|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  40 41 [42] 43 44   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27....
12.12.2012 14:55:33   
dezdemona
new york eve so znaci 3 stepen, ne e nisto strasno, ti koja nedela si ???
3 степен е последен од стареењето /зреењето на плацентата, според мене 36 недела е некако рано пошто јас колку што знам според мене ми кажуваа дека по 37 недела е најдобро зрела постелкатa
mene mi e 2 stepen na zrelost sekogas mi kazuvaat koga odam na ginekolog
pozdravce

(Одговор на членот new york)
Непосредна врска до пораките: 1026
12.12.2012 15:09:42   
Regina
Мешковци да се пофалам се породив во саботата на 8 и на свет донесов здраво и право девојче.Терминот ми беше до 7 а се породив еден ден подоцна. Фала богу се мина во најдобар ред, по природен пат се породив,видов малку мака ама без неа па нема бебче. Ноќта после полноќ ми пукна водењакот и почнаа благи болки, после 16 часа се роди малечката, сега сме дома и се чуваме, се учиме да цицаме. Нека ви е со лесно на сите, поздрав.

(Одговор на членот dezdemona)
Непосредна врска до пораките: 1027
12.12.2012 16:03:56   
new york
cestitki Regina, da ti e ziva i zdrava kerkickata..pa sega prefrlaj se na drugi temi :)
dezdemona jas sum 34 nedela i 2 dena..taka da ova so postelkava mnogu me plasi. mislam deka mi e 2 nakaj 3 stepen. ke gi teram da mi pravat cesti kontroli..drugo care ne znam. off do kraj ne znam veke sto ke me snajde

(Одговор на членот Regina)
Непосредна врска до пораките: 1028
12.12.2012 16:29:02   
padme
CESTITKI REGINA!!!!! da ste zivii i zdravi i ti kerkickata cuvajte se sega doma. New York ne se sekiraj tolku utste nedela ipol ke vlezes vo 36-ta nedela i kolku da ti staree postelkata vo 36-ta moze da te porodat i se da bide vo red imas uste malku ne se sekiraj tolku, jas pa deneska koga mi kazaa deka od vtornik ke lezam vo bolnica abe se utepav od placenje kako malo dete nekoe dali od ova hormnive neznam sto mi e tolku strasno go podnesov toa lezenje abe neznam.

Непосредна врска до пораките: 1029
12.12.2012 16:44:39   
new york
ajde ke vidime kako ke bide, valjda doktorov poveke razbira od mene,. a od koja nedela se vlaga vo 9 ti mesec? polna 36 ili 37.
padme barem pod kontrola kw si tamu, ke te sledat i ke te porodat. a za placenje ne mi zbori, sekoj den si placam

(Одговор на членот padme)
Непосредна врска до пораките: 1030
12.12.2012 16:50:43   
AnnaMolly RR
new york не се секирај, се што е после 36 недела мислам дека спаѓа во термин. Јас се породив два дена откако влегов во 37 недела. Братучетка ми во 35 недела природно се породи, бебето беше 3.400, здраво, право.

Live and let live

Непосредна врска до пораките: 1031
12.12.2012 17:44:57   
kapina
cestitam regina

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 1032
12.12.2012 17:51:46   
padme
New York od 36-ta nedela si vo 9-ti mesec i eden den da si vo 36-ta nedela i da se porodis go racunaat kako ok togas ne e veke predvremeno nego e veke zrelo bebe imas uste malku zatoa ti vikam ne se sekiraj tolku

Непосредна врска до пораките: 1033
12.12.2012 17:54:50   
Dreamline
Cestito Regina. Da e ziva i zdrava kerkatauser posted image .
..i jas mislam so navrsena 36 nedela si vlezen vo 9 mesec. JAs denes navrsiv 35 polni nedeli. Bogami strav me faka... sekoj den po nesto sreduvam si vikam da ne ne stignam.

Pozdrav i so lesno.

(Одговор на членот padme)
Непосредна врска до пораките: 1034
12.12.2012 17:57:32   
new york
znaci koga ke si polna 35 i 1 den vlagas vo 9 ti mesec, ili koga ke si polna 36 i 1 den? zbunka ziva sum so nedelive

(Одговор на членот Dreamline)
Непосредна врска до пораките: 1035
12.12.2012 18:07:03   
Dreamline
jas mislam deka e 36+1. znaci navrseni 36 nedeli... ako gresam neka me ispravi nekoj.

Непосредна врска до пораките: 1036
12.12.2012 18:58:12   
JanaMarija
New york kazi mi dali ti stasa vo privatni poraki moja poraka? Neznam dali se prati-me zafrkava netot, ako ne ke ti pisam pak

Go sakam zivotot

(Одговор на членот Dreamline)
Непосредна врска до пораките: 1037
12.12.2012 20:30:56   
new york
ne,ne mi stasala.pisi mi pak ako mozes

(Одговор на членот JanaMarija)
Непосредна врска до пораките: 1038
12.12.2012 21:58:43   
Starlight
Zdravo mamici! Da vi kazam na tolku citanja, informacii, priznavam nekoi se korisni, ama nekoi i ne, covek samo ke se somneva vo nesto vo tekot na bremenost i ke se polni so strav. Sakav da ve prasam dali vasite bebcinja se premnogu razdvizeni vo stomak? Jas sum 33 nedela, ama vo stomakov se custvuvam kako da nosam bliznaci. Bebcevo neka e zivo i zdravo, ama premnogu mrda, kloca, ne mi dava mir, duri od tolku mavanje me zaboluva i kozhata, rebrata ili kaj i da ke udri. Sovetuvav maticen ginekolog, ama ne mi rece nisto posebno, rece imas samo besno bebence, najnormalno e. Vikam super toa, ama mene strav mi e dali e normalno do tolku da mava, ova moe bebe ne spie, osven jas koga spijam i samo sto otvoram oci pocnuva da tepa vnatre. So prvoto takvo custvo nemav, mrdase ama umereno, ama vtorovo e neverojatno razdvizeno. Veruvam deka ne treba da se plasam, ama se si mislam ke izleze od stomak, ne vaginalno user posted image .

Ke sakate da spodelite li vase iskustvo ako imate slicno custvo? Ve pozdravuvam i vi posakuvam lesna bremenost na site user posted image

Непосредна врска до пораките: 1039
12.12.2012 22:08:13   
new york
ic da ne se sekiras, bolje da mrda nego da e mirno.i moeto ima denovi koga mrda celo vreme, a ima i denovi koga e pomirno.togas pa se plasam sto mu e. ednas moevo mrdase 2 dena bez prestan, duri otidov i na lekar i nisto.super sto ti mrda, uzivj..toa znaci zdravo bebce

(Одговор на членот Starlight)
Непосредна врска до пораките: 1040
12.12.2012 23:40:29   
nine 1
Регина честитки и од мене! Инаку јас ве читам редовно и со вас сум често само што немав многу време за дружење,бидејќи не ми дозволуваше работата,сега кога сум дома имам време за се. Јас сум 37-ма недела и правев микробиолошки брисеви и по мое барање го повторив брисот од првиот пат кога ми излезе позитивен на уреаплазма уреалитика. Сега повторно ми ја најдоја таа бактерија и почнав да пијам еритромицин. Сакам да знам дали некој од вас имал искуство со оваа бактерија,веке доволно прочитав за неа,сакам да знам дали има штета за бебето доколку не ја довршам терапијата а да треба да се породам во тој период,или доколку немам време да направам контролен брис. До сега бременоста ми е во ред и бебето си напредува супер, Позз до сите идни мамички!

(Одговор на членот Regina)
Непосредна врска до пораките: 1041
13.12.2012 7:57:07   
Zoja
user posted image zdravo dechinja - meshinja user posted image
site sme na bregot taka da SUS user posted image samo pozitivno sea za nashite bebuski user posted image
se kje bide ok -chim sme blazeni dedo boze ni dal misija i toj ne chuva i zashtituva user posted image user posted image
nine1 - i mene mi najdoa ureaplazma (vo prvite brisevi ja nemav) i doktorot vo remedika tolku iskulirano mi kaza deka ne e strashna i deka ne ja tretiraat voopshto vo bremenost i deka ne e shtetna po plodot shto stvarno mu poveruvav
inaku i jas sum 37ma nedela i user posted image top napreduva i se e ok
taka da - DA SI UZIVAME I PLIVAME I DA SI GI DOCHEKAME NAJPOZITIVNO SONCINJATA NASHI I DA GI ZAPOZNAEME SO OKEZ user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил Zoja -- 13.12.2012 7:58:01 >

(Одговор на членот nine 1)
Непосредна врска до пораките: 1042
13.12.2012 11:34:56   
nadbet
Bravo Zoja za pozitivnosta! Taka treba mila! user posted image user posted image
Sto se odluci ti? Ke odish so provokacii pred Nova god ili ke cekash prirodno koga ke dobiesh bolki?
Padme, jas tvoeto zadrzuvanje vo bolnica go gledam kako pozitivno, ke bidesh pod kontrola i sekoj den ke te pratat. I jas ke si baram posle 36ta gn da me zadrzat. Doma mi e strav da ne mi se sluci nesto i da mi promakne. Za placenje i promeni na raspolozenie sekako deka gi imam postojano ama i toa ke pomine so vreme.
Inaku jas vcera vecer imav pocesti kontrakcii i ispiv dupla doza magnezium i diazepam taka da od sabajlevo sum ok. Sekoj den e podarok od gospod za user posted image taka da turkame i ponatamu. Utre sum na ctg.
Site Ve user posted image i samo pozitivno....user posted image

(Одговор на членот Zoja)
Непосредна врска до пораките: 1043
13.12.2012 11:50:37   
Zoja
user posted image nadbet zdravo mila
jas ne sum reshena ushte kako kje pravam - it will come to me - shto bi rekle englezite user posted image ima vreme taka da kje vidam
moze na kraj i da ostavam prirodno da chekam koga kje mi dojde a ako dojde vo megju vreme pa dobrodojde user posted image
ajde so lesno da ni e na site - i na kraj sme user posted image yuhuuuu

(Одговор на членот nadbet)
Непосредна врска до пораките: 1044
13.12.2012 14:54:21   
analija
zdravo meskovci kako ste gledam site sme na kraj:))) jas od utre su 37 ma nedela imam malku bolki ovie 2 dena dolu vo stomakot ama si vikam ne ee nisto toa inaku ova mi e vtora bremenost i se nadevam ovaj pat ke se porodam pobrzo kerkami ja rodiv vo 40 nedela puknav kako balon bev,sega sum ok nemam ni otoci ni nisto samo ajde ke vezamolam vie od Prilep sto ste i od Bitola pisete kaj koj dr ke ragate nemam pojma kaj koj dr da odam i piste dali odevte kaj nekoj na dogovoreno pozdrav !!

Непосредна врска до пораките: 1045
13.12.2012 16:39:53   
Фиданче
Regina

Chestitki user posted image user posted image user posted image da ste zivi i zdravi gooooooemi da rastete, sega guskajte se i grejtesi se so user posted image doma. Pozdravche !!!

(Одговор на членот analija)
Непосредна врска до пораките: 1046
13.12.2012 17:16:35   
dezdemona
Cestitki Regina zivi i zdravi golemi da rastite user posted image user posted image user posted image user posted image najubavite momenti doprav doagaat.
pozdrav

(Одговор на членот Фиданче)
Непосредна врска до пораките: 1047
13.12.2012 19:50:23   
JanaMarija
NEW york EVE i ovde porakata vo slucaj pak da ne ne ti stasa.
Abe ke se ubijam, subava poraka ti prativ cel referat a ne ti stasala.Kako i da e pak ke ti pisam.

Za toa sto ti stareela postelkata mi bese muabetot.Mene uste vo 32 nedela mi bese skoro 3 stepen i se askav po drzavna da ispitam didimeri i mi bea super-pod granica.Koga vo 36 nedela demek mi bila prestarena i imalo mnoooogu kalcifikati(beli tocki,koi ukazuvaat na zrelost) uste ednas ispituvav didimeri i pak se bese vo red.No sepak me zadrzaa na bolnica 2 dena za da mi napravat stres test. E toj test pokazuva dali so bebeto bi bilo se vo red koga ke dobies kontrakcii i ispadna deka ke bide super.No doktorot sepak tvrdese da odime so carski poradi starata postelka demek bebeto ne dobivalo dovolno hrana.Ostana na muabetot deka ne sakam carski i jas kako majka cuvstvuvam deka si e se vo red. Stara postelka znacelo deka bebeto ne dobiva dovolno hranlivi materii i togas matkata e spremna da go \"isfrli\" plodot( a moja bebuska se rodi 3600 so 51cm- \"sitna\":)))

I pokraj site paniki sto mi gi pravea od okolu jas bev smirena zosto si cuvstvuvav kako majka deka e se vo red. I postelka pred poragaj izgleda kako cvet, t.e belite tocki od periferijata odat kon centarot na postelkata i izgleda kako cvet-toa e spremna postelka za poragaj.A koga go prasav d-rot sto predizvikuva stareenje na postelkata mi rece:pusenje, visok pritisok i godini( akosi od 28-29 pa nagore) a jas ne sum nisto od navedenoto i na kraj mi rece :epa takov ti e organizmot :)))

A prasav doktor isto(posto imav vreme na bolnica neli :))) pred vreme rodeni gi racunale site bebinja do 37 nedela. a 35+6 se smeta polna 36ta. Zosto ako si polna 36 bebeto bilo razvieno kako za 35 edna nedela unazad Zatoa taka smetale. E sega stareenje na postelka se smetalo ok od 7 mesec.

Ova se informacii sto mi gi potvrdija 3 doktori-sakam da kazam deka se soglasuvaat okolu tie raboti i na kraj muabetot se svede na toa deka od predvreme stara postelka moze samo bebeto da e positno( sto kaj mene ne bese slucaj).Bitno ti kako se cuvstvuvas i samo pozitivno

Mnogu pozdrav pa ako ima nesto pisi i so lesno.

P.S a koja nedela si? Inaku jas se porodiv vo 38+4 dena( a ako bese stara postelkata ko sto alarmiraa doktorite ke se porodev porano)

Go sakam zivotot

Непосредна врска до пораките: 1048
13.12.2012 21:28:21   
new york
Fala ti mnogu JanaMarija za objasnuvanjeto..jas sum 34 ned i 3 dena. Odam vo Remedika kaj Efremovski. Do pred 10 dena koga mi pravese posledno eho postelkata bese ok, ne mi spomna kalcifikati i mi rece aj vo 34 nedela neka te proveri edna dr doktorka za protoci. I odam vo poned me meri taa, vika protocite ok, bebeto normalno razvieno za nedelata i tolku. I citam na naodot posle Postelka so kalcifikati. Go prasuvam efremovski dr den, mu ja dadov slikickata da ja vidi, mi vika nisto ne mi znaci postelkata ako bebeto normalno se razviva i ima dobro ctg. Inaku jas dva pati ispituvav d-dimeri, cisto onaka i mi bea 500. znaci ne e toa. Drgo ne pusam, pritisokot mi e 100/60 cela bremenost. Ne znamod sto mi ostarela postelkata. Inaku toa stres test ne znam sto e? Ne mi go pravele i ne mi go ni spomnale. Gledam nekoi luge primaat kleksani, go prasav doktorot, mi treba li nesto terapija, mi vika ne. I sega ke pravam kontroli ednas nedelno pa da vidime sto ke bide. Fala vo sekoj slucaj za iskustvoto

(Одговор на членот JanaMarija)
Непосредна врска до пораките: 1049
13.12.2012 23:45:07   
Фиданче
Koga si 36 ta nedela , ama ne prviot den, tuku taa nedela vlagas vo 9 mesec, Na d-rite ne im e vazen mesecot tuku nedelite, oni ne mozat tochno da odredat koga , pa zatoa otkako ke se vleze vo 37 nedela se rachuna deka ne e pred vreme. user posted image

Za toa so postelkata, na drugarkami isto i pravea, uste u 8 mesec i rekoa zrela postelka, ke bide positno deteto, pa ja prakaa na ispituvanje, i rekoa moze porano da ja poragaat posto, neli, ne raste, a ona do kraj si go donosi user posted image i pred poragjaj i rekoa: ili e golemo ili se dve user posted image . Izleze dechko cel 3,780 - 51 cm.

Pozdrav do site user posted image , jas vo sabota vleguvam vo 37 :P i pochnuvam da panicham po malku , ama normalno e neli user posted image

So lesno user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1050
Страница:   <<   < Претходна страница  40 41 [42] 43 44   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  40 41 [42] 43 44   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?