|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  10 11 [12] 13 14   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Во која болница се породивте?
8.9.2010 23:00:42   
suzeto
jas se porodiv so struga edna e taa bolnica
katastrofa ic ne sum zadovolna ni od doktorkata sto me porodi,jas ja barav nejze bideki me vodese cela bremenost otkako se porodiv ne me ni pogledna,a pak mazot mi moj tolku dzentlamen 50 ili 100 evra i dade demek taka treba ce go otepav posle
ni od sestrite ic ne sum zadovolna ne idat ni da te poglednat ti gi vikas da dojdat niv bas gi briga,a za tretata smena da ne zboram tie baref ic ne gi interesirase dali ti treba nesto ili ne....katastrofa... nemam zborovi...

(Одговор на членот suzeto)
Непосредна врска до пораките: 276
8.9.2010 23:01:20   
Natasa981
Se razbira deka niedna privatna bolnica gi nema potrebnata oprema i tehnika ako ne daj Boze se vlosi sostojbata pri poraganje.Ako takvo nesto se sluci,se iskompliciraat rabotite od bilo koja priroda vednas pacientkite se transportiraat na Klinika.Inaku,ne stanuva zbor za toa dali nekoj saka hotelski tretman,se raboti za toa deka site posakuvame normalni ,pristojni uslovi za zivot tie 3-5dena otkako ke donesete dete na svet.A toa na GAK veruvajte NEMA.Mizerija,katastrofa duri i vo tie sobi sto gi vikaat apartmani.Nemam zborovi,navistina tragicno sto se slucuva vo nasevo zdravstvo.Da moras da imas pari za da se porodis kako sto treba i prezivees tamu.Site sakame da izlezeme od bolnica so ubavi spomeni a ne kosmari, no ne site imaat dovolno sredstva za da si go priustat toa. E vo toa e razlikata. Ne napagjam nikogo,ne osuduvam nisto,no veruvajte ako nekoja od nas moze da bira sekako ke se odluci da se poragja vo privatna bolnica.Pak ke napomenam, nema vrska so toa dali sme azdisani,dali sme suetni ili stoznam sto, site sakame da dobieme covecki tretman i uslovi vo momentot koga ni se slucuva najubavoto nesto na svetot- ragjanje na dete.

(Одговор на членот Natasa981)
Непосредна врска до пораките: 277
8.9.2010 23:22:36   
mama26
mislam imase na vesti isto propadnati krovovi tocno na ginekologija[ne se sekavam koja bolnica bese.]ama uzas vidov.sekako majkata e otvorena i plus ako ima vlaga ,lebarki bubasvabi nedajboze infekcija na majka na bebe....neznam sto da kazam.gospod da ni gi cuva site decinja .user posted image  

Непосредна врска до пораките: 278
8.9.2010 23:30:41   
riba79
Natasa 981 a ti bese smestena vo apartman?koga se porodi i od sto ne si zadovolna od tamu?aj te molam kazi ni za da znaeme kakva e situacijatauser posted image

Непосредна врска до пораките: 279
8.9.2010 23:47:22   
EciPeci
Леле веќе се фрустрирам од нашиве породилишта. Ако си вработен си плаќаш секој месец здравствено осигурување и на крај кога треба да раѓаш пак пари даваш ... и тоа не баш малце пари.

Некој погоре имаше прашање за ХаџиЛега. Кога одев на ЦТГ на крај на 9ти она се погоди неколку пати. Жената стварно не е некоја цици-маци да ти збори, ама истовремено мене ме прегледуваше на ехо, даваше насоки за една жена што ја донесоа во моментот од Радиологија и трчаше од пораѓај на пораѓај. Ако е млада, топ е!!!

Pogledni kon sonceto i nasmevni se...

(Одговор на членот mama26)
Непосредна врска до пораките: 280
9.9.2010 14:16:16   
mama26
ИЗВОРНА ПОРАКА: EciPe

Некој погоре имаше прашање за ХаџиЛега. Кога одев на ЦТГ на крај на 9ти она се погоди неколку пати. Жената стварно не е некоја цици-маци да ти збори, ама истовремено мене ме прегледуваше на ехо, даваше насоки за една жена што ја донесоа во моментот од Радиологија и трчаше од пораѓај на пораѓај. Ако е млада, топ е!!!

cici maci user posted image user posted image user posted image user posted image cici maci ne mi e majka pa da me galiuser posted image ama ako e ova tocno togas zenata e profesionalec.vakvi ni trebaat povekeuser posted image user posted image

(Одговор на членот EciPeci)
Непосредна врска до пораките: 281
9.9.2010 18:10:42   
Martins mom
ИЗВОРНА ПОРАКА: Martins mom

Vo drzavna vo Bitola...prezadovolna od doktorot, mi go spasi zivotot i mene i na moeto user posted image . Posle toa zapocna hororot...po 12h od poroduvanjeto probav da stanam i iskrvariv mnoooogu,"cimerkata" ja vikna sestrata i taa koga dojde prvoto nesto sto go rece bese:"leleeee, sto si napravila ma ti?! Reka cela...koj ke go cisti ova?" Mi go izmeri pritisokot i bese 60/40:"nizok ti e mnogu" i tolku...Carsafot ne mi go smenija 3 dena. Bebeto mi bese 2 dena na kislorod i odev po 3 pati vo denot da go vidam i zarabotiv komentar:"Ej, ama ti stvarno pocna da dosaduvas, da ne pretera malku so idenjeto".Koga mi go donesoa maloto samo mi rece da go presoblekuvam i da go dojam na 3h, ama i toa ne pomina bez komentar sto bolese:"ne veruvam deka ke fati da cica, ama aj"...kakvo ohrabruvanjeuser posted image user posted image user posted image ...

I nikoj ne mi pokaza kako se doi, ama za srekja moeto pametnouser posted image samo go staviv na gradata i pocna samo da si cica od prv patuser posted image user posted image ...Peleni nikogas vo zivotot nemav menato, ama srekja isto mi se pogodija iskusni "cimerki", pa mi pokazaa kako da mu smenam pelena...

I da dodadam deka zenata sto ni nosese hrana (leb i pasteta 5 dena po red za pojadok) od vrata ni gi frlase kon krevetite, voopsto ne vleguvase vo sobata...zalosno navistina...tolku neubavi spomeni od tamuuser posted image user posted image
Za vtoroto dete ke se pomislam kaj ke odberam da go rodamuser posted image

Никој не може да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки.

(Одговор на членот Martins mom)
Непосредна врска до пораките: 282
9.9.2010 18:12:30   
Martins mom
ИЗВОРНА ПОРАКА: lukas

vo klinikata vo bitola,ubavo pominav sestrite bea ok i doktorite bea arni,ne ocekuvav iskreno mislev ke si odam so tuzba doma deka ke aknam nekoja od zemja ama bas sprotivno bea i stari i mladi super...toa mislenje go imav od kazvanja od drugi deka neubavo se ponasaja kon niv pa nezz mozebi e do mene hehhehe,jas sum mozi dobricka,pozzuser posted image user posted image user posted image

Лукас, дали некоја од сестрите ти покажа како да доиш или да менуваш пелени??

Никој не може да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки.

(Одговор на членот lukas)
Непосредна врска до пораките: 283
9.9.2010 18:18:09   
Martins mom
Температура ни мереа секој ден на мене и на бебето и два пати и се случи на сестрата да си го заборави топломерот кај мене.Си чекам јас пола саат да дојде некој да го земе, ама пошто никој не се врати, морав јас да ги барам да им го вратам...и да им кажам дека температурата ми е 36.6user posted image
Друга сестра пак ми го украде весникот дури спијам (јас мижев, не спиев) и жените со мене во собата спиеја, а оваа не прати, го дрпна весникот и разгледува наоколу дали некој ја гледа...мизеријаuser posted image user posted image А да ме прашаше, сигурно ќе и го дадев, ама на некои крадењето им е во потсвеста

Непосредна врска до пораките: 284
18.9.2010 16:26:45   
mami2
Здраво на сите со овој прв пост.
Мој став е дека не битно каде, туку како се вративте дома.
Со првото се породив во Систина, со врвен доктор, го надносив, со лекарска совест дете од 4700 грама породено спонтано и префрлено итно на Детска клиника. Фала на Господ и на лекарите таму остана живо, здраво и сега на 2год и 8месеци без последици. Не пишувам повеќе да не плашам трудници. Јас се потпишав и си отидов дома сама.
Со второто пред 5,5 месеци во ГАК, навистина нема услови, има само топла вода, друго се од дома. Сфатив дека не ми треба хотел, туку само здравје за бебето. Дома си дојдовме четворицата заедно.
Им посакувам на сите брзо забременување, лесна бременост, нормално породување и на сите да ни се здрави, живи и среќни децата

Непосредна врска до пораките: 285
18.9.2010 18:44:38   
mmilena2

Vo drzavna vo Bitola...prezadovolna od doktorot, mi go spasi zivotot i mene i na moeto user posted image . Posle toa zapocna hororot...po 12h od poroduvanjeto probav da stanam i iskrvariv mnoooogu,"cimerkata" ja vikna sestrata i taa koga dojde prvoto nesto sto go rece bese:"leleeee, sto si napravila ma ti?! Reka cela...koj ke go cisti ova?" Mi go izmeri pritisokot i bese 60/40:"nizok ti e mnogu" i tolku...Carsafot ne mi go smenija 3 dena. Bebeto mi bese 2 dena na kislorod i odev po 3 pati vo denot da go vidam i zarabotiv komentar:"Ej, ama ti stvarno pocna da dosaduvas, da ne pretera malku so idenjeto".Koga mi go donesoa maloto samo mi rece da go presoblekuvam i da go dojam na 3h, ama i toa ne pomina bez komentar sto bolese:"ne veruvam deka ke fati da cica, ama aj"...kakvo ohrabruvanjeuser posted image user posted image user posted image ...

I nikoj ne mi pokaza kako se doi, ama za srekja moeto pametnouser posted image samo go staviv na gradata i pocna samo da si cica od prv patuser posted image user posted image ...Peleni nikogas vo zivotot nemav menato, ama srekja isto mi se pogodija iskusni "cimerki", pa mi pokazaa kako da mu smenam pelena...

I da dodadam deka zenata sto ni nosese hrana (leb i pasteta 5 dena po red za pojadok) od vrata ni gi frlase kon krevetite, voopsto ne vleguvase vo sobata...zalosno navistina...tolku neubavi spomeni od tamuuser posted image user posted image
Za vtoroto dete ke se pomislam kaj ke odberam da go rodamuser posted image

Moram da kazam deka i jas imam traumaticen prv poragaj,bev porodena vo drzavnata bolnica vo Skopje...ne sakam da vi kazuvam detali,samo ke kazam deka 50% od personalot bese ne ljubezen,ama Bog vnimavase na mene user posted image .So vtoroto moe dete resiv da se poragam vo Cair,uslovite bea losi,isto kako vo drzavnata bolnica,no,pominav podobro bidejki bev psihicki podgotvena na sve,a i tamu se poljubezni.Uste povazno:BOG ne dozvoli loso za mene i moeto bebe.
Pa dojde red da ragam i po tret pat,ne razmisluvav za frlanje pari po privatni bolnici od pricina sto vo tekot na bremenosta so mene i moite bebinja(bliznaci) sve bese vo red... Se odluciv mnogu brzo kade ke se poragam(resiv vo Cair).user posted image Blagodarenie na Iskustvoto od predhodnite raganja pomosta i sovetite od personalot ne mi bea tolku potrebni...ama zatoa pak "cimerkite" ,koi bea prvorodki bea celosno ostaveni na mene user posted image ,vnimanieto od doktori,sestri,akuserki imaa samo pred vizitata i za vreme na vizitata...
Sakam da kazam:PODGOTVI SE VO BILO KOJA SMISLA ZA DA IMAS UBAV I LESEN PORAGAJ.NACITAJ SE,NASLUSAJ SE I NAGLEDAJ SE user posted image  .

Непосредна врска до пораките: 286
18.9.2010 21:18:01   
Miss36
Jas se porodiv vo Cair,i toa sosema slucajno izleze se.Bidejki me tretiraa kako rizicna bremenost,po post sterilitetus,dijabet i polni36 god,bev ubedena od maticnata da se porodam vo GAK.Koga vlegov vo 9-ti mesec odev sekoj vtor den na ctg tamu,i koj dr ke bese vo ambulanta ke me videse na eho i eden ke mi rece deteto odgovara za 37 nedela,dr za 39,edna mi rece ima mala glava ,golemo meshe..i dokolku imam bolki ili mi pukne vodenjakot vednas da se javam tamu;) I poradi posledniot izvestaj od dr,deka bebeto odgovara za 40 nedela,a jas vo 38 bev,i deka ima mala glava i golemo meshe jas se ispaniciv.Preku prijatelka otidov vo Cair kaj dr.Ismaili samo na konsultacija so site izvestai.Dr koga me vide i gi pregleda izvestaite vednas me ostavi na patoloshka.Mi rece utre pravime kompletna biohemija i ako e se vo red zadutre ke te porodime.Megutua dimerite mi bea pokaceni premnogu,pa primav terapija Clexane 5 dena. Vo tie pet dena,doagaa rodilki ,si odea jas gi precekuvav i isprakav;) OD persnalot bev prezadovolna,tolku ljubezni ,korektni nemam nikakva zamerka.I posle terapijata ,pak pravev biohemija i vednas me stavija na programa za cesarea.Operacijata pomina dobro,bev so epiduralna anestezija,Dr.Ismaili navistina e strucnjak i sum prezadovolna,i celiot personal sto bese prisuten na operacijata se za pofalbi.Ostanav uste 7 dena,posto bebeto imase infekcija,za pedijatrite vo Cair,samo komplimenti i sestrite sto se vo oddelot na pedijatrija.Sekogas nasmeani,ljubezni ,mi objasnija za doenjeto,maliot mi go stavaa na dojka postojano,ama mrzlivo bebe ne sakase ni pod razno da cica.. a iskreno nemav ni dovolno mleko,samo po nekolku kapki.. i toa mi dojde mleko 4-ot den od operacijata.Maksimalna posvetenost imaa na bebeto,duri i po dva pati go banjaa..Si zaminav od Cair so ubavi spomeni i zapoznav dve prekrasni licnosti -rodilki so koi sum vo postojana komunikacija..
Seuste se prasuvam,sto li ke se slucese dokolku ne otidov na konsultacija kaj Dr.Ismaili.. dokolku sekoj vtor i pocnav sekoj den da odam vo GAK na ctg.. Nikoj nemase da me hospitalizira,a dimerite enormno pokaceni.. Kako i da e sum imala srekja..

(Одговор на членот mmilena2)
Непосредна врска до пораките: 287
20.9.2010 16:04:21   
mosa
jas se porodiv  vo cair cela bremenost se mislev dali vo drzavna ili vo cair no sepak na kraj sed odluciv za cair uslovite bea dobri ne kako vo privatna bolnica ama vo sekoj slucaj podobro od drzavna bolnica i odnosot na personalot bese vo red.i higienata bese vo red ne moam da recam deka bese nesto necistro.se porodiv so carski i so celosnba anestezija vo 2009 vo maj mesec

BRAKOT vsusnost e fensi zbor za posvojuvanje vozrasno masko dete koe ne e sposobno da se grizi samoto za sebe!!!

(Одговор на членот mami)
Непосредна врска до пораките: 288
20.9.2010 16:09:37   
mosa
da tocno i jas go imam pova iskustvo  kako MISS 36 mislam vo  cair vistina se e taka i personalot e mnogu ljubezen i cistota si ima ne mozam da se pozalam  i doktoruite se dobri jas imam ubavo iskustvo  od tamu i doktorite redovno ne poset_uvaa i sestrite ni pokazuvaa kako da go dojam maliot mislam vnimanieto bese celosno svrteno duri i vo vecernite casovi sestrite sto bea na nokna smena ne poset_uvaa ako nekoe bebe slucajno placese go presoblekuvaa ili pothranuvaa site gledaa da ti pomognat nasabajle,na rucek i navecer ni nosea hrana se bese ok imam ubavi spomeni od tamu ne se kaam sto otidov vo cair koga bi bila bremena pak voopsto ne bi se razmisluvala.

< Поракaта ја уредил mosa -- 20.9.2010 16:17:29 >

BRAKOT vsusnost e fensi zbor za posvojuvanje vozrasno masko dete koe ne e sposobno da se grizi samoto za sebe!!!

(Одговор на членот mosa)
Непосредна врска до пораките: 289
20.9.2010 18:16:36   
ananikol

Se porodiv vo bolnicata St. Gertrude,prekrasna bolnica.Sekoj e sam vo soba.Vo sekoja soba imate svoe kupatilo so samponi,balsami,masla,za vas i za bebeto.Vo sobata  imate TV,PC,mal dneven boravak so dve ogromni kozni fotelji koi ste adaptiraat kako lezaj,na niv spiea zaedno so mene mm i sin mi 3 noki.Prekrasno cuvstvo e koga vo tie momenti celoto semejstvo e zaedno.
Do mojot krevet bese krevetceto na bebusot a do nego kompodata za preslekuvanje.Se sto vam vi e potrebno za user posted image  e vasi alista se ostanato kozmetika i pampersi vi se na raspolaganje od bolnicata.
Za sekoja soba se grizi edna sestra,celoto nejzino rabotno vreme taa ke se grizi za vaseto bebe i za vas.
Za sekoj obrok imate tri vrsti jadenje,za celoto semejstvo sto e so vas.
Doaga sestra od "medela" koja vi pomaga mnooogu okolu doenjeto.A na raspolaganje mi bese i medela molzalica.
Preterano ljubezen personal,se gleda deka tamu se za vas,vi stojat na raspolaganje.
Pominav prekrasni momenti po poraganjeto,mnogu sum zadovolna

(Одговор на членот mosa)
Непосредна врска до пораките: 290
20.9.2010 18:22:11   
mama26
ananikol od kade si ti?kade e toa?

СЕ ШТО Е МОЕ КЕ СИ ДОЈДЕ ,А АКО НЕ СИ ДОЈДЕ КЕ СИ ГО ЗЕМАМ САМА.

(Одговор на членот ananikol)
Непосредна врска до пораките: 291
20.9.2010 19:01:53   
lukas
Лукас, дали некоја од сестрите ти покажа како да доиш или да менуваш пелени??

da mi pokaza za doenjeto kako a za preslekuvanje veke vidoja deka znam,a i za doenjeto znaev posto imav iskustvo od sestra mi,ja gledav nea kaj sto se maci,..izvini jas duri sega vidov..

Неможите да бидите храбри ако не сте повредени.Неможе да научите ако не сте погрешиле.Неможете да бидете успешни ако не сте доживеале неуспех.

(Одговор на членот mama26)
Непосредна врска до пораките: 292
23.9.2010 12:47:07   
*baby*
Zdravo user posted image Me interesira dali nekoj znae kolku cini lezenje vo posebna soba slusnav deka imalo nesto kako apartman user posted image vo drzavnive bolnici pozzzz user posted image

(Одговор на членот lukas)
Непосредна врска до пораките: 293
23.9.2010 12:55:43   
mami2
Во март годинава на ГАК беше 3000 ден двокреветна, 6000 ден еднокреветна соба

(Одговор на членот *baby*)
Непосредна врска до пораките: 294
23.9.2010 13:04:48   
denim
I sega e 3.000 vo GAK dvokrevetna po den. Ednokrevetna ne znam kolku e.

(Одговор на членот mami2)
Непосредна врска до пораките: 295
23.9.2010 13:55:27   
Anushka
ИЗВОРНА ПОРАКА: ananikol

Se porodiv vo bolnicata St. Gertrude,prekrasna ....
...Doaga sestra od "medela" koja vi pomaga mnooogu okolu doenjeto.A na raspolaganje mi bese i medela molzalica.
Preterano ljubezen personal,se gleda deka tamu se za vas,vi stojat na raspolaganje.
Pominav prekrasni momenti po poraganjeto,mnogu sum zadovolna

АнаНикол, јас сум била среќна што не сум се породила во болница како твојата! Жими се, да бев таму, ќе се исплашев дека сум умрела, па сум отишла во рајот!!!
Јас, на пр., се пораѓав и во дрожавна, но и во приватна болница. Главната разлика беше тоа што во едната имаше буба-шваби, а во другата не. Персоналот - секаде ист - ако имаш врски, ако дадеш нешто екстра, одма „те сакаат“ повеќе од другите... приватно, државно - кај нас треба да се смени ставот кон пациентот, а не само џебот на пациентот.

Непосредна врска до пораките: 296
23.9.2010 14:05:43   
ananikol
ИЗВОРНА ПОРАКА: Anushka

АнаНикол, јас сум била среќна што не сум се породила во болница како твојата! Жими се, да бев таму, ќе се исплашев дека сум умрела, па сум отишла во рајот!!!
.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
P.S. Ovaa kade sto se porodiv e drzavna bolnica

(Одговор на членот Anushka)
Непосредна врска до пораките: 297
23.9.2010 14:09:51   
ananikol

Nie sme golemi plackovci pa koga ke se razbudime si barame samp v race,ama cim zaspie ke pobaram nekoja slika/..

Непосредна врска до пораките: 298
23.9.2010 15:50:38   
anedespo
во врска со болнициве се е индивидуално. Ги пробав и двете : Чаир и ГАК. Имам различни искуства и како што можам да прочитам погоре сите имате посебни зависно од ситуациите во кои сте се нашле. Во однос на персоналот (сестрите) Чаир  е подобра, зашто во ГАК никој  не те рецка. КАТАСТРОФА. на една жена и се преполни кесето со урина , ќе пукнеше и ние другите викај викај по сестрите. и дојде една по 10 минути. Негата на бебињата беше катастрофа. Новородените ги гледаа деца што стажираа со завршено средно, без искуство, без ракавици и маски (што киваа и кашлаа во нив). Не ги пресоблекуваа и хранеа на време, па среќа поради претходното искуство па го знаев тоа.  Никој не те учеше на доење, а викаа само по една од соба на слушање предавање и тоа жени со царски рез да стојат пола саат на нозе во мраз ладна просторија, додека докторката седи и ја мрзи да збори.
Меѓутоа во однос на докторите немам зборови зашто се стручни , со искуство, реагираат на време.
А за Чаир сестрите се супер, те учат на доење, користат ракавици и маски со децата, доаѓа педијатар со кукла по секоја соба и ти лежечки слушаш се што те интересира. е јас од тука имам негативно искуство со докторот. Имено ме остави со провокација 2 дена да се пораѓам, ама детето никако да излезе. ме задржаа поради лошо ЦТГ. Не сум доктор ама кога детето се гуши и му паѓаат тоновите, нели треба итно да го извадиш, а не да го мачиш уште два дена (ми забранија да јадам и пијам тие 2 дена . демек да бидам спремна за операција).
И низок АПГАР кој мислам дека остави последици и ден денес( со каснење во развој).
Се е индивуално, само моја препорака е докторот да Ви е најдобар. Да поминете и ВИЕ и Вашето дете одлично, а за негата не е многу битно. И така ќе си дојдете дома од 2-4 дена, паза некои никакви сестри нека не Ви е гајле.

(Одговор на членот denim)
Непосредна врска до пораките: 299
23.9.2010 16:26:56   
AnnaMolly RR
Јас сакав во ГАК да се пораѓам, ама зашто бебето беше карлично ми беше страв природно да се породам. Во ГАК ми рекоа дека прво тераат по природен пат, па после ако не можам ќе одам на царски. Мајка ми ми најде врски во Чаир и таму рекоа дека е ризично карлично природно да се пораѓам. И тоа не беше карлично со нозете надоле, туку со газето. И докторот во Чаир ме породи со царски. Хигиената е на ниво, само од сестрите не сум задоволна. Во тие 5 дена што бев таму (сама барав порано да си одам, тие сакаа уште да ме држат), сестрите беа се млади девојчиња, некои би рекла дека беа и помали од мене, а јас имам 25 години. Да ви кажам право чистачката повеќе ми помагаше од нив. А собата ми беше веднаш до нивната. Викај, викај, никој не доаѓа да помогне. Ќе дојде ќе ми го тупне до мене и вика Земи го нека ждригне. Јас дека со царски, а креветите таму се мноооогу високи а јас малечка, 155 см, додека да станам и да го земам тој ќе се исповрати цел :) Ама педијатарите и докторите што доаѓаа на визита беа одлични, за нив само пофални зборови. Се на се беше ок, немам некои страшни критики. Следниот пат пак таму ќе одам и ќе си го барам истиот доктор, презадоволна сум од него.

< Поракaта ја уредил AnnaMolly -- 23.9.2010 16:30:19 >

Live and let live

(Одговор на членот anedespo)
Непосредна врска до пораките: 300
Страница:   <<   < Претходна страница  10 11 [12] 13 14   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  10 11 [12] 13 14   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?