Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 10.9.2010 23:23:32
Medo
-каша од гриз (сварен во вода), јогурт и банана -каша од золцка, јогурт, патлиџан и рипчиња (од оние за грицкање - за нив прочитав тука дека им давате на бебињата) , ама не ја бендиса толку како каша, туку накнадно рипчињата ги мацкавме во кашата и ги јадеше така -каша од круша
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 12.9.2010 11:24:46
Felly RR
Ова е нашето мени од вчера:
банана со гриз
пилешко месо со ориз и грашак
млеко со бисквити
(Не знам зошто вчера, многу млеко не сакаше, цицаше само еднаш и еднаш од шише испи 100мл,и не сакаше повеќе, ама затоа кашичките си јадеше убаво) За денес, појадокот ни беше јаболко со бисквити,а за после ќе видиме
< Поракaта ја уредил Felly -- 12.9.2010 11:26:14 >
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 16.9.2010 13:44:09
srnicka
Citam dekaim davate kviki, pa me interesirase dali gi blendirate ili taka, ne mi e jasno mnogu, bidejki mojata ne jade ni leb ako ne e ko kasa. probav nekolku pati ama se davi, neznae da golta pa se i blendiram. i uste nesto, ako moze pisajte gi receptite kako se pravi toa sto im go davate na vasite decinja.pozdrav
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 16.9.2010 17:27:48
lukas
denes ruckavme sabajle mlekce aptamil 2 za rucek orivce pilesko i morkovce so ripcinja malku i sega uste malku ke pieme mlekce pak,pa ovosna kasicka od slivi i pred nakanje mlekce pak...
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 25.9.2010 10:11:39
Martins mom
Денес планираме
- кашичка од банана и праска - за прв пат ќе пробаме мевце пилешко...веројатно со гарнир од морковче, тиквичка, модар патлиџан ќе биде - млечна кашичка од Хип
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 30.9.2010 15:01:04
Snowhite RR
Вчера Млечна кашичка од банана и праска направена со млеко кравјо Пилешко со компир, спанаќ и ориз Млечна кашичка од ориз исто така растворена со кравјо млеко
За ужина животинско царство чоколадце, а приквечерта и малку јогурт и се разбира доење по желба
< Поракaта ја уредил Snowhite -- 30.9.2010 15:02:06 >
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 30.9.2010 16:04:44
emma1
od koga pocnavte da im davate biskviti i od koi? moeto bebce ima 6.5m gledam deka veke samo ovosje od sabajle mu e malku pa pocnav da go mesam so orizni snegulki, a denes i so malku palenta. dobro bi bilo i so biskviti meleni samo mi e strav da ne mu e rano.
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 30.9.2010 16:19:00
Палешка РР
ИЗВОРНА ПОРАКА: emma1
od koga pocnavte da im davate biskviti i od koi? moeto bebce ima 6.5m gledam deka veke samo ovosje od sabajle mu e malku pa pocnav da go mesam so orizni snegulki, a denes i so malku palenta. dobro bi bilo i so biskviti meleni samo mi e strav da ne mu e rano.
emma1 јас почнав од 6 месеци со бисквити, но тоа е избор на секој родител. Најдобро прашај го педијатарот.
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 30.9.2010 16:20:42
Snowhite RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: emma1
После 6-иот месец можеш да му даваш, но бисквитите содржат глутен, така да внимателно, пробај со малку па ако нема реакција можеш да продолжиш Моето има 8 месеци и јас до сега 2-3 пати му имам дадено бисквити и тоа пред да направи 8 месеци
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 1.10.2010 14:58:53
strelec 1982
biskviti potopeni vo ttrapak mleko mu davam uste od 6 meseci pa super si jade obicno za vecera mu gi davam eve sega e godinaipol uste si jade mleko so biskviti i se mu dava od cici bebe biskvitite super se.
Искривените заби кај децата и кај возрасните се честа појава која може...
Анкета
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.