките: 738
20.9.2012 16:05:58   
1mama
Zdravo dragi user posted image .....sabajle bev na kontrola,se e vo red i so mene i so user posted image ,30w+4dsum,a tezime 1kg750gr......srekna sum.....sakav toa da go podelam so vas bidejki vam vi e dobro poznato toa cuvstvo.....user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 739
20.9.2012 16:14:26   
mnm1986
bravo user posted image moeto bebule e 1500 , 29+5 sum jas ,blizu sme so nedelite user posted image pozz

(Одговор на членот 1mama)
Непосредна врска до пораките: 740
20.9.2012 17:50:55   
simona23
baram pomos od nekoj sto znae da mi objasni podetalno se: Sega sum pri kraj na 36 nedela i moeto bebence go nosam mnogu dolu a toa so glavceto e zavrteno na gore ,skoro cela bremenost e zavrteno karlicno...samo dva pati se zavrte...i sega mi veli ginekologot deka bebeto e mnogu gore namesteno i ako vo ovaa nedela ne se zavrti ke mora carski da se pravi,poradi site tie pricini sto gi navetov pogore....a jas mnogu se plasam od carski...user posted image ....sega me interesire dali nekoja mamicka na forumov imla slicna situacija i dali e vozmozno da se zavrti bebenceto koga ke vlezam vo 37 nedela so glavceto nadoli ili ne kako sto mi vikaat doktorive?????user posted image

(Одговор на членот mnm1986)
Непосредна врска до пораките: 741
20.9.2012 21:21:57   
Bela Bela
Eve jas da ti odgovoram zosto imav takvo iskustvo,za prvoto dete vo 36 nedela mi kazaa deka e so glavata nagore i mi rekoa deka posle 36 nedela sansite za vrtenje se mn mali.i taka i se sluci se porodiv vo 40 nedela i 4 dena so zakazan carski i normalno nemav ni kontrakcii nisto.carskiot pomina super i posle toa si rekov pa ova bilo super sto sum bila budala da baram prirodno vaka ni maka ni bolka se pomina super.i zazdravuvanjeto i se.Sega so vtorovo i toa bese karlicno ama pred 35 nedela se svrte nadolu i bas bi sakala da probam prirodno ama doktorot ne mi dozvoluva.i zakazavme veke carski,inace i jas sum 36 nedela i nekoj den.Nekoj veli deka ima sanski da se svrte den pred poragjaj ili vo momentot pred da se porodis kolku e tocno ne znam.ama bi bilo rizicno tolku dolgo da cekas sto ke se sluci i sto ako pocnis da se poragjas a toa e karlicno,ke ti bide mn tesko,zato ako sakas cekaj do 40 nedela i ako nisto do togas ne se sluci pobaraj si carski i ic da ne se macis,ni prva ni posledna ke si a rizikot za bebeto e mn pomal so carski nego so prirodno ako e karlicno a i za tebe ke e mn tesko mozes i da ispukas i mn dr rab,da se izdeformiras kako sto sum slusala sto se slucuva pri teski poragjai.I jas bi sakala da go pominam toj priroden pat ama izgleda ne mi bilo taka pisano.Srekno i pisi sto ke odlucis.

(Одговор на членот simona23)
Непосредна врска до пораките: 742
20.9.2012 22:41:19   
JanaMarija
I kaj mene bese nesto slicno so vrtenjeto na bebeto i sega glavceto mu e dolu a celo telo izvitkano do leviot kolk i mi rekoa deka moze prirodnmo a jas sakav carski zosto mi kazaa deka e karlicno i se spremav psihicki za carski. Pa bev na pregled i radi postara postelka i nepravilen dotok na materii, kislorod i krv do bebeto me zadrzaa vo cair 2 dena. Lele luge pa ona bilo milina od personal tamu. Od doktori do sestri do cistacki. Ali da go ostavam toa. Mi napravija stres test ,dali bebeto ke reagira na toj lekot i dali ke imam bolki, ama nemav, sto e dobro-toa znaci deka ke ima kislorod i krv koga ke se poragam koga ke imam bolki i deka nema da bide zagrozeno pri poragaj, ama denes me pustija i sum na kontrola za edna nedela, pa ako epten e stara postelkata valjda carski-pojma nemam.
Od utre sum 37-ma nedela a vo36-ta postelkata mi bese kako za 40-ta razviena.Valjda do 38-ma mozam da turkam.

Imala nekoja od vas vakvo iskustvo?

Go sakam zivotot

Непосредна врска до пораките: 743
20.9.2012 23:14:17   
Bela Bela
Sakav da prasam nekoj sto e pri kraj dali osekate bolka vo polovinata ama podolu skoro kaj zadnikot i koskite megju nozete i napred jas eve veke nedela non stop bolkata mi stoi tuka i kako ide vremevo ne mozam ni da odam ubavo ispraveno i nekako mi se gleda se potesko i potesko da mi e,dokrotot vika deka e pritisok od bebeto a jas se plasam dane se otvaram ???se cuvstvuvam kako rastimana da sum,koga spijam noke edvaj se vrtam??

(Одговор на членот JanaMarija)
Непосредна врска до пораките: 744
21.9.2012 12:56:36   
arh_diz
JanaMarija dokolku postelkata ti e kako za 40 nedela zosto ne se porodis carski ,vaka rizikuvas samo

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 745
25.9.2012 14:36:03   
Nade
Simona23, nemoj da se plashish od carski, ako treba taka da bide ke bide ti samo nemoj da se sekirash, jas so dvete deca sum carski i ne po moj izbor taka trebalo da bide i ne se kaam shto se odnesuva za bebeto ne se maltretira pri carski voopshto sega i za tretoto ke bide so carski nemam izbor posle dva carski sleduva i tret.A shto se odnesuva do toa dali ke se svrti bebushot so priroda ne moze da si igrame nikogash ne se znae i sekogash ima iskluchoci, na edna moja poznata vo tek na normalen poragaj bebeto i se svrte so glavceto nagore i morashe itno na carski.Znaci dali vooopshto ke se svrti i dokolku se vrti do koga toa moze da se sluchi fakt e deka postojat iskluchoci od pravilata, moj sovet ti e za toa voopshto da ne se sekirash opushti se ocekuvaj go najvazhniot moment dali carski ili prirodno, ne se opteretuvaj taka mozesh samo da si nashtetish sebesi.
Pozdrav i so lesno!!!

I dont have time to hate people who hate me because i am too busy loving people who love me :)

(Одговор на членот simona23)
Непосредна врска до пораките: 746
26.9.2012 15:01:15   
cucamaca
Здраво user posted image
Дали некоја од вас месецов ги посетуваше часовите за трудници на ГАК?
Јас планирам (се пријавив) да одам од следната недела, па ме интересираат искуства...

поздрав,
галкајте се user posted image

*** cucamaca ***

(Одговор на членот Nade)
Непосредна врска до пораките: 747
28.9.2012 11:51:36   
marijam
Zdravo na site !
Jas sum 31 nedela i nekoj den bev na preglem masala bebco e golemo mi kazaa okolu 2 kg uu se isplasiv ,ama ako neka e zdravo i zivo samo.Go nosam dolu nisko so glavceto butka i me naboluva ama se se trpi. I mene me interesira za casovite za trudnici pa ako ima nekoj broj da mi dade kade se zakazuva..?
Fala vi odnapred pozdrav na site!

(Одговор на членот cucamaca)
Непосредна врска до пораките: 748
28.9.2012 20:21:05   
JanaMarija
I taka eve sme nie dve veke 38 nedela i si uzivkame. A stom se stemni i mene mi se temni zosto moram da spijam-a ne mozam user posted image user posted image user posted image Pokraj sto mockam na 5 sekundi i toa sto zadremuvam e kratko zosto se zdrvuvam na edna strana. A stanuvanjeto i mestenjeto pak vo krevet pa druga prikazna. I taka na momenti mi doaga da vristam i placam, ama si vikam NE ne smees :))) cuvaj sila za kuklickata :)))) I taka pak denes si cistev zosto sum utre na kontrola pa vo slucaj da me zadrzat za poragaj, ama ne veruvam. Torbickata pak ke ja spremam a alistata za bebeto da gi proveram.

Lele kako se blizi vremeto em sakam sto pobrzo da si go guskameuser posted image , em mi e misla, sto ke bide kako ke bide. Sakav prirodno, pa posle carski, pa pak prirodno-ama kako ke rece doktorot taka.

I da ve prasam, po bolnicite imaat pumpi za molzenje, vo slucaj da ti treba? I so carski koga si, posle kolku dena mozes da dois?

Go sakam zivotot

Непосредна врска до пораките: 749
28.9.2012 22:46:01   
cucamaca
ИЗВОРНА ПОРАКА: marijam

Zdravo na site !
Jas sum 31 nedela i nekoj den bev na preglem masala bebco e golemo mi kazaa okolu 2 kg uu se isplasiv ,ama ako neka e zdravo i zivo samo.Go nosam dolu nisko so glavceto butka i me naboluva ama se se trpi. I mene me interesira za casovite za trudnici pa ako ima nekoj broj da mi dade kade se zakazuva..?
Fala vi odnapred pozdrav na site!

Здраво,
Часовите се одржуваат на ГАК а се закажува на тел. 02 3119727 кај сестра Зоре. Во суштина секој месец има групи, следната недела почнуваат октомвриските. Баш сега и треба да одиш... како и јас user posted image јас сум во групата во четврток user posted image
Јави се во понеделник предпладне, и пријави си се за некој ден. Часовите се 1-еднаш неделно по 2 саата, а траат 5 недели.

Поздрав,
ако се погодиме во ист ден, заедно ќе се тркаламе user posted image

*** cucamaca ***

Непосредна врска до пораките: 750
Страница:   <<   < Претходна страница  28 29 [30] 31 32   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  28 29 [30] 31 32   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

ime za nasiot angel
tinadeni

mnogu e tesko da se odlucime ve molime da glasate

leo (24%)

luka (32%)

darijan (26%)

kalin (18%)

Број на сите гласови: 312

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!