boni25 -> RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) (6.11.2012 15:21:25)
|
Sekoj si ima svoj stav za jadenjeto i tezinata na svoite decinja, no iskreno Marijan jas ne bi davala poveke od pricina sto 9.800 kg se dosta cak i previse za bebe od 7 meseci, a obrok od 200 gr e za dete od godina dete, Ne me svakaj pogresno ali i jas imam lakoma kerka od 7 meseci ista vozrast sme i pred nekoj den ja meriv imase 8.350 kg sto i toa smetam deka e mnogu, ne se vodam po nekoi nacela deka na godinata treba da se triplira rodilnata tezina posto mojata uste malku ke ja triplira so ogled na toa sto se rodi 3100, no veruvam deka treba da ima nekoi granici, ako sega ima 10kg kolku ke ima na godina i dalje, zdravstveno ne e dobro za bebeto, i na pedijatar za razlika od nekoi drugi majki sto im kazuvaat mene nikogas ne mi rekle neka jade deteto kolku sto mu se jade, bidejki ako se prasa moeto dete ke jade 24 casa vo denot. Sekoj si ima pravo na svoe mislenje, nie bidejki sme na AD imame 2 obroci mleko nasabajle i navecer po 210 ml, i tri kasi, ednaovosje edna zelencuk i edna mlecna i se po otprilika 120 gr, maksimum 150, tvoja odluka ,tvoe dete ali sum protiv gojaznost od mali noze.
|
|
|
|