|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  7 8 [9] 10 11   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27....
25.3.2012 21:33:12   
Hunny
Не ми се случило да ика. а какво е чувството? Сум слушнала дека не е ништо страшно.

(Одговор на членот Cipi Ripi)
Непосредна врска до пораките: 201
25.3.2012 21:55:37   
Cipi Ripi
Hunny, ne znam bas kako da ti opisam, ama kako da podripnuva vo ednakvi vremenski intervali. Ubavo e cuvstvoto, ne e bolno, eve bas sea citav na net, toa e bidejki vezbalo disenje so plodovata voda a ne so vozduh. Ama dusice, me faka zal mene da ne ne mu e ubavo.user posted image

(Одговор на членот Hunny)
Непосредна врска до пораките: 202
26.3.2012 0:28:16   
Debora
Cipi Ripi, ne se sekiraj, normalno e da ika i moevo mnogu cesto ika. Jas imam citano deka ikaat ako se napijat poveke plodova voda, taka da koj im e kriv ako preteruvaat :)

Непосредна врска до пораките: 203
26.3.2012 0:38:46   
Andriance
Cuvstvoto e prekrasno...nema ama ic nishto strasno..se napile malku povekje voda a i vezbaat disenje..kje ikaat i koga kje se rodat..i toa e najnormalno..obicno koga kje bljucnat pa gi drazni..ne se dava nishto..samo kje si pomine

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

(Одговор на членот Debora)
Непосредна врска до пораките: 204
26.3.2012 10:53:09   
gabi11
Kako ste deneska koleski:DDD.jas eve 38+3 i sega za sega nema nisto.ovie dva-tri dena nekako poslabo go cuvstvuvam bebcevo za razlika od prethodno koga pravese ludorii.se nadevam deka nisto ne e zagrizuvacko.utre sum na ctg.pozdrav

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 205
26.3.2012 15:48:06   
Cipi Ripi
"Koj im e kriv ako preteruvaat"- me iznasmea so ova.user posted image
Dobro znaci da ne se sekiram, neka si ika, nisto strasno.user posted image

(Одговор на членот gabi11)
Непосредна врска до пораките: 206
26.3.2012 15:57:17   
Beatris
ИЗВОРНА ПОРАКА: tattoo mama

Zdravo na siteuser posted image jas sum bremena vo 31 nedela sum i imam praveno konizacija,denes bev na kontrola i bebeto mi e svrteno so nozete nadole,a glavata nagoreuser posted image celo vreme me fakaat bolki dole,a bebusot kloca nadole rastura.Doktorkata me praka utre da odam vo drzavna da videle so i kako e na ctg i eho,i mi kaza deka ke trebalo da primam nekoi inekcii za plodot za zreenje zasto mozelo da se porodam pred vreme user posted image ako nekoj imal nekoe vakvo iskustvo piset_e kako se primaat tie inekcii,dali lezevte vo bolnica itn.mnogu se plasam za bebceto da ne se rodi rano i sto kako ke bideuser posted image

ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana

Еве јас бев иста ситуација ко тебе. Ќе примиш Флостерон 1 зреење, односно 2 инекции на размак од точно 24 часа. Во исто време ќе ти дадат антибиотик и токолиза инфузија да не добиваш болки. НЕкаде околу два до три дена ќе те задржат, и ако не добиеш болки и ако ЦТГ ти е уредно, онда ќе те пуштат дома да лежиш. Јас имав 2 хоспитализации и примив 2 зреења, на 10 дена размак. Се породив само што влегов во 9 месец, односно еден ден во 36 недела. Ак бебето ти речат дека има инфекција, не седи на ГАК, одма префрлај се на Детска Клиника, на интензивна нега. Прашај убаво за тоа. Со лесно!

< Поракaта ја уредил Beatris RR -- 26.3.2012 15:58:54 >

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

Непосредна врска до пораките: 207
26.3.2012 19:05:44   
Hunny
Денес бев на ехо на ГАК и ми рекоа дека user posted image тежи околу 3 кила. Се зачудив, зошто сум 36 недела.Ми правеа и ЦТГ и се е во ред. Ама нискиов притисок ме умре.

(Одговор на членот Beatris)
Непосредна врска до пораките: 208
26.3.2012 19:33:08   
Cipi Ripi
Zosto si se zacudila, super e toa. Uzivaj si, ti raste brzo user posted image
A za niskiot pritisok, kuti me utepa i mene cela bremenost, proslata nedela na pregled dr mi vika:Kaj ti e bre pritisokot? 90 so 50/60 i toa ja te castam malku, taka mi receuser posted image

Непосредна врска до пораките: 209
27.3.2012 12:56:52   
Hunny
И мене ми е таков притисокот, ама се навикнав веќе. Вчера од што бев зашеметена, не го чувствував ни бебушот дека мрда, па затоа ме ставија на ЦТГ, ама испадна добро.

Непосредна врска до пораките: 210
27.3.2012 13:39:13   
Cipi Ripi
Hunny pij si poveke tecnosti, mojot dr mi vika non stop koka kola da pijam, i eve odkoga pijam podobro mi e. A inaku nikogas ne sum sakala koka kola nitu sum piela.

Непосредна врска до пораките: 211
28.3.2012 9:24:37   
gabi11
imam edno prasanje do site vas koi sto bi mozele da mi pomognete.38+4 sum,vcera bev na ctg i doktorkata rece deka e dobro no jas sum malku zagrizena zatoa sto tonovite na srcenceto se dvizea od 120 do 140 a imam procitano deka normalno bilo od 135 do 160.ovie dva tri dena mn slabo go cuvstvuvam i ne znam dali ovoa treba da me zagrizi no jas sum veke ispanicenauser posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 212
28.3.2012 9:35:14   
AnnaMolly RR
Габи, не се лоши тоновите на бебето. А тоа што помалку го чувствуваш е знак дека се спрема за излегување! Последните неколку дена пред порадување, бебето значително помалку е активно.

Затоа не се секирај, уживај во последните мигови од бременоста и да ни родиш здраво и живо Рингерајче!

Live and let live

Непосредна врска до пораките: 213
28.3.2012 10:07:13   
gabi11
AnnaMolly fala mn na odgovorot.Mozebi zatoa sto se blizi krajot pa pocnuvam da panicam za se i sesto.fala ti uste ednas,me smiri i se nadevam deka sto poskoro ke si go vidam bebceto.

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 214
28.3.2012 13:03:45   
janevab
Da vi kazam jas sum 32 nedela ama od den na den se potesko se cuvstvuvam , a preku nok me davat kiselini ,doktorot mi rece kolku mozam da izdrzam bez apcinja ama ne se izdrzuva sekoja nok nespiena ili setam po soba ili sum sednata i ako mozam taka dremnuvam :(

Непосредна врска до пораките: 215
28.3.2012 13:52:53   
Debora
probaj so ladno mleko ili bademi, ama jas isto ne mozev da izdrzam i si kupiv rupurut i sega mi e super. Ne spiev po celi noki od kiselini.

(Одговор на членот janevab)
Непосредна врска до пораките: 216
28.3.2012 14:39:00   
Cipi Ripi
I jas go imav istiot problem, ama sega vo 35 nedela mi se namali, inace i jas ne mozev da spijam i non stop sred nok mu vikav na mm da otvara przor. Toa mi pomagase, vozduh.

Непосредна врска до пораките: 217
31.3.2012 19:22:16   
gabi11
eee eve me mene.od deneska ja pocnuvam 40 nedela i cel den imam nekoi bolki vo dolniot del od stomahot.negde okulu pola cas gi imase na sekoi 5 min pa posle vooopsto nemav bolki pa sega imam postojani bolki.najverojatno se lazni no se ponestrpliva sum da gi dobijam vistinskiteuser posted image user posted image do kaj ste ostanatite user posted image

Непосредна врска до пораките: 218
1.4.2012 23:20:12   
Debora
Jas sum 38ma nedela i veke dva dena od sabajle osekam slabi bolki, stomakot mi se spusti, a do skoro go nosev mnogu visoko, valjda bebco se sprema za golemata preselba :))))

Непосредна врска до пораките: 219
2.4.2012 14:03:41   
Cipi Ripi
Aaa Debora srcka, jas kako sto gledam mnogu brzo ke si se guskas so user posted image Ajde so lesno neka ti e.

Непосредна врска до пораките: 220
2.4.2012 14:32:13   
galena7
Debora,jas ke se poragjam Germanija,momentalno sme tuka so rabota I taka...ke vidime kako ke bide...

Непосредна врска до пораките: 221
2.4.2012 15:10:11   
Debora
Ajde, na site so lesno da ni bide, edvaj cekam da se porodam veke.. :)

(Одговор на членот galena7)
Непосредна врска до пораките: 222
3.4.2012 11:08:09   
gabi11
Zdravo user posted image user posted image Kako ste?Jas eve 39+4.Poslednive dva tri dena imam nekoe mn slabo krvarenje bev deneska na pregled samo 1 prst sum otvorena a bebcevo e mn golemo i visoko pa doktorkata mi rece ako do nedela ne se porodam da otidam pak na pregled ona toj den e dezurna i da vidime sto ke pravime.najverojatno ke se odi so provokacii ako ne se smenat do togas rabotite oti vika deka ovaka moze da odi i edna nedela i poveke a veke e mn golemo bebcevo i e mn visoko.pa samo zdravje,dobra misla.ne znam dali e pametno da cekam ili da se odi so provokacii oti kako sto vika deka e visoko i golemo i ako se ceka mn na kraj da ne bide so carski?

Непосредна врска до пораките: 223
3.4.2012 11:16:32   
Luci
Габи ич не му се секирај, ќе биде се супер како што треба да биде. Ајде со лесно user posted image

Рани куче да те лае!!!

Непосредна врска до пораките: 224
3.4.2012 11:39:00   
Debora
Gabi, ne mu ja misli mnogu,dali carski ili prirodno, kako e pisano taka ke bide. Uzivaj uste malku, naspij se, ke ti treba :) So lesno!

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 225
Страница:   <<   < Претходна страница  7 8 [9] 10 11   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  7 8 [9] 10 11   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Dali
Jana9

Dali drzite lutina?

Da (20%)

Ne (40%)

Epten brzo mi pominuva (40%)

Број на сите гласови: 5

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!