Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 30.6.2010 18:04:05
MamaOhrid
Јас на неполни 7 месеци му дадов лепче. А АБЦ намазот на 6 и пол месеци. Мислам дека може така со патлиџанче да му го измешаш, па ако не стави му и некое рипче тамам ќе омекне.
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 30.6.2010 18:31:30
MamaOhrid
Ајде и ние да пријавиме што јадевме денес
- 150 мл. НАН 2 - Hipp големо тегле овошна каша со житарки - 1 мала тиквица, 2 морковчина и жолчка - За прв пат денес му дадов боранија од нашата што јадевме и изеде 1 кутлача и средичка од едно лепче аждерче мое - Следно треба да јаде кашичка од Лино ориз со 5 овошја. Ќе му ја спремам со 150 мл. НАН - Млеко пред спиење 150 мл. НАН 2
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 30.6.2010 18:42:23
MamaOhrid
И уште нешто, кога веќе и даваш квики рипче со јогурт, можеш да и дадеш пченкарни снегулки без шеќер потопени во јогурт и потоа поминати низ блендер. Пробај.
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 18.7.2010 18:56:51
MamaOhrid
Денес на мени имавме:
- 180 мл. НАН 2 - 2 праски и 1 круша - риба белвица цела ја изеде и малку варен компир - го чекам да се разбуди па ке јадеме кашичка од Нестле со 8 житарки и какао( ќе му ја направам со 150 мл. НАН 2) - 180 мл. НАН 2 пред спиење
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 18.7.2010 19:11:05
elle
Нашето денешно мени: -доење -варен ориз со јогурт -варено пилешко со компир и морков -доење - следува овошен јогурт......и доење пред спиење и во текот на ноќта
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 29.7.2010 17:53:27
MamaOhrid
Нашето вчерашно мени:
- 160 мл. Нан2 - Кашичка од 2 мали јаболчина, половина банана и 1 плазма - 60 мл. сокче од Hipp - телешко, компир, морков и брокула - кашичка на Hipp Оat apple му ја спремив со 160 мл. вода - 150 мл. Нан2
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 1.8.2010 14:53:41
sandravlae
Marko za 3 dena ke napolni 11 meseci a dnevnoto meni otprilika vaka izgleda sabajle vo 8 mleko kravjo bitolsko 10 ovosna kasicka ili ovosen jogurt vo 1 mleko pred spienje vo 4 za rucek mu pravam soleni kasicki od kompir morkov spanak cveklo,grasak ,boranija,leka,tikvicki,patlidzan itn.so meso za uzina jade zivotinsko ili smoki,ili banana ili praska i sl. za vecera :frutolino,medolino,grisolino,cokolino,rizolino,dzidzi bebe,pcenka i oriz na nestle i pred spienje pak mleko
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 2.8.2010 8:59:21
MamaOhrid
Вчера јадевме:
- 180 мл. Нан2 - малку лепче и 30 мл. сокче од круша на Hipp - 2 мали јаболчина, 2 кајсии и бисквита - половина тиквица, 4 мали морковчина, 1 китка брокула и жолчка - половина Киндер јајце - кисело млеко со пченкарни снегулки на Виталиа - 150 мл. Нан2
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 15.8.2010 17:29:49
baby mama
Блазе си ви со млечниве производи што можете да им давате на дечињата. Ништо од тоа несмеам на Јана да и дадам ни кисело млеко, ни АБЦ, ни павлака, ни јогурт. Палентата е убава со клисело млекце да ја дадеш а не така, ама Јана ја јаде . Почнав да и давам и хипоалергено адаптирано млеко и плус цица.
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 15.8.2010 18:07:40
Felly RR
Ние денес ручкавме: - праска и слива со бисквити - компир со жолчка - за вечера планирам млеко со бисквити, или некоја од ноќните кашички на HIPP што се раствораат со вода
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 15.8.2010 22:48:47
Snowhite RR
Ние денеска пробавме да јадеме: За појадок јаболко со праска За ручек компир и морков За вечера јаболко
Ама едвај по 3-4 лажичина, му пикав со сила, не знам зошто не сака да јаде, дали од жештиниве или не знам, ќе полудам, пред тоа 2 дена не јадеше, ајде реков од вакцината, вчера почна да јаде и денеска еве пак не сака
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 29.8.2010 14:36:26
MamaOhrid
Нашето вчерашно мени:
- 180 мл. кравјо млеко (за прв пат му дадов и му го разредив со вода) - кашичка од 1 праска, 1 мало јаболче, половина банана и оризови снегулки - кашичка од тиквица, морков, брокула и жолчка - кашичка од Hipp со 170 мл. вода му ја спремив - 180 мл. млеко
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 31.8.2010 0:48:32
Snowhite RR
Кашичка од варено јаболко и банана Пилешко, компир и морков За вечера остатокот од кашичката со јаболко и банана Исто така и неколку парчиња диња преку ден, како и малку сок од краставица Неколку лажички сок од јаболко и неколку вода(пошто не пие течности)
Доење по желба
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.