Miss36
|
Jas se porodiv vo Cair,i toa sosema slucajno izleze se.Bidejki me tretiraa kako rizicna bremenost,po post sterilitetus,dijabet i polni36 god,bev ubedena od maticnata da se porodam vo GAK.Koga vlegov vo 9-ti mesec odev sekoj vtor den na ctg tamu,i koj dr ke bese vo ambulanta ke me videse na eho i eden ke mi rece deteto odgovara za 37 nedela,dr za 39,edna mi rece ima mala glava ,golemo meshe..i dokolku imam bolki ili mi pukne vodenjakot vednas da se javam tamu;) I poradi posledniot izvestaj od dr,deka bebeto odgovara za 40 nedela,a jas vo 38 bev,i deka ima mala glava i golemo meshe jas se ispaniciv.Preku prijatelka otidov vo Cair kaj dr.Ismaili samo na konsultacija so site izvestai.Dr koga me vide i gi pregleda izvestaite vednas me ostavi na patoloshka.Mi rece utre pravime kompletna biohemija i ako e se vo red zadutre ke te porodime.Megutua dimerite mi bea pokaceni premnogu,pa primav terapija Clexane 5 dena. Vo tie pet dena,doagaa rodilki ,si odea jas gi precekuvav i isprakav;) OD persnalot bev prezadovolna,tolku ljubezni ,korektni nemam nikakva zamerka.I posle terapijata ,pak pravev biohemija i vednas me stavija na programa za cesarea.Operacijata pomina dobro,bev so epiduralna anestezija,Dr.Ismaili navistina e strucnjak i sum prezadovolna,i celiot personal sto bese prisuten na operacijata se za pofalbi.Ostanav uste 7 dena,posto bebeto imase infekcija,za pedijatrite vo Cair,samo komplimenti i sestrite sto se vo oddelot na pedijatrija.Sekogas nasmeani,ljubezni ,mi objasnija za doenjeto,maliot mi go stavaa na dojka postojano,ama mrzlivo bebe ne sakase ni pod razno da cica.. a iskreno nemav ni dovolno mleko,samo po nekolku kapki.. i toa mi dojde mleko 4-ot den od operacijata.Maksimalna posvetenost imaa na bebeto,duri i po dva pati go banjaa..Si zaminav od Cair so ubavi spomeni i zapoznav dve prekrasni licnosti -rodilki so koi sum vo postojana komunikacija.. Seuste se prasuvam,sto li ke se slucese dokolku ne otidov na konsultacija kaj Dr.Ismaili.. dokolku sekoj vtor i pocnav sekoj den da odam vo GAK na ctg.. Nikoj nemase da me hospitalizira,a dimerite enormno pokaceni.. Kako i da e sum imala srekja..
|