Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 12.9.2014 12:26:18
Felly RR
Даце8, добредојде на форумот! Ти посакувам лесна бременост, а твоето прашање ќе го префрлам во темата Трудници во прво тромесечје, таму можеш да си муабетиш со другите трудници кои се до 12 недела, а оваа тема е за дискусии во трето тромесечие. Можеш да го запишеш и твојот термин на породување во темата ТУКА КЛИК.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 15.9.2014 15:39:04
jasna_sr
zdravo mamicki
jas sum 28 nedela +3 dena i sakam da ve prasam vo vrska so poragajot, prvoto detence mi e rodeno so carski rez vo noemvri pravi 3 god, a do 8 dekemvri mi e mene tremin za poragaj sega znaci 3 god razlika i sega da ve prasam dali i ovoj poragaj mora da bide so carski ili moze i prirodno a plus imam i eden problem na desniot prepon imam pojaveno kila hernija sto mislam deka ke go otezni prirodnoto poroduvanje. bas bi sakala da vidam vasi razmisluvanja pozzz do site mamicki
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 19.9.2014 23:32:17
Melanija RR
jasna_sr има токму таква тема Природен пораѓај по царски рез има некој искуства. Во однос на хернијата е сепак плус,што во врска со тоа ти кажал гинекологот.
Постот и комнтарот ќе бидат префрлени во таа тема
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 28.10.2014 23:20:40
semrabebe
Zd mamicki so lesno neka vie na site inace jasum vo 28nedela I se cuvstvuvam mnogu tesko a nesum zdebelena za sedum mececi 6kg ama doktoror veli deka bebeto mie mnogu krupen tezi 1500kg I 50santimi naznam dali e tocno imali kaj vas takvo nesto pozrav
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 31.10.2014 19:05:44
jasna_sr
Zdr cokolino mene mi e vtora bremenost so prvata znam deka site bebinja pa I moeto bea celosno zavieni duri koga trebase da si odime ja oblekoa kerka mi vo alista, toa bese pred 3 god. E sega neznam kako e ama mislam deka pak e taka isklucok e mislam koga ke se rodi bebe na leto bidejki e zesko go oblekuvat vo alista pozzz
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 1.11.2014 14:26:50
Melanija RR
Бебето се облекува во алишта од болницата.Незнам дали има разлика во кој град.Но кога ќе се породиш прашај ако дозволуваат е ти донесат и тоа е тоа.Не се секирајте тоа е најмал проблем
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 3.11.2014 12:36:32
Gardenia
Здраво еве ме конечно да седнам да напишам нешто на форумот ,јас сум во 33 недела и 3 дена бремена,има ли некоја трудничка тука некаде со мене,заедно да си се тешиме до крај .Инаку цела бременост до сега се чувствував одлично,се движев многу дури и патував надвор од државава три пати ,ама сега веќе почна да ми станува тешко,стомакот ми е до горе качен и кога сум најадена неможам да седам на работа,ме боли кичма ако сум подолго на нога или ако изодам повеќе ,стварно на крај е најмачно.Е сега овие денови почна да ме штреца доле на препоните како некоја струја наеднаш и ќе ме извади од памет,незнам колку е ова нормално во оваа недела, сум слушала дека кога се ближи породувањето тоа е честа ситуациј,па затоа малку се подисплашив ама вечер сум на последно ехо кај матичната па ќе ја прашам.Бебе е активно,најчесто на десна страна ми се испрчува со газе или ноже незнам што е хехе,важно убаво е. Поздрав до сите во ова тромесечије
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 3.11.2014 14:01:17
Melanija RR
Gardenia веројатно болката е од тежината ,па штом осети но и воопшто почесто одмарај.Движењето е многу важно но прави паузи Доколку сакаш пиши го твојот краен терин и што очекуваш ,девојче или дечко. во темата ТУКА
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 5.11.2014 19:29:33
Ki4iko
Здраво трудници,ова е мој прв пост во оваа тема.моментално сум 28 недела на крај.сакам да прашам тие што имале вагинален исцедок, од стартот на бременоста ,знае да ми се појабат зелени слузави , како долги парчиња.пап тестот и микрпбиолошките се негативни.обично вакво нешто ми се појавува после краткотрајна болка во долниот дел од стомакот.се појавува 2-3 пати месечно и навистина немам одговор што може да биде,ниту пак докторката има решение,бидејќи исцедокот не чеша и нема мирис.Само ми прави недоумици
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 7.11.2014 14:03:39
lusy
Jas sum 36 nedela i isto mnogu me boli kicmata, pa cesto odmaram. Vcera imav strasni glavobolki duri i nagon za povrakjanje, sto prvpat mi se slucuva vo cela bremenost. Se napiv analgin i sum zaspala, pa sega cel den dremam doma. Brisevi napraviv, negativni se za sreka... Minatata nedela na eho mi rekoa deka bebeto e dolgo i deka mi ja pritiska dijafragmata, zatoa i desko disam i sto ke pocne da se spusta toa bilo znak deka ke se porodam :) Koga se odi na CTG?
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 11.11.2014 15:11:27
Ki4iko
Во оваа втора бременост ,болките во кичмата ги избегнав со тоа што лежаамсамо на лева страна,никако на грб,и избегнувам подолго седење и стоење.Е сега почнав да имам киселини, бљак, Инаку за на ЦТГ знам дека се е индивидуално ,но најдобро е да се почне после 35 недела
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 12.11.2014 20:33:54
blond
ИЗВОРНА ПОРАКА: cokolino
zdravo jasnaa bidejki mi e prva bremenos i sakam da znam se sto trweba da ponesam za bepcetoo i mene dalii dozvoluvaatt ti da sii odneses rubi
Za bebeto ti trebeba pampers, vlazni, pavloviceva, seuste gi zavivaat so nivni tamu kako da gi kazam, peleni. Moeto e rodeno na leto i bese zavieno tie tri dena dodeka lezevme tamu. Na izleguvanje go oblekoa vo ona sto go bev kupila.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 13.11.2014 19:27:25
Ki4iko
Денес бев на контролен ехо преглед,леле кефој за бебето си го видов.Докторката предложи и ЦТГ и тоа направивме,се на се презадоволна сум, сега останува прегледот во 34 недела кога треба да се направат микробиолошките испитувања,а до тогаш да растемееее
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 15.11.2014 8:17:11
lolla RR
Слонче јас немам искуство, но на нет прочитав дека по 24 недела секое бебе си се развива и расте и тежи согласно неговите генетски предиспозиции. Но според бебицентар англиски сајт во 30 недела бебето треба просено да тежи 1300 грама. Додади несовршеност на инструментите со кои е мерено и ете ти, валда е супер тежината. Башка ако имало нешто за сомневање ке ти кажел др.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 15.11.2014 11:59:00
Ki4iko
Slonceo сосема е нормално,јас сум 30 недела исто и бебето тежи 1400 гр. ,во мојата прва бременост бебето во 30 недела тежеше 2000гр. па си родив голем батко од 4кг
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 18.11.2014 21:09:08
Gardenia
Здраво мешиња,некако слабо не има во ова тромесечие .Како се чувствувате? Јас искрено немам некои потешкотии,само кога ќе се заморам така малку се задишувам или ме наболува половина и грб,ама се издржува.Во петок ќе ја почнам 36 недела,и на работа планирам да одам до почеток на декември,баш сега на крај имам еден куп работи што сакам да ги завршам,од друга страна имам уште некои работи што не ми се докупени,па ме фаќа паника,хормоните си го прават своето па сум нервозна,или ќе почнам да си плачам и така.Мешето уште ми е високо и кога седам имам мака,неможам убаво да дишам,како некој камен да имам под гради .Ама само нека е се убаво ќе издржиме,поздрав до сите
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 18.11.2014 22:57:22
Ki4iko
Gardenia добро што одиш сеуште на работа,јас прекинав многу порано,сега сум 30 недела крај и сеуште немам купено многу работи што ми требаат,си велам имам уште време.А и нетрпението ми се зголемува,а имам уште 2 дооолги месеци до породување .Мене пак стомакот ми е доста ниско и некогаш имам болки придвижење,се надевам се ќе биде во ред до крајот,а за оваа тема,навистина многу ни се срамежливи трудниците во 3 тромесечие или пак сите се само во очекување
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 20.11.2014 22:01:54
Slonceo1
Mesinja kako ste, navistina ne ima slabo na forumov. Eve denes na pregled i se vo red a momata 1900 grama . Dr mi rece utrogestanot da go pijam so voda oralno. Pa nekoja ako ima vakvo iskustvo neka pisuva.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 21.11.2014 11:42:48
Ki4iko
Slonceo1 баш ми е мило дека се е во ред,која недела си ? Јас утрогестанот го пиев од 14 до 22 недела орално со чаша вода ,така да немаш гајле,а зошто сеуште пиеш утрогестан?Мене ми го прекинаа штом влегов во 3 тромесечие, немало потреба ,сега си чекаме да дојде бебето поклон за нова година
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 21.11.2014 13:16:57
Slonceo1
30 nedela sum, no bidejki mi e skrateno grloto na matkata utrogestanot go stavav vaginalno. Dr mi kaza deka imam belo pranje i mi dade vaginaletki polygynax i ampicilin apcinja.No go citav iskustvoto na drugi mamicki deka polygynaxot ne bil mn efikasen pak ke videme dali kaj mene ke zavrsi rabota.