Кој е вашиот утрински ритуал? (Целосна верзија)

Форум >> [РР Заедница] >> Разговори за се и сешто

Порака

AnnaMolly RR -> Кој е вашиот утрински ритуал? (7.1.2012 17:18:37)

Сите си имаме по некој утрински ритуал, некој се тушира по будењето, некој се освестува со шоља кафе, некој веднаш е спремен за функционирање...

Што правите вие откако ќе се разбудите, што ви помага да се подготвите за денот што е пред вас?

temjana -> RE: Кој е вашиот утрински ритуал? (7.1.2012 18:05:00)

Штом отворам очи пуштам музика( зависно на која нога сум станата обично на десна е рок, кубанско музиче... а на лева е класика или некој тежок џез[sm=smiley36.gif]) Па одам под туш во меѓувреме кафемашината ми работи, додека сум во вц се шминкам и правам фриз... и го отстапувам вецето на мм, а јас во меѓувреме се облекувам, го ставам кафето во термос бидејќи го пијам на работа и сето ова ми фаќа околу половина час најмногу

Annet -> RE: Кој е вашиот утрински ритуал? (7.1.2012 18:08:16)

mmmmm prvo pijamkafe posle se drugo ako ne me prevari kerka mi da stane pa prvo nejze da ja sredam,inaku stanuvam i prv mi e kafenceto;-))))

Yummy Mammy -> RE: Кој е вашиот утрински ритуал? (7.1.2012 21:06:30)

Uf, obavezno prvo kafe. Vodata ja uklucuvam uste pred da vlezam da se mijam. Duri i da mi stane nekoe od decava, im vikam stoj, cekaj, prvo uklucuvam voda da zovrie, pa posle se drugo. Ne mozam da funkcioniram bez toa. I ne dozvoluvam nikoj drug da mi go napravi prvoto kafe. Bas mi e ritual.

Natasa981 -> RE: Кој е вашиот утрински ритуал? (7.1.2012 21:16:43)

off zaboraviv na ritualite otkako ja rodiv kerka mi , od pred skoro 3 meseci :)))

kikicka -> RE: Кој е вашиот утрински ритуал? (7.1.2012 21:33:34)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Natasa981

off zaboraviv na ritualite otkako ja rodiv kerka mi , od pred skoro 3 meseci :)))

[sm=smiley36.gif] Јас така бевпослесевратив вонормала и сега станувам кафе правам за мене и мм когасака,ја средувам Леона,пелени појадокед др,семијам иго пијам кафето и цигарчето пуф паф мафија [sm=smiley36.gif]

mamicka77 -> RE: Кој е вашиот утрински ритуал? (7.1.2012 21:44:59)

OOOOOOOOOOOOOOO jas kafeto go pijam duri koga ke ja sredam mila da jade i da ja presoblecam pa cisatm vo dnevna i na kraj kafeto

Тања РР -> RE: Кој е вашиот утрински ритуал? (7.1.2012 22:11:11)

ИЗВОРНА ПОРАКА: mamicka77

OOOOOOOOOOOOOOO jas kafeto go pijam duri koga ke ja sredam mila da jade i da ja presoblecam pa cisatm vo dnevna i na kraj kafeto

Од прилика вака изгледа и моето утро, немам посебен рутуал.  Едно време прво пиев чаша вода со мед и јаболков оцет пред било што друго но сега баталив.

Tanjat7880 -> RE: Кој е вашиот утрински ритуал? (7.1.2012 23:01:45)

Veke podolgo vreme(dve godini)sum bez rabota i mojot utrinski ritual koj mi e slobodno mozam da kazam dvigatel nautro e sledniot:
-varam kafe
10-15minuti utrinska gimnastika dodeka mi se ladi kafenceto
-go pijam kafeto so se drugarceto cigarce
-se tushiram
Otkoga sum na ovoj "rezim"nemam bolki vo vratot nitu grbot me boli i ednostavno dobivam energija,samo 10minutna lesna fizicka aktivnost me preporoduva!

AnnaMolly RR -> RE: Кој е вашиот утрински ритуал? (8.1.2012 0:21:24)

Јас пред да се роди Филип, кога ќе станев од спиење одев во ве-це, се миев заби, се чешлав (не се шминкам, освен за на свадби), се облекував и тргнував за на работа. Веднаш сум освестена, не ми треба кафе за да се освестам. Дури на работа го пијам првото кафе со колешките.

Сега прво го пресоблекувам Филип, му правам појадок, варам кафе и тој појадува, јас пијам кафе. (Ова преку викенд)
Кога оди во градинка прво го облекувам него, го предавам на татко му да го носи во градинка, па јас се мијам, чешлам, облекувам и одам на работа. На пример, станувам во 06:45, а за на работа излегувам во 07:00. За 15 минути и дете спремно и јас.

Pepelaska * -> RE: Кој е вашиот утрински ритуал? (8.1.2012 9:24:06)

Пред да се роди М. станував пиев кафе , се спремав и одев на работа кога ќе бев 1 смена а ако бев 2 си спиев до 12 [sm=smiley36.gif].

Сега се будам , варам кафе (ако спие Мартин ) седнувам на РР и раат си седам и пишувам, ако е станат го средувам него , па собата ја средувам кревети ова она, јадеме со него па после кафенце. А кога ќе се преселиме планирам други ритуали здравје[sm=smiley1.gif]

arh_diz -> RE: Кој е вашиот утрински ритуал? (8.1.2012 11:51:37)

Dokolku spie M stanuvam , odam vo wc ,mijam lice zabi se sreduvam,stavam nesto za dorucek za nego , stavam kafe i sednuvam na RR.Koga stanuva M prv se galime malku , go stavam na noksir mu pustam tv,jas odam da se sredam.Mu pravam dorucek i kafe za mene

mila28 -> RE: Кој е вашиот утрински ритуал? (8.1.2012 12:34:06)

Jas uste pred da se porodam prvo sto pravev stom otvoram oci bese kafe, pa  pota se spremav za rabota, inaku ne bev sposobna za nisto.

Sega otkako se porodiv eve 14 dena, prvo go sreduvam Filip(ima nekoj red fatenoo), mu davam da cicka, da go presoblecam i se selime vo dnevna i tamo kafence i PC, Filip  mnogu saka da spie so muzika, taka da ke mu pustam nesto i dvajcata uzivame vo utroto.  Se nadevam ova ke si potrae vaka.
p.s.nie ziveem so sveki pa zatoa  se ne i olesnato i seuste imam vreme za mene i toj moj ritual.

penelopa -> RE: Кој е вашиот утрински ритуал? (8.1.2012 12:41:32)

Мојот утрински ритуал пред [sm=duda.gif] излежување докај 09 одмарање докај 10 пред ТВ потоа доручек па кафе[sm=smiley1.gif]
Сега: спиење докај 07.30 максимум 08 пресоблекување на [sm=duda.gif] потоа го ставам во Татамија да гледа цртани јас се средувам и правец кујна да измијам шишиња од млеко и нешто што останало од предходната вечер . Кафе си правам дури околу 12 кога ќе заспие [sm=duda.gif]

Maca25 -> RE: Кој е вашиот утрински ритуал? (8.1.2012 14:35:44)

Наутро прво нешто што правам е туширање. Без туш не можам очи да отворам. После спремање за на работа, па будење дете за во градинка. 

Martins mom -> RE: Кој е вашиот утрински ритуал? (8.1.2012 15:50:46)

Секое утро околу 7 часот ме буди Мартин и следува ритуал со него, гушкање, галење и муабети на долго и широко(детето има навика се да ми прераскажува од претходниот ден[sm=smiley1.gif]). Го преслекувам него, потоа себе, одиме во wc да се миеме и потоа тој си појадува, а јас пијам кафенце[sm=smiley1.gif]

Felly RR -> RE: Кој е вашиот утрински ритуал? (8.1.2012 16:28:27)

Утринско кафе, дефинитивно. Без кафе не можам да се расонам. Ако станеме со Матеа заедно, таа дури седи на нокширче јас варам кафе, и после цело време од нога си потпивнувам. Ми се случува и само два пати да шмркнам, ама мора да си сварам. 

mami2 -> RE: Кој е вашиот утрински ритуал? (8.1.2012 17:43:42)

Мене ритуал ме асоцира на нешто благопријатно за душата и телото. Такво нешто наутро не правам. Секое утро е иста рутина: подготовка за на работа, подготовка на две деца за во градинка, погледнување на саат, местење кревети, градинка, гужви во сообраќај и денот почнал. На работа пијам кафе и ја слушам колешката како утрото се напила дома кафе на раат, изела овошје и се потсетувам дека и јас некогаш имав вакви лезетски утра, ама сега имам други занимации...Секој со своето.

Snowhite RR -> RE: Кој е вашиот утрински ритуал? (8.1.2012 18:06:36)

Можеби е чудно, ама јас немам утрински или било какви ритуали, секое утро ми е различно, заради тоа што избегнувам монотонија во животот, а и заради тоа што одам на работа во смени, освен, ако М е дома, т.е. ако не е во градинка, прво него го средувам, а потоа друго.

*viva* -> RE: Кој е вашиот утрински ритуал? (8.1.2012 23:33:53)

utrinski ritual mi e ko stanuvam nautro
pravec kujna.kafe za mene varam.toplam mleko
za beebto pa drugo mleko toplam za pogolemata
kerkicka ja spremvam nea za na gradinka,
presoblekuvanje na bebeto .i kafeto istinato si
go pijam taka si go sakam so cigarce [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Melanija RR -> RE: Кој е вашиот утрински ритуал? (9.1.2012 10:29:23)

Прво во купатило да се средам и правец кујна.Ставам гезве за кафе и цигара.Па го пијам со уште 2 цигар.После во продавница по леб и млеко [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Во колку саат зависи кога ќе си кажам [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image] е тоа е слободен живот без пари [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

kopriva -> RE: Кој е вашиот утрински ритуал? (9.1.2012 10:40:33)

Прво купатило па потоа една шоља топло чајче ( и во лето и во зима) и покрет спремање за во градинка....

vezilka RR -> RE: Кој е вашиот утрински ритуал? (9.1.2012 12:56:24)

Мислам дека никогаш не сум имала некој посебен ритуал од сабајле. Секогаш гледам да поспијам колку што можам повеќе..и после трк у купатило и спремај се за дневните обврски. Кафе пијам на работа..а ако сум дома откако се роди Никола, кога ќе имам време, некогаш дури на пладне..хе,хе, тоа ти е.

Mihaela 2010 -> RE: Кој е вашиот утрински ритуал? (9.1.2012 13:07:42)

Stanuvam vo 7, se spremam za na rabota,podsreduvam niz kukja ako e nesto rasfrleno,okolu 7.30 doaga zenarta sto mi ja cuva malata,uklucuvam grealkite da stopli,i begam na rabota..kade go pijam prvoto utrinsko kafe..

zapce -> RE: Кој е вашиот утрински ритуал? (9.1.2012 15:02:06)

Кога сум на работа станувам во 7 и 20 се мијам, се средувам малку од малку не ставам многу шминка, се облекувам го спремам малиот за во градинка и се рљазнесуваме, прво со сопругот го носиме малиот, па тој мене ме носи на работа и тој оди на работа.
А кога сум дома си лежиме со Матеј, се гушкаме, пуштаме цртани и гледаме додека тато го пали огнот, па поттоа тој нешто ке јаде додека ние пиеме кафе. И потоа следува појадок и дневните обврски......................многу сакам да сум дома, [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley13.gif[/image] одморив една недела и сакам уште еднааааааааааааааа.

Страница: [1] 2   Следна страница >   >>