Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 14.12.2012 14:08:09
Фиданче
Jas se reshiv zasega za Gak zosto imam i d-r poznat i sestra med. Od ponedelnik 37 ned. odam tamu da me vidat, kako e bebuska , pa posle ke si chekme. Pozdrav do site i pisete kako se drzite, jas mislam deka od slednata nedela ke pochnam da histerisham ama toa e
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 14.12.2012 15:01:34
Zoja
jas vo ponedelnik vlagamm vo 38ma - i na momenti sum hrabra na momenti cvikam - se me teshi ko kje mi tekne na epiduralot deka kje go primam- ama pak ne e seedno- sepak prvpat e - strav od nepoznatoto...
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 14.12.2012 16:37:28
nadbet
Jas deneska vlegov vo 36 gn pa zdravje posle 1 nedela moze.... Fidance me raduva sto ke si i ti na gak, od forumov izgleda samo nie dve planirame tamu za ragjanje I mene mi e strav ama nema beganje, ova mora da se pomine. Ajde so lesno pa se citame!
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 14.12.2012 17:29:19
JanaMarija
Tocno taka New york, slusaj si go dr.Efremovski, ne ti treba ni terapija ni butur- ednostavno organizmot ti e takov, pa zdravje koga ke se porodis ke pravime muabet, ke vidis deka ke si go iznosis ko sto treba i nema da bide sitno bebe.
Se nadevam nema da zaboravis da mi pises posle poragaj :))))
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 14.12.2012 23:27:41
nine 1
Зоја фала ти многу на позитивните зборови,баш тоа ни треба на сите во овие последни недели а можеби и денови. Стравот е голем,но што е,тука е како што и самата кажа да си ја извршиме мисијата доследно до крај. Со лес да ни е на сите!
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 15.12.2012 0:21:58
zagrizena26
Zdravo idni mamicki Ne sum nova ama oddamnavi nemav pisano.Posle 4 god borba za bebus, pominata laparaskopija i histeroskopija, posle3 insiminacii,bog znae kolku stimulacii i 2 spontani vo 5-6 nedela konecno spontano bremena vo 30 nedela, fala mu na Gospod.E sega sakam da prasm za poroduvanje vo Remedika koj dr e dobar i imate li inf kolku otprilika cini, jas odam vo Sistina na pregledi ama vo posledno vreme edni ceni kazuvaat preku tel a na kasa sosema dr a toa sttrasno iritira.Fala vi odnapred
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 16.12.2012 9:12:51
Zoja
zdravo zagrizena site ginekolozi se top -jas konkretno kaj Hadji Lega kje se poragjam ama i Efremovski epten go falat eve ti cenovnik od nivniot sajt ПАКЕТ УСЛУГИ
СПОНТАНО ПОРОДУВАЊЕ - 60.500,00 денари
Обезболување (спинална аналгезија), 3 болнички денови, рутински лабораториски анализи за новороденчето и мајката,(вклучително тип на специјална нега);
5 болнички денови, рутински лабораториски анализи за новороденчето и мајката, (вклучително тип на специјална нега);
За секое новороденче бесплатно се обезбедени ортопедски и кардиолошки прегледи.
БСЖ вакцина, и прва доза вакцина за Хепатит Б. Прв контролен преглед во кој е вклучен скрининг за тироидни хормони.
Оперативната интервенција во себе не вклучува Пост-Оперативно лекување и Нега, (освен во случаеви каде што Ре-Медика согласно својата политика на работа, ослободува од плаќање за 1-5 болнички денови во зависност од големината на оперативната интервенција) .
ПО ПОТРЕБА И МЕДИЦИНСКА ИНДИКАЦИЈА (ЗА МАЈКАТА И/ИЛИ НОВОРОДЕНЧЕТО), СЕ ВРШИ ДОПЛАТА ЗА СЛЕДНИТЕ УСЛУГИ КОИ НЕ СЕ ВКЛУЧЕНИ ВО ПАКЕТИТЕ.
- Доплата за Епидурална Аналгезија за безболно породување;
- Доплата за користење на апартман по ваш избор;
- Доплата за дополнителни болнички денови, доколку според медицинска индикација , е непоходно за мајката и /или новороденчето ),подолго да престојуваат од веќе вкалкулираните денови,согласно официјалниот ценовник на Ре-Медика: повеќе од 3 дена за спонтано породување, повеќе од 5 дена за породување со царски рез.
- Доплата за специјална и/ или интензивна нега на новороденчето повеќе од (3 дена за спонтано или 5 за царски рез) ;
- Доплата за Крв и Крвни деривати,( доколку има потреба за требовање на истите);
- Доплата за вонстандардни медикаменти/препарати за еднократна употреба согласно медицинските потреби;
- Доплата за рентгенски снимања, не рутински лабораторииски анализи, ултразвучни снимања и евалуации;
- Одредување на крвна група и Рх-фактор на мајката и/или новороденчето,
- Скрининг на новороденото за 37 болести на метаболизмот ” Syn Lab”- Германија
- Доплата за патохистолошки материјал и обработка, доколку истата е индицирана
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 16.12.2012 10:08:35
padme
Zoja me iznenadi so cenive za Remedika neznaev deka se isti kako vo Sistina a se mislev deka vo Remedika e mnogu poeftino moi drugarki sto se poragjaa tamu ama pred nekolku godini bese mnogu poeftino od Sistina
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 16.12.2012 13:13:21
nadbet
Izgleda deka ne e poeftino kako porano vo Remedika ama za Sistina kako nekoj pogore sto napisha na samiot den na plakanje znaat da iznenadat so nekoj ekstra neplaniran troshok koj ne bil vo cenata. Vo sekoj slucaj vazno e so lesno da pomineme zatoa sto bez razlika kade ke odime samite treba da gi ragame ako e prirodno, drugoto e varijacii samo i koj sto ocekuva i kolku od uslovi i nega. Padme ajde so lesno vo vtornik pa pishi prva prilika. Pozzz
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 17.12.2012 13:41:35
padme
Meshinja ve guskam site bidejki od utre odam vo bolnica i se vrakam posle poragjaj nema da imam moznost da vi pisam so lesno na site a mene veke me faka fufka kako na nekoj tezok ispit da odam samo so gospod napred i da bide se kako sto treba. Nadbet, New York, Fidance, Zoja i site ostanati se citame posle na forumot za doencinja
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 17.12.2012 14:39:57
new york
ajde so lesno neka e padme..super sto ke bides vo bolnica, pod kontrola i ke si go guskas bebeto nabrzo. jas denes sum na kontrola, bebcevo ne mi mrda mnogu denovive i me zagrizuva inaku sum 35 polna denes i celo vreme imam kontrakcii, onaka zateganje na stomakot i otpustanje. ke vidime denes sto ke kaze cicko doktor
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 17.12.2012 16:03:11
Фиданче
Padme , ete stigna 36 nedela nema veke mesto za panika, sega stiga najubavoto . Malku porano ama ke si se guskate za nova godina. Jas 37nedela od sabotata i pochnuvam da panicham . Pozdrav so lesno i se chitame i pisuvame i ponatamu.
New york i jas minatata nedela pomalku gi chustvuvav dvizenjata , krupni dvizenja ama ne chesti, toa 2-3 dena mi traese i isto chustvuvav zateganja, ama od nokeska ne da me iznakloca nemozev da zaspijam, sega pochustvuva svrteno e navnatre i besika i se naokolu udira, mi se kochat nozete. Jas deka 37 pa od se me faka strav. Denes ke si gi peglam alistencata , do petok i jas sum na kontrola. Na site ni e sitno i site sme ispanicheni po malku. Pozdrav do site i so lesno
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 17.12.2012 22:59:36
Zoja
padme so lesno da e i da ni e na site podmachnano da dade dedo boze nego jas bev preeska na CTG prvo i koa mi izmeri sestrata pritisok 150 so 100 ostanavme zgranati a inaku cela bremenost i voobichaeno mi e nizok Posle pola saat mi izmeri pak 140 so 90 -i doktorot mi kaza da go meram sea non stop, i da mu kazuvam pa kje kaze dali da se zeme apaurin za namaluvanje- i me smiruvashe kao do 140 deka ne e strashno da ne se potresuvam mnogu i da ne mislam samo na toa sea doma meram mi e na 2 pati 137 so 81 , i toa ne e bash nisko ...kaj najde ova da mi se desi na kraj sea upm bash kje vidam utre kako kje sum- se nadevam samo deka e momentalno - neshto denes da ne sum se napnala radi pregledot ili neshto pomrsno deka jadev za ruchek offf maki nashi- raat da ne si ...
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 18.12.2012 20:27:32
Фиданче
Zoja, izbegnuvaj przeno meso, przena hrana, turshija i gazirano. I ako si poveke najadena moze da e visok pritisokot. A i od mislenje da ne ti se pokachil. Jas ko sto sum denovive u misli celata ne ni sum zemala da meram :) Aj utre idam u GAK na kontrol kaj mojata doktorka pa ke vidime dali se svrtela bebuska moja, so nozete bese dole :P a 37+4 nedela sum. Probaj i ti da ne se nervirash, iako znam deka e tesko ama ke izdrzime Pozdrav
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 19.12.2012 12:07:29
sanja.des
Mili RR Vcera bev na kontrola 35 nedela sum,do sega nikogas ne sum imala problemi vo bremenosta nitu pak so bebenceto,vcera gi merese bubrezinjata na bebeto i se posomneva deka ima prosireni caski,dali i na nekoja od vas ova i se slucilo,doktorkava rece deka vo normala bile od 7 do 10 a porano samo do 7,e sega kaj mene imase parametri od 8 i nesto,nekako se nasekirav,da ne mu e nesto na .Ve molam da mi pisete dali i na vas nesto vakvo i se slucilo POZZ i SO LESNO DA SI GI POMINEME POSLEDNIVE NEDELI :)
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 19.12.2012 13:26:25
blue_blue
Мене ми кажа вака докторката за едниот плод во 28 недела мислам беше. Рече дека не е ништо за загрижување, дека се случува цевчињата на бубрезите да бидат проширени и дека тоа најчесто се средува како што се равива плодот и дека во најголем број случаи се раѓаат деца со сосем здрави бубрези и ми рече дека нема место за паника. Ќерка ми има веќе 4 години и никогаш не сме имале проблем со бубрзите.
ИЗВОРНА ПОРАКА: sanja.des
Mili RR Vcera bev na kontrola 35 nedela sum,do sega nikogas ne sum imala problemi vo bremenosta nitu pak so bebenceto,vcera gi merese bubrezinjata na bebeto i se posomneva deka ima prosireni caski,dali i na nekoja od vas ova i se slucilo,doktorkava rece deka vo normala bile od 7 do 10 a porano samo do 7,e sega kaj mene imase parametri od 8 i nesto,nekako se nasekirav,da ne mu e nesto na .Ve molam da mi pisete dali i na vas nesto vakvo i se slucilo POZZ i SO LESNO DA SI GI POMINEME POSLEDNIVE NEDELI :)
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 19.12.2012 15:17:38
Pixa
Zoja i mene na kraj na bremenost pocna da mi se kacuva pritisokot, nemoj samo da go zanemaruvas, meri go nekolku pati na den i ako se odrzuva visok podolgo vreme, dobro e da se ispita krv i urina ... cisto da si mirna deka ne pravi problem. Inaku i mene isto mi rekoa ne smee da bide nad 140. Najvazno e doktorot da te sledi
ИЗВОРНА ПОРАКА: Zoja
padme so lesno da e i da ni e na site podmachnano da dade dedo boze nego jas bev preeska na CTG prvo i koa mi izmeri sestrata pritisok 150 so 100 ostanavme zgranati a inaku cela bremenost i voobichaeno mi e nizok Posle pola saat mi izmeri pak 140 so 90 -i doktorot mi kaza da go meram sea non stop, i da mu kazuvam pa kje kaze dali da se zeme apaurin za namaluvanje- i me smiruvashe kao do 140 deka ne e strashno da ne se potresuvam mnogu i da ne mislam samo na toa sea doma meram mi e na 2 pati 137 so 81 , i toa ne e bash nisko ...kaj najde ova da mi se desi na kraj sea upm bash kje vidam utre kako kje sum- se nadevam samo deka e momentalno - neshto denes da ne sum se napnala radi pregledot ili neshto pomrsno deka jadev za ruchek offf maki nashi- raat da ne si ...
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 20.12.2012 12:42:04
nadbet
Rr-ki mili! Jas denes zavrshiv 36ta gn i od utre sum 37ma. Krizata pomina fala bogu. Gledam deka poveketo imate pokacen krven pritisok a kaj mene naprotiv e mnogu nizok i spijam po 15 casa na den. Ne znam dali e i ova normalno, nemam energija za nisto, samo mozam da spijam i goltam Rupuruti za kiselinite. Ajde so lesno i naskoro da si gi vidime .
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 20.12.2012 16:41:03
Фиданче
sanja.des
Na mojata najdobra drugarka i rekoa isto za bubrezite na deteto, pa odese nonstop na kontroli na GAK i rekoa ako nadminuvaat od normalata , se prepolnuvale i zavisi kolku moze porano da ja porodele. I ja sledea navodno ne uriniralo bebeto, i zakazaa carski, ama do termin go donose,eden den porano i pukna vodenjakot i carski pak ja porodija, morase zaradi pritisok visok, i koga se rodi nemalo vrska nikakov problem nemalo, samo ja panichea. Taka da sledi si ama ne se panichi mnogu . Pozdrav i so lesno
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 20.12.2012 16:46:21
Фиданче
meshinja kako odi nedelava . Jas se potesko se dvizam a vcera za prvpat mi potekoa racete, edvaj gi izvadiv prstenite. Bev na kontrola vo GAK , postelkata mi e vo red , bebuska e super, okolu 3,300 kg, se drugo e vo red samo nesaka da se svrti uste mi e karlichno. Mi rekoa ima vreme pa ke vidime do Bozik. Mi zakazaa slednata nedela na kontrola, pak da zirneme kako e, pa se nadevam ke si isterame do kraj, za sega nema indikacii za porano. Pozdravchinja do site
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 20.12.2012 17:54:43
sanja.des
DRAGI MESINJA,DALI ZA NA CTG MI TREBA UPAT OD MATICEN,JAS NE SUM BILA DO SEGA 35 NEDELA SUM AMA POCNAV DA OSEKAM TAPI BOLKI VO GRBOT I JAJNICITE ME BOLAT,MOZEBI NE E NISTO,VE MOLAM KAZETE MI KADE DA ODAM STO DA PRAVAM,DENES POCNAV DA GI CUVSTVUVAM OVIE BOLKI