Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 15.10.2010 0:45:06
Palce
Нан 2 Хип млечна каша со кајсија и праска (ич не е убава за мене,а и неа не и се бендиса) Нан 2 компир,морков,пашканат,праз,блитва и павлака Нан 2 Нан со Лино Нан 2 8,5 месеци
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 17.10.2010 11:26:21
AnnaMolly RR
Лактовит 190 мл Лактовит 190 мл Пола кашичка од јаболко Хип Лактовит 190 мл Лактовит 190 мл Сок од јаболко Хип 100 мл Лактовит 240 мл пред спиење Може и едно чајче помеѓу млекцата
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 19.10.2010 18:22:47
sone
Majki veke imam problem so bebceto kako sto napisav vo drugite forumi. Ne saka da jade. Aj dajte mi nekoj recept vie za 6 ipol mesecno bebe, pa mozebi nesto novo ke saka. Problem so zelencuk i so mlecnite kasicki. Pisete nekoj recept.
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 19.10.2010 20:03:28
*miki mami*
sone пробај да му направиш тиква ама не од зелените од портокаловите благи се и со што и да му помешаш друг зеленчук нема да примети пробај првин само тиква моево се дави во тиква тиква излупена ориз млеко и вода пола пола се вариш заедно и пасираш можеш и со вода
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 20.10.2010 10:52:46
***Lide***
doenje pa prespivanje pa sleduva ovosje (denes banana portokal i kiva blendirani pa cedeni za niz cucla) doenje odrucek planiram da mu svaram zelencuk(morkov kompir i grasokmu stavam i malku puter ili maslence) za vecera smoki ili lepce so jogurt ili ako e pokasno pred spienje mleko so biskviti plazma (od5-6 biskviti) doenje za da zaspija 6 meseci i 10 dena mlekoto e svezo bitolsko za varenje ama obavezno go razreduvam so voda
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 21.10.2010 11:03:34
***Lide***
Paleska mnogu ti blagodaram za sovetite denes na menito: doenje krusa,jabolko+3 biskviti plazma dosega a za odrucek planiram malku oriz ili supa prikvecer karamelino doenje za spienje ili doenje koga ke posaka 6 meseci i 11 dena
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 21.10.2010 11:19:17
Anushka
ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка
Домат се дава после 8 месеци, јас еднаш сум и дала на Миа и доби пролив. Инаку може да го искомбинираш со лебче, АБЦ намаз или компир.
да, да ни јас не знаев дека треба да се биде внимателен со доматите, може да направат и алергиска реакција! Инаку, исто така треба да се внимава доматот да не е од под фолија, туку од бавча, т.е. на сонце зреен...
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 21.10.2010 11:26:52
***Lide***
da da ovie se takvi domati samo ke pocekam do 8 meseci a sakav da prasam i nesto drugo: neli se veli deka kravjo mleko ne se dava do 1 god. a koga ke mu pravam nekoe jadenje r. griz ili oriz so kakvo mleko da mu gi varam?
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 21.10.2010 11:37:04
*miki mami*
Јас кравјото му го мешам со вода пола пола бидејки сме на цицанје а безвезе ми е да му правам со вештачко па пробав со кравјо и немавме никакви реакции мислам дека не му смета тоа се случува неколку пати во неделата да му готвам нешто со млеко