Pixa -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела (14.11.2012 18:47:23)
|
Зоја, не се секирај, јас имав присуство на уреаплазма уште од првиот брис, сега имам 32 полни недели па не направила никаков проблем ни на мене ни на бебушот. Инаку и јас ќе ти препорачам да не читаш повеќе, јас читав и читав ... и паничев, со тројца гинеколози се консултирав и ми објаснија дека присуство на бактеријата и инфекција од бактерија не е исто. Евентуален проблем може да настане само ако дојде до инфекција, а тоа веќе има симптоми: болки, пецкање, црвенило, како и секоја класична инфекција. Пошто ми ја открија рано јас примав и антибиотици, за недај боже (иако сите гинеколози рекоа дека до сега немале случај уреаплазма да предизвика проблеми во бременост) ... ама на секој нареден брис пак се појавуваше, тешко се лечи во бременост [sm=smiley13.gif] Уште нешто за текстовите на интернет, колку што можев да приметам, голем број се и нарачани статии, ти кажува колку е опасна бактеријата и затоа „порачајте тест за уреаплазма online“[sm=hudicek1.gif]
|
|
|
|