Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 21.11.2014 13:26:47
Slonceo1
Zatoa sto polyginaxot go stavam vaginalno zatoa mi dade utrogestanot da go pijam, ama mn sum pospana. Citav na upatstvoto na utrogestanot deka moze da predizvika pospanost. Ako e taka ke treba da spijam 24/7 i onaka si spijam po 10, 12 saati .
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 21.11.2014 20:19:46
Slonceo1
lina8 sega bas doktorite ne preporacuvaat mn napreganje, najdobro pojdi si vo apteka i zemi si nekoj sirup za smruvanje na kaslica, samo ako si alergicna na nekoja supstanca ke ja izvestis aptekarkata da ne si napravis problem. A za iskasluvanje nikako ne preporacuvaat tuku samo za smiruvanje na kaslica. Mene mi mn pomagaa koga bev bolna a koristev i vitamin C. Ki4iko nz ni jas najverojatno dr najdobro znaat pa taka pravam, prva bremenost mi e i moram da slusam kako mi velat
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 24.11.2014 23:14:33
lina8
Lele ova so kaslicata veke ne se trpi,pijam antibiotic almacin ama nemam podobruvanje nikakvo,maticnata mi go Dade antibiotikot aka me pomaga a se davam go slajm,during povrakam of napnuvanja,pomos drugiot mesec treba da we porodam so carski rez,a neznam dali me porodat tolku nastinata. Pomos
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 25.11.2014 9:41:24
Aleksx2Leon
ИЗВОРНА ПОРАКА: lina8
Lele ova so kaslicata veke ne se trpi,pijam antibiotic almacin ama nemam podobruvanje nikakvo,maticnata mi go Dade antibiotikot aka me pomaga a se davam go slajm,during povrakam of napnuvanja,pomos drugiot mesec treba da we porodam so carski rez,a neznam dali me porodat tolku nastinata. Pomos
i mene mi treba help pod itno, vo ista situacija sum, se gusam vo slaemi, maticniot opst lekar mi vika prirodno samo cajcinja, ginekologot mi vika propolki zemi a so e toa bre, kako bonboncinja,nikakvo care od niv ....ufff vise!!!! koga kaslam se napnuvam,mislam deka ke mi izleze bebco a najtragicno e so poradi postavenosta na izgleda i ja ke moram so carski, 32 nedela sum, i kaj mene se blizi krajot ama sea lina8 me plasis so vikas deka mozno e da ne poragjaat so tolku silna nastinka...uste toa mi fali aman vise, ako znae nekoj care nekoe za spas od ovaa nastinka neka kaze odmaaaaa
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 25.11.2014 11:13:26
lolla RR
Алекс, а да пробаш со APIX прашоци за растворање и паралелно со тоа, апикс бонбони за жвакање? Исто етерично малско од чајно дрво многу помага за инхалации и пиење со чај ама не сум сигурна колку може да се консумира во бременост. Лимонади со портокал, 2 пати дневно. Мислам верувам дека се си пробала, ама еве да се умешам.
Исто знам за чај од кромид за кашлици, чај од бел слез ама за него не знам дали смее. Многу течности пиј да не дехидрираш. Прополис 2-3 пати дневно. Плакни ја устата со превриена солена вода за дезинфекција...
Ајде со лесно нека мине.
И да прашам кога точно почнува 3 тромесечје, со полна 27 недела?
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 25.11.2014 11:19:52
Ki4iko
Трудници,пробајте и со прополис спреј за грло, инхалирајте неколку пати дневно,мене ми се ублажи настинката на таков начин,избегнувајте да кашлате и да се напнувате ,и ви посакувам што побрзо да помине
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 25.11.2014 11:59:54
Aleksx2Leon
Алекс, а да пробаш со APIX прашоци за растворање и паралелно со тоа, апикс бонбони за жвакање?
ovoj del ostanuva da go probam,drugoto mi e veke probano bez znacajno podobruvanje... limonadi, propolis, caevi sekakvi, i toj so kromid,jabolko i luspa od orevce demek za kaslica ama od nego mnogu povrakjam i ovoj sprejov so go predlozi Ki4iko ke go zemam da vidam dali ke dade rezultat
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 25.11.2014 13:32:24
Melanija RR
настинка не трае цел месец не се секирајте Инаку многу имаа кашлица воопшто и јас сува 1 недела полудев па грло ме болеше па крајници.Веројатно е голема загаденост па кога излегувате шал на уста. За царски си има терапија баш антибиотик потоа ,така што не му ја мисите а и до последно бебече може да се сврти а всушност постојано и се врти
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 26.11.2014 8:14:03
Aleksx2Leon
ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija RR
настинка не трае цел месец не се секирајте Инаку многу имаа кашлица воопшто и јас сува 1 недела полудев па грло ме болеше па крајници.Веројатно е голема загаденост па кога излегувате шал на уста. За царски си има терапија баш антибиотик потоа ,така што не му ја мисите а и до последно бебече може да се сврти а всушност постојано и се врти
kaj mene bogami trae i povise od 1 mesec veke, prvo bese suva kaslica,potoa so proziren sekret od nos i sea dojde do zelen sekret,vospaleno grlo...katastrofa, sinoka zavrsiv i na dezuren, 4 dena po red imam strasna glavobolka koja mislev e od nastinkata i od sto go duvam nosot na 3 minuti koga toa pritisokot 80 so 60 i mi rece soleno nesto da kasnam da se opravi malce, ne znam na sto da go pripisam sea ova zasto nizok pritisok ama nikogas ne sum imala.... i zamislete, jas bidejki kako so kazav 4 dena po red navecer imam uzasni glavobolki i zemav na svoja raka si se napiv ventor i sea custvuvam golema griza na sovest zasto doktorkata rece od niv sum mozela nedaj boze da pometnam a bebco daj boze da se svrti (ma da izgubiv nadez veke ) zasto od samiot zbor carski REZ mi se ezi kozata
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 26.11.2014 10:22:03
Ki4iko
Лекарста во бременост на своја рака-никако! не се работи за грижа на совест,туку,нели сите лекарстав директно се лачат преку постелката и доаѓаат до плодот.Совет од лекар побарајте и што побрзо да помине
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 26.11.2014 12:48:29
Melanija RR
Нема ништо страшно во царски еве јас сум и баш супер поминав,слободно што сакаш прашај во темата Царски рез
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 26.11.2014 13:46:19
Aleksx2Leon
ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija RR
Нема ништо страшно во царски еве јас сум и баш супер поминав,слободно што сакаш прашај во темата Царски рез
Sigurno i ne e strasno kako sto go zamisluvam ama jas sum preplasena bidejki bratucetka mi lani se porodi carski, okapa 1 nedela u bolnica, mleko nemase skoro mesec posle toa a ranata da ne zboram, mnogu tesko i zarasna i bese da ne recam "zakovana" za krevet, mislam deka deteto 2 meseca ne si go vide asalno....ne znam, sigurno zavisi i od organizam i od slucaj do slucaj ama sepak... ali ako mora muski ke izdrzime,so drugo preostanuva
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 26.11.2014 19:14:57
Ki4iko
И јас некако имам страв ос операции,нели и царски рез спаѓа тука. за првото дете се породив природно,се надевам и овој пат ќе биде природно.лина8 што побрзо да помине ,доста јаки лекарства си примила.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 27.11.2014 0:08:44
semrabebe
Zdr idni mamicki jas sum vo 32 ned I bebeto mi tezi 250o I 50 santimi inace se naogam vo germania I vamu dr mi dade da odam vo bolnica da zakazam pregled da vidat dali bebeto kese rodi pred vrame I dali ki bide na carski ili normalno I malce pocnav dase otvaram imal li nekoj vakov iskusvo pozrav
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 27.11.2014 8:45:27
Aleksx2Leon
ИЗВОРНА ПОРАКА: lina8
Jas primav almacin pa go prekinav Sega sumamed mi Dade doktorot,pa we nadevam del kemi pomini avaa kaslica
mene vcera maticniot mi vika leleeee ama zeleni mrsuli, auuu ti bakterija imas, obavezno cefaleksin, i mi prepisa,vikam pa dobro be, ja mesec dena sum taka,me ostavi da se mucam, mi vikas caevi samo a sega znaci mozelo antibiotik i on kratko i jasno- prvo se tretira prirodno pa ako ne biva togas lekovi valjda care nekoe ke ima od niv, i propolis sprej za grlo mi dade i pantexol mast zasto nosov kaj i da e ke mi padne od tolku smirglanje so palomi
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 27.11.2014 8:49:32
Aleksx2Leon
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ki4iko
И јас некако имам страв ос операции,нели и царски рез спаѓа тука. за првото дете се породив природно,се надевам и овој пат ќе биде природно.лина8 што побрзо да помине ,доста јаки лекарства си примила.
i mene prvoto prirodno mi e rodeno, i imam super iskustvo i zatoa i jas si se nadevam potajno deka cucava ke se sozali na mama pa ke se svrti kako so treba
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 27.11.2014 13:44:28
Melanija RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: semrabebe
Zdr idni mamicki jas sum vo 32 ned I bebeto mi tezi 250o I 50 santimi inace se naogam vo germania I vamu dr mi dade da odam vo bolnica da zakazam pregled da vidat dali bebeto kese rodi pred vrame I dali ki bide na carski ili normalno I malce pocnav dase otvaram imal li nekoj vakov iskusvo pozrav
За што искуство прашуваш? Ти рекоа на преглед дека си отворена?
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 27.11.2014 14:33:00
Melanija RR
Ако си отворена во 32 недела најдобро е како што ти кажале да одиш во болница таму најдобро ќе ти кажат дали да мируваш до 36 недела .Со лежење може да се доноси бременост, а ако е поголемо тие проценуваат дали е најдобро да е со царски рез
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 27.11.2014 16:26:34
Ki4iko
Семрабебе, како видоа дека си отворена,имаше ли болки? ако те советувале да одеш на болница да лежиш,мислам дека така е најдобро,за да не дојде до предвремено породување