|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  41 42 [43] 44 45   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27....
14.12.2012 13:26:58   
padme
JanaMarija bidejki procitav deka se poroduvase vo Ciar ti prativ privatna poraka te molam dokolku mozes pisi mi

(Одговор на членот dezdemona)
Непосредна врска до пораките: 1051
14.12.2012 14:08:09   
Фиданче
Jas user posted image se reshiv zasega za Gak zosto imam i d-r poznat i sestra med. Od ponedelnik 37 ned. odam tamu da me vidat, kako e bebuskauser posted image , pa posle ke si chekme.
Pozdrav do site i pisete kako se drzite, jas mislam deka od slednata nedela ke pochnam da histerisham user posted image ama toa e user posted image

(Одговор на членот padme)
Непосредна врска до пораките: 1052
14.12.2012 15:01:34   
Zoja
jas vo ponedelnik vlagamm vo 38ma - i na momenti sum hrabra na momenti cvikam - se me teshi ko kje mi tekne na epiduralot deka kje go primam- ama pak ne e seedno- sepak prvpat e - strav od nepoznatoto...

(Одговор на членот Фиданче)
Непосредна врска до пораките: 1053
14.12.2012 16:37:28   
nadbet
Jas deneska vlegov vo 36 gn pa zdravje posle 1 nedela moze....user posted image
Fidance me raduva sto ke si i ti na gak, od forumov izgleda samo nie dve planirame tamu za ragjanje user posted image
I mene mi e strav ama nema beganje, ova mora da se pomine. Ajde so lesno pa se citame!
user posted image

(Одговор на членот Zoja)
Непосредна врска до пораките: 1054
14.12.2012 17:29:19   
JanaMarija
Tocno taka New york, slusaj si go dr.Efremovski, ne ti treba ni terapija ni butur- ednostavno organizmot ti e takov, pa zdravje koga ke se porodis ke pravime muabet, ke vidis deka ke si go iznosis ko sto treba i nema da bide sitno bebe.

Se nadevam nema da zaboravis da mi pises posle poragaj :))))

Go sakam zivotot

(Одговор на членот nadbet)
Непосредна врска до пораките: 1055
14.12.2012 19:34:00   
new york
fala srcka, so lesno neka ni e na site.site sme pri kraj..pa da pisuvame site ubavi vesti user posted image

(Одговор на членот JanaMarija)
Непосредна врска до пораките: 1056
14.12.2012 23:27:41   
nine 1
Зоја фала ти многу на позитивните зборови,баш тоа ни треба на сите во овие последни недели а можеби и денови. Стравот е голем,но што е,тука е како што и самата кажа да си ја извршиме мисијата доследно до крај. Со лес да ни е на сите!

(Одговор на членот Zoja)
Непосредна врска до пораките: 1057
15.12.2012 0:21:58   
zagrizena26
Zdravo idni mamicki
Ne sum nova ama oddamnavi nemav pisano.Posle 4 god borba za bebus, pominata laparaskopija i histeroskopija, posle3 insiminacii,bog znae kolku stimulacii i 2 spontani vo 5-6 nedela konecno spontano bremena vo 30 nedela, fala mu na Gospod.E sega sakam da prasm za poroduvanje vo Remedika koj dr e dobar i imate li inf kolku otprilika cini, jas odam vo Sistina na pregledi ama vo posledno vreme edni ceni kazuvaat preku tel a na kasa sosema dr a toa sttrasno iritira.Fala vi odnapred

(Одговор на членот nine 1)
Непосредна врска до пораките: 1058
16.12.2012 9:12:51   
Zoja
zdravo zagrizena
site ginekolozi se top -jas konkretno kaj Hadji Lega kje se poragjam ama i Efremovski epten go falat
eve ti cenovnik od nivniot sajt
ПАКЕТ УСЛУГИ

СПОНТАНО ПОРОДУВАЊЕ - 60.500,00 денари

Обезболување (спинална аналгезија), 3 болнички денови, рутински лабораториски анализи за новороденчето и мајката,(вклучително тип на специјална нега);

ОПЕРАТИВНА ИНТЕРВЕНЦИЈА(ЦАРСКИ РЕЗ) - 90.000,00 денари

Анестезија- регионална (спинална и епидурална),

5 болнички денови, рутински лабораториски анализи за новороденчето и мајката, (вклучително тип на специјална нега);

За секое новороденче бесплатно се обезбедени ортопедски и кардиолошки прегледи.

БСЖ вакцина, и прва доза вакцина за Хепатит Б. Прв контролен преглед во кој е вклучен скрининг за тироидни хормони.

Оперативната интервенција во себе не вклучува Пост-Оперативно лекување и Нега, (освен во случаеви каде што Ре-Медика согласно својата политика на работа, ослободува од плаќање за 1-5 болнички денови во зависност од големината на оперативната интервенција) .

ПО ПОТРЕБА И МЕДИЦИНСКА ИНДИКАЦИЈА (ЗА МАЈКАТА И/ИЛИ НОВОРОДЕНЧЕТО), СЕ ВРШИ ДОПЛАТА ЗА СЛЕДНИТЕ УСЛУГИ КОИ НЕ СЕ ВКЛУЧЕНИ ВО ПАКЕТИТЕ.

- Доплата за Епидурална Аналгезија за безболно породување;

- Доплата за користење на апартман по ваш избор;

- Доплата за дополнителни болнички денови, доколку според медицинска индикација , е непоходно за мајката и /или новороденчето ),подолго да престојуваат од веќе вкалкулираните денови,согласно официјалниот ценовник на Ре-Медика: повеќе од 3 дена за спонтано породување, повеќе од 5 дена за породување со царски рез.

- Доплата за специјална и/ или интензивна нега на новороденчето повеќе од (3 дена за спонтано или 5 за царски рез) ;

- Доплата за Крв и Крвни деривати,( доколку има потреба за требовање на истите);

- Доплата за вонстандардни медикаменти/препарати за еднократна употреба согласно медицинските потреби;

- Доплата за рентгенски снимања, не рутински лабораторииски анализи, ултразвучни снимања и евалуации;

- Одредување на крвна група и Рх-фактор на мајката и/или новороденчето,

- Скрининг на новороденото за 37 болести на метаболизмот ” Syn Lab”- Германија

- Доплата за патохистолошки материјал и обработка, доколку истата е индицирана

pozdravche i se nadevam pomognav
so lesno user posted image

(Одговор на членот zagrizena26)
Непосредна врска до пораките: 1059
16.12.2012 10:08:35   
padme
Zoja me iznenadi so cenive za Remedika neznaev deka se isti kako vo Sistina a se mislev deka vo Remedika e mnogu poeftino moi drugarki sto se poragjaa tamu ama pred nekolku godini bese mnogu poeftino od Sistina

Непосредна врска до пораките: 1060
16.12.2012 13:13:21   
nadbet
Izgleda deka ne e poeftino kako porano vo Remedika ama za Sistina kako nekoj pogore sto napisha na samiot den na plakanje znaat da iznenadat so nekoj ekstra neplaniran troshok koj ne bil vo cenata.user posted image
Vo sekoj slucaj vazno e so lesno da pomineme zatoa sto bez razlika kade ke odime samite treba da gi ragame user posted image ako e prirodno, drugoto e varijacii samo i koj sto ocekuva i kolku od uslovi i nega.
Padme ajde so lesno vo vtornik pa pishi prva prilika.
Pozzzuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1061
17.12.2012 13:41:35   
padme
Meshinja ve guskam site bidejki od utre odam vo bolnica i se vrakam posle poragjaj nema da imam moznost da vi pisam so lesno na site a mene veke me faka fufka kako na nekoj tezok ispit da odam samo so gospod napred i da bide se kako sto treba. Nadbet, New York, Fidance, Zoja i site ostanati se citame posle na forumot za doencinja user posted image

Непосредна врска до пораките: 1062
17.12.2012 14:39:57   
new york
ajde so lesno neka e padme..super sto ke bides vo bolnica, pod kontrola i ke si go guskas bebeto nabrzo. jas denes sum na kontrola, bebcevo ne mi mrda mnogu denovive i me zagrizuva user posted image inaku sum 35 polna denes i celo vreme imam kontrakcii, onaka zateganje na stomakot i otpustanje. ke vidime denes sto ke kaze cicko doktor

Непосредна врска до пораките: 1063
17.12.2012 16:03:11   
Фиданче
Padme , ete stigna 36 nedela nema veke mesto za panika, sega stiga najubavoto user posted image . Malku porano ama ke si se guskate za nova godina. Jas 37nedela od sabotata i pochnuvam da panichamuser posted image . Pozdrav so lesno i se chitame i pisuvame i ponatamu.

New york i jas minatata nedela pomalku gi chustvuvav dvizenjata , krupni dvizenja ama ne chesti, toa 2-3 dena mi traese i isto chustvuvav zateganja, ama od nokeska ne da me iznakloca user posted image nemozev da zaspijam, sega pochustvuva svrteno e user posted image navnatre i besika i se naokolu udira, mi se kochat nozete. Jas deka 37 pa od se me faka strav. Denes ke si gi peglam alistencata user posted image , do petok i jas sum na kontrola.
Na site ni e sitno user posted image i site sme ispanicheni po malku. Pozdrav do site i so lesno user posted image

(Одговор на членот new york)
Непосредна врска до пораките: 1064
17.12.2012 22:59:36   
Zoja
user posted image padme so lesno da e i da ni e na site podmachnano da dade dedo boze user posted image
nego jas bev preeska na CTG prvo i koa mi izmeri sestrata pritisok 150 so 100 user posted image ostanavme zgranati
a inaku cela bremenost i voobichaeno mi e nizok
Posle pola saat mi izmeri pak 140 so 90 -i doktorot mi kaza da go meram sea non stop, i da mu kazuvam pa kje kaze dali da se zeme apaurin za namaluvanje- i me smiruvashe kao do 140 deka ne e strashno da ne se potresuvam mnogu i da ne mislam samo na toa
sea doma meram mi e na 2 pati 137 so 81 , i toa ne e bash nisko ...kaj najde ova da mi se desi na kraj sea upm user posted image
bash kje vidam utre kako kje sum- se nadevam samo deka e momentalno - neshto denes da ne sum se napnala radi pregledot ili neshto pomrsno deka jadev za ruchek
offf maki nashi- raat da ne si ...

Непосредна врска до пораките: 1065
18.12.2012 20:27:32   
Фиданче
Zoja, izbegnuvaj przeno meso, przena hrana, turshija i gazirano. I ako si poveke najadena moze da e visok pritisokot. A i od mislenje da ne ti se pokachil. Jas ko sto sum denovive u misli celata ne ni sum zemala da meram :)
Aj utre idam u GAK na kontrol kaj mojata doktorka pa ke vidime dali se svrtela bebuska moja, so nozete bese dole :P a 37+4 nedela sum. Probaj i ti da ne se nervirash, iako znam deka e tesko ama ke izdrzime user posted image Pozdravuser posted image

(Одговор на членот Zoja)
Непосредна врска до пораките: 1066
19.12.2012 12:07:29   
sanja.des
Mili user posted image RR
Vcera bev na kontrola 35 nedela sum,do sega nikogas ne sum imala problemi vo bremenosta nitu pak so bebenceto,vcera gi merese bubrezinjata na bebeto i se posomneva deka ima prosireni caski,dali i na nekoja od vas ova i se slucilo,doktorkava rece deka vo normala bile od 7 do 10 a porano samo do 7,e sega kaj mene imase parametri od 8 i nesto,nekako se nasekirav,da ne mu e nesto nauser posted image .Ve molam da mi pisete dali i na vas nesto vakvo i se slucilo POZZ i SO LESNO DA SI GI POMINEME POSLEDNIVE NEDELI :)

Непосредна врска до пораките: 1067
19.12.2012 13:26:25   
blue_blue
Мене ми кажа вака докторката за едниот плод во 28 недела мислам беше. Рече дека не е ништо за загрижување, дека се случува цевчињата на бубрезите да бидат проширени и дека тоа најчесто се средува како што се равива плодот и дека во најголем број случаи се раѓаат деца со сосем здрави бубрези и ми рече дека нема место за паника. Ќерка ми има веќе 4 години и никогаш не сме имале проблем со бубрзите.

ИЗВОРНА ПОРАКА: sanja.des

Mili user posted image RR
Vcera bev na kontrola 35 nedela sum,do sega nikogas ne sum imala problemi vo bremenosta nitu pak so bebenceto,vcera gi merese bubrezinjata na bebeto i se posomneva deka ima prosireni caski,dali i na nekoja od vas ova i se slucilo,doktorkava rece deka vo normala bile od 7 do 10 a porano samo do 7,e sega kaj mene imase parametri od 8 i nesto,nekako se nasekirav,da ne mu e nesto nauser posted image .Ve molam da mi pisete dali i na vas nesto vakvo i se slucilo POZZ i SO LESNO DA SI GI POMINEME POSLEDNIVE NEDELI :)

(Одговор на членот sanja.des)
Непосредна врска до пораките: 1068
19.12.2012 15:17:38   
Pixa
Zoja i mene na kraj na bremenost pocna da mi se kacuva pritisokot, nemoj samo da go zanemaruvas, meri go nekolku pati na den i ako se odrzuva visok podolgo vreme, dobro e da se ispita krv i urina ... cisto da si mirna deka ne pravi problem.
Inaku i mene isto mi rekoa ne smee da bide nad 140. Najvazno e doktorot da te sledi
ИЗВОРНА ПОРАКА: Zoja

user posted image padme so lesno da e i da ni e na site podmachnano da dade dedo boze user posted image
nego jas bev preeska na CTG prvo i koa mi izmeri sestrata pritisok 150 so 100 user posted image ostanavme zgranati
a inaku cela bremenost i voobichaeno mi e nizok
Posle pola saat mi izmeri pak 140 so 90 -i doktorot mi kaza da go meram sea non stop, i da mu kazuvam pa kje kaze dali da se zeme apaurin za namaluvanje- i me smiruvashe kao do 140 deka ne e strashno da ne se potresuvam mnogu i da ne mislam samo na toa
sea doma meram mi e na 2 pati 137 so 81 , i toa ne e bash nisko ...kaj najde ova da mi se desi na kraj sea upm user posted image
bash kje vidam utre kako kje sum- se nadevam samo deka e momentalno - neshto denes da ne sum se napnala radi pregledot ili neshto pomrsno deka jadev za ruchek
offf maki nashi- raat da ne si ...

(Одговор на членот Zoja)
Непосредна врска до пораките: 1069
20.12.2012 12:42:04   
nadbet
Rr-ki mili! Jas denes zavrshiv 36ta gn i od utre sum 37ma. user posted image user posted image
Krizata pomina fala bogu. Gledam deka poveketo imate pokacen krven pritisok a kaj mene naprotiv e mnogu nizok i spijam po 15 casa na den. Ne znam dali e i ova normalno, nemam energija za nisto, samo mozam da spijam i goltam Rupuruti za kiselinite.
Ajde so lesno i naskoro da si gi vidime user posted image .

(Одговор на членот Pixa)
Непосредна врска до пораките: 1070
20.12.2012 16:41:03   
Фиданче
sanja.des

Na mojata najdobra drugarka i rekoa isto za bubrezite na deteto, pa odese nonstop na kontroli na GAK i rekoa ako nadminuvaat od normalata , se prepolnuvale i zavisi kolku moze porano da ja porodele. I ja sledea navodno ne uriniralo bebeto, i zakazaa carski, ama do termin go donose,eden den porano i pukna vodenjakot i carski pak ja porodija, morase zaradi pritisok visok, i koga se rodi nemalo vrska nikakov problem nemalo, samo ja panichea. Taka da sledi si ama ne se panichi mnogu user posted image . Pozdrav i so lesno

Непосредна врска до пораките: 1071
20.12.2012 16:46:21   
Фиданче
user posted image meshinja kako odi nedelava user posted image . Jas se potesko se dvizam a vcera za prvpat mi potekoa racete, edvaj gi izvadiv prstenite.
Bev na kontrola vo GAK , postelkata mi e vo red , bebuska e super, okolu 3,300 kg, se drugo e vo red samo nesaka da se svrti uste mi e karlichno. Mi rekoa ima vreme pa ke vidime do Bozik. Mi zakazaa slednata nedela na kontrola, pak da zirneme kako e, pa se nadevam ke si isterame do kraj, za sega nema indikacii za porano.
Pozdravchinja do site user posted image

Непосредна врска до пораките: 1072
20.12.2012 17:44:32   
sanja.des
FALA VI NAJMNOGU
blue_blue
I Фиданче STVARNO SE ISPANICIV 2 DENA AVSAMO MISLEV NA TOA Iuser posted image SE NERVIRAV BEZ POTREBA A I MM GO NAPNAV EPTEN

Непосредна врска до пораките: 1073
20.12.2012 17:54:43   
sanja.des
DRAGI MESINJA,DALI ZA NA CTG MI TREBA UPAT OD MATICEN,JAS NE SUM BILA DO SEGA 35 NEDELA SUM AMA POCNAV DA OSEKAM TAPI BOLKI VO GRBOT I JAJNICITE ME BOLAT,MOZEBI NE E NISTO,VE MOLAM KAZETE MI KADE DA ODAM STO DA PRAVAM,DENES POCNAV DA GI CUVSTVUVAM OVIE BOLKI

(Одговор на членот sanja.des)
Непосредна врска до пораките: 1074
20.12.2012 18:40:28   
Mia malecka
Nadbet, od ova napisanovo, mislam sebesi se slusam. Isto i jas. Ne mozam da se donaspijam a kiselinive me ubija. Jas sum 33 nedela, imam uste vreme :)

Непосредна врска до пораките: 1075
Страница:   <<   < Претходна страница  41 42 [43] 44 45   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  41 42 [43] 44 45   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?