|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  48 49 [50] 51 52   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27....
8.2.2013 20:31:44   
almaskopje
So bebeto se e vo red dundata i ja vidov fackata isto,go cicase palecot,no za kontrakciite rece deka ne smee da ima mi prepisa neo penotran forte vaginalni i amoksicilin da pijam,pa posle niv na 7 dena odam da me cisti so jod za da pomine kolku tolku infekcijata,kaza deka edna pacientka i so site terapii i premivki na 34 ned i prsnal vodenjakot i kraj,najlosi se infekciite vika,i site predvremeni poroduvanja se zaradi niv.Taka sega ke ja lecam infekcijata iako mnogu se pazam pijam brusnica,pamucni gaki mnogu cesto gi menuvam ni sex imam ni butur i pak nisto,se nadevam ke stigneme do 36-37 nedela

(Одговор на членот Simona_k)
Непосредна врска до пораките: 1226
8.2.2013 20:49:51   
Simona_k
Секако дека ќе стигнеме и до 38ма недела...А гинекологот какви работи ти кажува...од памет да се штукнеш...ц...ц....ц...user posted image
Јас ти имам пишувано и предходно за мојата инфекција во 8ми месец,па на крај несакаше да пукне водењакот природно и ми го пукнаа на клиника 38 недела зошто ми беше презреан и оп царски....А за инфекцијата само вагинални користев,дај боже како мене да поминешuser posted image
Баш ми е мило штоuser posted image е добро...
Следна контрола за колку време ти закажа?

(Одговор на членот almaskopje)
Непосредна врска до пораките: 1227
8.2.2013 21:14:12   
marija/
Секако дека ќе издржиме заради нашите бебушки кои најмногу ги сакаме user posted image , колку многу ја сакам оваа позитивна енергија што се шири на рингераја, секогаш сме тука една за други за да си помогнеме. Позз и со лесно нека е на сите.
Инаку јас од лекови ги користам верапамил и гинипрал ми ги препиша докторката откако испаднав од болница.

Непосредна врска до пораките: 1228
8.2.2013 21:24:43   
almaskopje
a imase ti kontrakcii od infekcijata Simona? a za primerot sto mi go kaza i jas se streknav ama mi kaza dali i izleta ili namerno mi kaza neznam ama se kazuva li tolku direktno...ama toa e...
pa posle 10 dena mi rece da odam

(Одговор на членот marija/)
Непосредна врска до пораките: 1229
9.2.2013 1:42:30   
Simona_k
Se sekavam deka imav ostri bolki kaj jajnicite...koga se dvizev pogotovo ako se toa kontrakcii...
Na prvoto ctg koga vlegov vo 9ti mi ja otkrija infekcijata I imase slabi kontrakcii ama mi rekoa deka ne se strasni a togas cuvstvuvav samo bolki vo kicmata(dodeka lezev na ctg) I se sekavam koga mi rekoa slabi...si pomisliv pa onie ostri bolki kaj jajnicite porodilni bolki li se?
Toa e moeto iskustvo...Se nadevam ti pomogna malku

< Поракaта ја уредил Simona_k -- 9.2.2013 1:49:02 >

Непосредна врска до пораките: 1230
11.2.2013 18:36:11   
almaskopje
Trudnicki dali i na nekoja od vas vi se stega stomakot kako tupanica vo odredeni momenti,mene cesto pati vo tekot na denot mi se slucuva da mi se sobere kako topa vo stomakov i toa tvrda tvrda kamen i za mig ke se oslobodi neznam dali e toa normalno,aman veke so se ne mi se slucuva...

Непосредна врска до пораките: 1231
11.2.2013 19:42:24   
Simona_k
Да Алма-jaс!user posted image
Незнам што е работава дали дека сме блиску со терминиве...
Еве баш вечера се изнервирав ми се стегна стомакот и може пола саат-саат ме држеше така,па се масирав по стомакот да ме пушти дури неугодно ми беше
И цела ноќ се превртував ме болат препоните посебно левиот,дури неможам да одам убаво од болка денес цел ден
Во среда сум на преглед да видам што ќе ми каже...Ти мила беше на контрола за инфекцијата?

Непосредна врска до пораките: 1232
11.2.2013 21:35:22   
almaskopje
jas se ispaniciv procitav na ,,Tvoe bebe,,stranicata za komplikacii vo bremenost i pisuvase znaci za predvremeno poroduvanje deka se i steganje na stomakot kako grutka,i zatoa se zaplasiv,ama moze taka treba da bide aj da ne se plasime od se,a za infekcijata ke odam vo ponedelnik da ja zavrsam terapijata so apcinjata pa da vidime,aj so lesno da si gi pomineme ovie najteski momenti i toa e so da pravime

Непосредна врска до пораките: 1233
11.2.2013 22:07:06   
Simona_k
Да ти кажам право изгледа многу читаме
Јас со првото не ни знаев дека имам инфекција,имав болки кај јајниците од време на време така јакички,бев влезена во 9ти и мислев дека е нормално-лажни контракции ДА да знаев порано сигурно узбуна ќе дигнев,страв од предвремено,дека бебето не е добро и слично
Сега за една работа пишуваат повеќе симтоми и да не си труден ќе се пронајдешuser posted image од памет да се извадиш!
Ај овој 8ми и 9ти некако да си ги изгураме и мене некако почнува мака да ми е...и да си се олеснимеuser posted image Поздравче

< Поракaта ја уредил Simona_k -- 11.2.2013 22:09:00 >

Непосредна врска до пораките: 1234
12.2.2013 13:47:45   
anailisav
dragi user posted image ,eve me mene so drug problem sega,aman veke,kolku sakav da si imam normalna bremenost i da si uzivam vo nea,a kaj mene non stop se javuvaat novi problemi.
sega mi najdoa bakterii vo mokracata i mi prepisa doktorkata antibotik amoksiklav.
ima li nekoj sto pominal niz ova?
pozdrav4e i so lesno na site :* :* :*

Непосредна врска до пораките: 1235
12.2.2013 14:14:53   
zagrizena26
lellel nemoj da go pies bez b kompleks oti ke si vovedes uste potezok problem teska kandida so ce a lecis uste edna nedela, jas pominav ni toa i znamkako e.

(Одговор на членот anailisav)
Непосредна врска до пораките: 1236
13.2.2013 16:51:01   
Simona_k
Алма еве да ти кажам што дознав декес кога бев на контролаuser posted image
И кажав дека бебето некогаш ме клоца силно што цел стомак не боли и знаеш ли што ми кажа?Дека клоцањето не предизвикува болка туку контракцииuser posted image тоа ми биле контракции,ете и јас сум ги имала конечно да ги почувствувамuser posted image
Ми кажа дека е нормално,вагинално не ме прегледа,само крвта треба од понеделник да ја испитам и да и одмесам резултати да видиме дали нешто треба да пијам
Наредна контрола за месец(ако е се во ред,здравје боже) тогаш ќе сме правеле уште еден брис последен и ќе си чекаме пораѓај,моето бебе не е веќе карличноuser posted image

(Одговор на членот zagrizena26)
Непосредна врска до пораките: 1237
13.2.2013 20:12:04   
almaskopje
Bas mi e milo sto se namesti bebeto Simona,super.A ako se tie simptomi znaci kaj mene se premnogu cesti,i jas ke odam vo ponedelnik da vidam sto ke mi kaze i na mene dr.,pa dobro toa e toa i mene mi kaza da odam za bris vo 35 nedela,taka da priblizno e isto kaj site site sme so infekcii kontrakcii macnini ama toa e zdravje ke izdrzime so lesno i se ke bide ok.pozz

Непосредна врска до пораките: 1238
14.2.2013 4:00:41   
katalina1
I moevo non stop e aktivno,kloca,mava,se prevrtuva,koj znae sto uste pravi! Nekogas se prasuvam spie li voopsto moja cucka?! Inaku na pocetokot,negde 13ta ned.mi otkrija i na mene bakterija vo urinata.Piev edni grcki antibiotici,im go zaboraviv imeto,i caj od brusnica.Terapijata bese uspesna user posted image

Непосредна врска до пораките: 1239
14.2.2013 20:23:01   
almaskopje
katalina 1 a sega koja nedela si i dali e se vo red so bremenosta,super sto bila uspesna terapijata no od togas nemas problemi?

(Одговор на членот katalina1)
Непосредна врска до пораките: 1240
15.2.2013 2:31:20   
katalina1

ИЗВОРНА ПОРАКА: almaskopje

katalina 1 a sega koja nedela si i dali e se vo red so bremenosta,super sto bila uspesna terapijata no od togas nemas problemi?
Od denes ja zapocnav 33tata nedela
user posted image Inaku odamna ne sum ispituvala urinokultura,sega pri krajot mislam treba pak da odam.Preventivno si pijam caj od brusnica redovno,po edna solja dnevno.Da ne se urocam,nemam zabelezano nekakvi tegobi.

Непосредна врска до пораките: 1241
15.2.2013 17:11:13   
anailisav
dragi user posted image kakov magnezium koristite i po kolku mg dnevno vnesuvate?jas do vcera bev na biolectra sumlivi 2 na den od po 240mg,sega gi smeniv so magneziumot na natural weallth,bidejki od sumlivite pocnav da imam problemi so bubrezite,pa se mislam dali da prodolzam i niv da gi pijam po 2 na den.
odnapred vi blagodaram
ve guskame site user posted image i user posted image

(Одговор на членот katalina1)
Непосредна врска до пораките: 1242
15.2.2013 17:23:31   
almaskopje
jas gi pijam isto bioelektra ama zaboravam nekogas i po edno na den pijam 

Непосредна врска до пораките: 1243
16.2.2013 15:35:10   
Фиданче
anailisav
Jas piev apchinja ne sumlivi, po edno na den od 250mg ama d-rkata mi reche moze i do 750mg na den ako chustvuvash deka treba, grchevi, umor i slichno. Jas piev po edno sekoj den, poveke od 2 ne sum piela i toa pri kraj na bremenosta, pa se mi bese vo red . I da podobri se, ne pij shumlivi nemaat tolku efekt . So lesno user posted image

Непосредна врска до пораките: 1244
16.2.2013 19:36:31   
anailisav
vi blagodaram,po 2 na den pijam bidejki mi se stvrdnuva meseto na momenti,izgleda bebuskata se mesti bas ovie nedeli nekogas duri mi se izoblicuva stomakot user posted image .inaku 28nedella sme nie pa neka ni e so lesno na site so gospod napred pa se da bide vo red i da si isterame do kraj.user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Фиданче)
Непосредна врска до пораките: 1245
16.2.2013 20:07:46   
almaskopje
i na mene celo vreme mi se stvrdnuva stomakot,kako akrep da me ima zgrapceno celo vreme stegnat mi e ,dali treba da pijam nesto dugo ili sto e rabotava neznam,ke prasam u ponedelnik da vidam sto ke kaze dr.

Непосредна врска до пораките: 1246
16.2.2013 20:09:14   
almaskopje
a vcera i denes pak custvuvam i nekoe si pecenje vnatre,osobeno koga stanuvam kako dame pece stomakot,dali i na vas isto vi se slucuva...

Непосредна врска до пораките: 1247
16.2.2013 20:22:54   
anailisav
alma duso mene i ovde na forumov i doktorot mi kaza deka takvi stvrdnuvanja se normalni i moze da se javuvaat do 8 pati dnevno i ne se strasni sekako dokolku ne se proprateni so bolka i ako ne se pocesti,za pecenjeto ne znam jas do sega ne sum osetila takvo nesto,moze da ti e od nekoja hrana,sepak konsultiraj se so doktor pa ke ni kazes sto ti rekle tebe,se nadevam se e vo red.
pozdrav4e

Непосредна врска до пораките: 1248
18.2.2013 17:06:00   
Simona_k
Kako сте трудни?Ве нема,претпоставувам времево ве убива исто како мене,па не ви се збори...пишува...кој си е дома си гушка кревет кој на работа како мене со тастатурава се расправа...и сонува за креветuser posted image
Одам како тром...имам болки во кичмата и во препоните ,седам некако а кога ќе станам пак почнуваат....тешка сум тешка...
Оваа недела ќе бркам за да си седам во 9ти дома,да видам да си го врзам одморот со две боловања...па трудничко здравје од другиот 1ви(април),а март да го пополнам некако со одмори и боловања веќе неможам да одам на работа....

Непосредна врска до пораките: 1249
18.2.2013 17:39:22   
anailisav
dobri sme duso,fala mu na Gospod,jas se utepav od guskanje so kebeto :) celo vreme sum na strogo miruvanje,stanuvam samo za vo wc,koga treba da jadam i koga treba na doktor da odam,ama ajde se ke izdrzime za nasite bebuski najmili user posted image .
simonce so lesno neka ti e i gledaj da si ostanes doma da si pouzivkas so bebusot uste nekolku nedeli bidejki posle ke nema uzivancija...:)
pozdrav4e do site user posted image

Непосредна врска до пораките: 1250
Страница:   <<   < Претходна страница  48 49 [50] 51 52   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  48 49 [50] 51 52   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

ili... ili?
mec21

koe ime vi e poubavo?

leon (52%)

mario (48%)

Број на сите гласови: 239

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!