elenak -> RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) (4.8.2012 23:00:28)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: elenak Ете го нашето денешно мени 7.00 - доење 10.00 - доење 11.30 - круша, праска и малку плазма (не знам колку гр)user posted image 13.00 - доење 15.00 - цвекло,кромид,патлиџан,пиперка,морков,ориз и телешко мевце (130 гр) 18.00 - доење 21.30 - доење Мамички значи ли ова заменување на некој оброк или не? Може требаше порано ручекот да и го дадам и да имаше уште едно доењеuser posted image Уффф, таман мислев се снајдов во ова и пак се изгубив.... Инаку вода не пиеме чиста ама измешано со сокче 50/50 по 200 мл цел ден. 7 месеци и 9 дена Таман сте си беuser posted image .место доење за два саати ти си и дала зеленчукова кашичка,супер.Можеш полека да поченеш и со трет оброк навечер околу 20 часот,млечна каѓичка некоја,малку по малку Инаку јас тоа доење во 10 што е кај вас го заменував со овошна кашичка па кај 12-12.30 пак доење па кај 15 зеленчукова кашичка Абе ние си теравме со по три оброци дневно и си фативме ред ама почна многу малку да ми цица и не напредува, само 50 гр за две недели[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley13.gif[/image] И сега пак се враќаме на почеток, многу повеќе ќе цицаме а кашички помалце па ќе видиме пак за две недели. Педијатарот ми вика заменување оброк кога ќе почнеш со работа, на 9-10 месеци ама некако не ми се слуша и мене ми е по раат така.
|
|
|
|