|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  63 64 [65] 66 67   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27....
24.7.2013 15:28:42   
Yummy Mammy
Pa posle 35-36 nedela mislam deka ne ni treba da pies magnezium.
A inace i jas nesto ne pijam vo posledno vreme, ako mi tekne da, ako ne, nisto.
Na posledniot pregled koga dr. me sovetuvase za vitaminite go prasav za magneziumot dali da prodolzam zasto go pijam za grcevi vo nozete, i mi vika onaka skepticno: i ti pomaga? pa, vikam, ne znam dali e sugestivno ili ne, ama kako da mi pomaga. A on vika: e pa i da ne go pies isto ke ti pomaga. user posted image

There are no strangers, just friends you haven''t met yet!

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1601
26.7.2013 12:00:34   
Yummy Mammy
Trudni, dali vi se slucilo da imate crna stolica? Ama bas crna, kako medicinski jaglen da kakam user posted image

Jas vcera zemav pojaka doza na magnezium, nesto za sportisti, ama pisuvase i za vreme na bremenost deka moze da se koristi. Ili pak so zelezo se predozirav, ama pa i od toa samo po edno na den zimav, nisto poveke od preporakata. user posted image

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1602
26.7.2013 12:07:15   
miana
ИЗВОРНА ПОРАКА: Yummy Mammy

Trudni, dali vi se slucilo da imate crna stolica? Ama bas crna, kako medicinski jaglen da kakam user posted image

Jas vcera zemav pojaka doza na magnezium, nesto za sportisti, ama pisuvase i za vreme na bremenost deka moze da se koristi. Ili pak so zelezo se predozirav, ama pa i od toa samo po edno na den zimav, nisto poveke od preporakata. user posted image

srcka,jas mislam deka si se"predozirala" so zelezo,definitivno user posted image
Jas eden tanjir spanakj da izedam ova mi se slucuva a za tableti pa da ne pravime muabet.. Ne se sekiraj ... Jas i po decava gledam...nekoj sok od grozje ili od ribizli ili od borovinki i odma crno kakaat..Ne se sekiraj...

(Одговор на членот Yummy Mammy)
Непосредна врска до пораките: 1603
26.7.2013 17:21:25   
Melanija RR
Дојде и тој ден 36 недела user posted image е сега веќе ми прпа user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 1604
26.7.2013 17:39:57   
Bethany

ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija RR

Дојде и тој ден 36 недела user posted image е сега веќе ми прпа user posted image

user posted image user posted image user posted image Влегуваш во финишот user posted image
Каква прпа, како ќе одминуваат деновите ќе посакуваш што поскоро да излезе бебуш, ем од жешково, ем од желба да го видиш де user posted image Храбро до самиот крај user posted image

" Maturity is knowing more and more what is worth fighting for, and what is not worth fighting for."

Непосредна врска до пораките: 1605
26.7.2013 19:28:13   
deluxe

ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija RR

. melanija ajde hrabro izdrzi uste mallku ostana.Nema plasenje samo pozitivno,dobro e toa sto I vremeto bese ok do pred nekoj den hhhehuser posted image Pozz

„ Можеш да го извадиш човек од кал,но калта од човекот не!! “

Непосредна врска до пораките: 1606
26.7.2013 19:45:24   
marija/
Само храбро Melanija,мили мои тоа е издржливо кога ќе си го видите вашето најмило, јас и дури сега кога пишувам ми идат солзи на оќите се потсеќам кога прв пат си ја ведов бебушката user posted image user posted image

(Одговор на членот deluxe)
Непосредна врска до пораките: 1607
26.7.2013 20:45:08   
kapina
Blaze si vi vie veke ke si gi guskate bebcinjata a jas vo cetvrtok ke treba da odam naprva kontrola na bremenosta

(Одговор на членот marija/)
Непосредна врска до пораките: 1608
27.7.2013 15:06:19   
Мамичка85
Kapince ic ne se sekiraj ke se druzime user posted image jas do dekemvri ima da veslam uste vreme user posted image

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1609
28.7.2013 10:05:50   
Martins mom
Драги мамички, вие што ќе се породите во август, повелете и известете не за вашето најмило ТУКА ! Со лесно нека еuser posted image user posted image

Никој не може да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки.

(Одговор на членот Мамичка85)
Непосредна врска до пораките: 1610
1.8.2013 18:06:32   
Melanija RR
Труднички па каде сте?user posted image
Ние бевме на преглед и на ЦТГ сме на 14 август секако ако бебушов не реши порано.Но штом докторот вели тогаш значи не би требало да излезе убаво му е и рано му е user posted image а и на мама и на тато ,нека си расте до кај 39 недела user posted image

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Martins mom)
Непосредна врска до пораките: 1611
3.8.2013 11:02:17   
Мамичка85
Ajde Melanija i tebe neka ti e so lesno da si se olesnis bar vo toplovo user posted image

Непосредна врска до пораките: 1612
3.8.2013 15:17:37   
Lacrymosa
Јас само да си посакам добродојде и добронајдов... 30 недела и веќе почнуваат да ме фаќаат паники

(Одговор на членот Мамичка85)
Непосредна врска до пораките: 1613
3.8.2013 16:02:54   
masa
Еве и јас да се најавам овде.Влегуваме во 27недела и веќе и е тешко на мама и одвај чекам да помине и ова тромесечје.Веќе ми е тешко наведнувањето,а и високо го носам детево и ќерката високо ја носев,ваљда е конструкција во прашање незнам и кога ќе се наведнам мислам дека во грло ми иде малиов и губам здив.Како ќе не биде до крај ќе видиме.Го замолив денес мм да усиса дома додека сум на работа,се надевам кога че се вратам ќе биде завршено user posted image .Малиот си мрда,веќе како боксерска вреќа се чувствувам и генерално сме добри,само некако имам страв од предвремено породување.На секоја болка се прашувам дали е се во ред и да не почне породувањето.Знам дека е "нормално" да се прашувам дали е се во ред,ама ова ми ствара немирuser posted image

(Одговор на членот Lacrymosa)
Непосредна врска до пораките: 1614
5.8.2013 8:17:47   
energy_m
Devojki, jas samo da ve pozdravam.. 35nedela sum, poleka se blizime kon terminot. Inaku se e OK, pijam uste malku Mg, i si davam sila i hrabrost da ne se plasam od poragajot.. Si velam deka ke stisnam zabi i ke izdrzam pa kolku i da e tesko user posted image Ajde site hrabro i se ke izdrzime za svoite soncenca user posted image

(Одговор на членот masa)
Непосредна врска до пораките: 1615
5.8.2013 11:01:27   
Melanija RR
user posted image трудни како сте на топлово?
После стандардна активност бебушов многу коцаше две вечери ,па мама реши повеќе да одама за да си остане барем уште 10 дена да си до порасне user posted image
Инаку сме 37н+3д

(Одговор на членот energy_m)
Непосредна врска до пораките: 1616
5.8.2013 11:08:55   
Yummy Mammy
Ajde i jas da si se pozalam posto samo tuka nekoj slusa i razbira user posted image

Jas stignav 31 nedela i mislev ke se potsmiri malku bebevo posto nema tolku prostor za mrdanje, a toa... kloca li kloca, se posilno i posilno. Ne znam dali vas ve boli stomakot od toa?! I koga se tegne i koga me kloca, kako nekoj so silo da me bode od vnatre, mnogu, mnogu me boli, i matkata i jajnicite i se... user posted image Ne znam sto sila ke bese ova bebe... Ili mozda zasto posle godina dena od prethodniot poragaj zabremeniv, pa nemalo vreme da se regenerira ubavo... ne znam... se nadevam porano da se porodam, zasto ako produzi vaka, maf mi e rabotava user posted image

Непосредна врска до пораките: 1617
5.8.2013 11:21:09   
Lacrymosa
не ми кажувај... на моменти газот ми се тресеше од ударите кои стануваа прилично болни ама од кога почнавме со мм да имаме секс ( се воздржувавме до пред недела дена) ударите станаа некако потупи... ги осеќам, осеќам како се превртува и све тоа ама не се остри за да болат... дака да ќе да е до сексот или пак бебчето се наместило пофино

Непосредна врска до пораките: 1618
5.8.2013 11:39:15   
Yummy Mammy
So seksot ste go preturile vie, si fatilo pozicija ono user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1619
5.8.2013 13:07:28   
Melanija RR
user posted image епа до сексот или до бебето

И мене некогаш ми го ровари стомакот ама поминува за 1-20 мин така да не баш болно.Е сега веќе нема каде па си се мести за да излезеuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1620
5.8.2013 14:13:49   
Elce
Жени,јас се породив на 01.08.2013,на свет дојде Илија,едно прекрасно мало детуле.Со лесно на сите.

Непосредна врска до пораките: 1621
5.8.2013 14:27:05   
masa
Elce честито синче,да ти е живо и здраво!
За ударите и јас да се пожалам,си клоца иако уште не се болни,ама малку е непријатно кога доле ниско клоца,мислам ќе испадне готово.И ќерката така ја сеќавав доле ниско,мислам нога рака нешто ќе испадне user posted image .Е после кога бев при крај ми беше болно кога се тегнеше,со газето беше горе и мислев ќе ми се распука стомакот.Сега засега немам сетено болни удари,но веќе спиењето ми станува тешко и ми се здрвува левата рака,дека на лево нели треба да се спие.Како спиете вие на жешково?Ако ставам перница или фротирка под ногата ми е уште потопло,а и домашниве ги настинав од што е климата нон стоп пуштена,а мене жешко жешко...

(Одговор на членот Elce)
Непосредна врска до пораките: 1622
6.8.2013 13:31:51   
Lacrymosa
Не спијам никако... претежно месечарам додека не се изморам максимално и се врзмам по ходници и подруми...
него мешиња само мене ми се превртува желудникот кога читам за породување и што треба да се земе за во болница и такви ствари или тоа е нормално?

(Одговор на членот masa)
Непосредна врска до пораките: 1623
6.8.2013 18:37:35   
Мамичка85
Lele jas sega vo 19 nedela nemozam da spijam me boli kicma a tek kaj sum Vas da Ve stignam user posted image so lesno neka Vi e na site ke si se olesnite uste malce i nabrzo ke si gi guskate Vasite mali user posted image

Непосредна врска до пораките: 1624
6.8.2013 21:39:34   
Felly RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: Elce

Жени,јас се породив на 01.08.2013,на свет дојде Илија,едно прекрасно мало детуле.Со лесно на сите.

ТУКА се честитките за Елче, а чекаме на истата тема да не известите и за другите августовски бебиња. Ајде мамички, без паника, и да, Лакримоса, нормално е да ти се превртува желудникот штом веќе си почнала да читаш на тие теми.user posted image Ама уживај уште малку, имаш време до терминот.

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот Elce)
Непосредна врска до пораките: 1625
Страница:   <<   < Претходна страница  63 64 [65] 66 67   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  63 64 [65] 66 67   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.