vesna1 -> RE: Во која болница се породивте? (24.9.2010 11:39:11)
|
So prvoto dete se poragav vo drzavna(pred 9 godini) i bese katastrofa. Deteto pocna da izlaga a doktor i sestri ni za lek, si pijat kafe vo sopce. Se derev kako luda da dojdat, sreka sve pomina dobro. Potoa posle 7 god. ostanav povtorno bremena i mi pravea amniocinteza vo drzavana i mi go puknaa vodenjakot. Ke mislite deka lazam ama cista vistina e. Se poragav 9 dena(odnosno bev vrzana za provokacii), me ostavija sama na urgentno da se poragam vo soba na krevet.Sreka sto mi pomogna zenickata sto lezese do mene(taa pobacuvase dete so daunov sindrom). Taka se poragaat site so mrtvi bebinja koi nemaat vrski. I povtorno ostanav bremena i bev resena deka moja noga nema da stapne vo drzavna. Bremenosta ja vodev privatno kaj dr. Dimcev vo Sistina a mislev da se poragam vo Cair. Ama pocnav da se otvaram predvreme i otidov vo cair da mi pravat serklaz. Strasno necisto,edno WC na 50 zeni, lebarki,sestrite poise od pola siptarki koi ne te sisaat i seto toa kaj bebinjata. Iako nemav finansii se resiv da zemam kredit i da se porodam privatno. Se porodiv vo Remedika bidejki e poeftina od Sistina i sum prezadovolna. Koga me primija so puknat vodenjak mi stavija CTG i sestrata cela nok ne mrdna od mene. Ja molev da izleze da pospijam malce a taa mi rece deka ne smee da me ostavi moze nesto da mu stane na bebeto. Od sve sum prezadovolna od doktorite, od sestrite, higienata. Samo mi e krivo plakam 15 god. zdrastveno osiguranje i da nemozam da se porodam kade jas sakam, moram da plakam privatno. Inace vo drzavna skro site dobri doktori si otidoa, tie sto ostanaa se brojat na prsti. Moj sovet vi e ako vi izgleda kako luksuz zivotot na bebeto e najvazen, a veruvam deka vo privatnite bolnici sledat do maksimum i ne sakaat da se sluci nesto nedaj boze. Ipak toa e spomen sto se pamti cel zivot, a nekoja mocla da ti se dere kako da si kucka na ulica.
|
|
|
|