Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 18.2.2013 18:09:59
Simona_k
anailisav баш ми е мило...еве гушни го кебчето и од мене... Јас може нема многу многу да уживам и одмарам ама дома си е дома, а дома имам едно индијанче мало (синче 2ипол години) само го гушкам и бацувам,си играме со пластелин,коцки некој полесни игри (ми е криво неможеме криенка нигде не ме собира а и неможам саат време да го барам низ куќа...колку се плашам да не го запоставам кога ќе се породам.... на тоа мислам цело време затоа и сакам побрзо да бидам дома да му посветам уште малку внимание само на него наскоро ќе морам повеќе на
< Поракaта ја уредил Simona_k -- 18.2.2013 18:10:35 >
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 19.2.2013 23:46:02
licno
Zdravo mamicki,jas sum vo 30ta nedela i mi se slucuva nesto cudno,veke 2 nedeli povremeno osekam kako da mi zatreperuva detevo vo stomakot,ne se samo obicni udari tuku imam nekoe custvo kako koga ti igra nekoj muskul.Znaci ne e postojano taka,ama cesto se slucuva...Dali i vie osekate takvo nesto i dali e normalno toa?Ve molam ako nekoj znae nesto neka pise...Vi blagodaram i pozdrav do site stomacinja :)
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 21.2.2013 16:05:36
busavka
zdravo na site!!! Vo 39 nedela sum od bremenosta, dosega super si pominav. Pred eden mesec ispituvav hemostatski status i imav ureden naod, no denes po preporaka na maticniot zaradi mali otecuvanja na nozete uste ednas go povtorivme rezultatot, i edniot parametar kako li se vikase ... aktivirano protrombinsko vreme ili taka nesto mi bese 20 od 26. Doktorkata na transfuziologija mi rece utre koga ke ispitam dDimeri zavisno od niv, ako ne se dobri, da ne go cekam terminot (koj mi e na 1 Mart) tuku vednas da odam na carski da ne cekam da ne se napravi nekoja belja. :( Doktorot pak maticniot me smiruva vika ke gi vidime utre dDimerite pa ako treba ke primam nekoja inekcija deka ne e nisto strasno. Imate li nekoj sovet za mene? Se iznaplakav koga izlegov od transfuziologija mozebi ne e strasno no doktorkata so toa sto mi go kaza ili nacinot na koj go kaza malku me isplasi.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 21.2.2013 16:16:16
dostickage
Izvini busavka ama nema apsolutno nisto strasno nitu za placenje dokolku se porodis so carski vo 39 nedela. Sto kje ti clexan-i da primas vo 39 nedala koga si spremna za ragjanje i koga detevo e ne zrelo nego prezrelo. Se prima terapija ako D-dimerite se zgolemeni vo 26 nedela ili vo 28 koga navistina postoi opasnost za bebeto. Gledaj tamu opusti se , porodi si se i ic gajle da nemas
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 21.2.2013 16:21:12
busavka
Sto znam mozebi mi dojde nekako strasno zosto dotogas se mi bese super, site rezultati, denta bev i na eho dr vika super ste 3300 e bebusko, postelkata i vodenjakot vo red, ctg napraviv bese dobro. E sega koga mi rece taka dr-kava malku kako naednas da mi dojde ubrzana rabota ...i mozebi zatoa se isplasiv. Ke gi cekam utre rezultatite pa zdravje Boze kako treba taka neka bide.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 21.2.2013 16:23:31
dostickage
Ic da ne se sekiras, i utre da se porodis bebenceto e super. I ti kje bides. Jas da sum na tvoe mesto uste vednas bi si zakazala carski i bi go resila problemot, nema sto da se pravat stresovi pred samiot kraj. So lesno i so srekja
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 22.2.2013 17:14:30
busavka
Eve me mene pak, denes gi ispitav d Dimerite i krvnata slika, krvnata slika mi e super, a dDimerite 2438, 5. Bidejki i na hemostatskiot status mi pisuvase hiperkoaguabilna, i so ovie dDimeri, mi dadoa 10 Clexane od 0,40 mislam, pa posle pak kontrola, ako ne resi bebusko da izleze pred toa, bidejki terminot mi e tocno za 10 dena, na 1-vi Mart. Doktorot mi kaza deka nema potreba da se brza so carski bidejki bebeto e vo red, samo preventivno da si gi primam inekciite. Pa zdravje Boze, ne znam, mu veruvam na maticniot dosega se bilo kako sto kazal pa ke go cekame bebceto koga samo ke resi da dojde, dotogas ke se bockame so Clexane. Pozdrav do site, fala vi vcera za utrehata
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 22.2.2013 17:36:17
Simona_k
busavka
ти си таман за раѓање немаш потреба за онаа инекција за зреење на плодот и јас како arh_diz RR се породив 39 та со царски Јас денес си ги земав резултатите од крвта леукоцитите ми се покачени и имам бактерија во мокрачата,од понеделник да ја посетам матичната па да правиме брисеви и што треба...еве патешествие почнува како со првото така со втораво до 9ти се супер од 9ти нешто се дешава...
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 22.2.2013 22:06:03
Simona_k
не Алма сум се збунила нешто за првото сум мислела ,сега сум 8 ипол некаде ,немам симтоми никакви,денес така приметив боцкања на долниот дел од стомакот кога се движам...ама дали е од сугестија,нервоза незнам до денес ништо не ми беше Сега да чекам понеделник па да одам со резултатите кај матичната да видам што ќе каже,а може и утре ако може да ме прими на кратко ќе и се јавам ако сум била ќе ти пишам
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 25.2.2013 14:47:56
marija/
Драги Рингерајки, јас се испаничив, ај Ве молам ако имате некакво искуство со темно кафен исцедок и како ситни точкички низ него не знам што да очекувам 34 недела сум, два пати лежев во болница и неколку пати одам на преглед заради тој темно кафен исцедок и слушнав 3 различни мислења од доктори кои велат дека се е во ред со бебето, не знам што да мисалм многу ми е страв, ако може некој побрзо да ми одговори. Ви благодарам А и имам некакви болки во препоните и јајниците.
< Поракaта ја уредил marija/ -- 25.2.2013 14:48:54 >
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 25.2.2013 15:19:56
Nadia
Стомачиња јас да ви се пофалам дека во четвртокот на 21.02 во Гак се породив со мојот најубав Ненад . Сега полека се стабилизираме, се привикнуваме едни на други, па кога ќе бидам послободна се читаме и нафорумот
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 25.2.2013 15:40:15
anailisav
nadia,mnogu ubava novost!NEKA VI E ZIVO I ZDRAVO SINCETO,DA RASTE GOLEM,SEKOGAS SREKEN I NASMEAN VO TOPLA SREDINA I MNOGU RADOSTI I GORDOSTI DA VI NOSI!!!Sega uzivaj vo majcinstvoto!!!!!!
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 25.2.2013 15:47:05
anailisav
draga marija,ne znam sto da ti kazam za iscedokot,jas imav kafen iscedok vo 7-8 nedela i togas primav progesteron inekcii plus utrogestan ,tebe nisto li ne ti dadoa za podrska?,progesteronot ne moze da ti steti jas seuste go primam zaradi podrska bidejki imam arkuaten uterus i ke go primam nekade do 36 nedela.prasaj si i i za inekcii za zreenje na plodot,za ne daj boze ako dojde do predvremen poragaj da nema problemi bebceto.pozdrav4e i so lesno i strogo miruvanje
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 25.2.2013 23:17:16
marija/
anailisav докторите ми велат дека се е во ред со плодот а еве кафен исцедок имам веќе 20 и некој ден и ме фаќа паника не знам дали на своја рака да ги земам тие за зреење на плодот, не знам веќе кај ми е главата а сега сум 34 недели и 5 дена а имам болки во препоните и јајниците само кога се движам а не и кога лежам.Позз и да се надеваме на најдоброто nadia нека е живо и здраво бебчето и големо да расне и уживајте си заедно
< Поракaта ја уредил marija/ -- 25.2.2013 23:19:29 >
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 26.2.2013 15:43:39
anailisav
marija stom si veke 35 nedela uste nekoj den vleguvas i vo 9 mesec,znaci nema potreba za inekciite za zreenje,mozes samo da prasas za utrogestan da stavas dodeka vlezes vo 9 mesec,i sekako strogo miruvanje ke stanuvas samo za vo wc i se ke bide vo najdobar red,golema verba vo Gospod i ke vidis deka ke bide se kako sto treba.pozdrav4e
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 26.2.2013 15:59:34
marija/
Ти благодарам anailisav на одговорот само да знаеш колку ме смири, сега да си тука до мене ќе те бакнам Им посакувам на сите мамички лесна бременост и лесно породување
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 26.2.2013 16:31:22
anailisav
duso eve i od nas backi za tebe i tvoeto ,ne se sekiraj voopsto otkako ke vlezes vo 9 mesec nema opasnost,togas samo relax i ke si go cekas najmloto da dojde na svet.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 26.2.2013 23:19:42
almaskopje
marija ti treba da bides srekna bidejki si veke skoro 36 nedela,a posle toa sto i da e super ke bide bebeto,uzivaj si uste ovie 2-3 dena i ako imas bolki so pesna da si odis na poragaj, bez grizi ti si srekna sto si stignala do 36 nedela, dajboze i nie da isturkame do 36,ajde site mislete pozitivno i ke bideme site srekni
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 27.2.2013 16:19:50
busavka
Здраво милички , честитки за сите нови бебчиња, да се живи и здрави големи да растат!!! Има ли уште некоја трудница како мене на која терминот и неделава а сеуште спие на грб и само на грб? Си го чекам бебчето со малку страв од породувањето, ама нели се што е првпат е страшно само со убаво да си поминеме сите па некогаш да се смееме на овие постови. Ве гушка една бушавка