|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  29 30 [31] 32 33   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27....
1.10.2012 19:33:03   
JanaMarija
Mamicki da ve prasam dali znaete: Dali se oseka otvaranjeto? Mislam uste prvite santimetri koga se otvaras cuvstvuvas bolki ili? Zosto sum 38 nedela a nemam bolki. Mozno e da sum otvorena nekolku santimetri ili milimetri ?

Go sakam zivotot

(Одговор на членот cucamaca)
Непосредна врска до пораките: 751
1.10.2012 22:23:43   
mmbucko
JanaMarija vo osnova bolkite pri otvaranje e mnogu individualna rabota. Ima zeni, megu koi sum i jas, prvite bolki gi dobivam koga sum 5-7 prsta otvorena veke. Pred toa ne bi rekla deka se nekoi bolki, poveke nelagodnost. Ima zeni koi imaat po jaki bolki a tesko se otvaraat. Taka da koga ke dojde migiot za vo bolnica DEFINITIVNO NEMOZE DA SE ZGRESI!!!!Pozdrav i so lesno na site :)

(Одговор на членот JanaMarija)
Непосредна врска до пораките: 752
3.10.2012 7:07:59   
Mammi
Рингерајки прашав во др тема ама и овде да ми кажите некое инфо за мукозниот чеп? Кај мене изгледа падна, ако не ме лажат очиве, па да се припремам да знам кога да си чекамuser posted image Тотално збунета сум, среќна крајно, само чекавме кога ќе бидне, а сега кога изгледа почнало, фуфки некако, ама не се мислам ич само user posted image да е ок и да се изнагушкаме

(Одговор на членот mmbucko)
Непосредна врска до пораките: 753
3.10.2012 8:34:24   
belabela
Mammi kaj mene mukozniot cep padna okolu pladne a se porodiv vecerta taka da ke bide ili deneska ili nekoj nareden den se blizi denot koga ke si go vidis bebus so lesno i bez strav.

(Одговор на членот Mammi)
Непосредна врска до пораките: 754
4.10.2012 13:36:36   
1mama
Mamicki da ve prasam dali nekoja od vas e zapoznaena so skrien seker ili gestaciski dijabetis?Sega sum 32w+4d, skrieniot seker od rezultative utrovo mi bese 9,a normalno bilo do 7....pa malku si poplakav od taga,kako citam na net verojatno ke mi treba insulin da primam,neznam so da kazam ednostavno mnogu mi e tesko,isto taka denes dsoznav deka imam uste poveke kamcinja vo desniov bubreg,bolkite se konstantni...user posted image
Porucek zakazav pak kaj maticnata da vidime so kako so dopolnitelni ispituvanja,se nadevam se ke bide nakraj vo red....ako nekoja mamicka imala vakvo nesto neka mi pise....pozdravce do site vasuser posted image

(Одговор на членот belabela)
Непосредна врска до пораките: 755
4.10.2012 14:01:42   
topce
нема да те стават на инсулин, прво со диета ќе почнат бидејќи сметаат дека дебелината тоест неправилна исхрана е таа која допринесува до скриен шеќер.немој да се секираш се ќе биде во ред и со тебе и со бебенцето.ако можете побргу со резултатите на лекар да отидете за да не мора да седиш и да читаш и да му ја мислиш на страшни нешта и кога ќе каже тој што и како да правите полесно ќе биде.
а за камчињата во бубрезите чај од брусница и тоа најдобро ако можете чиста брусница да купите и чај да си варите и бубрезите супер ќе бидат.

< Поракaта ја уредил topce -- 4.10.2012 14:04:03 >

(Одговор на членот 1mama)
Непосредна врска до пораките: 756
4.10.2012 15:01:41   
Zoja
Здраво дечки- јас влегов во 3то тромесечие - бев на контрола и бебчо е 4 дена понапредно- инаку сум 27+4дена user posted image
Некако се мислев за пораѓајот каде што како да биде и одлучив во Ремедика , па макар и да си ускратам некои задоволства- важен ми е сепак третманот.. Кој доктор мислите дека е солиден вака за пораѓај таму? и кој анестезиолог за епидурал (ако се решам)
Поздрав мешињааа user posted image

(Одговор на членот topce)
Непосредна врска до пораките: 757
4.10.2012 21:22:58   
1mama
blagodaram topce na odgovorot,utre sabajle ke pravam podetalni ispituvanja pa ke vidime so kako......mnogu sum podobra sega.......user posted image

(Одговор на членот topce)
Непосредна врска до пораките: 758
5.10.2012 9:03:38   
bate
zdravo mamickii... i jas od deneska se prikluccuvam vo ova tromeseciee user posted image user posted image user posted image ...
jas pravev skrining za srceto na bebeto vo 24 nedela kaj d-r Dimcev vo Sistina se bese vo red i mi rece pak da pravam vo 28 nedela user posted image
dali nekoj imal slicno iskustvo da mi kaze, dali mora da se pravi ili neuser posted image
pozdravce user posted image

Непосредна врска до пораките: 759
5.10.2012 10:42:30   
Zoja
Bate dobrodojde user posted image user posted image user posted image
kje si se druzime do kraj user posted image
mene ternim mi e 31vi 12ti
inaku Ich da ne se sekirash i da ne idesh na ushte edno chim na prvovo ti rekol deka se e vo red so srcenceto, jas ne ni go napraviv toa a bev kaj Petrova vo Remedika na skrining i ne mi kaza da go pravam toa- aj neka ne se zanesuvaat samo derat izmisluvaat novi i novi pregledi - muvli!
Uzivkaj i plivkaj si user posted image
Kade planirash da se poragjash???

(Одговор на членот bate)
Непосредна врска до пораките: 760
5.10.2012 12:06:40   
makaronce
Dobar den! Jas pisuvam za prv pat :) odnapred prostete na greski bidejki ne sum makedonka samo sum mazena tuka user posted image
Jas sum 32 ned i 3 dena, vcera bev na kontrola i user posted image e 2100g, dobro napreduva, dolga mn, nisko e postavena uste od pocetok ( prvite 4 meseci bev na Utrogestan, pa 1 mes dobra pa od 5 mesec kontrakciji i pak na Utrogestan i strogo miruvanje, sega e se ok). Malecka e svrtena so glava dolu, nisko, mn e nemirna i namotana so papcanikot user posted image . postelkata e II/III stepen. jas od vcera sum nervozna, ne znam zasto, dr kaze deka e se ok i deka nisto ne e strasno ali jas um nervozna mn....

(Одговор на членот Zoja)
Непосредна врска до пораките: 761
5.10.2012 12:43:19   
bate
zoja mila tuka sme nekade, i mene mi kazaa maticniot nekade kaj nova godina ke bidam user posted image
i jas taka mislam i ne planiram da zakazuvam za skrining, samo pari e.. planiram da se poragam vo Sistina pa ke vidime po kraj kako ke bideuser posted image , ke se druzime do krajuser posted image .

makaronce dobredojdeuser posted image
mila i jas go nosam mnogu nisko dole i primav Utrogestan prvo, pa sega primam Progeston inekcii i sum na stogo miruvanje stanuvam samo do wc. Bebceto super ti napreduva i ne se sekiraj izdrzi uste malku i se ke bide ok. i mene mi rekoa posle 30 nedela ne e nisto strasno pa i da se porodam. uzivvaj si milickauser posted image .

sakav da ve prasam, bidejki ne sum od Skopje, moze li nekoj da mi kaze kade ima tocno prodavnici na Struzanka vo Sk. treba da kupem nekoi raboti a ne mozam da setam mnogu pls.
pozdravcee

(Одговор на членот makaronce)
Непосредна врска до пораките: 762
5.10.2012 13:30:04   
Zoja
Bate struzanka koi najlesno mozesh da gi najdesh vo skopje imash vo GTC dole karshi VERO e odma - nema da ja promashish- i vo BISER vo Aerodrom gleda sprema parkingot na samiot kjosh na prizemje e ..
Makaronche lezi si uzivaj i ne se zamaraj- kako e bog nikoj ne e - kje si bide se vo red ako kazal doktorot taka - veruvaj
vekje ti e i bebushkata golemka nemash za shto da se grizish
Zemi si filmchinja gledaj, kniga chitaj - da si ja trgnesh mislata
So LES da ni e user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот bate)
Непосредна врска до пораките: 763
6.10.2012 2:31:51   
MamaOhrid
Zdravo mamicki, moeto bebe na vcerasniot pregled na polni 36 nedeli tezi 2342 gr. sto smetam deka e malku. Prvoto dete vo 36 n+3 d na eho go izmeri 2890 gr. a se rodi istiot den so 3200 gr. Znam deka ehoto moze da zgresi, no me interesira kolku kaj vas pokaza ehoto, a kolkavi se rodija bebinata.

(Одговор на членот Zoja)
Непосредна врска до пораките: 764
6.10.2012 9:16:51   
Barbicki2
Ne se sekiraj,mene vo 36 ned mi rekoja 2500 a se porodiv vo 41 ned 2600,sto nema sansi samo 100 gr za 5 ned da porasne. Ama zatoa pa posle mnogu brzo napreduvase sprema dr bebinja,kako buce bese bebe.

TOA STO GO IMAS DENES,SILNO PREGRNI GO,ZOSTO UTRE MOZE DA GO NEMAS!

(Одговор на членот MamaOhrid)
Непосредна врска до пораките: 765
7.10.2012 13:17:37   
JanaMarija
Dragi mamicki, na 03.10.2012 se rodi Jana, najubavoto i najzdravoto bebce na cel svet. Pominav mnoooogu lesno i brzo. Sega sme veke doma i se mazime. Mnogu e mirnicka, samo za jadenje place.

Vi posakuvam se najubavo i so lesno. A sto se odnesuva do CTG-to poslednite nedeli,denovi, se pravi pocesto za da ne vi se desi kako mene da se otvarate a nemate bolki, zatoa ctg-to belezi kontrakcii, ama od druga strana kaj nas se stari tie aparati i nekogas pokazuva gresno. Jas na 03.10 imav sluzav iscedok od sabaljetocel den pa kako crvenko, pa kafenko i znaev deka emukopzniot cep i vecerta vo 23:30 mi pukna vodenjakot. Do 12:30 mi tecese intenzivno i veke pocnaa mali bolki i morav na bolnica. Pojdov vo 02:00 i do 04:00 skoro i da nemav bolki a veke bev 6-7 cm otvorena. Jakite bolki traea saat ipol i od 06 do 06:50 na boks. Za 50 minuti se rodi princezickata. Po 2 dena ne pustija doma :))

Ete nakratko sto se desi, inaku tie sto ke se poragaat cair im potvrduvam deka go napravile najpravilniot izbor.So lesno

Go sakam zivotot

(Одговор на членот ivoni4ka)
Непосредна врска до пораките: 766
7.10.2012 13:35:48   
**nana**
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Cestitkiiiiii
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Neka e so sreca.Jana golema da rasne.Sega cuvajte se mazete se,sakajte se... i se najubavo

Непосредна врска до пораките: 767
7.10.2012 21:37:49   
Mammi
Рингерајки и јас ве напуштам од оваа група, пред два дена го добивме нашиот најскапоцен подарок, нашето маже. Сега сме дома и си се гушшкамеuser posted image

(Одговор на членот **nana**)
Непосредна врска до пораките: 768
7.10.2012 22:04:18   
1mama
Dobredojdovte user posted image Zoja i Makaronce....so lesno poslednive meseci...user posted image zoja jas planiram da se poragam vo remedika kaj dr-zoran jovanovski,ekstra dr e....a za anesteziolog neznam,ostavam na nego da resi....inaku da vi kazam deka i na vtoriot pregled so 100gr seker se pokaza deka imam skrien seker i toa prethodniot den ne jadev nisto samo voda piev od strav,pa spak bea 4,9 pa 8,8 i 8,4 so poslednoto buckanje taka da utre me pratija skopje vo drzavna da odam na endokrinologija,pa neznam,ako kako sto citam se odi nekolku pati podobro da odam na privatno vo remedika ili avicena,da ne patuvam za skopje nekolku dena po red.pisete mi sto da pravam
pozdravce do site vasuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 769
7.10.2012 23:16:13   
kapina
vo tvojot grad neli se ispituva skrien seker vo strumica kolku sto znam se ispituva sakam da prasam za sestra mi bremena e 26 nedeli i mnogu i trpnat i ja bolat racete od sto moze da bide toa

Непосредна врска до пораките: 770
8.10.2012 9:29:23   
Zoja
zdravo 1mama, zdravo kapina user posted image
Jas inaku sakam da se poragjam isto vo REMEDIKA a do sega me vodeshe Hadji LEga , a nekako isto me vleche i Efremovski za poragjaj , ama kje razmislam...glupavo mi e da go smenam sega Hadji Lega nekako, i on si e struchen top- mada tamu site se top ...a za tretmanot shto kje go dobiesh pri poragjaj da ne pravime muabet user posted image
Inaku jas sakam so epidural da se poragjam , ti dali isto mislish so epiduralna ili!?!? ..da se nadevame deka kje dade bog da pomine se kako shto treba pozdravchinja meshinjaaa user posted image
P.S. za skrieniot shekjer ich ne sum struchna, ama se regulira se vo deneshno vreme da ne se sekirash- kako kje ti kaze doktorot samo taka praj .. se kje e ok user posted image

< Поракaта ја уредил Zoja -- 8.10.2012 9:32:53 >

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 771
8.10.2012 17:06:00   
Фиданче
Chestitki user posted image , golema da raste , da ste zivi i zdravi, sega guskajte se !!!

Непосредна врска до пораките: 772
8.10.2012 17:07:01   
Фиданче
Chestitki Mammi user posted image da ste zivi i zdravi, sincheto goooolemo da raste !!!

(Одговор на членот Mammi)
Непосредна врска до пораките: 773
8.10.2012 17:09:28   
Фиданче
Zdravo user posted image !
Eve i jas da se prefrlam na forumov. Sega sum 27+3, ke se druzime i pomagame so soveti user posted image
Pozdrav i so lesno na site !

(Одговор на членот Фиданче)
Непосредна врска до пораките: 774
9.10.2012 11:07:39   
Regina
Здраво мамички, јас сум веќе 32 недела бев во петокот на контрола, се е ок со малечката. Ми кажаа дека веќе е околу 1800гр,мислам дека добро напредува.
Сакав да ве прашам околу движењата не бебушките, колку пати и ги почуствувате ритањата? Јас овие 2-3 дена не ја осеќам многу малечката, дали поинаку е свртена, чустувам дека мрда ама тоа мрдање ми е некако како во почетокот, додека минатата недела ја чуствував ептен, многу клоцаше. Ви се случува ли и вам истото некој денови да е помирно бебчето и слабо да го чуствуватеа некои денови постојано да ви клоца?

(Одговор на членот Фиданче)
Непосредна врска до пораките: 775
Страница:   <<   < Претходна страница  29 30 [31] 32 33   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  29 30 [31] 32 33   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

koe ime e najubavo
smizlamkd

POMOS DA ODBEREME IME :)

ALEKSEJ (21%)

DAVID (35%)

DAVOR (13%)

JOVAN (31%)

Број на сите гласови: 175

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!