kikicka -> RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) (3.4.2012 10:19:34)
|
Епаза селска кокошка ке одете у село,и каде крекаат таму ке си го пашатре газдата дали продава и ке си купите,немора да имате врски и за селска кокошка [sm=smiley36.gif] ИЗВОРНА ПОРАКА: Beatris RR ИЗВОРНА ПОРАКА: ivana89 eve vaka ovde vo italija im davaat meso sekakvo pilesko telesko misirkino ,od zajce idr od 5 meseci....i jas mu davam no mesoto sto mu go davam e od teglicki bebeski....pa mozes da mu davas pilesko takvo vo teglicki na teglickite ovde vso mesko na sekoja pisuva deka moze da se dava od 4 mesec...pa ako gi ima i kaj nas vo mk mozes takvo slobodno da mu davas....jas neznam dali ima vo mk ИЗВОРНА ПОРАКА: amateuress nemozam da ja razberam logikata na davanje meso na doence od 5 meseci !!! kje razberam i dohrana od 4, i ovoshje i zelencuk ama meso od 5 meseci...nema nekoj koj za mene bi kazal izdrzan argument..pa toa bebe uste bre nema razvieno crevca za da moze da gi svari..ama ajde sekoj so svoj izbor..i ja sum za meso od polni 7...ili najrano polni 6..zavisno koga e pocnato so so dohrana и мене ми беше чудно, па барав по нетов информации и најдов дека според најнови истражувања, добро е порано да се воведе месо, особено кај оние деца со послаб хемоглобин, затоа што мајчиното млеко, а и растителната храна не може да им ги задоволи потребите за железо. во секој случај ми изгледаше логично дека местото е полесно сварливо од сирупи итн. јас почнав со месо нешто пред полни 7, ама воопшто почнав со дохрана прилично касно, со скоро полни 6. туку мене друго ме мачи, какво пилешко им давате на бебињата, и дали знаете од каде би можело да се најде/купи домашно пиле природно хрането, не со концентрат? јас се’ уште не сум вовела пилешко од што се плашам од хормони. ако некој има извор, пишете [sm=smiley1.gif] Нема каде да купиш, освен ако не познаваш некого од село. А има 11 месеци ниеднаш не сум и дала пилешко или мисиркино месо подготвено дома. Ги користам кашичките на ХИП со пилешко или мисирка, така и планирам освен ако не ми улета некоја селска кокошка [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|