Hunny -> RE: Во која болница се породивте? (16.4.2012 21:21:54)
|
Ципи Рипи, ме праша за Гак на др. тема па да ти одговорам. Хигиената беше на завидно ниво, собата со два кревети и купатило кое нон стоп го чистеа. Е сега креветите ,барем мојот беше стар и крцкаше, но на др. жена креветот и беше нов. Во тие моменти тоа и не го забележуваш. Во однос на персоналот имаше секакви , но во принцип беа добри. Не знам дали со сите е така, но јас додека се пораѓав имаше многу персонал околу мене, од сестри, доктор, анестезиолог, а повторувам немав врски. Единствено што не ми се допадна е што никој не ми објасни околу доењето,па фатив мастит, но и тоа помина. Немаше доволно сестри ради празниците, инаку верувам дека и тоа го објаснуваат. Бубашваби не видов, се беше чисто. Само бебушите, барем моето седеше само во 1 облека, не го пресоблекоа и ми го дадоа цел ден и цела ноќ со мене, а јас без искуство, тоа плаче, гладно, млеко уште немав и можеш да замислиш како се чувствував. Неверојатно е колку жената станува посилна кога ќе стане мајка. Поздрав и со лесно. Не се оптеретувај што како ќе биде зашто тоа е само 1 момент и 1 совет :кога ќе те фатат болките труди се да не викаш зошто така ја губиш силата. Слушај што ти зборува д-рот и се ќе биде во ред.
|
|
|
|